yuzsuzluk otesı

Anladım meryemcim, ne demek sadece merakımdan ve sana söyleyeceklerimden ötürü soruyorum.
Bir nevi görücü usulü sizin iş anladığım kadarıyla,
Peki, sizi tanıştıranların bu aileyi onaylama ve tavsiyesi nasıl olabiliyor?
Ve de katılır mısın bilmem, bir çocuk ailenin aynasıdır.
Şu an sözlün onlara benzemiyor olsa bile, ileride mesela sen evlenirsen çok farklı olabilir herşey.
Sözlünün sevdiğin yanları aslında sevmediğin yanlarına dönüşebilir...
Hemen evlenmeyecek oluşun senin artın tabii ki, iyice ölç biç tart.
Tabii ki, evlenmeden asıl yüz asla anlaşılmaz ama anlattıkların hiç yabana atılır gibi de değil.

Ben hasta oldum düşünmekten rüyalarima giriyor vallahi
Ayrılma konusunda fikriniz ne pek??

Sevgili konu sahibi, çok önemli bir yol ayrımındasınız. Gelişmeleri inanın hayretle takip ediyorum.

Sözlünüze mutlaka değer veriyorsunuzdur, onun ailesinden çok farklı olduğunu düşünüp ayrılmaya yanaşmak istemiyorsunuzdur, yakın zamanda başka biriyle evlilikten dönmüş olmanızın da az da olsa etkisi vardır buna, ancak oturup ciddi ciddi düşünmeniz gerekiyor.

Sözlünüzün ailesi düzgün bir aile değil. Abisinin kadınlara karşı tutumu açık. Gerçi kız kovulduğu halde gitmiyor demişsiniz, baştan sona saçma sapan bir durum ama neticede biraz onuru gururu olan adam kendine yakışan bir ilişki yaşardı. Kızın ne olduğu burada konu dışı, isterse hayat kadını olsun, önemli olan o evde nasıl karşılandığı, ya da sizin örneğinizde nasıl kullanıldığı...

Ailesinin de eşşek kadar adamın ilişkisine karışmaya hakkı yok belki ama ne yerine konulduğu belli olan bir kızı evlerine sokmamaları gerekir. Yanlış hatırlıyorsam düzeltin, ama o evin de bir kızı vardı sanırım, hoş değil. "Ne haliniz varsa görün, ama bu evde olmaz!" demeleri lazım. Kaldı ki bu durum yüzünden sözlünüz de mağdur, ortak kullandıkları odayı kullanamaz olmuş.

Bir de bana en tuhaf gelen durum var, aile bireylerinin aynı yatakta uyuması. Anladığım kadarıyla sözlünüzün odası işgal edilmeden önce anne ve kızı birlikte yatıyorlardı, olabilir. Ancak sözlünüz ortada kalınca onlara katılmış. Bulunabilecek onca yol varken kaç yaşında adamın annesi ve kız kardeşiyle aynı yatakta yatması, o yatağın da iki kişilik olması ve üç kişi sıkış tepiş yatılması hoş mu sizce?

Bir de babanın durumu var, bütün bunları anlattınız bir şekilde ama onu anlatmaya diliniz varmadı. Onun daha hayret ve dehşet verici bir durumda olduğunu düşünüyorum, bilmiyorum yanılıyor muyum?

Siz diyebilirsiniz ki "sözlüm hiç öyle değil, gerçekten çok iyi bir insan." Belki de haklısınızdır, armut bazen dibine düşmeyebiliyor, çok ender de olsa.

Ancak içinde yetiştiği ailenin durumu ortada. Ki bunlar sadece bizim bildiklerimiz. Daha bizim bilmediklerimiz, sizin bilmedikleriniz var.

Kaldı ki evlenmek arkadaşlığa benzemez, "ben sadece o adamla arkadaşlık ediyorum, geri kalanı beni ilgilendirmez" diyemezsiniz. Siz o insanlara "anne, baba, abi" diyeceksiniz, aileniz "dünür, enişte" diyecek, ve çocuklarınız "dede, amca, hala" falan diyecekler. O aileye katılacaksınız, onların soyadını alacaksınız, o insanlarla anılacaksınız, o insanlarla görüşüp konuşacaksınız, belki de ilerde onlarla yaşayacaksınız. Ve sözlünüzün dönüşümüne şahit olacaksınız, ailesine benzemeye başlayacak...

Biraz seçici olun, kendinizi daha düzgün bir aileye layık görmüyor musunuz? Bu insanların ahlak anlayışı sizde soru işareti oluşturmuyor mu?

Son düzenleme:
Aslında konu sahibi meryem kardeşimizeyardım etmek için burda yorum yapanların özeti niteliğinde bir yazı olmuş. İlk ben tebrik ederim yazınızı ellerinize sağlık

Aslında konu sahibi meryem kardeşimizeyardım etmek için burda yorum yapanların özeti niteliğinde bir yazı olmuş. İlk ben tebrik ederim yazınızı ellerinize sağlık

Teşekkür ederim.

İnsan bazen kendi yaşadıklarını sağlıklı ve tarafsız değerlendiremeyebiliyor. Umarım konu sahibi herkesi tek tek okur ve "Ben ne yapıyorum?" diye sorar kendine.

Kızı temiz aile kızı olarak görmuyormus o yüzden evlenmeye layık gormiyor ve şiddet bile uyguladı gerçekten kötü davranıyor
Belki kullanmak istiyor.
Bu durum tek başına abi denen herifin suçu değil Meryem.
Normal hiçbir aile bu tarz bir ilişkiye çanak tutmaz.
Büyük konuşmak istemiyorum ama benim oğlum ertesi gün evleneceği kızı evime getirip aynı odada kalıcam dese 2 sini birden kovarım evden.
Hemen bir karar verme tabii,ama çok çok iyi incele aileyi.Çok araştır ,öyle evlen.

meryem seni az çok siyasetten tanıyorum :) bu aile sana göre değil,şu anda aşkından görmüyosun ama sözlün de sana göre değil.bence ayrılmalısın.

Çoğunluğa katılıyorum aile inan çok önemli sözlün için ne kadar iyi desense Huydur çekercektir bunun o kadar çok örneğini gördüm...Kendine saygın olsun ve uzaklaş onlardan ayrıca o abi o kızla da evlenir buraya da yazıyorum..

Konuyla alakasi yok ama ruyamda profilindeki pastayi gordum. Ben kovaladikca kaciyordu. Bir turlu alip yiyemiyordum. Dukkan dukkan gezmekten helak oluyordum. Tam bir dramdi. Nasil bilincaltima yerlesmisse artik:)

bence sorun sözlünün abisinde değil, tüm ailede. ne olduğu belli olmayan kız gelip evde 1 ay yaşıyor, anne kız çocuk erkek çocuk hepsi tek yatakta yatıyor bu normal birşey mi? evlenseniz ilerde gelir bunlar sizin yatağınıza da yatarlar.

Konunun tamamını okudum.
Aile ilginç, babanın garip olduğu söylenmiş; bu konuda herhangi bir ayrıntı verilmemiş ama belki sorunun kaynağı bu ayrıntıda gizli. Ortada aile denen bir kavram göremedim, sindirilen-korkutulan birileri mi var çözemedim. Yahut bir sapkınlık mı mevcut bilemiyoruz. Siz de bilemeyeceğiniz için sözlünüzü fazlaca korumayın derim, her zaman bir acabanız bulunsun. Sonuçta aileyi pek tanımadığınızı söylemişsiniz, altından nasıl bir şey çıkar bilinmez.

Bir şeyleri bilmek ile uygulamak birbirinden o kadar farklı ki. Bilip susmak, bilip bir şey yapamamak iyi biri olmanın göstergesi değildir. Tam tersi hakkını savunmak, susmamak, kendi çapında tepki vermek gerekir. Verilen tepkiyi "bu kadar rahatsızsa eğer" oldukça yetersiz buluyorum. Bu pasifliğin ileride aile ilişkilerine yansımayacağı ne malum? Koruması gereken yerde elini masaya vuramayıp sizi kollayamayacağını nereden bilebilirsiniz? Bu tarz şeyler yaşarsanız eğer getirdiği çiçeğin-böceğin gözünüzde zerrece değeri olmaz ve o "melek" insan gözünüzde düştükçe düşer. Bunu kötü biridir diye yazmıyorum, düşünüğünüz kadar iyi biri olmayıp hayal kırıklığına uğramayın diye yazıyorum. Bugün basit gördüğünüz problemler ileride dağ gibi büyüyebilir diye yazıyorum.

Bahsedilen durum bence inanılmaz rahatsız edici. Hani atıyorum odalar ayrı olsa ve herkes yerinde yatsa bile sevişmek için eve kız getirmek nahoş.Sonuçta diğer canlılardan düşünme yetimiz ve ahlak kavramlarımızla ayrılıyoruz. İsteyen istediğini yapar ama herkesin gözü önünde ve aile büyüklerinden zerrece utanmadan değil. Burada ahlak kavramı oturmamış bireyler var, rest çekemeyen, hakkını arayamayan belki doğruyu-yanlışı ayırt edemeyen insanlar var. Daha neler var bilemiyoruz hemen ayrılın demek haddime değil ama meseleye temkinli yaklaşın derim.

Arkadaşlar hepinizin yorumlarını Tek tek okudum ve ortak cevap vermek istiyorum (bu arada uzun uzun yorumlarınız için gerçekten çok teşekkür ediyorum)
bu konuyu açarken sorun sadece onların bir evde bu kadar rahat ve diğerlerini umursamadan birlikte yaşamalariydi
Ama yorumlara bakacak olduğum zaman ben de bazı şeyleri fark ettim
Gözüm her şeyi görmüyor belki ama bazı durumların farkındayım ve gerçekten ayrılmamak ağır bassa da su an çok cikmazdayim
Tavsiye konusu ise arkadaş çevresinde oldu aileden kimse bahsetmedi bana Sadece ilk günden beri o anlatirdi ama ben bu derece olduğunu tanıdıkça anladım
Baba konusuna gelecek olursak o olayı ben kapatmak istedikce siz üzerinde durdunuz ve böyle olunca da durum sanki çok özel çok skandal bir şey gibi yansıdı ama ben sadece daha fazla tepki olmasın diye anlatmamistim
Sizin sandığınız gibi olayda ensest yok
Sadece baba alkolik başka eşleri de var ve içki nedeniyle odasına yaklasilmiyor bir de çok huysuz biri yani en ufak bir şeyden kavga çıkarıp kırıp dokmeye bayılir
Sözlüm bu yüzden babann odası yerine annesininkini tercih ediyor ve sonradan öğrendim yer yatakları yokmuş bu kendine yorganlardan yer yapmış ve orda uyumayi denemiş yapamamış sonra da değişmeli olarak ikişer kişi yatiyorlarmis(Aslında en baştan anlatacaktim ama dalga geçen çok fazla kişi vardı )

Konuyla alakasi yok ama ruyamda profilindeki pastayi gordum. Ben kovaladikca kaciyordu. Bir turlu alip yiyemiyordum. Dukkan dukkan gezmekten helak oluyordum. Tam bir dramdi. Nasil bilincaltima yerlesmisse artik:)
Çok üzüldüm şimdi ya :)

kız yüzsüz mü, görmüyor mu bu sıkışıklıgı babanın durumunu ? kızın ailesi yok mu ?

defolup gitsin ayrı ev açsın abi.. bu ne cüret ya..
sözlünün ve annenin neden sesi çıkmıyor

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…