ne güzell senin adına o halde..
peki bu kadar kişi olumsuz yorum yapmışsa
bunun hakkında hiç düşündün mü?
bir erkeği evlendikten sonra değiştiremeyeceğini de
biliyor musun? beni bu halimle kabul etti diyorsun da
seni bu halinle kabul eden adam sürekli seni neden eleştiriyor?
nasıl tahammül ediyorsun?
tüm bunlara evet diyorsan şimdiden sana kolay gelsin..
bak hiç olumsuz yorum yapmıyorum..olanı yazıyorumm..
aranız da fıkır uyusmazlıgı var ve buda ılıskıler de cıddı sorundur.karsınızda kı ınsan hıc bır sekıl de sıze saygı duymuyor.sızın dusuncelerınızı onemsemıyor .
dunyanın kendı ertafın da dondugunu sanan bır ınsan var karsın da !
bu durum karsısın da soylenecek tek sey var ama ,soylememızı de ıstemıyorsun
o zaman Allah yardımcın olsun demekten baska da bırsey dıyemıyorum .
Bu kişi nişanlı ve evet arada sorun var.Bana kalırsa kişi kendi ezikliğini üzerinden atıp,güveni yerine gelirse sorun ortadan kalkabilir.
Bence erkek sadece nişanlısının güzel görünmesini,zevkli seçimler yapmasını istiyor.
Birçok yönünü seviyordur,sevmediği yönünüde değiştirmek istiyor işte.
Hepimizde bu yokmudur,karsımızdaki kişinin sevmediği herhangi bir yön.
Konu dışına sapmak gibi olmasın ama bazen sanki empati yapamıyoruz.
Mesela konularınızı inceledim.
Ve onca yaşanılana rağmen,birçok kişi size bitir demesine rağmen (ki oluru olmayan bi ilişki bana görede)
Sevgiliniz olmanıza rağmen bitirememişsiniz.
Şimdi bu kişi nişanlı olduğu halde,konunun içeriğinde,dayak,alkol,aldatma,küfür..vs olmadıgı halde biçok kişinin yaptıgı gibi ayrıl,kurtul denilebiliyor
İlk yapılması gereken çözüm üretmek..
Bitirmek en son aşama olmalı...
Yanlış anlamayın,sze kasıtlı bi yargım yok,sadece burda çözüm üretmen yerine hemen bitir diyen herkese bu lafım..
Dışardan çok rahat yorum yapılabiliyor.
Ve herkes kendi yasantısından örnek kurabilir.
Dediğim gibi,bana göre aşılabilcek bi sorun.
Merhaba KK üyeleri.
Aslında insanın derdini burada konuşmak zorunda kalması çok üzücü. Ancak hiç arkadaşım olmadığı için sizinle paylaşıp bana yol göstermenizi istiyorum.
4 aydır nişanlıyım. Nişanlımla görücü usulü tanıştık. Kendisi dış görünüşe önem veren biri. Beni nasıl beğendi anlayamadım orası da ayrı bi konu..
Nişanlımla zevklerimiz hiç uyuşmuyor. Bana sürekli müdahale ediyor.
Beğenmediğim şeyleri bildiği halde hediye olarak alıyor. Ben tesettürlü bi bayanım, dikkat çeken şeylerden hoşlanmam.
Benim bu hassasiyetime saygı göstermiyor. Başlarda bu konularda çok tartıştık, bu aralar pek karışmıyor.
Nişanlım benimle tanışmadan önce yemek odası ve köşe takımı almış, ben sesimi çıkarmadım ama keşke almasaydı ben beğendiğimi alsaydım diye de aklımdan geçti.
Beyaz eşya olarak kendisinin aldığı tek şey çamaşır makinesi, kalanların hepsi kız kardeşinin eskileri.
Onlara da sesimi çıkarmadım, çünkü ailemin pek desteği yok bu evlilik olayında.
Aynı şekilde onun ailesinin de durumu iyi değil. Aldığımız herşey nişanlımı ve beni zora sokacak.
Ben bu konularda çok talepkar olmadım o nedenle.
Neyse nişanlımın evinde ısınma sorunu vardı, ben de ev arayalım dedim, 1 ay falan aradıktan sonra hem kira olarak hem de cephe olarak iyi bi ev bulduk(sıfır).
Nişanlım evi pek beğenmedi ama benim hatrım için tutuldu.
Geçen hafta eve taşıdık eşyaları. Şimdi evle ilgili ne zaman laf açılsa ev şöyle kötü böyle kötü diye söylenip duruyor. Bu da beni çok üzüyor.
Dün bize geldiler yemeğe, laf lafı açtı aldığımız eşyalara geldi. Benim için şöyle söyledi ve ben çok üzüldüm. "X mutfağa öyle bi halı beğendiki çok kullanışsız açık renk" Ben de "Tek başıma seçmedim, sen de vardın", dedim.
O da "Zaten beraber seçtiklerimiz dışında güzel bişi almadık" dedi. Ben de "Doğru söylüyosun ben hiç düzgün bişi beğenmem" dedim.
Kırılan taraf benim ama bana trip atan o. Her tartışmamızda da böyle olmuştur. Benim için onun bi özrü yeterliyken o kavgayı uzatır da uzatır.
Onu sevmediğimi söyleyemem, ama bu davranışları beni endişelendiriyor. Ne yapmam lazım?
Not: Yalnız arkadaşlar beni kötü etkileyecek yorumlar yapmazsanz sevinirim. Yani bırak gitsin tarzında şeyler.
Nişanlımın bi kız kardeşi var, bilmiyorum neden böyle yapıyor ama sürekli her konuda fikir beyan ediyor ve kendi fikrini mantıklı gösterecek açıklamalar yapıyor..
Kayınvalidemi ve nişanlımı ikna ediyor.. Benim evimle ilgili tasarruflara gidiyor kendi kendine..
Kiraladığımız evin uzun bi koridoru var.. Oraya yolluk kestirmeyi düşünüyoduk, fiyat olarak 300 falan tutuyor, 80x600 ölçülerde olacaktı..
Görümcem kendisinde kullanılmamış bi halı olduğunu söylemiş nişanlıma, baya bi süsleyerek anlatmış.. Nişanlım geçen hafta memleketine gidince halıyı da almış getirmiş..
Halıyı görünce şok oldum..
Kullanmadım dediği halının altında bi sürü leke var, eski ve kötü bi model. Boyu da 4metre.. Koridorun yarısı açıkta kalıyor yani..
Bu nasıl bi hakarettir anlamadım.. Yeni gelin evinde onun kullanılmış halısının ne işi var.. Biz onun eskilerine mi kaldık? Neyin iktisadını yapıyor anlamadım..
Kendisi 300milyarlık ev aldı, eşyaları son model.. Kardeşine ve bana bunu mu layık gördü.. O kadar sinirlendimki anlatamam..
Nasıl bı tavır sergileyeceğimi şaşırdım.. Ailem de çok kızdılar..
Dün annemle gittik ve koridor için kendimiz yolluk aldık.
Kötü niyetli değildir belki? Kardeşinin masraf yapmasını istemediği için vermiş olabilir. Kibarca teşekkür edip, koridora uygun olmadığını söyleyebilirdiniz. Tüm aileye duyurmanın, altında art niyet aramanın mantığı ne? "Layık olma" ile bir ilgisi yok ki bu durumun, bazı insanlar böyledir, işgüzar davranır, usta bir manevra ile geri cevirebilirdiniz.
Tüm aileye ben duyurmadım, olayı bilmeden hemen suçlamaya başlamayın.. Nişanlımın annesi birlikte pikniğe gittiğimizde bana halıyı beğenip beğenmediğimi sordu..
Ben de pek uygun olmadığını söyledim. Annemler de böylece öğrenmiş oldu..
Ne diye suclayayım sizi? Ben sadece yorum yaptım? Boş yere almışsınız gardınızı.
Neyse yorum yapanlara olan tavrınız bile hoş değil. İyi günler.
Nişanlımın bi kız kardeşi var, bilmiyorum neden böyle yapıyor ama sürekli her konuda fikir beyan ediyor ve kendi fikrini mantıklı gösterecek açıklamalar yapıyor..
Kayınvalidemi ve nişanlımı ikna ediyorBenim evimle ilgili tasarruflara gidiyor kendi kendine..
Kiraladığımız evin uzun bi koridoru var.. Oraya yolluk kestirmeyi düşünüyoduk, fiyat olarak 300 falan tutuyor, 80x600 ölçülerde olacaktı..
Görümcem kendisinde kullanılmamış bi halı olduğunu söylemiş nişanlıma, baya bi süsleyerek anlatmış.. Nişanlım geçen hafta memleketine gidince halıyı da almış getirmiş..
Halıyı görünce şok oldum..
Kullanmadım dediği halının altında bi sürü leke var, eski ve kötü bi model. Boyu da 4metre.. Koridorun yarısı açıkta kalıyor yani..
Bu nasıl bi hakarettir anlamadım.. Yeni gelin evinde onun kullanılmış halısının ne işi var.. Biz onun eskilerine mi kaldık? Neyin iktisadını yapıyor anlamadım..
Kendisi 300milyarlık ev aldı, eşyaları son model.. Kardeşine ve bana bunu mu layık gördü.. O kadar sinirlendimki anlatamam..
Nasıl bı tavır sergileyeceğimi şaşırdım.. Ailem de çok kızdılar..
Dün annemle gittik ve koridor için kendimiz yolluk aldık.
Kırıcı olmuyor belki ama ben alınıyorum..
Bazı şeylerde karar alırken bana danışsın istiyorum, ne bileyim en azından fikrimi alsın..Mesela dün bişi öğrendim.. Bekarlığında aldığı bazası vardı. 2ye ayrılabilenlerden, yani tek kişilik kullanılabilir.
Ben oturma odası aldırmadım, en azından kayınvalidemler geldiğinde o bazada yatırırdım diyordum.
Dün öğrendimki biizimki abisine söz vermiş, o bazayı ona gönderecekmiş.
Şu anda evimde 2 odam boş. Yatılı misafir gelse yatıracak yerim yok. Henüz bu konuda bişi söylemedim ama ne söylesem uygun olur?
Önce sordum "Sen baza için abinlere söz mü verdin canım" dedim.O da "nerden çıktı" dedi.Ben de "Dün annem(kayınvalidem) öyle söyledi" dedim.
Götürebilirsek vercem demiştim dediBen de "Madem söz verdin götürelim canım, ama bundan sonra böyle kararlar alırken benim de fikrimi alırsan mutlu olurum" dedim.
Trip attı biraz göndermicem artık falan dedi, ben de madem söz verdin göndermelisin dedim.O cevap vermedi, ben de "Kızdın mı sen bana" dedim.
"O da kızdım ama sen de haklısın" dedi Ben de kızacak birşey söylemdimki" dedim."Haklısın canım" dedi...
Kayınvalidemi ve nişanlımı ikna ediyor.. Benim evimle ilgili tasarruflara gidiyor kendi kendine..
Halıyı görünce şok oldum..Kullanmadım dediği halının altında bi sürü leke var, eski ve kötü bi model. Boyu da 4metre.. Koridorun yarısı açıkta kalıyor yani..
Nasıl bı tavır sergileyeceğimi şaşırdım.. Ailem de çok kızdılar..Dün annemle gittik ve koridor için kendimiz yolluk aldık.
Yatıracak yerinizin olmaması, k.valideniz kalırsa nerede yatacağı sadece sizi ilgilendirmiyor..Eşya alacak durumumuz yoksa ben olsam bu konuda yorum yapmaz, çözüm aramazdım..Ne zaman alacak durumum olsa o zaman kalacak misafirim olur.
Nişanlınız doğruyu düşünmüş, borçlu olmak değil mesele vefalı olmak..
İhtiyaçları varsa yardımcı olmalı.
Nişanlızın kaçırdığı durum, şuan aile olmasının önceliğinde ikiniz varsınız..
Dolayısıyla elindeki kısıtlı imkanlarla önce sizi düşünmeli.. Araba almayı hatırlatmak gibi bir gaflette bulunmayın bir daha.Eğer size birşey anlatmışsa bunu ona karşı kullanmayın.
Bu arada ne olursa olsun böyle konuşma sonlarında ''bana kızdın mı ?'' diye soru yöneltmeyin..
Çünkü ortada tek kızan o değil..Topu ona atarak kendi duygularınızı hiçe sayıyorsunuz, zamanla onunda bu duygularınızı hiçe saymasına neden olursunuz.
Her zaman alttan alan taraf olmayın..Evlenince tek patlayan taraf siz olursunuz..
Siz bir bireysiniz bunu unutmayın, en önemlisi nazikçe bunu asla UNUTTURMAYIN.
Burada bir art niyet varmış gibi gelmedi bana..
Beyaz eşyaları kullanmayı kabul eden bir hanımın yolluk konusunda hiç sorun çıkarmayacağını düşünmüştür.
Bir kişi kendini zorlarsa beyaz eşya alabilir mi evet alabilir..
Siz bu konuda anlayışlı olmuşsunuz..Bu sizin taktirirniz.İnşaallah karşılığını alırsınız.
Fakat bundan sonraki böyle girişimlere, nişanlınızla konuşarak kibarca geri çevirin..
Sizi anlaması gerektiğini, yeni evlendiğiniz için eski eşyaların evinizde olmasının sizi mutsuz edeceğini söyleyin.
Gerekirse boydan boya yolluk değilde 3 4 kısa uygun satılan kilimlerden konulur..
Nasıl başlarsanız öyle devam eder.. Kendinize ne kadar değer verirseniz karşınızdakide o kadar değer verir.
Kadınlar gibi değildir erkekler..Ne istersen onu yapar, ne düşünürsen onu düşünür..Arkasını gerisini berisini düşünmez.
....
Kadın : Ben böyle yaparsam eşim mutlu olur..
Erkek : Ben böyle yaptım çünkü her böyle yaptığımda sesi çıkmadı. Demek ki doğru yapmışım,afferin bana.
Bundan bir altı ay sonra açacağın konuları görebiliyorum konu sahibi arkadaşım..
Sen her ne kadar buraya yorum yazan bazı kişileri " adam yerine " koymasan da
Seni en çok inciten yorumlar,gerçek olanları !
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?