Zuzu'nun 55 kilo olma macerası

evet ben de kullanmıştım bu aleti hatırladım şimdi :) ben haftasonu giremiyorum internete.Pazartesi girdiğimde yazarım haftasonu yediklerimi.Umarım yazacak yüzüm olur :) Görüşmek üzere :)

Tamam canım görüşürüz hafta sonu tatil rehavetine girme ,unutma çıtır olmamız gerek...

Bu arada kızlar Tae-bo tekniği ile bir saatte yaklaşık 600 ile 800 arası kalori harcayabilirsiniz.. Sizinle bir kaç video paylaşacağım hafta sonu yaparsak hafta sonu kaçamaklarımızı biraz hafifletmiş oluruz Bir ara spor salonunda yapmıştım.. Gerçekten etkili ve zevklidir özellikle yüksek tempoda müzikle :)

Tae Bo Cardio Billy Blanks 1 5 - YouTube
Tae Bo Cardio Billy Blanks 2/5 - YouTube
Tae Bo Cardio Billy Blanks 3 5 - YouTube
Tae Bo Cardio Billy Blanks 4 5 - YouTube
Tae Bo Cardio Billy Blanks Part 5 5 - YouTube

her bir video ortalama 8 dk buda 535 kaloriye denk gelmekte bol terlemeler kızlarrr

canım sordum EFT tekniği yapılabileceğini söyledi biraz uzun bir teknik akşam ona yazdıracağım ben yazarsam karman çorman birşeyler yazarım diye yazmadım. Merak etme aklımda akşam burada görebilirsin tekniği :)

Günaydın arkadaşlar nette dolaşırken ev yemeklerinin kalori degerlerini buldum. Böylece yemek içindeki sebzeyi, yagı, salçayı soganı ayrı ayrı hesaplamamıza gerek kalmayacak :) Bu kalori degerlerine göre günlük kalori alımlarımızı düzene koyabiliriz
Ev yemeklerinin 1 porsiyonu için kalori değerleri

Terbiyeli köfte 231
Yaz türlüsü 221
İzmir köfte 348
Kış türlüsü 238
Tas kebabı 343
Fırın makarna 505
Rosto et(haş.patates ile) 311
Peynirli makarna 354
Patlıcan kebabı 406
Tepsi börek 421
Kabak dolma 247
İmambayıldı 194
Haşlanmış tavuk 259
Zeytinyağlı taze fasulye 177
Kıymalı biber dolma 226
Zeytinyağlı Pırasa 225
Kıymalı patates 250
Zeytinyağlı biber dolma 265
Kuru fasulye 336
Zeytinyağlı bakla 266
Kuru nohut 350
Zeytinyağlı barbunya 328
Patlıcan musakka 201
Havuç salata 144
Kıymalı ıspanak 276
Karışık salata 123
Kıymalı bezelye 298
Marul salata 93
Kıymalı taze fasulye 222
Cacık 131
Kıymalı karnıbahar 187
Kuru erik komposto 178
Kıymalı kapuska 190
Elma komposto 193
Karnıyarık 270
Bulgur pilavı 291
Pirinç pilavı 326

Yiyecekler
Hamburger 260 kalori
Bir adet lahmacun 250 kalori
1 porsiyon kebap 350 kalori
Cheeseburger 310 kalori
Tavuklu salata 140 kalori
Küçük bir tabak patates kızartması 320 kalori
Küçük bir tabak patates püresi 71 kalori
Bir dilim peynirli ince pizza 149 kalori
Bir dilim peynirli kalın pizza 246 kalori
Bir kaşık hardal sos 36 kalori
Barbekü sos 35 kalori
Bir adet elmalı tart 260 kalori
Çikolatalı milkshake 390 kalori
Çilekli milkshake 380 kalori
Vanilyalı milkshake 350 kalori

İçecekler (1 bardak)
Kolalar 95 kalori
Kayısı suyu 70 kalori
Üzüm suyu 70 kalori
Limonata 55 kalori
Elma suyu (kutu) 60 kalori
Portakal suyu (tatlandırıcısız) 55 kalori
Ananas suyu (tatlandırıcısız) 70 kalori
Sebze suyu 25 kalori
Kahve 3-5 kalori
Kahve (1 kaşık şekerle) 18-20 kalori
Kahve (1 kaşık kremayla) 13-15 kalori
Çay 0-1 kalori
Çay (1 kaşık şekerle) 15-16 kalori

videolar güzel aslında ama leslie daha eğlenceli
Walking - Part 1: Start Quick & Easy - YouTube

DİYET TEDAVİSİ

Diyet tedavisine enerji alınmasını azaltmak için hastanın halen aldığı günlük kalorinin 500-1000 Kkal azaltılması ile başlanmalıdır. Bu kalori kısıtlaması haftada 0. 5-1 Kg kilo kaybı sağlar. Genellikle çoğu kadın için günlük 1000-1200 Kkal ve erkekler için 1200-1600 Kkal seçilir. Diyet kalori olarak düşük olmalı ancak 800 kalorinin altında olmamalıdır. Günlük kalori hesaplanması günlük istirahat enerji harcanması yoluyla hesaplanabilir. Bunun formülü aşağıda verilmiştir:

Günlük İstirahat Enerji Harcanması= (9. 99x Ağırlık, kg)+ (6. 25xboy, cm)-(4. 92x yaş, yıl)+ (166xseks (erkek=1, Kadın=0)-161

Bulunan değer kadın hasta için 1. 5’la, erkek ise 1. 6 ile çarpılır ve sonra bundan 500 çıkarılarak haftada 0. 5 kg kaybedecek kalori bulunur.

Son düzenleme:

tamam canim çok te$ekkür ederim :) gece okuyabilirim gün boyu çali$acagim :)

ben $imdi bunu yaptim ama hiç almadigim kadar kalori çikti 2363 kalori!! ben bu kadar kaloriyi anca bayramda seyranda aliyorum ve 1 aydir 1000 ila 1600 arasi ve ortalama 1300 kalori aliyorum buna ragmen bir ayda 700 gram vermi$im

ben $imdi bunu yaptim ama hiç almadigim kadar kalori çikti 2363 kalori!! ben bu kadar kaloriyi anca bayramda seyranda aliyorum ve 1 aydir 1000 ila 1600 arasi ve ortalama 1300 kalori aliyorum buna ragmen bir ayda 700 gram vermi$im

Canım istirahat metabolizma hızı; 24 saat süresince herhangi bir fiziksel aktivitede yapmadan, istirahat pozisyonunda vücudumuzun harcayabileceği kalori miktarını belirtir.

kızlar pazartesi pazertesi ilk açılışı ben yapayım ve haftasonnu neler yediğimiz yazayım;

cumartesi uyandığımda yarım muz yedim ve 1 bardak su içtim(kahvaltı yapmama vakit vardı)
kahvaltıda(bi nevi öğle yemeği gibi oldu geç yaptım); peynir zeytin ve 1 dilim kepekli ekmek yedim.Zuzu kızma yine 1 tatlı kaşığı bal yedim :)

1 fincan sekersiz türk kahvesi yannında küçüçük bir parça çikolata (Tablet çikolatalarda küçük bir kare)

Akşam 6 buçuk gibi de tavada az yağla pişirilmiş 150 gr kadar tavuk göğsü ve yanında mevsim salatası ve 1 tane mandalina.

Yatarken de 1 bardak süt.
Spor: Yürüme bandında 4 km tempolu yürüyüş.

Pazar;
Uyandığımda dünki muzumun yarısını yedim spor için enerji olsun diye ve yine 4 km tempolu yürüdüm.

Kahvaltıda 2 yumurta peynir, zeytin ve 1 dilim kepekli ekmek yedim.

Akşam yemeğinde Salata, yarım kase yoğurt,3 çatal makarna.

Akşam 8 gibi acıkmıştım ara öğün yaptım 7-8 tane antep fıstığı yedim.

Bu kadar arkadaşlar...Hadi siz de paylaşın arkadaşlar bekliyorum...

Arkadaşlar

Karbonhidratsız 2 gün 4 kilo verdiriyor

Haftada iki gün karbonhidrat tüketmeyerek kilo verebilirsiniz.

İngiltere'nin Manchester Üniversitesi'nde yürütülen araştırmalarda, haftada iki gün karbonhidrat tüketmeyerek kilo vermenin daha sağlıklı bir yol olduğu ortaya kondu.

2 GÜN EKMEK YEME 4 KİLO VER

115 kadın katılımcı üç gruba ayrıldı, her gruba farklı beslenme düzeni uygulandı. Bir grup, haftanın iki günü 650 kaloriyi geçmeyecek şekilde tüm karbonhidratlardan uzak, kalan beş gün ise miktar fark etmeksizin sağlıklı besinler tüketerek beslendi. Üç ayın sonunda, ilk iki gruptaki katılımcıların dört kilo verdikleri; klasik diyet uygulayanların 2.4 kilo verdikleri görüldü. Uzmanlar, haftanın iki günü karbonhidrat tüketmemenin doğal olarak az yemeyi sağladığını açıkladı.

Merhaba.Günlüğün hayırlı olsun zuzu:)
Seninle aynı boy ve kilodayız.2 haftadır diyetteyim.Aslında diyette demek istemiyorum.Sağlıklı besleniyorum desem daa doğru olur galiba
Benimde hedefim 55.Umarım dilediğimiz kiloya kavuşuruz.başarılarr

Canım günaydın 4 km yürüyüş süper :) Evet karbonhidratı kesince tabi şekeri tuzu otomatik olarak kilo veriliyor :) Bende pazar sabahı 1.5 saat yürüdüm. Pazar günü rutin kahvaltı yaptım, Öglen 1 kase işkembe çorbası, akşamda salata..

sen de benm gibi işkembeye meraklısın galiba kesin kokoreçi de seversein :) 1.5 saat yürüyüş de süper cannım 5 km yi bulmuştur.

Kızlar merhaba Trambolinle ilğili bir kullanıcının yazdığı yazıyı okudum ve trambolin gözümde deger kazanmaya başladı :)

''Geçtiğimiz bir hafta boyunca denemek amacıyla diğer bütün herşey (diyet ve spor) aynı kalmak şartıyla sadece haftanın 5-6 günü yarım saat yaptığım interval koşu yerine(2 dakika 5.8 km/s sonra 1 dakika 10 km/s) yarım saat trambolinde zıpladım. Bu bir haftanın sonunda 1 kg verdiğimi gördüm. Yani en azından benim açımdan kalori harcatma ve kilo verdirtme bakımından trambolin ve interval koşu arasındaki tek fark trambolinin daha keyifli olması''

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…