Zor Geliyor (Evlenmek , Yuva Kurmak)

Yazı tipiniz gözlerimi cidden yordu. Devam edemedim daha fazla.

Evlenmek istemiyorsanız evlenmezsiniz ne var ki bunda. Aileniz de bişey demiyormuş zaten. Evlenmeye hazır hissettiğinizde kendi kendine düzelir herşey zaten.

bu duygular düşünceler hepsi gelip geçici
he yaşın genç evet bu şekilde düşünmen normal
isteyene kadar evlenmezsin olur biter

Yazimin tamamini okumadiginiz belli oluyor zaten ...
Konu evlenmek istemeyisim, hazir olmamam falan degil, anneme cok bagli olmam...
Sanirim zamanla anneme olan bagliligim gececeginden bahsetmediniz...

Neyse okudugunuz yere kadar, gözlerinize saglik...

canım hepimiz annemize babamıza bağlıyız buna ne şüphe
ömrümüzün sonuna kadar annemizin babamızın dizleri dibinde olamayacağımıza göre vakti gelince yuvadan uçup gidiyoruz

Evleneceksin..

Anne olacaksın..

Kızın olacak..

Büyüyecek..

Ve aynı şeyleri hissedecek.. Bu bir döngüdür. Kendi yuvanı kuracaksın elbet birgün zor gelsede..
Ama bu böyledir..

canım hepimiz annemize babamıza bağlıyız buna ne şüphe
ömrümüzün sonuna kadar annemizin babamızın dizleri dibinde olamayacağımıza göre vakti gelince yuvadan uçup gidiyoruz

Elbette, zamani geldimi olacak allahin izini ile...
Benim burda bu konuyu acmamin sebebi zaten bundan dolayi degil, yani bende biliyorum rabbim yazdiysa eger, evlenecegim, + herkes annesine babasina düskün tabi.

Ama acik söylemek gerekirse, simdiye kadarda kimseye sirf ailesine düskünlügü yüzünden, evlenemeyene rastlamadim...

Bu yüzden actim zaten konuyu, umarim sirf ben degilimdir diyerek...

Evleneceksin..

Anne olacaksın..

Kızın olacak..

Büyüyecek..

Ve aynı şeyleri hissedecek.. Bu bir döngüdür. Kendi yuvanı kuracaksın elbet birgün zor gelsede..
Ama bu böyledir..

Haklisiniz , zor gelecek cok evet...
Tesekkürler yorumunuz icin...

daha ayaklarinizi yerden kesicek kisi cikmamis karsiniza. o cikinca her ne kadar akliniz annenizde kalsa da hem aglar hem de gidersiniz.

ayrica evliligi ailenin yerine tercih edilen birsey gibi gormeyin. aileniz de sizin mutlulugunuzu gormek ister. bir annenin en buyuk saadeti kizinin guzel bir yuva kurmasidir. o yuzden evlenmekten korkmayin, yanlis karar almaktan korkun ki bunun bile garantisi hicbir zaman yoktur. bilemez kimse, %100 emin olamaz. o yuzden Allahtan hayirlisini isteyin, vakti gelince hem size gidecek gucu vericek, hem de evlenme istegi gelicek icinize...

Tesekkür ederim...

Yazdigim yazi, istedigim amacla ulasmis size :)
Temennileriniz icin Allah razi olsun, haklisiniz sanirim biraz bencilce düsünüyorum bu konuda...

canım sen birazda tam olarak evliliğe hazır değilsin o yüzden ailene annene düşkünlüğün bu denli devma etmekti zaman gelir artık gercek hislerinle evlenmeyi düsündüğün an değişir bu duyguların bence sen gec büyüyenlerdensin büyümeyen bebek derler ya öle emin ol gececek bu zihniyetin gün gelecek evleneceksin kendine has bir hayatın olacak öle zamanların olacak ki anneni sadece ihtiyacın oldugunda yanında isteryceksin özlediğin halde bile kendi sorumlulklarını bırakıp ani kararla gidip gelmeyceksin bile dedim ya biraz daha olgunlasmaya ihtiyacın var kardesim senin

22 yaşındasın boşver düşünme bunları..
vakti gelince ayy kendi evim olsa derken bulacaksın kendini
şimdiden stres yapmaya ne hacet..?

Sanirim öyle evet...
Yaziniza katilmak zorundayim, haklisiniz cünkü, olgun olmasina olgunum cok sükür, ama bu olgunluk evlenecek kadar gelismemis sanirim...

Birtek kirmizi ile isaretledigim yerde katilmiyorum size...

Tesekkür ederim...

22 yaşındasın boşver düşünme bunları..
vakti gelince ayy kendi evim olsa derken bulacaksın kendini
şimdiden stres yapmaya ne hacet..?

Düsünmemeye calisiyorum zaten :)
Ama yazimda dedigim gibi, arada icimi kemirmiyor degil yani...

Hayirlisi olsun artik ne diyeyim..

Tesekkürler

22 yaş evlilik için çok çok erken zaten, böyle düşündüğüm için
evlilik düşünen arkadaşlarını kıstas alma hiç derim.
Diğer yandan evlenince annenden tamamen kopacağını düşünüyorsun sanırım,
ondan ayrılamam diyorsun, evlenmeyi annenden ayrılmak olarak görüyorsun.
Evlendikten sonra hâlâ yakın olamaz mısın annenle,ailenle sence ?

Tesekkür ederim...

Yazdigim yazi, istedigim amacla ulasmis size :)
Temennileriniz icin Allah razi olsun, haklisiniz sanirim biraz bencilce düsünüyorum bu konuda...

yo bencilce degil, hatta annenizi babanizi yalniz birakmamak adina kendinizden gecmis gorunuyorsunuz. ama dedigim gibi bu fikre sizi isitacak biri cikinca makul olani anlayacaksiniz zaten. dogdugumuz andan itibaren ailelerimizden adim adim uzaklasiyoruz, yaratilisimiz geregi. annemizin kaniyla caniyla birken gobek bagimiz kesiliyor, sonra memeden kesiliyoruz, anne sutu haricindeki seylerle doymayi, beslenmeyi ogreniyoruz.aslinda hayat bize annemize (ailemize) bagimli olmadan yasamamiz gerektigini bir bir gosteriyor. doganin kanunu bu yonde isliyor. biz hep cocuk kalirsak kim bize anne diycek? arkadsin dedigi gibi bu bir dongu, ve olmasi gerekn dogal hali bu. siz de kendi yuvanizi kurup cocugunuzu dunyaya getirip onun da yuvadan ucusunu gururla yasiycaksiniz. bu boyle gidicek. bu bir ayrilik, kopus degil, bilakis annenizin baslattigi halkayi tamamlamak, yine onunla bir olmaktir.

Ayni binada, ayri Dairelerde olmak bile , kopmaktir benim icin eyvahedigeldismile
Sanirim arkadaslarin dedigi dogru, hazir olmadigim icin böyle hissediyorum...

Baktim hic olmadi ic güveysi alirim bayanssulusmile

Allah razi olsun

Sanirim okumak istedigimdi bunlar
Hissetiklerimin yanlis/bencilce olmadigini...

Cok Sagolun..

senin yaşında ben de öyleydim canım.. aslla ve asla evlilik düşünmüyordum ve üstelik o yaşta , bir yıllık ayağımı yerden kesen bir birlikteliğim vardı.
derken su an 25ım ve o ilişkimle 4 yılın içindeyiz.. bir bakmışsın evlilik planları yapıyoruz. seneye evleniyoruz kısmetse..

anne meselesine gelince ben de çok düşükünüm anneme.. ve buna ragmen 18 yasından beri eğitim artı çalışma hayatı sebebiyle ayrı yasıyorum ondan.eğer hastalık derecesinde düşkünlüğün oldugunu düşünüyorsan ayrı bir ev ve düzen öneririm sana,imkanın varsa tabi.. insan büyüyor böylece..

bu arada hala ürküyorum ara ara evlilikten..erken mi diye sorguluyorum kendimi.. ve bugun değil ama ileride kocaman bir evim olsun, bir odasında annemle babam olsun çok istiyorum. ayrımcılık olmasın diye bir odaya da kayın anne ve babayı koyuyorum. kocaman bir aile, bir değil tam 2 anne hayali kuruyorum. ne komik değil mi? :ecrin_bebek:

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…