yuzsuzluk otesı

Maddi yönden sıkıntı olmicak inşallah ama bunun için biraz zaman gerekli ve biz de onu bekliyoruz
aileden uzak yaşama konusu en baştan beri kabul
annemin de şartı buydu ben de bunu istedim o da farkında zaten

Çok zor olacak benim için ayrılmak

Bu arada canım o kız çok fena kaptırmış kendini vazgeçmiyor bu çok belli
Bir de ben aileme bu olayı anlatmadım bile

Maddi yönden sıkıntı olmicak inşallah ama bunun için biraz zaman gerekli ve biz de onu bekliyoruz
aileden uzak yaşama konusu en baştan beri kabul
annemin de şartı buydu ben de bunu istedim o da farkında zaten

Uzak yaşamak bu durumu çözmez, bağlarını tamamen kopartabilecek (annesi veya kızkardeşi olmasa bile) bir durum lazım, öteki türlü ı-ıh. Evlilikte ailelerin evlenmesi durumu gerçek sonuçta, öyle yada böyle bir bağ kuruluyor, bir bayramda seyranda yüzlerini görmek, ziyaret etmek durumunda kalıyorsun. Çocuğun onların da torunu oluyor. Birinden babasını/ağabeyini silmesini de zaten isteyemezsin. O yüzden daha geniş düşün. Sözlerinin arkasında durabilecek biri olup olmaması bu yüzden önemli, bugün kin beslediği kardeşine, yarın o benim kanım diyebilir yani.

Evet muhakkak ama Allah da insana akil vermis. Gelecegimiz kendi ellerimizde. Şöyle bir bak bakalim bu konu baska birisinin olsaydi sen ona ne derdin?
Biliyor musun konumu arada baştan okuyorum da inanamıyorum zaten ben bile

Uzak yaşamak bu durumu çözmez, bağlarını tamamen kopartabilecek (annesi veya kızkardeşi olmasa bile) bir durum lazım, öteki türlü ı-ıh.
O zaman zor çünkü her şeye rağmen annesine çok bağlı
Zaten benim içimdeki kurt beni rahat bırakmıyor artık
sinmiyor içime

Biliyor musun konumu arada baştan okuyorum da inanamıyorum zaten ben bile

Allah çıkış yolu gostersin meryem.
Ne denir bilemiyorum. Insan sevdiginden ayrilmayi hic istemez ama gorunen köy de kilavuz istemiyor ki.
Sevgi bir süre sonra biterse devam edecek olan şey ne olacak?
Dua et bence. Allah hayirlisi degilse uzak etsin inşallah diye

Allah razi olsun canım tavsiyelerin için. Hepsini dikkate alicam

Allah razi olsun canım tavsiyelerin için. Hepsini dikkate alicam

Allah sana da hayirli bir kapi acsin insallah.
Gelismeleri de yazmayi unutma. Arada seninle dalga gecenleri de takma bosu bosuna banlaniyorsun sonra.
Haydi hayirli geceler..

Evet arkadaşlar gelişmelerden bahsetmek istiyorum ama pek bir sey de olmadı şu zamanda
Tepki gösterdim ondan beklediklerimi söyledim
Bir süre ben halledicem diyerek geçti ama bir gelisme olmayınca da ben arayı açtım ve tartışma çıktı
Sonra beni evlerine davet etti annesi çağırmış ama ben öyle bir eve giremeyecegimi söyledim
Onların her şeyin ne kadar normal olduğuna şaşırdigimi ama ev onların olduğu için karisamayacagimi fakat öyle bir eve giremeyecegimi söyledim ve o da sadece tamam dedi ve konuşma bitti
Ne yaptığımı ben de bilmiyorum

Hakkinda hayirlisi olsun meryem.. Evlerine gitmeyerek iyi yapmissin

inanamiyorum ya. kadin hala o evde mi? boyle bir olay karsisinda bu kadar pasif duran bir adamin ilerde seni savunup kollayabilecegine inaniyor musun?

Aile normal değil, sözlünü savunmuşsun ama sözlün ne kadar iyi olursa olsun ileride evlendiğinizde senin ailen onun ailesiyle de evlenmiş olacak. Olaya "nişanlım iyi biri, ailesi kötü diye o da kötü olacak değil" diyerek bakmamalısın. Ailen böyle bir aileyle dünür olmak ister mi? Diyelim ki evlendiniz, aileler de birbirine mesafeli, sen onların gelini olarak o eve gitmek zorunda kalacaksın, o aileye hizmet edeceksin, sofralarında oturacaksın. Aile kendi içinde çözemediği bir olaya seni müdahil etmez, neticede sen "gelin/el kızı" olacaksın gözlerinde. Sana ne oluyor diyebilir, kaynın.
Bir de evlendikten sonra görümce ve kayınvalide ile yaşamak zorunda da kalabilirsin. Baba annesini aldattığı için ayrı odalarda kalıyorlar ya, belki de sözlün annesini ve kız kardeşini babasıyla yalnız bırakmak istemeyecektir. Zaten ne olduğu belirsiz bir kız (!) da var. Baba otoritesi yok. Sözlün bunlara göz yumuyor şimdilik ailesi diye ama sana gelince aslan kesilecek, "sen benim ailem hakkında böyle konuşamazsın" diyecektir. Haklıdır da zira kimse ailesi kötülensin istemez.
Pasifliği de burada etken aslında. Ailesine karşı pasif kalıp seni onlara ezdirebilir, yapmak istemediğin bir şey için onlara bir şey demez sana patlayıp seni kırabilir/üzebilir.
Sözlün gerçekten dünya iyisi biri olabilir ama olaya tek bir pencereden bakmamanı tavsiye ederim zira evlilik sadece iki seven kişi arasında olmuyor toplumumuzda.
Umarım çözüm yolu bulursunuz kız için de.

Sanırım bitıyor arkadaslar
Ayrılığı ilk kez konuştuk
Evlilik, erkek, kaynana vs bunları uzun sure duymak istemiyorum
Nefret edıyorum

Hayırdır ne oldu?
Konuştuk biraz ağır şeyler söyledim bilerek ve o asla kabul etmiyor hatalarını ve ayrılığı konuştuk bitti gibi bir şey ama net bir şey yok kendime gelince kesin bitecek
konuştuktan sonra daha iyi anladım ki bu asla düzelme z şu konularda ve olan bana olacak

Bundan önce fikrimi söylemiştim gene söylüyorum. Ailelerde önemli en başından beri sözlündü sanırım ailesi bana tuhaf geldi...
Nişanlına gelince odasına bile sahip çıkamıyor. Belki çok iyi birisi ama pasif olduğu kesin, hakkını arıyamıyor. Hep derler evlenirken ailelerin uyumu da önemli diye bencede öyle. Çok tuhaf yani annesi, nişanlısı, ablası bir yerde baba bir yerde, abi ve sevgilisi bir yerde. Bu nasıl aile yapısı. Sana ayrıl diyemem ama ben böyle bir ailenin içine girmek istemezdim. Hakkında hayırlısı olsun...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…