- 9 Kasım 2015
- 1.106
- 2.294
- 83
- 40
Yine ameliyat deme bana; bak muska77 arkadaşımız var örnek olarak kilosunun yarısını vermiş nerdeyse, yapılamayacak birşey değil yani. Tıkınırcasına yeme bozukluğu da neymiş, herşey senin beyninde bitiyor biliyorsun; kaçamak yaptığın Zaman nasılsa diyet gitti, mahvettim, bugünlük yiteyim yarın başlarım dersen yemeye devam ediyorsun ama hemen toparlanıp devam edersen çok hasarsız atlatıyorsun olayı. Hemen kendine gel olumsuz düşünüp vücudunu kötü etkileme tamam mı ?Geçen Cuma kontrole doktora gitmiştim. Tıkanırcasına yeme bozukluğu var bende. Uzun zaman bunu kabullenmemiştim. Bu aslında kilo almamın birebir sebebi değil. Depresyon+ Anksiyeteden kaynaklı. Şimdi tedavi oluyorum ama bu bozukluk tamamen tedavi edilebilir mi ? Emin değilim. Şimdi internetten bakıyordum ilaç içtim tedavi oldum olarak bitecek bir durum değil bu tıkanırcasına yemek yeme olayı. Doktorum inişli çıkışlı dönemlerde ara sıra yine bunu yaşayabileceğimi söyledi. Asıl önemli olan bunu yaptıktan sonra başaramadım, yapamadım, mahvettim deyip salmamak dedi. Mükemmel olmak zorunda değilmişim. Aslında haklı ama işte kocaman bir ama var. Mükemmelliyetçi yanımı törpülüyorum uzun zamandır, yine de ömür boyunca savaşacağım bu yeme bozukluğuyla ve inanın moralim bozulmuştu. Az önce mezuniyet hikayelerini okuyunca tekrar başarabileceğime inandım. Hayat bu inişli deyip önüme bakacağım ve bende başaracağım inşallah. Keşke aç kapa düğmesi olsa şu olayın. Şimdi bana kızacaksınız ama dönüp dolaşıp aklım yine ameliyat /operasyona gidiyor. Bu yolu seçersem bir daha midemi büyütmemek için kendime daha kolay sahip çıkacağım. Fakat düşünüyorum şuan yine kendimi cezalandırdığım yada ödüllendirdiğim ruh halim olursa tıkanırcasına yersem, midem zaten genişlemeye aşırı müsait ve her şeyi alabilecek kapasitede olacak. Yaşadıklarım tekrar olacak korkusu sardı beni. İçimde garip bir hüzün, ayrıca neşeli bir güç var. 10 dk önce kendimi çok güçlü hissediyordum şuan çok kırılgan.
Onun çaresi var canım boyatırsın geçer:)))
edacıgım senin mide zaten küçüldü ki ameliyat olup küçültmene gerek kalmadı.
mide küçüldükten sonra çok kolay genişliyo zaten.
o yeme bozuklugu obezlerin hepsinde var bende de var. beynimi oyalamanın bir yolu o benim için de
şu an sadece dizilere bagımlıyım bağlanacak bir şey arıyoruz işte sürekli
fakat sen çok şanslısın yaza evleniyosun
çocuk olunca anksiyete olma lüksün bile kalmaz onun peşinde koşmaktan
biz eli boşluktan anksiyetelerdeyiz :) canımızın sıkıntısına isim mi yok koyacak ?
ona en saglıklı mamaları yedirmek için her seyin en dogalını arayacaksın
onun abur cubur yememesi için eve de almıcaksın
bir de sana her koşulda destek olacak, kırılgan hissettigin anlarda omzuna basını yaslayacagın kocan olacak yanında
ben seni kendimden çok daha şanslı görüyorum valla
silkelen şansının farkında ol bakim
Gönlüm genç de yüzüm hafiften kırışmaya başladınapcam bilmiyorum 30 una gelince anlarsın beni :))))
Yağacak tatlım inşallah sadece biraz gayret gerekiyor. Bak ben iki çocuk bir de koca ile kilolarımı vermeyi başardım senin hiçbir engelin yok, yemeklerini kendine göre pişirip rahat rahat sporunu yaparsan istediğin kiloya ulaşırsın inş.
Bence gayet fit, genç ve güzel bi annesin tatlımmm
evet sanırım bu bende de var yani 48 den 78 e boşuna gelmedim hep duygusal açlık benimki diyordum. Canım ben mükemmeliyetçi bi insan değilim artık olduğu kadarıyla mutlu olan bi insan oldum, sende başarabilirsin ben önünde örnek olarak ben varım :) Ayrıca sen çok sıkı gözüken kilonu asla belli etmeyen birisin ki ameliyat işi bence kendine ceza gibi olur, sen bunu sağlıklı bi şekilde başaracaksın biliyoruz.
Onun çaresi var canım boyatırsın geçer:)))
Yine ameliyat deme bana; bak muska77 arkadaşımız var örnek olarak kilosunun yarısını vermiş nerdeyse, yapılamayacak birşey değil yani. Tıkınırcasına yeme bozukluğu da neymiş, herşey senin beyninde bitiyor biliyorsun; kaçamak yaptığın Zaman nasılsa diyet gitti, mahvettim, bugünlük yiteyim yarın başlarım dersen yemeye devam ediyorsun ama hemen toparlanıp devam edersen çok hasarsız atlatıyorsun olayı. Hemen kendine gel olumsuz düşünüp vücudunu kötü etkileme tamam mı ?
canım sen çok bilinçli ve güçlü birisin. seni tanımasamda bunu içtenlikle söyleyebiliyorum. enerjini hissedebiliyorum. geçmişte yaşadıkların tabiki bunların sebebi ama artık hayatında sen neyi nasıl istersen öyle olacak. aslında insan bişeylerin arkasına sığınmak için bişeyler arıyor. yemek yemek, ağlamak, hüzünlenmek, dışarı çıkıp dolaşmak..... bunların hepsi o anki ruh halimizle doğru orantılı. ama sen farkındalığı oluşmuş birisin ve eminim bundan sonra herşey senin için daha kolay olacak. ben inanıyorum. sende inan canımm. yeterki sen iste, istedikten sonra yapamayacağın, üstesinden gelemeyeceğin hiçbişeyin olmayacağını düşünüyorum. pes etmek yoookkkkkkGeçen Cuma kontrole doktora gitmiştim. Tıkanırcasına yeme bozukluğu var bende. Uzun zaman bunu kabullenmemiştim. Bu aslında kilo almamın birebir sebebi değil. Depresyon+ Anksiyeteden kaynaklı. Şimdi tedavi oluyorum ama bu bozukluk tamamen tedavi edilebilir mi ? Emin değilim. Şimdi internetten bakıyordum ilaç içtim tedavi oldum olarak bitecek bir durum değil bu tıkanırcasına yemek yeme olayı. Doktorum inişli çıkışlı dönemlerde ara sıra yine bunu yaşayabileceğimi söyledi. Asıl önemli olan bunu yaptıktan sonra başaramadım, yapamadım, mahvettim deyip salmamak dedi. Mükemmel olmak zorunda değilmişim. Aslında haklı ama işte kocaman bir ama var. Mükemmelliyetçi yanımı törpülüyorum uzun zamandır, yine de ömür boyunca savaşacağım bu yeme bozukluğuyla ve inanın moralim bozulmuştu. Az önce mezuniyet hikayelerini okuyunca tekrar başarabileceğime inandım. Hayat bu inişli deyip önüme bakacağım ve bende başaracağım inşallah. Keşke aç kapa düğmesi olsa şu olayın. Şimdi bana kızacaksınız ama dönüp dolaşıp aklım yine ameliyat /operasyona gidiyor. Bu yolu seçersem bir daha midemi büyütmemek için kendime daha kolay sahip çıkacağım. Fakat düşünüyorum şuan yine kendimi cezalandırdığım yada ödüllendirdiğim ruh halim olursa tıkanırcasına yersem, midem zaten genişlemeye aşırı müsait ve her şeyi alabilecek kapasitede olacak. Yaşadıklarım tekrar olacak korkusu sardı beni. İçimde garip bir hüzün, ayrıca neşeli bir güç var. 10 dk önce kendimi çok güçlü hissediyordum şuan çok kırılgan.
Durduk yere stres yapıyorum galiba.Haklısın.
30 uma gelince mi? 27 den gün alacağım eylülde ben ruhumu yeterinde yaşlı hissediyorum. Bence takma. Doğal bir süreç bu:)
Ayrıca şuan senden daha çıtırı yok
2 bebe annesi zayıf genç sağlıklı kadın.Oww çok albenili oldu.
Benimki mükemmelliyetçilik o da geçmişte ailevi olaylar, sürekli eleştirilmek vs. Kendi kendime salakça bile olsa yaptığın başardığım herşey için evet eda başardın diyerek ödüllendirirsem yiyerek ödüllendirmeden vazgeçermişim.Hayırlısı.
Benim bebekken bile 1 tel beyazım varmış. Şuan ooooooo
artık dip boya yapıcam bence mecbur :) öyle kafama estikçe boyatma şeysi gitti :)))
inşaallahhh canım yaaa, ama şimdiden 8 kilo aldımm. diyete başladığım kiloma geri döndüm. 2-2.5 ay kaldı ama son aylar gözümü korkutuyor açıkçasıGelirsin merak etme. Hamileyken bile bu kadar dikkat ediyorsun emzirirken çok rahat verirsin kilonu hiç kasmana gerek kalmaz. Ben hamilelikte 18 kilo almasaydım bu kadar uzun sürmezdi vermem:))))
bende eskiden yemekle ödüllendiriyordum şimdi eteklesende kendine yeni ödüllendirme şekli seç bakayım :)
bizim sülaledede 17 yaşında başlar beyazlar ben yine iyi dayandım 24 te çıktı
canım sen çok bilinçli ve güçlü birisin. seni tanımasamda bunu içtenlikle söyleyebiliyorum. enerjini hissedebiliyorum. geçmişte yaşadıkların tabiki bunların sebebi ama artık hayatında sen neyi nasıl istersen öyle olacak. aslında insan bişeylerin arkasına sığınmak için bişeyler arıyor. yemek yemek, ağlamak, hüzünlenmek, dışarı çıkıp dolaşmak..... bunların hepsi o anki ruh halimizle doğru orantılı. ama sen farkındalığı oluşmuş birisin ve eminim bundan sonra herşey senin için daha kolay olacak. ben inanıyorum. sende inan canımm. yeterki sen iste, istedikten sonra yapamayacağın, üstesinden gelemeyeceğin hiçbişeyin olmayacağını düşünüyorum. pes etmek yoookkkkkk
bende 30-31 yaşındayım canımm, saçlarda bir sürü beyaz varrrGönlüm genç de yüzüm hafiften kırışmaya başladınapcam bilmiyorum 30 una gelince anlarsın beni :))))
Yağacak tatlım inşallah sadece biraz gayret gerekiyor. Bak ben iki çocuk bir de koca ile kilolarımı vermeyi başardım senin hiçbir engelin yok, yemeklerini kendine göre pişirip rahat rahat sporunu yaparsan istediğin kiloya ulaşırsın inş.
bende 30-31 yaşındayım canımm, saçlarda bir sürü beyaz varrr
canım ben hamile kalmadan önce bir sürü kilo alıp sürekli yiyecepimi zannediyordum. hatta eşime bizim bitane daha buz dolabı almamız lazım diye dalga geçiyordumBen artık o kadar kiloyu verir miyim den geçtim. Tekrar kilo almaktan korkuyorum. Hamilelikte kilo alınca falan.
kaptan şu sıralar instagram da takılıyor
kaptan şu sıralar instagram da takılıyor
gecmis olsun canim once saglikgaliba migren başlangıcı, doktorum öyle söyledi, hep başım ağrıyobu ilaçta yaygın etkisi kilo aldırmakmış hayırlısı bakalım, kafam ona takıldı şimdide
Sana hayran oldgumu soylemsmiydim acaba daha once:)hamile bi bunyeeeeee bahaneye hazir hallerrr ama muthis iradee:) masaAllah:)dünkü menüm;
kahvaltım; 2 tane yumurtadan sucuklu yumurta, domates, salata, 9-10 zeytin, 3 kk peynir,3 dilim ekmek, 1 tk portakal receli, şekersiz çay
öğlen; 5 kaşık sebzeli bulgur pilavı, 1 bardak ayran
ara; türk kahvesi, 3 hurma
akşam; tost, domates, salata, 8-9 zeytin, çay (aslında evde yemek vardı fakat eşim tost isteyince kendimede yapıverdim )
ara; 3 ceviz, 2 kayısı
su: 1.5-2 lt
Dereotu corbasiii???ilk defa duydumm nasl yapiliyokibugünkü menümün gidişatı;
sabah: sandviç
öğlen: yarım kase dereotu çorba, az brokoli, 5 tane ızgara köfte, 2 kaşık yoğurt (bunları yedikten sonra inanılmaz tok hissettim kendimi, eskiden pilavlar tatlılar ekmekler ne çok yiyormuşum ben)
ara da kivi yicem
akşamda karalahana yemeği var ( şu aralar favorim sonunda annemde sık yapmaya başladı ). yanındada yoğurt yicem.
Harika yazmssn ne guzel destek cikmissn cok hosuma gitti:)edacıgım senin mide zaten küçüldü ki ameliyat olup küçültmene gerek kalmadı.
mide küçüldükten sonra çok kolay genişliyo zaten.
o yeme bozuklugu obezlerin hepsinde var bende de var. beynimi oyalamanın bir yolu o benim için de
şu an sadece dizilere bagımlıyım bağlanacak bir şey arıyoruz işte sürekli
fakat sen çok şanslısın yaza evleniyosun
çocuk olunca anksiyete olma lüksün bile kalmaz onun peşinde koşmaktan
biz eli boşluktan anksiyetelerdeyiz :) canımızın sıkıntısına isim mi yok koyacak ?
ona en saglıklı mamaları yedirmek için her seyin en dogalını arayacaksın
onun abur cubur yememesi için eve de almıcaksın
bir de sana her koşulda destek olacak, kırılgan hissettigin anlarda omzuna basını yaslayacagın kocan olacak yanında
ben seni kendimden çok daha şanslı görüyorum valla
silkelen şansının farkında ol bakim
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?