- 11 Ocak 2013
- 2.031
- 895
- 323
- Konu Sahibi CANIMKIZIM
-
Anormal gibi gorukse de uyumayan uyumuyor. Tabi çocukla uyumuyor nasılsa diye 3e kadar oynamamak gerek. Ama yatırmak isteyince ağlıyor ise bende kaldırır oynatır yorar uyuturdum.15 aylık bir bebeğin gece 3 e kadar uyumaması normal mi sizce yani ?
4 aydan sonra ne kadar erken olursa o kadar kolay alışıyorlar diye biliyorum. ama ben kendim yapamadım uyku eğitimini kıyamadım.Sana akil verirken kendi oglumu da dusundum konu sahibi valla benimki de 3aylik ama gece ben yataga girmeden kendisi de uyumuyor ille beraber uyuyacagiz,bu uyku egitimi denen seyi acaba kac yasinda vermek gerekiyor iyice arastirmak lazim
Büyüme hormonları 23:00 ile 05:00 saatleri arasında salgılanır.Bu saatte uyuması gerekir.Ayrıca uyuduğunda da ışığın kapalı olması gerekir.Lösemiye yakalanan çocukların gece uyumayıp,uyusa da ışığı açık bıraktıkları açıklanmış.Dikkat etmemiz lazım çocukların uyku düzenine.Bu bilgiyi de paylaşmak istedim,umarım okuyan çok olur.15 aylik bebegin 9 10 da kadar gece uykusuna yatmasi gerekir ayrıca. Buyume hormonubo saatlerde salgilanir. Gelisimi acisindan. Oglen uyutmayin 2 de uyutun 4 te uyansin ya da herhangi bi saatte. Bidahada uyutmayin
Çocuğu ilk olarak karanlık ve sessiz ortamda uyutmak gerekiyor zamanla çocuğa göre değişiyor. Yani Kuzenimin kızı doğdu doğalı kendi uyuyor. Susar yada acıkır ise uyanıp ağlıyor sonra yatakta vazgeçilmez bir yastığı var. Ona sarılıp uyuyor. Hep anlatırlar dı 6 aylıkken gördüm. Benimki ile kıyaslayinca bu çocuğu uzaylılar mı getirdi dedim . Şimdi 1 yaşında. Uykusu gelince park yatağın fermuarını açıp içine girip uyuyor Muş. Biz bu kıvama 3 yaşındayken geldik. Bende çok yöntem denedim eşim hep derdi kendini de çocuğu da yorma. Eninde sonunda öğrenecek diye. Ama işte çalışan anne için zor gündüzün o yorgunluğu ile deliksiz uyumak ister insan.Sana akil verirken kendi oglumu da dusundum konu sahibi valla benimki de 3aylik ama gece ben yataga girmeden kendisi de uyumuyor ille beraber uyuyacagiz,bu uyku egitimi denen seyi acaba kac yasinda vermek gerekiyor iyice arastirmak lazim
Ben de size katılıyorum.
Ben de bunu uzman psikoloğa sordum.
Bana verdiği cevap şuydu: Gittiği yer sağlıklı bir yerse (psikolojik açıdan) 6 aylık da gidebilir, 1 yaşında da gidebilir.
Aynı şekilde evdeki bakımı veren sağlıklı ise evde de bakılabilir.
Önemli olan psikolojik açıdan tatmin olması çocuğun. Evde bu babaanne ile daha çok zarar görür. Çocuklar düzen ister çünkü.
Mesajımı tamamlayamadım bebeğim uyandı, aile apartmanında oturuyorum, eşimin ailesi çocuğumla ilgili koyduğum kurallara uyuyordu ilk başta iyi dedim bu konuda sıkıntı olmayacak, sonra bir baktım oğlum bir şey istiyor anne hayır diyor misal yemekten önce bir şey yemek istiyor olmaz anne hayır diyor ya da annesi yesin mi! Hayır anne hayır demiyor bu kural anneye has değil olması gereken zaten, böyle böyle her sabah babası işe giderken babannene gidicem diye ağlayan bir çocuğum oldu, bana
öfkeli bir çocuk olduyeni yeni toparlıyorum kreşe başladı da bu sene düzelmeye başladı, çocuğum beni sevmiyor diye ağlar olmuştum, evde ben onunla daha çok faaliyet yapıyordum halbuki oyun hamurları, yapbozlar, legolar, parmak boyalar vs. ama babannesinin her dediğini yaptığını anladım sonra sonra...
Yani ya kreşe verin ya siz bakın çocuğunuza
Bende uyardım ama bana tamam deyip yapıyorlarmışbu konuda ben de kv mi uyarmıştım.
kötü niyetli değil aslında sözünü dinletmek için böyle yapıyorlar ama işte hiç beklemedikleri sonuçları oluyor.
Bende uyardım ama bana tamam deyip yapıyorlarmış
ilk çocuk cahilliği diyorum ben, 2.ye daha donanımlı hazırlanıyorum :)
Evet bende:) ikincim var zaten bir yasında o da:) ilk işim aile apartmanından gitmek:)e bundan sonrası kötü niyete girebilir ama.
neyse geçmiş o zamanlar.
ilk çocuk cahilliği diyorum ben, 2.ye daha donanımlı hazırlanıyorum :)
Evet bende:) ikincim var zaten bir yasında o da:) ilk işim aile apartmanından gitmek:)
Evet bende:) ikincim var zaten bir yasında o da:) ilk işim aile apartmanından gitmek:)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?