1 çocuk annesiyim, çok yalnızım, kimsem yok, tek başıma bütün gün evde oturuyorum

İşe girebilirsiniz , hobileriniz ilgi alanlarınız nedir

Şunu anlatmak istediğim için, devlet okulların da arkadaşlık daha yaygın o yüzden demek istedim, benim Ankara da kuzenlerim var onların çocukları gidiyor ordan biliyorum

Kimsem yok evde neden çevre edinemiyorum sorun bende mi
Spor salonuna pilatese yogaya o tarz biseylere yazilin cok iyi gelir kendinize bi hedef koyun mesela vucut sekillendirme kaslanma , incelme, neye ihtiyaciniz varsa ona gore beslenin arastirin , ve gidip geldikce arkadasta edinirsiniz.
Halk egitime gitmeye devam edin hemen motivenizi dusurmeyin bir iki kahve icmeye denk gelirsiniz elbet

aile apartmanı değil ama ailelerimiz hepsi yakın mesafede yürüyerek bile gidebiliriz herkesin imkanı durumu arabası var ama gelmek istemeyen sebep buluyor. Çocuğum küçük ben davet edersem hazırlık yapmak zorundayım kimsede evdeysen geleyim demiyor öyle olsaydı daha samimi olurduk. Yalnız olmak elbette zordur ama en azından insanlar uzakta diyorsun ne bileyim ya aslında herkesin yaşadığı kendine zor işte psikolojik biraz

Yok ya ne bahane bulucam durumu anlattım, sorun bende de olabilir ayrıca normal yapacak birşey yok napalım
Bana biraz ozguveniniz dusuk geldi , girisken olun cekinmeyin bende hep ozel okullarda okudum her zaman ailemin arkadas olduklari vardi.
Suan yabanci bir ulkedeyim kizim burda da ozel okula gidiyor velillerin hepsi kariyer sahibi , ben de turkiyede oldukca onemli bir meslek grubundanim ama bu ulkede meslegimi yapamiyorum onlarin cogu meslegimi ve kariyerimi bilmiyor ama ana dilim olmamasina ragmen yerlilerle bile arkadaslik kurmaya calisiyorum hem dilimi gelistirmek icin hem
Sirf kizim icin oyun saati yapayim diye cekinmeyin , siz teklif edin elbet kafaniza gore birileri cikacaktir .

Elimde pasta ile gittim , işimiz var başka zaman dedi normal değildi, kırıldım yani çağırsa da gitmem
Aa gerçekren mi ya ne kadar ayıp. Tamam çat kapı gidilmesi doğru değil ama ne bileyim birisi beni böyle düşünüp gelse evim dağınık olsa ya da misafirimde olsa içeri alırım. Ama bu beniö düşüncem herkes öyle değil demekki

Maalesef öyle , bende asla geri çeviremem, zaten zor selam veriyor görünce oturdugum rezidans biraz böyle tiplerle dolu

Maalesef öyle , bende asla geri çeviremem, zaten zor selam veriyor görünce oturdugum rezidans biraz böyle tiplerle dolu
Pek samimi yaklaşmamış sana sanırım ona rağmen pasta alıp gitmişsin sen iyi niyetle yaklaşmışsın olsun başka birisi illaki denk gelir ağartman komşuluğu olanlara ötle özeniyorum ki akrabalarla o samimiyet olmuyor. Terliğinle pijamanla iki dk gidip geliyorsun benim hiç olmadı daha ama görüyorum öyleleri var bence çokta güzel. Eskiden ben çocukken evimize gelirdi annemin arkadaşları şimdi komşuluk yok

Hiç hayatımda kimseye derdimi anlatmadım annemden başka, yanılıyorsunuz bu konuda, burada forum olduğu için içimi döktüm sadece
Bakın insanlarla yüzeysel arkadaşlıkta bile iletişim kurmak önemlidir. Sizin anlattıklarınıza göre sizin iletişim şekliniz şikayet etmek, bunu yansıtmadığınızı düşünseniz bile bazen gizleyemezsiniz. Madem evde sıkılacak kadar vaktiniz var bence bu konuda kendinizi geliştirebilirsiniz. Dijital çağda yaşıyoruz.

Sanırım siz içine kapanık birisiniz çünkü arkadaş edinmek çok kolay. Herkesle can ciğer olmak zorunda değilsiniz ama komşudur, okuldan velidir vs biri illa ki eve kahveye davet edilebilir. Adım atın biri mutlaka kabul edecektir.

Ben sizi anladım, rezidansta komşuluk yok herkes kapısını kapatıp oturuyor, okula kursada kendi bırakan veliler arabasıyla bırakıp gidiyodur belli segmentteki okullarda velilerin elleri belinde çocuk beklediğini hiç görmedim açıkcası. Ya servis ya aile aracı işe giderken bırakıp alıyolardır, zaten herkesin hayat telaşı birbirinden uzak bu konuda haklısınız. Bence aile apartmanı için görgülü bu çevre için daha az görgü seviyesinde kalmışsınız (niyetim asla görgüsüz demek değil ortam kişiler eğitim durumu farklıymış), bu demek değil ki tek kalasınız bence bu durumda en güzel uğraş okul okumaktır. Hem vaktin değerlenir hem meslek edinirsin.
Durumu iyi rezidansta yaşayan özel okulda çocuk okutan bir kadına kasiyerlik önerilmiş yok daha neler yani
Siz bi program yaparak başlayın işe üniversite+pilates gibi. Gittiğiniz yerde özgüvenli dik durun, ilk teklifi siz yapın kahve sohbet vs bi bakın enerjiye baktınız uyumlu ordan devam edersiniz. Ayda 1 buluştuğun sohbet arkadaşın bile olsa yeter insana.
Birde tek kalmayı sevin, iyi yönlerine bakın doldurun hayatınızı, artık eskisi gibi kolay değil komşuluklar dostluklar.

Evet bende öyle bir çevrede büyüdüm ve çok özeniyorum keşke olsa, eski gecekondu evlerinde herkes birbirini tanıyordu, ben oturduğum semti ve insanları sevmedim, hiç sıcaklık yok, hepsinin burnu bir karış hava da

Söyleyen oldu mu bilmiyorum, çocuk doğurun ; şöyle keyifli keyifli büyütün.
Bir tane var okula gidiyor komşuluk yok burada, evet bütün özel okullar aynı değildir ama dediğimiz gibi veliler birbiri ile muhattap olmuyor ve insanlar tarafından kırıldığım için kimseye teklif etmeyi düşünmüyorum açıkçası çünkü olmayan özgüvenim daha da kırılıyor böyle, en iyisi yalnız kalmaya ve buna alışmaya çalışmak

Anladım sizi şimdi evet aile apartmanı için görgülü bu çevre için az kaldım çok doğru söylediniz , araftayım

Aslında kendinizi ait hissedemiyorsunuz. Daha aşağıda davranıyorlar gibi geldiği için de otomatik önyargılı olup kendinizi çekiyorsunuz gibi hissettim ben.
Mesafe illa samimiyetsizlik değildir. Kimsenin evine çat kapı elimde pastamla gitmem mesela. Ama samimi arkadaşlarım var. Yani böyle çat kapı gitmemek yada sürekli görüşmemek soğukluk değiş esasında. Samimi ama belli bir mesafede de arkadaşlık kurulur.
Benim iki senedir özellikle samimi olduğum bir arkadaşım var. Çat kapı gelsem açar kapısını ama gitmem. Aynı gün dahi gitmem. Bir gün sonra için sözleşirim. O arkadaşımla haftanın üç günü görüşüyoruz mesela ama her gün telefonlaşamayız aramayız. Bu iş düşünce aramak değil mesela. Bu aslında tamamen hayatın telaşı. Bazen bir hafta konuşmayız bazen bir hafta her gün görüşürüz. İlla her gün yazışmak araşmak biraz liseli tarzı gibi.
Evli barklı insanların kendi hayatı var. O hayat içinde arkadaşların samimiyetini görüşme sıklığı yada habersiz evine gitmek göstermez bence.
En eski arkadaşım mesela bana üç saat mesafeli şehirde ben memleketimizdeyim. Genelde hiç aramam. O da öyle aramaz. Ama senede üç beş annesine geldiğinde beni arar ve çıkarız. Ben de aynı şekilde onun şehrine gidersem ararım sadece. Ve gayet kaldığımı samimiyette de devam ediyoruz. Asıl samşmiyet bence bu.

İnstagram da görüyorum kadınlar toplanıyorlar, giyinip süslenip buluşuyorlar, o kadar özeniyorum ki, beni de alın aranıza dicem utanmasam ama tabiki de yapamıcam bunu, pek öyle göründüğü kadar kolay değil

Para olsa da arkadaş yok işte, eşim sene de bir kere tatile götürüyor bütün sene orada ne giysem diye düşünüyorum yada kızımın karne gününde, çünkü başka bir eglencem yok

O toplanan kız gruplarında köşedeki koltukta da ben oturayım istiyorum, samimi olmasam da, bir eğlence bir sosyal hayatım olsun istiyorum ama zorlanıyorum çok ya

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…