1,5 yaş ve kreş??

Benim oglum 11 aylik, 2.5 ayliktan beri bakici bakiyor. Yasini doldurduktan sonra 1-2 saatlik oyun gruplarina haftada 1-2 kez goturmeyi dusunuyorum. Kisa dogru da yarim gun gonderebilirim krese.Kendim baksam bile gelisimleri icin okulun daha faydali oldugunu dusunuyorum.
2 yasindan sonra da yine yarim gun en azindan gonderecegim.
Tabi bumlar benim planlarim, oglum da uyum gosterirse hazirsa yapacagim.

üç yaştan sonra iş bulamamaktan korkuyorum

Hiç küçük değil canım ikizlerimi kreşe verdiğimde 1.5 yaşındalardı 1 yıl oldu emin ol kafan daha rahat oluyo

Hiç küçük değil canım ikizlerimi kreşe verdiğimde 1.5 yaşındalardı 1 yıl oldu emin ol kafan daha rahat oluyo
Herkz işten çıkmamı söylüyor ama kafam karıştı maaşım 1900tl olucak ama tabi daha olmadı sizce mantıklımı çalışmam bebeklerinizde nasıl etki oldu acaba

Herkz işten çıkmamı söylüyor ama kafam karıştı maaşım 1900tl olucak ama tabi daha olmadı sizce mantıklımı çalışmam bebeklerinizde nasıl etki oldu acaba
hocaları baya ilgilendi il bi hafta zorlandılar sonra çabuk adepte olsular maaşınız 1900 olacaksa ve çalışmaya mecbursanız dişinizi sıkın benimde aldığımın kreşe gidiyo ama bunun ilerisinide düşünmek lazım yarın ne olacağımız belli değil kendi ayağımızın üstünde durmamız çok önemli bence bu devirde

Kresdir bakicidir diye düsünceginize kendiniz evde oturun cocugunuza bakin, zaten ücret konusunda yine ayni yere varacaksiniz hem iciniz rahat olur hem annenizde kendi evinde olur.

üç yaştan sonra iş bulamamaktan korkuyorum
Geleceğe dair çok düşünme bence. Bir çocuk ilk iki yıl annesine çok ihtiyaç duyuyor. Kendini bile ifade edemeyen küçük bir bebeğe nasıl kreşi şiddetle öneriyorlar çok şaşırdım doğrusu.
Ücretsiz izin gibi seçeneğin varsa onu kullan, böylece işine de geri dönüşün olur.
Anneni dinlemeni tavsiye ediyorum

Kendini ifade edemeyecek kadar küçük bir bebeğe nasıl " hiç küçük değil " diyorsun gerçekten anlamadım.
Çok mecbur kalmadıkça kreşi erken yaşta kimseye tavsiye etmiyorum ki işin içinde olan eğitimciler bile aynı şeyi söylüyor.

İş sadece maaş denek değil, SGK demek, emeklilik demek, kadının kendine güvenmesi, eşine karşı dik durabilmesi demek. Maaşınız da artacakmış, bir çözüm bulunabilir.
Bebeğin bakımı anne kadar babanın da görevi, ama işte ilk akla gelen annenin vazgeçmesi oluyor. Parayı da sadece anne karşılıyor galiba.
Küçük bir yerde yaşıyorsanız bir komşu ile, büyük şehirdeyseniz gündüz bakımevi ile görüşüp baktırabilirsiniz.
1,5 yaş ufak değil, 3 aylıkken kreşe başlayan çocuklar var.

Ucuz kreslerden bircacık olmuyor. Pahalı neredeyse asgari ücret. Bence evde kalan daha mantıklı eğer ara verdiğinde devam edebileceksen

Cocuklarim 2 yasindayken baslarinda benimde olmam sartiyla oyun saatine katilalim fikriylr birkac kres gezdim. inanin en isimlilerini gexdim.

ogretmen biriyle ilgilrnirken bir diger bebek parkeyi yaliyordu, cope dusen sulugunu almak icin cabaliyarak aglayan hic ilgilrnilmeyen cocuk gordum. en kotusu yuzu elleri kirmizi benekler dokmus gozlerinden hata oldugu belli bir cocuk vardi. bu cocuk hasta burda olmsmali neden ailesi almiyir dedim. alerjik dediler ki inanmadim cok hasta. zaten annedi iste mecbur burda dedi hoca. diger cocuklara icinde kotu dedim bulasabilir.vsvs tabi bunlar gezdigim 4 kresten ornekler

Ben oyun saatine bile goturmedim icimesinmedi. siz bilirsiniz ama cok kucuk, savunmasiz. anlatilmaz yasanir bir gezin isterseniz

1.5 yaşındaki bebek daha anne sütü emer. Anca yürür. Konusup kendini ifade edemez. Bezi bile cikarmamis olur. Ve bez degisimi çocuğun mahremiyet egitimi icin en önemli seydir. Çocuğu bırakmak için cok cok cok küçük bir yaş. Burdaki kresler zaten aylik 800 lira falan. Asgari ucretten üstüne ne kalir ki? Çocuğunuzu birakmaya deger mi? 4 yaşında verirsiniz iciniz rahat sekilde

benim henüz çocuğum yok hamileyim daha bu süreçlere gelmedik o yüzden yorumumu belki havadan yapıyorum diye düşünebilirsiniz. ancak maaşınızın tamamını da verseniz belli bir süreye kadar sonuçta bir kaç seneye sizinde maaşınız artacak elinize para kalacak , bir daha is bulumama riskiniz var , maximum 5 yaşına kadar böyle gitse bile 5 ten sonra anaokuluna başlayacak çocuğunuz bağımsızlasacak sizden. yani anlık düşünülmemesi gerekli böyle şeylerin bence kararınız şimdiden hayırlı olsun

eğer anneniz kesin bakmam diyorsa bence işten çıkıp kendiniz bakın

kreş için çok küçük

bakıcı da pahalı ve çalıştığınıza değmeyecek

bizde eşimle dedik sigortamız kar k
eğer bakacak emin biri yoksa kreşi ben tavsiye ederim çünkü çocuklarımı mecburen kreşe verdim ve çok faydası oldu her anlamda daha sosyal oldular 6 aydan itibaren bırakılan çocuklar var ve evde bakıldı büyük kızım ne bi sosyallik ne bi oyun ne bi aktivite öğretildi çocuğa siz elinizden geldikçe iyisini bulmaya çalışın

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…