- 27 Şubat 2017
- 461
- 159
- 33
- 39
- Konu Sahibi asii nuran
-
yok 6 ay oldu bu işe gireliGeleceğe dair çok düşünme bence. Bir çocuk ilk iki yıl annesine çok ihtiyaç duyuyor. Kendini bile ifade edemeyen küçük bir bebeğe nasıl kreşi şiddetle öneriyorlar çok şaşırdım doğrusu.
Ücretsiz izin gibi seçeneğin varsa onu kullan, böylece işine de geri dönüşün olur.
Anneni dinlemeni tavsiye ediyorum
teşekkür ederim desteginiz içinİş sadece maaş denek değil, SGK demek, emeklilik demek, kadının kendine güvenmesi, eşine karşı dik durabilmesi demek. Maaşınız da artacakmış, bir çözüm bulunabilir.
Bebeğin bakımı anne kadar babanın da görevi, ama işte ilk akla gelen annenin vazgeçmesi oluyor. Parayı da sadece anne karşılıyor galiba.
Küçük bir yerde yaşıyorsanız bir komşu ile, büyük şehirdeyseniz gündüz bakımevi ile görüşüp baktırabilirsiniz.
1,5 yaş ufak değil, 3 aylıkken kreşe başlayan çocuklar var.
evet doğru diyorsunuzhocaları baya ilgilendi il bi hafta zorlandılar sonra çabuk adepte olsular maaşınız 1900 olacaksa ve çalışmaya mecbursanız dişinizi sıkın benimde aldığımın kreşe gidiyo ama bunun ilerisinide düşünmek lazım yarın ne olacağımız belli değil kendi ayağımızın üstünde durmamız çok önemli bence bu devirde
yaaaaa gerçekten mi evet bi gezmem lazım ki ben çok çok iyi bir yere zaten veremem kiCocuklarim 2 yasindayken baslarinda benimde olmam sartiyla oyun saatine katilalim fikriylr birkac kres gezdim. inanin en isimlilerini gexdim.
ogretmen biriyle ilgilrnirken bir diger bebek parkeyi yaliyordu, cope dusen sulugunu almak icin cabaliyarak aglayan hic ilgilrnilmeyen cocuk gordum. en kotusu yuzu elleri kirmizi benekler dokmus gozlerinden hata oldugu belli bir cocuk vardi. bu cocuk hasta burda olmsmali neden ailesi almiyir dedim. alerjik dediler ki inanmadim cok hasta. zaten annedi iste mecbur burda dedi hoca. diger cocuklara icinde kotu dedim bulasabilir.vsvs tabi bunlar gezdigim 4 kresten ornekler
Ben oyun saatine bile goturmedim icimesinmedi. siz bilirsiniz ama cok kucuk, savunmasiz. anlatilmaz yasanir bir gezin isterseniz
Kreş için yaşı çok küçük bence. Eğer aşırı derece maddi problem yoksa çık bence işten. Ya da bakıcı tutun.Merhaba hanımlar;
Çalışıyorum bebeğime annem bakıyor.Annemle aynı şehirde değiliz.Sırf bebeğime bakmak için bizde kalıyor.Bütün düzeni bozuldu kadının.Tabi bizimde.Bakıcılar da fazla para istiyorlar.Zaten aldığım asgari ücret bakıcıya verdiğim zaman bişey kalmıyor.
Annemde hiç mutlu değil bizimle yaşamaktan.Evimi özlüyorum baban yalnız kaldı diyor.Çık işten kendin bak diyor.Sizce 1,5 yaş kreş için küçük mü?
İçim hiç el vermiyor ama mecburum da gerçi kreşlerde pahalı ama ne yapabilirim sizce?
peki kreş yaşı kaç olmalı sizceKreş için yaşı çok küçük bence. Eğer aşırı derece maddi problem yoksa çık bence işten. Ya da bakıcı tutun.
Aslında insanlar ortalama kaç yaşında kreşe veriyor bilmiyorum hiç çocuğum da yok 2 ay sonra olacak inşallah. Ama ben 3 buçuk 4 yaşlarına kadar kıyamazdım kreşe vermeye.peki kreş yaşı kaç olmalı sizce
Evet annem için çok zor rahat edemiyor kadın.Şöyle ki ben çalışmasam geçinemiyoruz evet idare ediyoruz ama her ay açık veriyoruz daha yeni yeni toparlanmaya başladık ama başka da çarem yok gibi şu durumda sonra iş bulmam sıkıntı amaEğer durumunuz kötü değilse tek bir maaş ile geçinebilirseniz bence işten çıkın kendiniz bakın çocuğunuza
Annenize üzüldüm şahsen kendi düzenini bırakıp gelip sizde kalması zor oluyordur ona.
evde bakacak birini arayın.Evet annem için çok zor rahat edemiyor kadın.Şöyle ki ben çalışmasam geçinemiyoruz evet idare ediyoruz ama her ay açık veriyoruz daha yeni yeni toparlanmaya başladık ama başka da çarem yok gibi şu durumda sonra iş bulmam sıkıntı ama
Evet annem için çok zor rahat edemiyor kadın.Şöyle ki ben çalışmasam geçinemiyoruz evet idare ediyoruz ama her ay açık veriyoruz daha yeni yeni toparlanmaya başladık ama başka da çarem yok gibi şu durumda sonra iş bulmam sıkıntı ama
İşten çıkabilirsin en iyi çözüm buMerhaba hanımlar;
Çalışıyorum bebeğime annem bakıyor.Annemle aynı şehirde değiliz.Sırf bebeğime bakmak için bizde kalıyor.Bütün düzeni bozuldu kadının.Tabi bizimde.Bakıcılar da fazla para istiyorlar.Zaten aldığım asgari ücret bakıcıya verdiğim zaman bişey kalmıyor.
Annemde hiç mutlu değil bizimle yaşamaktan.Evimi özlüyorum baban yalnız kaldı diyor.Çık işten kendin bak diyor.Sizce 1,5 yaş kreş için küçük mü?
İçim hiç el vermiyor ama mecburum da gerçi kreşlerde pahalı ama ne yapabilirim sizce?
İlk çocugunuz kaç yaşında kamera sistemi yasaklanmış diye duydum ama bilemiyorum kiKonuyu takipte kalayım. İkinci kızımın doğumundan sonra ikisine birden bakacak bakıcı bulamazsam ben de kızımı 21 aylık kreşe vermek zorunda kalabilirim. Ücretsiz izin alma şansım da yok ve zaten çalışmayı tercih ederim.
Burda tüm kreşlerin kamera sistemi var, mutlaka kamera sistemi olan kreş tercih edin. Ben eve de kamera alacağım bakıcı için.
başka yol yok gibi duruyor evetİşten çıkabilirsin en iyi çözüm bu
araştırıyorum ama bulamıyorum zaman zaman annem gelir diye düşünüyorum ama işte maaşımı oraya vericem bana pek bişey kalmıcak üstüne birde aklım kalıcak maaş 1900 oldugunda 800 versem en fazla krese 800 kalıyor sizce değer miçocuğunuz kreşe başladığında ilk 1 sene zaman zaman size destek olacak birine ihtiyacınız olacak, çünkü çocuk bunlar askeriye disipliniyle her gün kreşe gidemiyor, hastalığı oluyor, ağrısı, sancısı vs vs
bu durumlarda emanet edebileceğiniz biri varsa kreş, yoksa komşuları falan araştırın bir süre bakacak birini bulursanız bağışıklığı da gelişmiş olur 3 yaşına kadar.
1900olucak dediler ama daha olmadı ozaman mantıklı olurmu ki
kurumsal bir firmada çalışıyorum zor bulurum bir daha zaten burayı da zar zor buldum çok aradım çıksam zorlanırımHerkes asgari ücrete değmez demiş ama sen işinden hiç bahsetmemişsin, özel sektörde mi çalışıyorsun, memur musun yani bir daha bulamayacağın türden bir işse bırakma derim
Kreşle bakıcı ortalama aynı fiyata gelir ki bakıcı kreşten daha faydalı olur, resmi tatillerde, geç kalmalarda vs... arkanda idare edebilecek biri olur. Maaş bakıcıya gitse de çok düşünme üzerinde iş hayatın için geçici bir zaman olacak bu, elbet maaşın artacak, şartların daha iyileşcektir
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?