Buraya açtığım konuların çoğu evimdeki ses sorunuyla alakalıydı, en sonunda evin satışını veriyoruz suan işlemler devam ediyor.
Evin satışıyla beraber eşyaları sattık. Beyaz eşya, bir kaç halı ve kanepe dışında evde pek birşey kalmadı sayılır. Hal böyle olunca bizde siteden 1+1 ev kiralayalım bir yıllığına dedik. Çünkü ilerleyen dönemler için farklı planlarimiz var. Çocuğumuz henüz yok, deneyimlemiş arkadaşlar küçük evin artıları eksileri nelerdir?
Benim Amerikan mutfak. Tezgah sürekli derli toplu durmak zorunda evet. Ocak falan da sürekli temizleniyor elim hep mutfakta. Rahat rahat gaz bile cıkaramıyorum ben dkfkfkfl gaz sancısı vuku buldu ben de artık. Sesli yapsan ses gitcek o dereceMutfak sürekli derli toplu olmak zorunda dimi, orasi daginik olunca tüm ev daginik olur sanki. Özel alana ihtiyaç hissettiğinizde napiyorsunuz ☺ tabi birde isin telefon boyutu var, özel bir şey konuşacağım zaman nereye gideceğim minicik ev heryerden esim heryerden duyar gibi ☺
Baktigim evlerin en büyüğü 60 m² ydi, hic sizinki gibi gömülü dolapta yoktu. Yani o zaman bu büyük bir dezavantaj, çünkü illaki fazlalık eşyalar olacaktır onlari nereye koyacağım. Mesela banyolarda ek dolapta yok deterjanları koyabileceğim. Az cok aklımda birşeyler canlandı teşekkür ederimEğer geniş ve kullanışlı 1+1 bulursanız bence uygun
Ben de 3+1 den 1+1 e geçtim ve kızım 4 aylık olana kadar 70 m2 olan evde yaşadık
Bunun 15 m2 si balkondu. Kiracı olduğumuzdan balkonu camla kapatmadık ama komşular yapmış ve yemek masası ile kiler dolabı gibi şeyleri balkonda kullanıyorlardı
Yatak odamda 2 komodim 1 yatak 1 bebek beşiği 1 tane 200 cm eninde gardrop vardı.
Evin girişine ikeanın 3 katlı ayakkabılığından koymuştum kapı arkasına.
1 tv ünitesi 1 L koltuk 1 tane 4 kişilik yemek masası ve sandalye
3 lü zigon bir berjer
Küçük bir çalışma masası ve koltuğu
Sanırım temeldeki eşyalarımız böyleydi.
Banyom falan genişti ve evde çok depolama alanı vardı. Mutfak L şeklinde ve oldukça büyük tezgahı olan açık mutfaktı
Yine evin girişinde duvar içine gömülü bir aynalı dolap vardı oraya da elektrik süpürgesi vs koyuyordum
En büyük eksisi karşılıklı pencere açamamaktı. Klima olmayınca çok sıcak oluyordu
Diğeri de kurutma makinesi için yerim yoktu.
Açık mutfak sevmeyenler için de sıkıntı olabilir yemekten sonra mutfak toplama konusu. misafir gelince falan da yatacak yer tek salon oluyo tabi.
Şimdi 2+1 deyiz ama olay yine aynı çünkü bir oda kızımın. Biz yine aynı şekilde yaşıyoruz. Hatta yemek masasını da sattım zigonları da çünkü bu evin salonu ve mutfağı 1+1 den de küçük
Yaa ben zaten ibsliyim, bazi zamanlar tuvalete yapışık yaşıyorumBenim Amerikan mutfak. Tezgah sürekli derli toplu durmak zorunda evet. Ocak falan da sürekli temizleniyor elim hep mutfakta. Rahat rahat gaz bile cıkaramıyorum ben dkfkfkfl gaz sancısı vuku buldu ben de artık. Sesli yapsan ses gitcek o derecetelefonda ailemle falan konuşurken özel konuşamıyorum. O da hakeza. Yatak odası var okey ama kafa dinleyebilmek icin +1 gerekli bence. Göbek bagımızın bir olmasına da gerek yok.
Bir odam tamamen boş sayılırdı, ütü masası minik bir yiyecek dolabı ve elektrikli süpürgem vardi. Salon zaten başlı başına gereksiz geliyordu satıp kurtuldum onlardan. Yarin tekrar ev bakmaya çıkacağım, biraz daha büyük m² lı bir yerler bakacağım
Çok misafir seven biri değilim, disarda görüşmek daha mantıklı geliyor bana. Evimize gelen eşimin ailesi var onlarda gelip 3 5 saat oturup gidiyorlar. Benim ailem farklı bir şehirde. Gelirse onlar gelir ayda yilda bir, zaten ailemin yaninda rahatım sıkıntı olmaz. Cok uzun süre yaşamayı düşünmüyoruz geçici bir süre ama yinede bir tık büyük ve dolabi olan bir yerlere bakacağım60 metrekare çok ufakmış.Ama tabiki yaşarsınız ama beb daha evvel 90 metrekare evde 2.5 sene yaşadım çocugum yoktu henüz.
Özlüyorum ara ara ama dar alan sevmiyorum.Ruhum daralıyor.
Zor,evet temizliği çabuk biter ama küçük evin temizligi zor oluyor herşey üst üste..
Büyük evde temizlik daha kolay ve keyifli yapılıyor.Her ikisinide tecrübe ettim.
Dilediğince arkadaş çagiramiyosun. Ailen geldiğinde tıkış tıkış oluyor.
İyi yönlerinden biride sıcak olması.
Bende de kapali alan fobisi var ama mesela 20 katlı bir binanın üst katlarına ve en önemlisi önü boş, feraf evlere bakıyorumKlostrofobiden olsa gerek düşünmek bile geriyor beni
1 sene 1+1 esyali bi evde yasadik. Otel vari bi yerdi resepsiyon falan vardi. 6 yasindaydi o zaman oglumuz. Gayet rahat ettik esyali oldugu icin sadece kiyafetlerimiz bize aitti. Toplamasi temizlemesi cok kolay. 2 kisi icin yeterli benceBuraya açtığım konuların çoğu evimdeki ses sorunuyla alakalıydı, en sonunda evin satışını veriyoruz suan işlemler devam ediyor.
Evin satışıyla beraber eşyaları sattık. Beyaz eşya, bir kaç halı ve kanepe dışında evde pek birşey kalmadı sayılır. Hal böyle olunca bizde siteden 1+1 ev kiralayalım bir yıllığına dedik. Çünkü ilerleyen dönemler için farklı planlarimiz var. Çocuğumuz henüz yok, deneyimlemiş arkadaşlar küçük evin artıları eksileri nelerdir?
Benim ilk evin 2+1 75 m2 idi.Evde kimin nerde olduğu belliBuraya açtığım konuların çoğu evimdeki ses sorunuyla alakalıydı, en sonunda evin satışını veriyoruz suan işlemler devam ediyor.
Asansör kullanabiliyorsanız üst katlar ferah oluyor gerçekten:) Ben kullanamıyorum daBende de kapali alan fobisi var ama mesela 20 katlı bir binanın üst katlarına ve en önemlisi önü boş, feraf evlere bakıyorum ☺ apartmanlara bakan evleri direk eliyorum o şekilde mümkün değil yaşayamam
Bütçeden değilde, geçici bir süreliğine eşya almak istemiyorum açıkçası. Kocaman salonu olacak benim salona koyacak bir esyam yokÇocuk düşünüyor iseniz gercekci olmak gerekir çok ama çok zor olur 1+1.
Butceniz yetiyor ise daha büyük ev tafsiye ederim. Kuzenim 1 +1 evde az eşyası olmasına rağmen sığmakta zorlanıyor çocuğu 1 tane . Bütçesinden dolayı böyle tercih etti idare etmeye çalışıyor. Küçük evde az eşya olsada fazlalik gibi görünüyor . Bazen ütü masası bile sinir bozabiliyor.
Sizinki daha da ileriymişAsansör kullanabiliyorsanız üst katlar ferah oluyor gerçekten:) Ben kullanamıyorum da
Küçük evin temizliği cok kolayBenim ilk evin 2+1 75 m2 idi.Evde kimin nerde olduğu belliÇocuk yoktu o zaman ve evi sil süpür çok zaman almıyordu.Aynı odada birlikte zaman geçirme süremiz fazlaydı.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?