Zenginlik ve fakirlik üzerine yaşadığım olaylar,çekingenliğim.Nasıl aşabilirim?

o kadar güzel yazmışsınızki gerçekten her cümlenizde haklısınız hele bir atanayım ya da meslek sahiibi olayımda inşallah bunların hepsini yapacagım. :)

ya mükemmelsiniz gerçekten öyle. Herkesin evinde geçmişten izler var. Çok beğenmiş insanlar var kendini ya

şimdi bakıyorum filme . Çok teşekkür ederiimm :)

babam hayati boyunca hep burslu okumus, izmirde yasamasina ragmen liseye kadar hic deniz kenarinda bir bardak cay icmemis mesela bunu hep anlatir gozleri dolar.

lisede amerikan kolejine burslu gitmis, bazen anlatiyor etrafta o kadar cok zengin vardi ki sanki insanlar hep bana bakiyormus gibi hissetmistim cok utanmistim diye. her zaman da soyler insan kendisine yabanci bir yere gittiginde sanki herkes ona bakiyormus gibi hisseder der.

simdi dusunuyorum benim babam da boyle cekinseydi ben su an oldugum kisi olur muydum diye hayatta olamazdim. ben hayatimi babama borcluyum cunku. siz de evet degisik ortamlara girdiginizde kendinizi basta garip hissedebilirsiniz ama emin olun sizin de diger insanlardan ustun oldugunuz bir nokta vardir. eger yoksa da kendiniz yaratmaya calisin. bir seyi bilmemek, ilk kez yapmak, daha once gormemis olmak, evinin cok guzel olmamasi vs bunlar utanilacak seyler degil. asil bunlari farkli gormek utanilmasi gereken sey. bunun farkinda olduktan sonra emin olun daha da kolay olacak her sey sizin icin.

Yesilcam gibi.
Artik boyle zengin fakir ucurumu mu kaldi yahu. Her sey elimizin altinda internetten 2 dakikada her seyi ogrenebiliyoruz.
Sizin ozguvenle alakali sorununuz var bu zenginlik fakirlikle alakali degil.
Ayrica buyuk bir avmden meyve sebze mi alinir pazarlar ne gune duruyor Bunu nicin dert edindiniz kendinize. Avmde meyvenin fiyatinin 5 mislini kitlerler insana.

kesinlikle okudum çok teşekkür ederim. Şimdi bir tane psikolog buldum youtubuda ona biraz bakmayı düşünüyorum. Bu dediğinizi hiç yapmayı düşünmemiştim aslında ama şu ortalık bir düzelsin ilk işim tek başıma gitmek olacak kesinlikle .. Biraaz sakin bir zamanda giderim çok da güzel olur. :)

çok teşekkür ederim. Gerçekten babanız ne güzel anlatmış. İnsan öyle hissetsede çok güzel yaklaşım ya.

Psikolog dinlemek de güzel fikir, dinledikçe hem kendinizi hem insanları çözersiniz. O zaman zaten her şey daha da netleşir, özgüven kazanmak da gelişmek de daha kolay olur. Bu tekniği yapmaktan çekindiğiniz her konuda uygulayabilirsiniz tabi. Yeter ki siz çekinmeden kendiniz olmayı başarın, insanların tavrı da bakışı da otomatik olarak değişiyor ama zaten siz geliştikçe de bunun bir önemi kalmıyor. Kısacası hayat kolaylaşıyor. Başarılar ve mutluluklar diliyorum.

Verdiğiniz örneklerin zenginlik fakirlikle alakası olduğunu sanmıyorum. Eksik olan tecrübe, özgüven
Kimse dünyaya full paket yüklü gelmiyor. Herkes tecrübe ettikçe öğreniyor. Bu bir ayıp değil. Utanılacak bir şey değil.
Kendi kendine önyargılı davranıyorsunuz.
He bunların üstüne fakirim diyorsanız, onu da değiştirmek yine sizin elinizde.

Öncelikle size ya da başkalarına o şekilde bakan insanlara acıyarak baslayabilirsiniz. Çünkü bu insanlar o kadar sevgiden fakirler ki hayatlarını sacma sapan markalarla doldurup, millete hava atıp kendilerini mutlu olduklarina inandirmaya çalışıyorlar.
İnsan daha önce bulunmadığı yerin kurallarını ne bilsin. Kaldi ki bazi kafelerde kasaya gitmek gerekiyor bazıları da kasada odemeyi kabul etmiyorlar. Yani bunu bi insan daha önce kafeye gitmeden nasıl bilebilir gerçekten? Sıkıştıysan garsona sorarsın.
O kötü insanlardan biri benim eski oda arkadaşımdı. Özel okulda okuyordum. Ben burslu o paralı. Ve parasıyla hava atmayı çok seven biriydi. Ama zamanla yakinlastikca anladım ki bu kıza ne annesi ne babası doğru düzgün seviyor, sicak davranıyor. Hayatındaki boşluğu koca bir gardropla doldurmaya çalışıyordu. Ve o da senin gördüklerin gibi insanları eleştiriyordu sürekli. Markasiz giyinse varosluga bak, markalı giyse görgüsüzlüge bak :)

Ve kim olduğunu asla saklamaya çalışma. Başkası gibi görünmeye çalışırsan, insanlar ya kibar davranıp bozuntuya vermeyecekler ya da senin canını acıtmak için kullanacaklar. Onları zırh gibi giy üstüne.

Hunharca güldüm gece gece
Ben de geçen sene eşim yoktu kızımla memlekete gittiler 3 gun neyse halt yedim avm sevmem asla saatlerce gezip dolaşamam hadi dedim gideyim bi gezip gelirim benim oğlumun ağlamaları meşhurdur
Neyse girdim Allahim az biraz gezelim dedim benim canavar pat düştü mu kıyametler koptu millet başımıza toplandı tabi öyle bagiriyor
Baktim olucak gibi degil hadi eve gidelim dedim bu seferde çıkışı bulamadım oğlum kendini yerlere atiyor ama bir rezilliği en son artik bur güvenlik görevlisi halime acıdı da bizi zar zor çıkarttı dışarı
Iste o gun bugündür asla gitmem avm ye herkesler süslenmiş gelmiş benim halim harap aman cayır çimen yetiyor bana neyse bu bahaneyle içimi döktüm

Ben de sevmem avm gezmeyi hangi kafayla girdiysem artık labirent gibi yapıyorlar avmleri giren cikamasin yorulunca bir kahve icsin para kazandirsin diye baska aciklamasi olamaz çünkü

Çok varlıkta gördüm ardından fakirlik te.. Önemli olan insan olabilmektedir. Ben dert bile etmiyorum karşındaki kişi insan olamamış malesef..

Kuzum burası Avrupa’nın göbeği değil zaten bu ülkede herkes sonradan görme değil mi bir bakıma eski yıllarda yaşanılanlara bakınca, ben bu ülke de gerçekten elit aileden görgülü insanın azlığına eminim biz köylü milletiz ve en güzel cevabı Atatürk köylü milletin efendisidir diye vermiş zaten, rahatla senin kimseden farkın veya az değerin yok bunu unutma

Çok güzelde giyinsen o bakışları atacak çok görgüsüz var ortalıkta.Sakın rezil olacam diye düşünme olsan bile bunu gören insanlarla birdaha karşılaşma olasılığın çok düşük.Kimse yokmuş gibi davranmaya çalış çekinme

Başkalarını boşver.Güzel giyinene de düğüne mi gelmiş bu derler.Sen kulak verecek olursan herkes her seyi söyler. Şu küçük yerde yasama kompleksini at aklından.7 göbek istanbullu olanlar disinda herkesin 2 kusak öncesi köy zaten.Önemli olan kendine güvenmen, gelistirmen.Dış görünüş hic bir seydir.Beyin,ahlak,görgü her seydir. Sen kendinde eksik buldugun seyleri kusurlarini kabullenip sev,saklamaya calisma ki baskalari bunu sana karsi silah olarak kullanamasin.

Siz kendiniz, insanları dış görünüşüyle yargılamamaya başladığınızda,marka çanta takmanın insan yüreğine bı şey katamadigini idrak ettiğinizde,.'anne ayakkabisi' giymiş 26 yaşında bir kadının ağzindan çıkan sözlerin ne kadar derin anlamları olduğunu farkedip, ayakkabısının ne modeline ne markasına takilmadiginizda asarsınız bunları. Gittiğiniz kafe de içeceğin ismini doğru telaffuz etmek ,orda çalışan 'işçi' sınıfına teşekkür etmekten daha önemli değil. Uzun lafın kısası önemli olan insanlık. İnsanlığa değil, imkanlarına bakanlar da asıl cahiller, asıl demodeler ve asıl varoşlar.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…