- 23 Aralık 2014
- 1.104
- 1.908
- 133
Benim adım niye yokben kahvaltımı yaptım bilem yaaaaaa
Canım kanında enfeksiyon çıktı boğaz enfeksiyonu dedi doktor büyük ihtimal dedi beta diye. Kendi doktorumuz boğazı tahriş olmuş ateş yapmış diyordu ama artık doktoru değiştirdik. Bu gittiğimiz iyide o da hastane tahlil olayı sıkıntılı. Aynı hastanede bizim doktorun üst katındaki bayan doktora götürcem. Arkadaş diyorki ateş kusma oldumu hemen tahlil yaptıırıyor diyor. Tahlil çok önemliymiş onu anladım artık. El muayenesiyle olcak iş değilmiş. 3 haftadır herpes herpes diyor tanıyı kendi koyuyor tahlil filan yok yani kana bakmıyor. Hocam çocuk kansız galibaa diyorum yok ya neyse ver pekmez diyor hemen 5 dakikada sepetliyor çok kalabalık zaten kuyruk millet. Arkadaşıda hasta aynısı kusma ateş boğazda beyaz beyaz nokta nokta kabarcıklar. Tahlil olmuş beta demişler. Bizimde aynısı aynı tablo devam ediyor. Kansızlıkta var demiş kan ilaçları vermiş bizimki içir pekmezi diyor yolluyorduAynen kan tahlili yapılması lazım tabii. Beta kanda mı çıktı ben boğaz kültüründe çıkar diye biliyorum. Benim oğlan da gece kustu sabah ishal başladı acile götürdü babası sabah hemen kan tahlili yapmışlar. Wbc yüksek çıkmış. Yatırıp serum vermişler. Hala gelmediler. Aradım da bir serum daha vermişler. Mikrop olmadan ateş olmaz. Boğaz tahriş oldu diye ateş mi olurmuş...
Şikayet etsek nolcakki bişey yaparlar mıBacım ben doktorlar yüzünden neler çektim op doktor dış gebelik dedi 2tane Prof normal gebelik dedi iç kanamaya kadar gitti kimseye güvenim yok artık benim az kalsın canımdan oluyordum yalnış teşhis ne demek ya bunlara birinin haddini bildirmesi lazım bimere şikayet et bacım bende şikayetçi olcam doktorlardan
Aynen canım ne de olsa uzman doktorKan idrar tahlili yapılmadan ermiş teşhisi mi koymus
Geçmiş olsun canım. Hastalık tablo değiştirmiş olabilir. Herpes viral malum bazen viral vakaların üstüne bakteriyel enfeksiyonlar da eklenebiliyor. Betanın görüntüsü ile herpesin görüntüsü farklidir. Ayrıca lökosit hem viral hem bakteriyel hastalıklarda artar. Ateşli çocukta bakmak anlamsızdır. Deneyim önemlidir. KBB uzmanına götürseydin keşke.. Yaşanması gerekiyormuş yaşanmış. Ama kesin teşhis olmadan lansaprazol reçete etmesi olmamış. Radyolojik inceleme isteseymis keşke..Aynen canım ne de olsa uzman doktor
Çıtı tavuğun dışında da galeta unu yumurta ve un var sanırım.. Dün kaçamağın yoksa 1 günden bir şey olmaz.. kızartma diyet yapmadan da sağlıksız..25 kasim menum
Sabah 10:45 Kahvalti
Peynir domates salatalik zeytin
1 yumurtdan omlet
1 bardak cay
16:00 3 kasik peynirli makarna
19:30
Bulgur pilavi
Yogurt salata
2 parca citir tavuk (kızartma olmayaydi iyiydi )
Çıtı tavuğun dışında da galeta unu yumurta ve un var sanırım.. Dün kaçamağın yoksa 1 günden bir şey olmaz.. kızartma diyet yapmadan da sağlıksız..
Canım ateş kusma ile gittik biz boğazlara baktı banada gösterdi minik minik beyaz kabarcıklar vardı herpes bu dedi aklovir verdi atwl düşürücü ver dedi yolladı. 7 gün çok şiddetli geçti çocuk hep kalbim ağrıyo midem sallanıyo diye ağladı. Ben götürdüm devamlı ihmal etmedim ama herseferinde herpes dedi septomlar normal dedi yolladı gerisi geriye. Ama hiç tahlil yapmadı normal baktı yolladı. Kusuyo dedim herpes mideye sarmış bağırsaklara sarmış çiğ meyve sebze verme dedi. Dediğini yaptım. 7.ci günde geçti hastalığı. 5 gün okula gitti geldi. 5.ci gün gece uyandı kusuyor. Sabah kalktı kötü. Ateş kusma bişey yiyemiyor hemen götürdüm bu seferde reflü dedi. Boğazları tahriş olmuş dedi lansor 30 luk verdi yolladı. Çocuk halsizim yorgunum diyor ateş var insan bir tahlil etmezmiydi. Reflü boğazını tahriş etmiş ateş yaparsa ateş düşürücü ver dedi. Ben bugün farklı doktora gitmeseydim enfeksiyon olduğunu bilmeyecek reflü sancaktık yazık değilmi çocuğa. Beta tedavi edilmezse kalbe vuruyormuş. Ve 3 haftadır üzülüyoruz yok mideye sarmış bağırsağa sarmış filan diye. Boğazlarında herpes olsaydı yara olurdu kabuk tutardı bu sadece minik minik beyaz noktalar şeklindeydi sonra kayboldu yara olmadan kabuk bağlamadan geçti yani. Bu kadar 3 haftadan daha fazla süren tabloya en azından bir idrar bir kan tahlili yaptırtmalı antibiyotik vermelimi vermemelimi ona göre karar vermeliydi. Çocuk ateşleniyor kusuyor halsiz yatıyor hepGeçmiş olsun canım. Hastalık tablo değiştirmiş olabilir. Herpes viral malum bazen viral vakaların üstüne bakteriyel enfeksiyonlar da eklenebiliyor. Betanın görüntüsü ile herpesin görüntüsü farklidir. Ayrıca lökosit hem viral hem bakteriyel hastalıklarda artar. Ateşli çocukta bakmak anlamsızdır. Deneyim önemlidir. KBB uzmanına götürseydin keşke.. Yaşanması gerekiyormuş yaşanmış. Ama kesin teşhis olmadan lansaprazol reçete etmesi olmamış. Radyolojik inceleme isteseymis keşke..
Aynen kuzumOlsun kuzum yarın başlarsın sen de
Aa bunu bilmiyordum hemen bakayım bende :))
Samsung health uygulamasındaki egzersizleri yapmaya başladım kizlar.
Bugun 4 dakikalik karin yaptim
Betayla ilgili bilgi der vermişsin. Çubukla örnek almasi 10 saniye, sağlık ocaklarında bile yapılıyor bu test artık. Bu konuda ihmali olmuş, evet.Sınıfta beta virüsü varmış okulunda muhtemel bizede sardı sarmasada ne kadar bulaşıcı herkes biliyor. Doktora bunuda dememe rağmen bi tahlil istemeliydi. Beta çok bulaşıcı sınıfta varsa herkese sarabilir yani. Olmasa bile acaba deyip baktırtmalıydı. Reflü ateş yaparmı sürekli kustururmu yataklara düşürürmü yapmaz o kadar. Ezbere yaptı işini hemde özel hastane doktoru bu yani dünya para alıyor her seferinde
Çok geçmiş olsunSınıfta beta virüsü varmış okulunda muhtemel bizede sardı sarmasada ne kadar bulaşıcı herkes biliyor. Doktora bunuda dememe rağmen bi tahlil istemeliydi. Beta çok bulaşıcı sınıfta varsa herkese sarabilir yani. Olmasa bile acaba deyip baktırtmalıydı. Reflü ateş yaparmı sürekli kustururmu yataklara düşürürmü yapmaz o kadar. Ezbere yaptı işini hemde özel hastane doktoru bu yani dünya para alıyor her seferinde
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?