- 16 Kasım 2015
- 42
- 13
- 3
- Konu Sahibi oylesinebiri
-
Dusunmeden edemiyorum maalesefHerkes kendi yaptiklarindan sorumlu.. gecmiste bende ablamin yaptiklarini hos gormezdim, hatta ona tavsiyelerde bulunurdum, onun hayata bakis acisi benimkine uymaz, ama simdi takmiyorum bile cunku yaptiklarindan kendisi sorumlu ben degil.. ve bazilarina normal gelebilir bazilarina gelmeyebilir.. evet belkide karsisindaki insan aslinda ablanizi hic sevmiyor, yada ne bileyim tam terside olabilir.. ama sizin yapacaginiz bisey yok bu durumda..
Sizin icin yada baskasi icin normal gelebilir ancak bnim ogrendigimde nasil bir yikima nasil bir uzuntuye kapildigimi bilemezsiniz.tamam ne yaparsa yapsin diyip birakamiyorum.caresizligimden bahsetmistim ancak siz careden cok uzgun olan birine 2kat uzuntu yasatmak istiyorsunuz tesekkur ederim yinedeabla sevişti ama sen zor durumdasın, niye ki? senin için zor olan şey ne ben onu anlamadım.
duyan da abla kanser olmuş, aids kapmış, eroinmanmış, eve haciz getirmiş, sana bıçak çekmiş vs. sanacak
kötü niyetli olsaymış ailesine söylermiş, bak hele bak, ilkokullu musun kuzum sen? ispiyoncu musun?
özel eşya karıştırıyorsun, bir de hiç belli etmiyor demiş hey Allah ya napsaydı, belediyeden anons mu ettirseydi ahali duyduk duymadık demeyin ben seviştim diye? insanların en mahrem şeyleri hakkında ahkam kesiyorsun; uygunmuş değilmiş diye, uygun veya değil ablanın bileceği iş. yani kısacası çok çocukca davranıyorsun, senden yaş yaş büyük bir abla olarak benim tavsiyem insanların hayatlarına bu şekilde burnunu sokup ahkam kesme. üstüne vazife değil.
ablanı seviyorsan, kötü bir şey olmasın istersin tabi ki ancak sevişmek onun için kötü değilmiş demek. senin doğrun ya da yanlışların olabilir, ancak insanlara kendi doğru ve yanlışlarını dayatamazsın, buna uymasını bekleyemezsin. onun sevişmesinin sana bi zararı olsa -mesela borç alıp vermemek gibi- tamam da burda tabiri caizse sana giren çıkan ne ki? sen de bir kadınsın yahu adam onu bırakıp giderse ne demek? mal mı ablan öylece bırakılıversin? tüm otorite karşıdaki adamda olsun, bilmem ne? azcık dik durun arkadaş. yahut ayrıldılar, senin kafana göre kullanılmış malın değeri düştü ki böyle sorun ettin, değilse niye sorun edesin merakımdan soruyorum yukarıda da dediğim gibi, sorun ne? (günah boyutu ayrı, oraya hiç girmeyelim) başta kadınlar bu kafada olursa, erkeklere ne demeli? hey Allahım ya banlatacaksınız insanı.
sevişti diye ablanın başına bir iş gelecekse -evet burası Türkiye hayal aleminde yaşamıyorum ancak müneccim değiliz bilemeyiz- o zaman kendisi bu durumda başının çaresine bakacak, yetişkin bir insan bunu göze almak durumunda. o zaman istersen yardım edersin, istemezsen de etmezsin.
Yazik ki tek tarafli bakip hemen sucu birine atmaya calisiyorsunuz.benim amacim onu korumak kollamak ister 15 olsun ister 25.tabiki kimseye anlatmam yalnizla ablamla konusmalimiyim ne yapmaliyim diye sormustum
Hic birini okumamissiniz sanirim ben boyle bir sey cikicagini bilsem o defterden tabiki okumazdim defter renkliydi begendigim bi defterdi boyle gelisti sonra da inanamadigim icin kendimce kanitlamak icin telefona baktim.yoksa kim durup dururken bakar ki.maalesef oldu ve bunun geri donusu yok beynimden atamamAblan sana beni koru kolla mı dedi? Sana ne? İsterse 100 kişiyle yatar, SANA NEEEE? Terbiyesizlik yapma, kimsenin defterini cep telefonunu karıştırma. Haaa evlenirsen eğer kocanınkileri de karıştırma...
öncelikle senin ilgi alanına girmiyor. masumca defterini karıştırdım telefonunu karıştırdım diyorsun. ne kadar laçka bir davranış benim kızkardeşim eğer ben odada yalnızsam kapımı tıklatmadan odamıza -bak odamıza diyorum yani ikimizin kaldığı oda- girmezdi keza ben de öyle.Gecen gun oylesine merak edip ablamin defterini karistirdim ve erkek arkadasiyla sevistigini ogrendim.tamam kiminize gore normal gelebilir ancak bizim icin uygun degil.ablamin da bunun farkinda oldugunu saniyordum.hic birimize caktirmiyor.ne kimseye bir sey diyebiliyorum ne de elimden bir sey geliyor.bununla yetinmiyor telefonunu da karistiriyorum.dayanamiyorum sadece icimde yasiyorum.bir gun patliycam.ne yapmaliyim yardim edin! Onun uzulmesinden korktugum icin bu haldeyim.ya cocuk birakirsa? Ya sevmiyorsa?
bizim için uygun değil diye bir durum olamaz.zira 22 yaşında bir kadın kimle ne zaman sevişeceğine yalnız kendisi karar verebilir.sevgilisi ile ayrılabilir de,neticede evlenme maksadıyla seviştiğini bilmiyoruz.ayrılırsa perişan olup olmaycağını da..Gecen gun oylesine merak edip ablamin defterini karistirdim ve erkek arkadasiyla sevistigini ogrendim.tamam kiminize gore normal gelebilir ancak bizim icin uygun degil.ablamin da bunun farkinda oldugunu saniyordum.hic birimize caktirmiyor.ne kimseye bir sey diyebiliyorum ne de elimden bir sey geliyor.bununla yetinmiyor telefonunu da karistiriyorum.dayanamiyorum sadece icimde yasiyorum.bir gun patliycam.ne yapmaliyim yardim edin! Onun uzulmesinden korktugum icin bu haldeyim.ya cocuk birakirsa? Ya sevmiyorsa?
Yazik ki tek tarafli bakip hemen sucu birine atmaya calisiyorsunuz.benim amacim onu korumak kollamak ister 15 olsun ister 25.tabiki kimseye anlatmam yalnizla ablamla konusmalimiyim ne yapmaliyim diye sormustum
Ablanizi karşınıza alıp konuşunGecen gun oylesine merak edip ablamin defterini karistirdim ve erkek arkadasiyla sevistigini ogrendim.tamam kiminize gore normal gelebilir ancak bizim icin uygun degil.ablamin da bunun farkinda oldugunu saniyordum.hic birimize caktirmiyor.ne kimseye bir sey diyebiliyorum ne de elimden bir sey geliyor.bununla yetinmiyor telefonunu da karistiriyorum.dayanamiyorum sadece icimde yasiyorum.bir gun patliycam.ne yapmaliyim yardim edin! Onun uzulmesinden korktugum icin bu haldeyim.ya cocuk birakirsa? Ya sevmiyorsa?
Gecen gun oylesine merak edip ablamin defterini karistirdim ve erkek arkadasiyla sevistigini ogrendim.tamam kiminize gore normal gelebilir ancak bizim icin uygun degil.ablamin da bunun farkinda oldugunu saniyordum.hic birimize caktirmiyor.ne kimseye bir sey diyebiliyorum ne de elimden bir sey geliyor.bununla yetinmiyor telefonunu da karistiriyorum.dayanamiyorum sadece icimde yasiyorum.bir gun patliycam.ne yapmaliyim yardim edin! Onun uzulmesinden korktugum icin bu haldeyim.ya cocuk birakirsa? Ya sevmiyorsa?
yetişkin bir kadının segilisi ile sevişmesi,erkeğin ondan faydalanması demek değildir.neden sex sadece erkeğin hakkı veya isteği olark yorumlanıyor anlamıyorum.sevişmek isteyen kız olamaz sadece erkek ondan faydalanır..yok öyle bir mantık.Artık olan olmuş,okumuşun,,,sen kaç yaşındasın bilmiyorum ama yapman gereken ablanla konuşmak,elbette kızacak sana sert davranacak,ama pes etme ona doğru yapmadığunı anlat,inşallah hata üstüne hata yapmaz, bende kız annesiyim ne demek erkek arkadaşıyla sevişiyor,kimse kusura bakmasın bu normal bişi değil,sonrasında bu kızlarımız kucaklarında bebekleriyle ortada kalıyor,hangi namuslu erkek kız arkadaşından faydalanır...cook geniş olmak insanı felakete sürükler,Allâh tan uzaklaşmak,maalesef bunların sebebi,,,kısacası ablanı Allâh korusun,ben olsam büyüklerine anlatırım,sonra ki olacakları düşün
Seni yoran ne pardon?Beni bu bilgiyi bilmek yoruyor..
Ablan da olsa onun kendi hayatı var canım. Eğer bir şey yapmışsa sonuçlarını da düşünmüştür. Senin bu noktadaki görevin, ablanın ileriki aşamada hüsrana uğraması durumunda ki inşallah uğramaz, ona destek olmaktan öteye gitmez. O yüzden ablanın şahsi eşyalarını karıştırmayı bırak. Benim 8 yaş küçük kız kardeşim var; cesaret edip telefonunu karıştıramıyorum. Bazı şeyleri bilmem gerektiği zaman bilmek isterim çünkü. O, bana söylerse bilirim; yardıma ihtiyacı olursa bilirim. O yüzden ablan için üzülmeyi de bırak. Herkes kendi hayatının bekçisidirGecen gun oylesine merak edip ablamin defterini karistirdim ve erkek arkadasiyla sevistigini ogrendim.tamam kiminize gore normal gelebilir ancak bizim icin uygun degil.ablamin da bunun farkinda oldugunu saniyordum.hic birimize caktirmiyor.ne kimseye bir sey diyebiliyorum ne de elimden bir sey geliyor.bununla yetinmiyor telefonunu da karistiriyorum.dayanamiyorum sadece icimde yasiyorum.bir gun patliycam.ne yapmaliyim yardim edin! Onun uzulmesinden korktugum icin bu haldeyim.ya cocuk birakirsa? Ya sevmiyorsa?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?