Zevk meselesi...

Siz de haklısınız benim anlattığım kadarını biliyosunuz.

kk'yı nasıl çözmüşsün hemen uyarı koymuşsun sona ama gördüğün gibi o bile yararlı olmadı.burda en küçük şeyde bile bırak git yorumları yapılır sanki bırakıp gitmek daha kolaymış gibi sanki kendilerinin hiç sorunu olmamış gibi.

ben senin durumunu anladım kesinlikle bırakıp gidilecek bi mesele değil,erkek arkadaşın çok eleştiren birisi , sen de fazla kırılgansın.ben de böyleyim mesela çok eleştiririm insanları sonrasını hiç dününmem.

bence sen bırakıp gitmekten ziyade kendini ezdirmemelisin.maddi durumunuz kötü olduğu için az alışveriş yapman kesinlikle zevksiz biri olduğunu göstermez bu yüzden öncelikle bunu kendi beyninde çözmelisin yani senin zevklerin gayet güzel.bundan sonra erkek arkadaşınla konuşmalarında "benim zevkim kötü zaten" diye triplere girersen o bi daha yapma hakkını kendinde bulur.cevabını vericeksin.

bi de son olarak mutfağa açık renk kilim güzel durabilir ama gerçekten kırıntıyı falan çok gösterir:)

Bence sırf burası için değil nerde olursan ol eğer bir şey hakkında devamlı olumsuz şeyler duyarsan ne kadar seversen sev insan o şeyden uzaklaşıyor. Sevginde azalma olmayabilir ama aklında bir sürü soru işareti kalıyor. Hele ki dolduruşa çok müsait bir insansanız.

Ben mesela çok çabuk dolduruşa gelirim. Biri birisini kötülesin etkileniyorum.
Yada sevmediiğim biri için birileri olumlu eleştirsin o kişiye karşı sempati duymaya başlıyorum.

Bu kişi nişanlı ve evet arada sorun var.Bana kalırsa kişi kendi ezikliğini üzerinden atıp,güveni yerine gelirse sorun ortadan kalkabilir.
Bence erkek sadece nişanlısının güzel görünmesini,zevkli seçimler yapmasını istiyor.
Birçok yönünü seviyordur,sevmediği yönünüde değiştirmek istiyor işte.
Hepimizde bu yokmudur,karsımızdaki kişinin sevmediği herhangi bir yön.

Konu dışına sapmak gibi olmasın ama bazen sanki empati yapamıyoruz.
Mesela konularınızı inceledim.
Ve onca yaşanılana rağmen,birçok kişi size bitir demesine rağmen (ki oluru olmayan bi ilişki bana görede)
Sevgiliniz olmanıza rağmen bitirememişsiniz.

Şimdi bu kişi nişanlı olduğu halde,konunun içeriğinde,dayak,alkol,aldatma,küfür..vs olmadıgı halde biçok kişinin yaptıgı gibi ayrıl,kurtul denilebiliyor
İlk yapılması gereken çözüm üretmek..
Bitirmek en son aşama olmalı...
Yanlış anlamayın,sze kasıtlı bi yargım yok,sadece burda çözüm üretmen yerine hemen bitir diyen herkese bu lafım..

Dışardan çok rahat yorum yapılabiliyor.
Ve herkes kendi yasantısından örnek kurabilir.
Dediğim gibi,bana göre aşılabilcek bi sorun.

Son düzenleyen: Moderatör:

Teşekkür ederim, beni çok iyi anlamışsınız..
Büyütülecek sorunlarımız yok, ben sadece bu ufak tefek şeylerin çözülmesi adına yardım istiyorum..

hakikaten ben de kadın olmama rağmen bazen kendi hemcinslerimi anlamıyorum. sadece fiziksel şiddet yoktur. dayak aldatma v.b.. fiziksel, değişim istekleri ise piskolojitir. tıpta bunu kabul eder. bir insanın sadece kendini kötü hissetmesi için fiziksel şiddet görmesine gerek yoktur. ki konu sahibi de bu değişim isteklerinden dolayı kendini kötü hissediyor....

konu sahibesi arkadaşım; gönlünden ne geçiyorsa tabi ki onu yap. ama untma evlilikler 2 gün değil, bir ömür olsun diye yola çıkılıyor. sen de gün gelecek, hatta gelmiş bile onu değiştirmeye çalışacaksın. emin ol kimse kimseyi değiştiremiyor. kimse kimseyi değiştiremeyince de ...
aldığın karar inşallah senin hakkında en hayırlısı olur ve bir ömür mutlu yaşarsın..
sevgiler..

(dışarıdan çözüm bulmanın herzaman en kolay olduğunu bilirim. enpatinin de bir nokta da hikaye... yaradanın yarattığı en değerli varlığın siz olduğunu unutmayın.)

bendede tam tersi oluyor, eşim herşeyi bana bırakıyor hep ben seçiyorum herşeyi hiç karışmıyor, isterim ki şunu söyle alalım bunu böyle alalım desin ama nerdeeeeeee, sorduğumda sen nasıl istersen öyle yap diyor. bende gittim eşşek kadar oturma grubu seçtim, iş tşaımaya gelince başını duvarlara vuruyor keşke senle gitseydimde bu hayvan kadar koltukları seçmeseydin diyor

ayrıl demeyelim de sen bence nişanlılık üzerisini uzat sağlıklı bi evlilik olacağını düşünmüyorum ben sonradan keşke deme bence ya oturup bu konular üzerinde uzun uzun nişanlınla konuş sonuçta sizin yuvanız olacak aileleri bi kenara koyup umarım çok doğru bi karar verirsin

Nişanlımın bi kız kardeşi var, bilmiyorum neden böyle yapıyor ama sürekli her konuda fikir beyan ediyor ve kendi fikrini mantıklı gösterecek açıklamalar yapıyor..
Kayınvalidemi ve nişanlımı ikna ediyor.. Benim evimle ilgili tasarruflara gidiyor kendi kendine..

Kiraladığımız evin uzun bi koridoru var.. Oraya yolluk kestirmeyi düşünüyoduk, fiyat olarak 300 falan tutuyor, 80x600 ölçülerde olacaktı..
Görümcem kendisinde kullanılmamış bi halı olduğunu söylemiş nişanlıma, baya bi süsleyerek anlatmış.. Nişanlım geçen hafta memleketine gidince halıyı da almış getirmiş..
Halıyı görünce şok oldum..

Kullanmadım dediği halının altında bi sürü leke var, eski ve kötü bi model. Boyu da 4metre.. Koridorun yarısı açıkta kalıyor yani..
Bu nasıl bi hakarettir anlamadım.. Yeni gelin evinde onun kullanılmış halısının ne işi var.. Biz onun eskilerine mi kaldık? Neyin iktisadını yapıyor anlamadım..

Kendisi 300milyarlık ev aldı, eşyaları son model.. Kardeşine ve bana bunu mu layık gördü.. O kadar sinirlendimki anlatamam..
Nasıl bı tavır sergileyeceğimi şaşırdım.. Ailem de çok kızdılar..

Dün annemle gittik ve koridor için kendimiz yolluk aldık.

Kötü niyetli değildir belki? Kardeşinin masraf yapmasını istemediği için vermiş olabilir. Kibarca teşekkür edip, koridora uygun olmadığını söyleyebilirdiniz. Tüm aileye duyurmanın, altında art niyet aramanın mantığı ne? "Layık olma" ile bir ilgisi yok ki bu durumun, bazı insanlar böyledir, işgüzar davranır, usta bir manevra ile geri cevirebilirdiniz.

Tüm aileye ben duyurmadım, olayı bilmeden hemen suçlamaya başlamayın.. Nişanlımın annesi birlikte pikniğe gittiğimizde bana halıyı beğenip beğenmediğimi sordu..
Ben de pek uygun olmadığını söyledim. Annemler de böylece öğrenmiş oldu..

Ne diye suclayayım sizi? Ben sadece yorum yaptım? Boş yere almışsınız gardınızı.

Neyse yorum yapanlara olan tavrınız bile hoş değil. İyi günler.

zburuk, görücü usulu birlikteliklerde bu tür farklar çiftler arasında oluyor ilk başlarda.

Ayrılma gibi bir düşünceniz yoksa bu konuda sindirilmeden, kavgaya mahal vermeden çözümler bulmalısınız.

Bunun ilk yolu hep nazikçe kendi isteklerinizi ona mantıklı bir şekilde anlatmak..
Sizin şuan ki bazı zevkleriniz onun hoşuna gitmeyebilir bu normaldir.

Aşk birlikteliğiniz yok, sizi olduğu gibi kabul etmemeside çok normal..
Zaman içerisinde bu sevgiyi yakalarsanız karşılıklı bu zevk ayrımının farkına varacaksınızdır.

Aldığı şeyleri beğenmiyorsanız sizin giyiminize çok aykırı geliyorsa evlendikten sonra evde giyersiniz.

Evde giyilmeyecek kıyafetlerse '' Hediye alman çok ince bir düşünce, beni mutlu ediyor fakat birbirimizi iyi tanımadığımız için bazı zevk ayrımları olması normal, değiştirme kartını alırsan eğer kendi zevkime daha uygun kıyafetle değiştiririm '' deyip gülümserseniz..

İlk başta anlamaz sizi zamanla anlamaya başlar..
Yeter ki naif ve kendinizi art niyetsiz anlatan konuşmalardan sabırla vazgeçmeyin.

Sizinde söz ettiğiniz gibi öyle susarak uzlaşma sağlamanız çok zor. Sindirilirsiniz zamanlar.

Onuda tanımak için elinizden geldiğince köşe sorular sorun.

Nişanlılık tanıma evresidir.
Bu tanıma evresinde gerçekten sizi mutsuz edecek bir evlilik görünüyorsa ufukta tekrar istişare edin ve karar verin.

Bu arada beyaz eşyayı kız tarafı alır imkanı varsa imkanı yoksa erkek tarafı-erkek elinden geleni yapar.

Eğer gerçekten elinden gelenin fazlasını yaptığına inanıyorsanız susun, fakat geçiştiriyorsa sizin imkanlarınız yok diye konuşmadığınızı düşünüyorsa susmayın.

Anlatın derdinizi, sorular sorun..
İsteklerinizin olduğunu, sizi daha özenli, daha ortak kararlar almak istediğinizi anlatın.

Israrla ve ısrarla zevkleriniz uyuşmadığı zaman bunu sizi kırarak değil daha uzlaşmalı anlatarak söylemesi gerektiğini söyleyin ona.

Mutfak konusunda ise ''evet belki senin tarafından bakılınca zevksiz olabilir saygı duyuyorum sonuçta ikimizin evi ama o mutfakta daha çok vakit geçirecek olan benim bu yüzden böyle uygun buldum '' tarzında uyarmalar yaparak zamanla uzlaşma sağlanacaktır.

Kısacası ısrarla ve güzellikle kendinizi anlatın, onu tanımaya çalışın ve en önemlisi size kaba davrandığında kibarca bu şekilde davranmasının sizi kırdığını daha özenli davranması gerektiğini vurgulayın ısrarla.

Uzun yazdım farkındayım. :) Hayırlısı ne ise o olsun inşaallah.

Nişanlınızla aranızdaki zevk uyuşmazlığı görümcenizlede var demekki,

Kadın beğenmiş hediye etmiş,kullanmak zorunda değilsiniz,nedemek bana bunu mu layık gördü????

Görümcenizin fikirlerini önemseyen ve kabul eden de nişanlınız,karıştırtmaması gereken de o neden gene görümce suçlu anlamadım???

Yatıracak yerinizin olmaması, k.valideniz kalırsa nerede yatacağı sadece sizi ilgilendirmiyor..Eşya alacak durumumuz yoksa ben olsam bu konuda yorum yapmaz, çözüm aramazdım..Ne zaman alacak durumum olsa o zaman kalacak misafirim olur.

Nişanlınız doğruyu düşünmüş, borçlu olmak değil mesele vefalı olmak..
İhtiyaçları varsa yardımcı olmalı.

Nişanlızın kaçırdığı durum, şuan aile olmasının önceliğinde ikiniz varsınız..
Dolayısıyla elindeki kısıtlı imkanlarla önce sizi düşünmeli.. Araba almayı hatırlatmak gibi bir gaflette bulunmayın bir daha.Eğer size birşey anlatmışsa bunu ona karşı kullanmayın.

Bu arada ne olursa olsun böyle konuşma sonlarında ''bana kızdın mı ?'' diye soru yöneltmeyin..
Çünkü ortada tek kızan o değil..Topu ona atarak kendi duygularınızı hiçe sayıyorsunuz, zamanla onunda bu duygularınızı hiçe saymasına neden olursunuz.

Her zaman alttan alan taraf olmayın..Evlenince tek patlayan taraf siz olursunuz..
Siz bir bireysiniz bunu unutmayın, en önemlisi nazikçe bunu asla UNUTTURMAYIN.

Burada bir art niyet varmış gibi gelmedi bana..
Beyaz eşyaları kullanmayı kabul eden bir hanımın yolluk konusunda hiç sorun çıkarmayacağını düşünmüştür.

Bir kişi kendini zorlarsa beyaz eşya alabilir mi evet alabilir..
Siz bu konuda anlayışlı olmuşsunuz..Bu sizin taktirirniz.İnşaallah karşılığını alırsınız.

Fakat bundan sonraki böyle girişimlere, nişanlınızla konuşarak kibarca geri çevirin..
Sizi anlaması gerektiğini, yeni evlendiğiniz için eski eşyaların evinizde olmasının sizi mutsuz edeceğini söyleyin.

Gerekirse boydan boya yolluk değilde 3 4 kısa uygun satılan kilimlerden konulur..

Nasıl başlarsanız öyle devam eder.. Kendinize ne kadar değer verirseniz karşınızdakide o kadar değer verir.

Kadınlar gibi değildir erkekler..Ne istersen onu yapar, ne düşünürsen onu düşünür..Arkasını gerisini berisini düşünmez.
....
Kadın : Ben böyle yaparsam eşim mutlu olur..

Erkek : Ben böyle yaptım çünkü her böyle yaptığımda sesi çıkmadı. Demek ki doğru yapmışım,afferin bana.

Bundan bir altı ay sonra açacağın konuları görebiliyorum konu sahibi arkadaşım..
Sen her ne kadar buraya yorum yazan bazı kişileri " adam yerine " koymasan da
Seni en çok inciten yorumlar,gerçek olanları !

Nişanlın bu konularda anlayışsız ve bencil sanırım..lafını önemsediği bir büyük ona sevgi-saygı-anlayış hakkında biraz konuşsa işe yarar mı? Sonuçta evlilikte anlayış olmazsa o yuva cehennem olur herkese..

Yol gösterdiğiniz için Allah razı olsun.. Bu yazınız beni rahatlattı...

Bundan bir altı ay sonra açacağın konuları görebiliyorum konu sahibi arkadaşım..
Sen her ne kadar buraya yorum yazan bazı kişileri " adam yerine " koymasan da
Seni en çok inciten yorumlar,gerçek olanları !

Kimseyi adam yerine koymamak haddim değil.. Ama ben iyi şeyler duymak istiyorum..
Benim de hatalarım vardır muhakkak, bunların farkında olmak istiyorum.. Ama her mesajıyla beni suçlayan arkadaşlarıma da verecek cevabım yok malesef..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…