10 ayda,yoruldum,bittim..!

15 aylik bebegin 9 10 da kadar gece uykusuna yatmasi gerekir ayrıca. Buyume hormonubo saatlerde salgilanir. Gelisimi acisindan. Oglen uyutmayin 2 de uyutun 4 te uyansin ya da herhangi bi saatte. Bidahada uyutmayin

Anneanne babaannenin baktigi cocuklar ne yazik ki boyle oluyor sorunlu bir surec sizin icin eger maddi gucunuz yetecekse isten ayrilip bir sure kendiniz bakin sonra da krese verir ise geri donersiniz, ya da isten ayrilamiyorsaniz bakici bulun babaanne artik bakmasin cocuga cunku belli ki yanlis bir yontem izliyor cocuk gelisimi bakimi konusunda

Sana akil verirken kendi oglumu da dusundum konu sahibi valla benimki de 3aylik ama gece ben yataga girmeden kendisi de uyumuyor ille beraber uyuyacagiz,bu uyku egitimi denen seyi acaba kac yasinda vermek gerekiyor iyice arastirmak lazim

ara sayfaları okumadım yaptınız mı yada yazıldı mı bilmiyorum ama, yıllık izne falan ayrılıp, bir düzen oturutup tekrar işe dönseniz

15 aylık bir bebeğin gece 3 e kadar uyumaması normal mi sizce yani ?
Anormal gibi gorukse de uyumayan uyumuyor. Tabi çocukla uyumuyor nasılsa diye 3e kadar oynamamak gerek. Ama yatırmak isteyince ağlıyor ise bende kaldırır oynatır yorar uyuturdum.

Ben çalışmayan bir anneyim bu yüzden sorun olmazdı tabi zaten yarım saat ara ile uyanıp emer di. Ama 3 yaşına geldi deliksiz uyudu. Şimdi 4 yaşında saat 21:30 kurulu saat gibi anne artık uyku saati geldi uyuyalim diyor. Eski Günler aklıma gelince böyle bir manzara hiç olmayacak saniyor dum.

Gece uykusundan önce bir düzen gerekiyor artık ama. Mesela yatmadan hemen önce bir banyo. Sonra masaj. Ve loş odada bir masal kitabını kısık sesle okumak gibi. Ama eskiler bunu unursamaya bilir yada yapamaya bilir. Gece evinden çıkıp başka eve geçiyor olması (yanlış anlamdiysam kv ye gidiyor gece çocuk ) uyku düzenini bozan en büyük etken olur.

Sana akil verirken kendi oglumu da dusundum konu sahibi valla benimki de 3aylik ama gece ben yataga girmeden kendisi de uyumuyor ille beraber uyuyacagiz,bu uyku egitimi denen seyi acaba kac yasinda vermek gerekiyor iyice arastirmak lazim
4 aydan sonra ne kadar erken olursa o kadar kolay alışıyorlar diye biliyorum. ama ben kendim yapamadım uyku eğitimini kıyamadım.

15 aylik bebegin 9 10 da kadar gece uykusuna yatmasi gerekir ayrıca. Buyume hormonubo saatlerde salgilanir. Gelisimi acisindan. Oglen uyutmayin 2 de uyutun 4 te uyansin ya da herhangi bi saatte. Bidahada uyutmayin
Büyüme hormonları 23:00 ile 05:00 saatleri arasında salgılanır.Bu saatte uyuması gerekir.Ayrıca uyuduğunda da ışığın kapalı olması gerekir.Lösemiye yakalanan çocukların gece uyumayıp,uyusa da ışığı açık bıraktıkları açıklanmış.Dikkat etmemiz lazım çocukların uyku düzenine.Bu bilgiyi de paylaşmak istedim,umarım okuyan çok olur.

Çocuğu ilk olarak karanlık ve sessiz ortamda uyutmak gerekiyor zamanla çocuğa göre değişiyor. Yani Kuzenimin kızı doğdu doğalı kendi uyuyor. Susar yada acıkır ise uyanıp ağlıyor sonra yatakta vazgeçilmez bir yastığı var. Ona sarılıp uyuyor. Hep anlatırlar dı 6 aylıkken gördüm. Benimki ile kıyaslayinca bu çocuğu uzaylılar mı getirdi dedim . Şimdi 1 yaşında. Uykusu gelince park yatağın fermuarını açıp içine girip uyuyor Muş. Biz bu kıvama 3 yaşındayken geldik. Bende çok yöntem denedim eşim hep derdi kendini de çocuğu da yorma. Eninde sonunda öğrenecek diye. Ama işte çalışan anne için zor gündüzün o yorgunluğu ile deliksiz uyumak ister insan.

ben de kreşe başlarken hep içimde bir tereddüt vardı, iyi mi olacak kötü mü olacak.
çocuk bıkacak mı, ağlayacak mı diye.

o yüzden bu tarz konulara yazmaya çalışıyorum, kreşten o kadar korkmayın diye.

tabi kreş seçerken dikkat etmek gerekiyor, özellikle bu yaşlar için sınıf mevcudu çok önemli, eğitmenler de çok önemli.

oğlumun kreşinde pedagojik yaklaşıma çok dikkat ediliyor, işte çocuğun seviyesine inilip konuşuluyor, göz teması kuruluyor her daim, okuduğu kitap izlediği video pedagog tarafından gözden geçiriliyor. ne çok müdahaleci ne de çok serbest.

bakalım şimdilik iyiyiz, umarım olumsuz bir şey yazmam sonrasında da :)

not: alışma dönemimiz öyle güllik gülistanlık geçmedi elbette. çok büyük sıkıntılar olmasa da huy değişmesi ve akşam evde huysuzluk şeklinde bir ay sürdü.

İşten çıkıp tam gün kreş yaşı gelene kadar siz bakın lütfen, inanın isin içine babaane dede girince sözünüzü dinlemeyen koyduğunuz kurallar yüzünden size öfkelenen bir çocuğunuz, bu kuralları çiğnettiği için çocuğunuzun git gide bağlanacağı bir babannesi dedesi olacak, ya da diyelim ki kurallara uyuyorlar ama bunu annen öyle istiyor annen hayır diyor diye çocuğunuza söyledikleri için çocuğunuz her fırsatta sizden kaçmak isteyecek.

Bence maddi durumunuz yeterli ise bir süre ücretsiz izne ayrılın. 2 yaşında falan da krese verirsiniz. Yoksa çocugun iyice düzeni bozulur yazık yavrum onun gece uyuması lazım .

Son düzenleme:
Mesajımı tamamlayamadım bebeğim uyandı, aile apartmanında oturuyorum, eşimin ailesi çocuğumla ilgili koyduğum kurallara uyuyordu ilk başta iyi dedim bu konuda sıkıntı olmayacak, sonra bir baktım oğlum bir şey istiyor anne hayır diyor misal yemekten önce bir şey yemek istiyor olmaz anne hayır diyor ya da annesi yesin mi! Hayır anne hayır demiyor bu kural anneye has değil olması gereken zaten, böyle böyle her sabah babası işe giderken babannene gidicem diye ağlayan bir çocuğum oldu, bana
öfkeli bir çocuk oldu yeni yeni toparlıyorum kreşe başladı da bu sene düzelmeye başladı, çocuğum beni sevmiyor diye ağlar olmuştum, evde ben onunla daha çok faaliyet yapıyordum halbuki oyun hamurları, yapbozlar, legolar, parmak boyalar vs. ama babannesinin her dediğini yaptığını anladım sonra sonra...
Yani ya kreşe verin ya siz bakın çocuğunuza

bu konuda ben de kv mi uyarmıştım.
kötü niyetli değil aslında sözünü dinletmek için böyle yapıyorlar ama işte hiç beklemedikleri sonuçları oluyor.

bu konuda ben de kv mi uyarmıştım.
kötü niyetli değil aslında sözünü dinletmek için böyle yapıyorlar ama işte hiç beklemedikleri sonuçları oluyor.
Bende uyardım ama bana tamam deyip yapıyorlarmış

e bundan sonrası kötü niyete girebilir ama.
neyse geçmiş o zamanlar.

ilk çocuk cahilliği diyorum ben, 2.ye daha donanımlı hazırlanıyorum :)
Evet bende:) ikincim var zaten bir yasında o da:) ilk işim aile apartmanından gitmek:)

Evet bende:) ikincim var zaten bir yasında o da:) ilk işim aile apartmanından gitmek:)

valla saflık mı cahillik mi, insanın bazen aklı çalışmıyor hakikaten.

burada açılan bazı konulara bakıyorum, ben de yaşamışım ama o zaman bunun dert olduğunu bile fark edememişim.
hani içimde gerilmişim de gerilmişim belki ama dışarıya vurup benim de derdim bu diyememişim.
yeni gençliği tebrik ediyorum şahsen bu konuda.

çok net hatırlıyorum, bir gün amcası sözde oğlumu seviyor, ağlata ağlata, içim eridi bitti, eşim de var ortamda, o da aynen benim gibi hissetti eminim. ama amcası biraz alıngan biri, açıkçası çekindik, ama ikimiz de o günkü davranışımızdan çok pişman olduk, birbirimize itiraf ederken söz verdik bir daha izin vermeyeceğiz diye.

yakın yada aynı apartmanda olmak kesinlikle problem

benim evim bahçe katı kayınpederim gelip gidip camı tıklıyordu torununu görsün diye
ben çok rahatsız oluyordum sonuçta müsaitte olmayabilir üstüm başım
eşim uygun bir dille söyledi de vazgeçti o huyundan

Bende oğlum doğduğunda işten ayrılmış,oğlum emerken 14 aylıkken tekrar başka bi yerde çalışmaya başlamıştım, maddiyat olarak bir problem yoktu ama birşeyler yapmak istedim. Sözün kısası zamanlamam kötü olmuş, kendi annem bakmasına rağmen oğlum hırçınlaşmıştı dayanamayıp bıraktım. Şimdi 2 yaşında ve tekrar çalışıyorum. Yani o aylar bana daha hassas geldi ve uyku düzeni çok önemli annemi hep tembihliyordum ama kvalideye de güzellikle anlatılabilir. Tabi dinlerlermi o ayrı.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…