- 5 Nisan 2023
- 5.467
- 18.336
- 178
- 28
- Konu Sahibi meryemsancar
-
Birde gerçekten iş güç ev derken yoğunluktan komşuluktan uzaklaşmış olabilirler hemen kendinizde sorun aramayın, mesela o komşunuz belkide sizi görünce “kadını tanımıyorum ne alaka çat kapı pastayla gelmiş” diye ön yargılı düşünmüş olabilir, farklı durum olmasın diye ekstra kaba davranmıştır düşünüyorum. Mesela bende tanımadığım bir komşu kapımı çalsa çat kapı rahatsız olurum, o an kabul edersem bi daha arınamam diye red ederim. Gerçekten öyle insanlarda var sürekli kapıda vırt zırt o yüzden bence yanlış anlaşıldınız siz.Anladım sizi şimdi evet aile apartmanı için görgülü bu çevre için az kaldım çok doğru söylediniz , araftayım
Giriyor eksik kalır girdim benceBirde gerçekten iş güç ev derken yoğunluktan komşuluktan uzaklaşmış olabilirler hemen kendinizde sorun aramayın, mesela o komşunuz belkide sizi görünce “kadını tanımıyorum ne alaka çat kapı pastayla gelmiş” diye ön yargılı düşünmüş olabilir, farklı durum olmasın diye ekstra kaba davranmıştır düşünüyorum. Mesela bende tanımadığım bir komşu kapımı çalsa çat kapı rahatsız olurum, o an kabul edersem bi daha arınamam diye red ederim. Gerçekten öyle insanlarda var sürekli kapıda vırt zırt o yüzden bence yanlış anlaşıldınız siz.
En güzeli kendine yetebilmek ve 1-2 tane kahve arkadaşı edinmek, bunlarda yeter. Evde uyku isteğiniz fazlaysa depresyona giriyorda olabilirsiniz
Neden bu kadar kendinizi farklı hissediyorsunuz ki? Gayet güzel katılabilirsiniz aralarına. Bence en güzeli bir spor salonu yada pilates yoga tarzı bir şeye katılarak başlayın. Biz bu bahsettiğim iki senedir daha samimi olduğum arkadaşımla yogaya gide gele ilerlettik mesela.İnstagram da görüyorum kadınlar toplanıyorlar, giyinip süslenip buluşuyorlar, o kadar özeniyorum ki, beni de alın aranıza dicem utanmasam ama tabiki de yapamıcam bunu, pek öyle göründüğü kadar kolay değil
Eğitim olarak farklıyım, tek lise mezunu benim aralarında gibiNeden bu kadar kendinizi farklı hissediyorsunuz ki? Gayet güzel katılabilirsiniz aralarına. Bence en güzeli bir spor salonu yada pilates yoga tarzı bir şeye katılarak başlayın. Biz bu bahsettiğim iki senedir daha samimi olduğum arkadaşımla yogaya gide gele ilerlettik mesela.
Daha doğrusu bizim bir arkadaş grubumuz vardı ortak ama samimi değildik. Beraber bir sene yogaya gittik. Yoga çıkışında kahve içelim sandviç yiyelim derken bir baktık samimi olduk.
Yine aynı şekilde ilgi alanınız göre seramik, punch, resim, dikiş, örgü gibi hobi kurslarına da gidebilirsiniz.
Velilere de bu kadar korkarak yaklaşmayın yahu. Aynı okula gönderdiğinize göre demek ki benzer gelir grubundasınız.
Oğlumun kolejinde en orta gelirlilerden biri biziz. Ama gayet samimiyet kurduklarım var. Mesela biri oğlumun eski kankasının annesi. Kankalarken oğlum da arkadaşının basketine gitmek istedi. Şimdi cumartesi babalar götürüyor sohbet ediyor pazarları biz götürüp sohbet ediyoruz. Genelde birimiz kahve getiriyor çocukları izlerken de kahve içip sohbet ediyoruz.
Çekinmeyin. Sizden daha üstün değiller. Zayıf yanlarınızı biliyorsanız onu geliştirebilirsiniz ama böyle dışlarnırım korkusuyla değiş
Bunu kim biliyor peki? Üniversite mezunu olup çalışmayan da pek çok kimse var.Eğitim olarak farklıyım, tek lise mezunu benim aralarında gibi
Sohbet ediyorum ama tabi kendime güvenim yok ve bu yansıyor galibaBunu kim biliyor peki? Üniversite mezunu olup çalışmayan da pek çok kimse var.
Benim samimi bir arkadaş grubum var mesela 6 kadınız. Bu 6 kadından biri lise mezunu. Gayet aramızda en sevilenlerden en eğlencelilerden biri. Önemli olan kafa dengi olmadı, sohbet edebilmesi, kendini geliştirmesi. Yani siz sohbetlerde ezik büzük durmazsanız, sohbetiniz de düzgünse çok da sorun olmaz değil mi?
Yada bunu çok kafaya takıyorsanız açıktan önlisans okumaya çalışın. Vaktiniz de var
2. Çocuğu düşünüyorsanız yapın oda can sıkıntınızı alır hayat birden yoğunlaşırGiriyor eksik kalır girdim bence
Önce kendi başıma mutlu olmayı öğrenmem lazım2. Çocuğu düşünüyorsanız yapın oda can sıkıntınızı alır hayat birden yoğunlaşır
Cocuk değil yeni bir hayat sosyallik arkadaşlar gezmek istiyorum ama tabi herkes herşeyi istiyor ama olmuyor kısmet bakalım2. Çocuğu düşünüyorsanız yapın oda can sıkıntınızı alır hayat birden yoğunlaşır
Kesinlikle bu yansıyor.Sohbet ediyorum ama tabi kendime güvenim yok ve bu yansıyor galiba
Peki bu yansısa bile neden bunun için uzak duruyorlar, çok kötü birşeymi buKesinlikle bu yansıyor.
Özgüvensizsiniz.
Kendinizi aşağıda hissediyorsunuz.
Elbette eğitim önemli. Üniversite okumak güzel bir şey. Keşke okuyabilseymişsiniz. Ama kendinizle barışmanız lazım değiştiremeyecekseniz bir şeyleri.
O zaman direk pilates yoga tarzı bi şeye yazılın ortamda girişken olun, direk samimiyet olmaz ama gide gele sohbet sohbeti açar bi süre sonra samimi olursunuz. Artık kimse iki kez gördüğüne gel evime kahve iç vs demiyor çekiniyor biraz ortamda tanımak gerek.Cocuk değil yeni bir hayat sosyallik arkadaşlar gezmek istiyorum ama tabi herkes herşeyi istiyor ama olmuyor kısmet bakalım
Açıkçası ben arkadaşlıkta keyif almaya bakarım, aynı dünya görüşündeysek, aynı şeylerden zevk alıyorsak devam ederim. Ortak siyasi görüş, benzer şeylerden zevk almak gibi. Yani aynı filmlerden dizilerden gündemden bahsedip eğleniyorsak arkadaşım olur. Bu kısımda sohbetiniz nasıl bilmek lazım.Peki bu yansısa bile neden bunun için uzak duruyorlar, çok kötü birşeymi bu
Genelde ön yargı nedeni mesela kariyerli eğitimli çalışan bi kadının hayat tarzı açtığı konular ilgilendiği alanlar, okumamış ev hanımı ile uyuşmaz diye düşünülüyor. Aslında mesele okuldan çok çalışma hayatı, hayatı öğrenmek vizyon geliştirmek, insan tanıdıkca ürettikce gelişiyosun, genişliyosun. Tabi evde kendini geliştiren insanlarda var bunun için kendini iyi tanıtabiliyor olmak gerekli.Peki bu yansısa bile neden bunun için uzak duruyorlar, çok kötü birşeymi bu
Dedikodu sevmiyorum ve geriliyorum böyle sohbetler de, çünkü biliyorum o dedikodular benim arkamdan da yapılacak, insanlar çok ikiyüzlü , ben iyi
İnsanlar tanımak onlarla arkadaş olmak istiyorum
Ben zıtlıklarıda seviyorum ya hele yapamadığım yapmak istemediğim şeyleri yapanları dinlemeyi seviyorum. Mesela eşimle meslektaşız işten konuşmayız iş arkadaşları ile de illa konu oraya geliyor, binicilik ve dans eğitimi alan sanatla ilgilenen bi kaç arkadaşım var inanılmaz iyi geliyor enerjileri bana (ne at binebilirim, ne dağa tırmanabilirim onlar tırmanıyor, nede sanat dilini onlar kadar iyi bilirim) ortak noktamız nerdeyse yokAçıkçası ben arkadaşlıkta keyif almaya bakarım, aynı dünya görüşündeysek, aynı şeylerden zevk alıyorsak devam ederim. Ortak siyasi görüş, benzer şeylerden zevk almak gibi. Yani aynı filmlerden dizilerden gündemden bahsedip eğleniyorsak arkadaşım olur. Bu kısımda sohbetiniz nasıl bilmek lazım.
Artık bazı zıtlıkları benim bünyem kaldırmıyor çevremden izole ettim ondanBen zıtlıklarıda seviyorum ya hele yapamadığım yapmak istemediğim şeyleri yapanları dinlemeyi seviyorum. Mesela eşimle meslektaşız işten konuşmayız iş arkadaşları ile de illa konu oraya geliyor, binicilik ve dans eğitimi alan sanatla ilgilenen bi kaç arkadaşım var inanılmaz iyi geliyor enerjileri bana (ne at binebilirim, ne dağa tırmanabilirim onlar tırmanıyor, nede sanat dilini onlar kadar iyi bilirim) ortak noktamız nerdeyse yok
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?