- 6 Haziran 2009
- 11.591
- 12.386
- 498
İşte o sorunBence fena değil tatlı yi görmüyorum hiç mukemmel
Napayım ya annemlerle oturuyoruzİşte o sorunbende reglim dayanamadım işteee. Napiosun deadlinecim?
Bende eşimi bekliyorum gelsede otursakNapayım ya annemlerle oturuyoruzsen napiyorsun
Geç mi geliyor senden senin yoğunluğu azaldı mi aprıl is nasıl gidiyor canimBende eşimi bekliyorum gelsede otursak
Bravo eskiden yazdıklarını okumam lazım.Yediklerini mesela örnek olsun diye. Ben light ürün yemek istemiyorum diyetisyenim light tercih etmemi istemişti.Ben bu şekşlde yemeye karşıyım.Bırakjnca çabuk yağlar geri geliyor.İşi öğrenmişsin listelerime yorum yapmana sevinirim. Günlük menümfe hep aynı beslenmek beni sıkıyor.İnstagranda güzel tarifler var diyet yapanlar için bu hafta kendime liste yapmayı düşünüyorum bakalım. Sen neler yaptın 25 kilo vermek için?
Hu huu kimse var mı? Bak kimseye demem
Merhaba canım.Selamlar kuslar
Havalarda soğuyor birde regl bir tatlıdır aldı başını gidiyor.Sabah 06:30
1 elma
Kahvaltı 07:30
Yarım simit
1 karper
1 çay
Öğle 12
3 çatal tavuk
3 çatal makarna
2 kasık yoğurt
1 dilim ekmek
1 cısss tatlı 150 cal
Ara 15
1 elma
Aksam 19
5 kasık nohut
1 dilim ekmek
Salata
3 lt su
Yatmadan 30 dk yürüyeceğim
Pek güzel bulmasam da eh iste menüm
Oh ne güzel senden mutlusu yoktur.Maşallah.Napayım ya annemlerle oturuyoruzsen napiyorsun
Kıyamam ya hakkını helal et uzun uzun yazmışsın.Şimdi okuyorumben buradaydım ama uzuun bir mesaj yazmakla mesguldum
Sağol canım yaa uzun uzun anlatmışsın.Benim psikolojim bozulunca yemek yeme derdim yok.Ama yemek yapmayı ve yemeyi seviyorum. Hrt gün aynı kahvaltıyı yapamam beni sıkar.Evdekilerde her gün farklı yemek hazırlarım.Ara öğün diyetisyen ile başladjm.Bu hafta ara öğünü çıkarayım bakalım.Akşam da ekmek,pilav,makarnayı çıkarayım. Benim şekeri bırakmam lazım ama hala şekersiz içemiyorum.Azaltmaya çalışayım.Sadece sabah çay içiyorum.Akşam bende yeşil çay ,rezene her türlü bitki çayı içiyorum.canım yaklasık 2,5 3 sene oldu sanırım kilo vereli, sonrasında geri almadım (inşallah hamilelikte de cok almam) ama öncesinde aklına gelebilecek her türlü şaçma sapan şok diyetler yaptım. hatta inanır mısın su zayıflama hapları yeni cıkmıstı bi dunya para verip onlardan aldım. tabi işe yaramadı düzenli içmemiştim sonradan pek mutlu oldum içmediğime :))
şimdi bence zayıflamanın 2 boyutu var. birincisi psikolojik.
bu psikolojik durumunda ilk asaması su. mesela ben canım cok sıkkınken o zaman ögrenciydim giderdim markete toplardım cikolataları. aynı gün bi dünya cikolata yerdim. ya da tek oturusta cipsi bitirirdim fln. psikolojik yeme diye bir olay var. o yüzden önce bunu aşmak lazım. canın mı sıkkınken yiyorsun ya da tatlıya mı sarıyorsun bunları keşfet. sonra o anlarda yürümeye cık / ya da kafanı uzaklastıracak ne varsa onu yap. ben yürüyüşe cıkamaycaksam dusa girerdim. özellikle verip verip alanların cogunda bu psikolojik yeme olayı var. ilk zamanlar direnirsen hemen hemen azalıyor. cok asırı sarsacak bir olay olmadıkca eskiye dönmüyorsun.
psikolojik yemenin 2. asaması. arkadaslar dost yemekleri. cogu zaman o kızlarla bulustum hadi yemek yiyelim hadi üstüne baklava yiyelim moduna girmemek lazım. sosyal ortamlarda yemeden kacınmak cok zor ama ben bunu söyle astım. saglıksız seyleri yemeyecegim dedim. kendimi tuttum. soranlara ya cips cok yaglı midemi agrıtıyor. sivilcem cıkıyor. ay ben serbetli tatlı yiyemem (bıraksalar o sırada o arkadasın üstüne serbet döker yerim o derece!!)yani kimseye oo ben rejimdeyim demedim. saglıklı besleniyorum. o saglıgıma zararlı vs dedim. mideme dokunuyor dediğin an ısrarlar genelde kesiliyor. diyetteyim dersen aa bizimleyken demi. bi geceden bişey olmaz vs vs. oysaki bir gecelik yemek insanın bir gecede 1,5 -2 kilo almasına bile neden olabilir!
gelelim fizyoloji boyutuna. ben erken uyumaya ve erken kalkmaya önem veriyorum bu diyet olayında. saat en gec 11 de yatacaksın. sabah da 9 olmadan kahvaltı edilmiş olacak. ilk basladıgımda saglıklı beslenmeye 88dim hani bence üstü de var ama 88den sonra tartıya cıkmayı içim almadı. ve 65 kiloya yaklasık 6-7 ayda düştüm. bir kere sabah 6 da kalkıyordum. ekmek olarak beyaz ekmegi cıkardım hayatımdan. sadece bugday ekmegi köy ekmegi denilen yine bugday cavdar karısımından yiyordum. miktar olarak söyle söyleyeyim ekmegin ceyregini yediğim günde oldu. söyle hayal et ekmegin uc kısmından (orta kısmı daha geniş dikkat!) parmakların elle birleştiği yer kadar yiyordum. umarım anlatabildim. içine peynir koyuyordum genelde. yanında da zeytin salata havuc domates mevsimine göre otlardanbir de meyve yiyordum. ay bu kısım biraz karısık olacak yazdıkca aklıma bir dünya sey geliyor ama umarım anlasılır olur senin için. sabahları böyle. ctesi pazarda genelde 9 da kalktım. öglen iş yerine yemek götürüyordum. dısarıdan yemeyi bıraktım cünkü bende ciddi mide agrısına (ee tabi ben evde zeytinyagından baska yag kullanmadıgım için) ve bagırsak calışmamasına neden oluyordu. o süre içinde ve hala işe yemeğimi evden götürürüm. yogurt ve yine sabahki kadar ekmek peynir ya da köfte vs götürürdüm. bir de meyve. ara ögün yapmadım dikkat edersen öglene kadar aksam maalesef işten eve gelmem 8-9 u buluyordu.ara ögün yine yok. eve gelip bir kase corba / 6-7 kasık sebze yemegi ya da et durumuna göre artık evde ne varsa. ekmek yok aksam. sonrasında da bir meyve ve bir kapalı avuc kuruyemiş (cig badem/ fındık/ cig kaju ceviz vs) avucunun kapanmasına dikkat et. genelde de 11 de yattım. bu genel rutin.
genel dikkat ettiklerim ise sunlar. yumurtalar hariç sanırım hep zeytinyagı kullandım. yumurtalarda tereyagı. light ürün vs yemedim. ev yapımı yogurt. abur cuburu tamamen cıkardım hayatımdan. cok mu acıktım yolda biyerde gittim marketten 1 tane muz aldım yedim. yemekleri aman aman yağlı yapmıyordum normalde onu da belirteyim. dediğim gibi beyaz ekmek yemedim. neredeyse her aksam yesil cay / ada cayı / nane / limon karısımı ya da ıhlamur vs içtim. siyah cay tüketmiyorum yani.özellikle dğeil ama sevmediğimden. gün içinde de bazen yeşil cay içtim. pilav vs yemedim. ama tatlı yedim. sadece sütlü tatlı. ama porsiyona dikkat ettim. mesela sütlü tatlıda normali 1 kase yemekse ben yarım kase yedim. normalin yarısı yani. bazen yeri geldi 1 ay yemedim bazen haftada 2 gün yedim ama her zaman normal porsiyonun yarısı ve sütlü tatlı. regl öncesi cok tatlı ceker canım. işte burada irade göstermek lazım. o zamanlar sadece bir kare bitter cikolata yedim. bir reglken bir de öncesinde. birer kare. aa bi de pekmek yedim bazen. 1 tatlı kasıgı kadar. hiç kısmadım. atıyorum aksam eve geldim kurt gibi acım. yemekten dolu bir tabak da yedim. tabi bunlar sebze yemekleri ya da et ızgara balık vs. ama ekmek yok. kızartmaymıs / börekmiş cörekmiş /tursu /sucuk sosis salam gibi işlnmiş gıdalar / abur cuburlar yemedim. kusurua bakma ya dikkatim dagıldı üst evdeki adam karısını mı dövüyor napıyor kavga gürültü üef. yemek noktasında genel olark böyle aklına takılan varsa yazabilirsin cevaplarım.
gelelim spora. haha yapmadım sandınız demihaftada en az 3 gün yüzme + kondisyon yapıyordum. her zaman düzenli yüzdüm diyemem ama düzenli yürüdüm. asansore binmedim. öyle yakın mesafelere yürüdüm (15-20 dakikalık yerlere). günde en az 1 saat yürümüşümdür. işe giderken biraz erken iniyordum oradan yürüyordum. ya da eve gelince eliptik bisiklete biniyordum. spor önemli cünkü ben bi kaza gecirdim epey yürüyemedim. işte o zaman kilo vermem durdu. iş yerinde mesela evrak takma düzeltme gibi işler vardı onlara gönüllü oldum. sürekli oturuyordm cünkü. onlarada günde en az yarım saat 45 dk ayırıyordum. ayakta yürüyerek geciriyordum o süreyi yani. bazen iş cıkısı yürüyüş yolunda inip yürüyüş yaptım. genel olark hareket kısmı da böyle.
aa bir de bunların hiçbirini hadi yapayım da kilo vereyim diye yapmadım. psikoloji düzgün tutmaya calıstım cok zor ve calısma sartları agır bir işim vardı(bankacıydım) ona ragmen kendimi mutlu edecek seyler yaptım ve mutluydum. üzüldüğümde buzdolabından marketten uzak durdum. saglıklı beslendim. içinde katkı maddesi olan ya da içinde ne oldugunu bilmediğimi yemedim. her yere yürüdüm hareket ettim. bir de mekik bacak egzersizi vs mutlaka yaptım. oturup kalmadım ya da zayıflayınca biraz incelince kendimi bırakmadım kalıp acısından örnek olması için ipekyol 36 bedenlere giriyordum hamilelikten önce
biraz uzun oldu ama umarım faydalı olmustur. kavga dikkatimi cok dagıttı. muhtemelen aa bak sunu da diyecektim diyecegim ama olsun :) kopukluk olan yerleri sor lütfen.
amin. ya onu öyle örnek için dedim. yoksa yumurta hasladım ya da az yagda yumurta vs de yedim. peynir nedense ilk aklıma gelmiş :)Sağol canım yaa uzun uzun anlatmışsın.Benim psikolojim bozulunca yemek yeme derdim yok.Ama yemek yapmayı ve yemeyi seviyorum. Hrt gün aynı kahvaltıyı yapamam beni sıkar.Evdekilerde her gün farklı yemek hazırlarım.Ara öğün diyetisyen ile başladjm.Bu hafta ara öğünü çıkarayım bakalım.Akşam da ekmek,pilav,makarnayı çıkarayım. Benim şekeri bırakmam lazım ama hala şekersiz içemiyorum.Azaltmaya çalışayım.Sadece sabah çay içiyorum.Akşam bende yeşil çay ,rezene her türlü bitki çayı içiyorum.
Bu arada kavga sesi duydum mu geriliyorum.Allah onlarada huzur versin.
gulfuren masaj fiyati sormussun canim 80 e gittim, thailandli hatunlar yapti ama dovulmus et gibi oldum her yerim tutuldu ertesi gun
Bugünkü menüm
Sahur 03:00
1 kase nesfit
1 bardak tarcinli sut
3 zeytin
İftar 17:00
1 kase corba
1 kase yogurt
1 kase etli nohut
2 mandalina
19:00
1 minik Acıbadem
Fındık bir avuç olmuştur valla
Sekersiz cay
Ben yaz ramazanı gibi düşündüm hata ettim. İftardan sonraki oğunu ara ogun gibi yaptım, doysmadim. 3-4 lokma da ekmek yedim galiba
Suyu bilmiyorum yeni icmeye başladım
Hos geldin arkadasimMerhaba ben geldim :)
2 yıl önxe doğum yaptım kilo almış başını gidiyor kararlı ve azimli bi şekilde pzt tamam dedim ve startı verdim bugün yediğimi yazıyım bugünden itibaren hergün yazarım hee bu arada 87 kilo ile başladım hedefim 62 olmak 160 boyundayım şöyle bakıldığında bacak bölgemde birikmiş yağlar...
Kahvaltı acı biberle yapılmış menemen 1 dilim ekmek şekersiz çay
Ara öğün şekersiz türk kahvesi
Öğlen 4 kaşık barbunya salata ve yoğurt
Ara öğün yarım cennet hurması
Akşam 1 kase mercimek çorbası 1 adet etimek ve bitki çayı
10 Bardak su içiyorum hergün yürüyüş ve 200 ile 500 arası ip atlıyorum birde yoğurt pulbiber limon kürünü yapıyorum.
Cnm sanki aksam kendi e yuklenmissin.lazanya hamur yarim da olsa muzlu kek.biskuvi......Bugünkü günahlarımı yazayım :)
Sabah
1 dilim tam buğday ekmek
1 dilim beyaz peynir
Öğle
1 kase çorba
1/2 porsiyon balık
1 kase salata
Akşam
1 porsiyon lazanya
1/2 dilim muzlu kek
1 cango biskuvi
Teşekkür ederimHos geldin arkadasim
Cnm sanki aksam kendi e yuklenmissin.lazanya hamur yarim da olsa muzlu kek.biskuvi......
Evet cnmmm gec geliyorGeç mi geliyor senden senin yoğunluğu azaldı mi aprıl is nasıl gidiyor canim
Çok güzel bilgiler vermişsin Canımmm benim , valla bana da ilham oldun ! Aslında bu is iste bu kadar kısa ve basit , uygulamak kalıyor tek...ben buradaydım ama uzuun bir mesaj yazmakla mesguldum
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?