1+1 evde yaşam

Eğer geniş ve kullanışlı 1+1 bulursanız bence uygun
Ben de 3+1 den 1+1 e geçtim ve kızım 4 aylık olana kadar 70 m2 olan evde yaşadık
Bunun 15 m2 si balkondu. Kiracı olduğumuzdan balkonu camla kapatmadık ama komşular yapmış ve yemek masası ile kiler dolabı gibi şeyleri balkonda kullanıyorlardı

Yatak odamda 2 komodim 1 yatak 1 bebek beşiği 1 tane 200 cm eninde gardrop vardı.
Evin girişine ikeanın 3 katlı ayakkabılığından koymuştum kapı arkasına.
1 tv ünitesi 1 L koltuk 1 tane 4 kişilik yemek masası ve sandalye
3 lü zigon bir berjer
Küçük bir çalışma masası ve koltuğu

Sanırım temeldeki eşyalarımız böyleydi.

Banyom falan genişti ve evde çok depolama alanı vardı. Mutfak L şeklinde ve oldukça büyük tezgahı olan açık mutfaktı
Yine evin girişinde duvar içine gömülü bir aynalı dolap vardı oraya da elektrik süpürgesi vs koyuyordum

En büyük eksisi karşılıklı pencere açamamaktı. Klima olmayınca çok sıcak oluyordu
Diğeri de kurutma makinesi için yerim yoktu.
Açık mutfak sevmeyenler için de sıkıntı olabilir yemekten sonra mutfak toplama konusu. misafir gelince falan da yatacak yer tek salon oluyo tabi.

Şimdi 2+1 deyiz ama olay yine aynı çünkü bir oda kızımın. Biz yine aynı şekilde yaşıyoruz. Hatta yemek masasını da sattım zigonları da çünkü bu evin salonu ve mutfağı 1+1 den de küçük

Benim Amerikan mutfak. Tezgah sürekli derli toplu durmak zorunda evet. Ocak falan da sürekli temizleniyor elim hep mutfakta. Rahat rahat gaz bile cıkaramıyorum ben dkfkfkfl gaz sancısı vuku buldu ben de artık. Sesli yapsan ses gitcek o derece telefonda ailemle falan konuşurken özel konuşamıyorum. O da hakeza. Yatak odası var okey ama kafa dinleyebilmek icin +1 gerekli bence. Göbek bagımızın bir olmasına da gerek yok.

2+ 1 ama nette 55 metre kare, balkonsuz amerikan mutfak bir evde , 2 sene bekar 4 sene de esimle yasadık.. o zamanlar icin bize uygun olan oydu.. cocuk olana kadar yasanır yani niye yasanmasın ki? durunlar uygun olunca genis bir eve cikarsiniz

1 yıldan fazla tek 1+1 evde yaşadım. Hayatımın en güzel yıllarından biriydi. Kendime göre çok şirin yerleştirmiştim. Herşeyin en kullanışlı ve pratik olanını alıyorsunuz ve ev aşırı derli toplu görünüyor. Yani anlayacağınız çok samimi, sıcak bir ev olmuştu benim için

bizim evde de 3 oda var, 2 cocuk olunca odalarini ayirinca rahat ederiz diye dusunduk,
simdilik de ofis yaparim diyordum,
sonra baktim kisin fazladan bir odayi isitmak masrafli geldi, ofisimi salona kurdum ( haftanin bir gunu kimse yokken evden calisiyorum zaten)

yani o 3. oda gene bos, koronadan dolayi esim de evden calismaya baslayinca suan ofise dondu.

Ama normalde gerek yok yani.

Evini duzenli ve ihtiyaclarina uygun dosersen kucuk evin artisi daha fazla.
hem temizlikten yirtmanin verdigi o rahatlik da her seye yeter.

Ama tabi yasam tarzina da bagli, kardesim tek cocukla 2+1 evine sigamiyormus, ofise falan da ihtiyaci yok, ama iste buyuk buyuk esyalara ozeniyor (misal 8 kisilik yemek masasi), alamayinca uzuluyor.

Baktigim evlerin en büyüğü 60 m² ydi, hic sizinki gibi gömülü dolapta yoktu. Yani o zaman bu büyük bir dezavantaj, çünkü illaki fazlalık eşyalar olacaktır onlari nereye koyacağım. Mesela banyolarda ek dolapta yok deterjanları koyabileceğim. Az cok aklımda birşeyler canlandı teşekkür ederim

Yaa ben zaten ibsliyim, bazi zamanlar tuvalete yapışık yaşıyorum o kadar ses gider mi gerçekten, evliyiz diye herşeyimizi bilmemize gerek yok

Bir odam tamamen boş sayılırdı, ütü masası minik bir yiyecek dolabı ve elektrikli süpürgem vardi. Salon zaten başlı başına gereksiz geliyordu satıp kurtuldum onlardan. Yarin tekrar ev bakmaya çıkacağım, biraz daha büyük m² lı bir yerler bakacağım

60 metrekare çok ufakmış.Ama tabiki yaşarsınız ama beb daha evvel 90 metrekare evde 2.5 sene yaşadım çocugum yoktu henüz.
Özlüyorum ara ara ama dar alan sevmiyorum.Ruhum daralıyor.
Zor,evet temizliği çabuk biter ama küçük evin temizligi zor oluyor herşey üst üste..
Büyük evde temizlik daha kolay ve keyifli yapılıyor.Her ikisinide tecrübe ettim.
Dilediğince arkadaş çagiramiyosun. Ailen geldiğinde tıkış tıkış oluyor.
İyi yönlerinden biride sıcak olması.

bir de hani bir başka odada kafa dinlenir vs denmiş de mevcut evlerinizde o bir başka odayı ne kadar kullanıyoruz

evet bizim ofis odamız var

bir duvarı kitaplık

pencere önünde iki kişilik yatak da olan bir küçük koltuk

kapının olduğu duvarda da masa var

yazıcı bilgisayar vs vs

ama o odada sadece çalışıyoruz

arada da netten film izleniyor belki ama kimse kafa dinleyeyim diye o odada oturmuyor

herkes salonda yaşıyor ki bizim 10 yaşında çocuğumuz da var

özel telefon konuşması işini bilemedim

biz gürültü karşı taraf gitmesin diye yatak odasında kapıyı kapatıp konuşuyoruz zira ofis odasında iyi çekmiyor ama onun dışında özel konuşma ihtiyacım olmadı hiç

Çocuk düşünüyor iseniz gercekci olmak gerekir çok ama çok zor olur 1+1.
Butceniz yetiyor ise daha büyük ev tafsiye ederim. Kuzenim 1 +1 evde az eşyası olmasına rağmen sığmakta zorlanıyor çocuğu 1 tane . Bütçesinden dolayı böyle tercih etti idare etmeye çalışıyor. Küçük evde az eşya olsada fazlalik gibi görünüyor . Bazen ütü masası bile sinir bozabiliyor.

Klostrofobiden olsa gerek düşünmek bile geriyor beni

Çok misafir seven biri değilim, disarda görüşmek daha mantıklı geliyor bana. Evimize gelen eşimin ailesi var onlarda gelip 3 5 saat oturup gidiyorlar. Benim ailem farklı bir şehirde. Gelirse onlar gelir ayda yilda bir, zaten ailemin yaninda rahatım sıkıntı olmaz. Cok uzun süre yaşamayı düşünmüyoruz geçici bir süre ama yinede bir tık büyük ve dolabi olan bir yerlere bakacağım

Klostrofobiden olsa gerek düşünmek bile geriyor beni
Bende de kapali alan fobisi var ama mesela 20 katlı bir binanın üst katlarına ve en önemlisi önü boş, feraf evlere bakıyorum apartmanlara bakan evleri direk eliyorum o şekilde mümkün değil yaşayamam

1 sene 1+1 esyali bi evde yasadik. Otel vari bi yerdi resepsiyon falan vardi. 6 yasindaydi o zaman oglumuz. Gayet rahat ettik esyali oldugu icin sadece kiyafetlerimiz bize aitti. Toplamasi temizlemesi cok kolay. 2 kisi icin yeterli bence

Benim ilk evin 2+1 75 m2 idi.Evde kimin nerde olduğu belliÇocuk yoktu o zaman ve evi sil süpür çok zaman almıyordu.Aynı odada birlikte zaman geçirme süremiz fazlaydı.

Bende de kapali alan fobisi var ama mesela 20 katlı bir binanın üst katlarına ve en önemlisi önü boş, feraf evlere bakıyorum ☺ apartmanlara bakan evleri direk eliyorum o şekilde mümkün değil yaşayamam
Asansör kullanabiliyorsanız üst katlar ferah oluyor gerçekten:) Ben kullanamıyorum da

Bütçeden değilde, geçici bir süreliğine eşya almak istemiyorum açıkçası. Kocaman salonu olacak benim salona koyacak bir esyam yok cocuk odası desen zaten çocuk yok, 1+1 ama daha büyük m²li bir yer bakabilirim yorum yapan üyelerin yorumlarına bakarak

Asansör kullanabiliyorsanız üst katlar ferah oluyor gerçekten:) Ben kullanamıyorum da
Sizinki daha da ileriymiş bende asansörde sıkıntı yok şimdilik ama penceren bakınca kısa mesafede bir apartman veya daire görürsem nefes alamayacak gibi oluyorum, sanki üstüne yıkılcakmis gibi geliyor. Gecen gün bir eve gittim 13. Kat olmasına rağmen karşısında yanyana bir sürü site vardi 20 katlı. Kapıdan nasil çıktığını bilemedim

Benim ilk evin 2+1 75 m2 idi.Evde kimin nerde olduğu belliÇocuk yoktu o zaman ve evi sil süpür çok zaman almıyordu.Aynı odada birlikte zaman geçirme süremiz fazlaydı.
Küçük evin temizliği cok kolay

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…