Cuma Zayıflama Yarışması 12. Takım

Hindistan cevizli chiali puding tarifi:
3 tatli kasigi chia, yarim cay bardagindan biraz fazla sut, iyice karistirmak lazim.
Uzerine 2 tatli kasigi kakao. 2 tatli kasigi hindistan cevizi.
Hepsini karistirip agzi kapakli bir saklama kabina koyalim buzdolabinda aksaman sabaha kadar beklesin.
1 porsiyonToplam kalori ortalama: 150 -160 kalori

Ustte tarifini verdigim chiali pudingin aynisi muzla da yapiyorum. Aslinda muzla olan daha lezzetli oluyor ama kalorisi biraz daha fazla. Muzla yapilinca 1 porsiyonun kalorisi ortalama 200 -210 oluyor.
Muzla yapmak isterseniz, once sut ve muzu blenderdan gecirmek lazim, Sonra kakao ve chiali ekleyip geri kalan islemler hindistan cevizlideki gibi ayni.

Dimi ya..yediklerimden zannetmiyorumda gun icindede cok yorukuyorum..yani birgunumu anlatsam beni anlarsin ...yorgunluktan dolayi zannimca..cunku sabahtan aksam saatlerine kadar normal aksamdan sonra azaliyo..simdi yine oyle oldu uyumadi mecbur mama verdim..cok uzgunum..o aradada rezene demledim ve litrelik sisemi aldim onlari iciyorum..

canim senin cok su icmen lazim biliyorsun. en az 3 lt hergun. Cilek, elma, armut neyin tadini seviyorsan al at usyun icice ic dur.
Dimi ya..inan o kadar unutkan oldum ki..kam degerlerime baktirmam lazim..gercekten bildigim seyleri hatirlamiyorum unutuyorum..
Soyledigin iyi oldu..salatalik koyayim ona bayiliyorum ben..saol ya..

Sporun da menun da cok guzel cnaim, masallah. Ayy sabahi ne guzel anlatmisisn karnim da acikti yemek tarifi gibi olmus
Ya sabah kahvaltisi niyeyse bende ayri bi ogun..hani ne kadar renkli guzel bir kahvalti yaparsam gun icinde o kadar emerjik rahat huzurlu oluyorum..belki psikolojik birseydor ama ugrasmak mutlu ediyor beni..

Canim suyu azaltirsin sut otomatiktman azalir ve sakin yapay sut verme. bak 1 sise verirsen hergun sutun o bir sise kadar azalir.
Yyyaa yapay sut dedigin mama dimi.(
Ac kaliyor diye veriyorum gunde birkez oaksamlari cunku aks sutum azaliyo cok..(
Aglicam ya..
Bu gunlerde gecicek biliyorum..kafama takiyorum ister ostemez..Bolca sivi tuketeyim ben..midem bulansada artik yapcek birsey yok

Ewet ya mrv2855 insanı istaha getiriyo bu kız
Kesle yakin olsanizda size guzel saglikli bir sabah sofrasi sunumu yapsam...
Esim hep "sunumu oyle bi yapiyon ki bakarken doydum "der..cok seviyorum..hele birdecsiz olsaniz ohohhh

Yarin icin chiali pudingimi de yaptim koydum dolabima.
ohhh afoyet olsun..

Hazir chia ile tarif vermisken, bakalim bu chia neymis ve ne gibi faydalari varmis:
Ana yurdu Güney Amerika olan chia tohumu, aslında bir çeşit adaçayı çeşidi olan ve botanik biliminde bilinen adıyla Salvia hispanica'nın tohumları. Aztek uygarlığında günde 1 kaşık chia tohumu mutlaka yenirmiş. Bu sayede 24 saat boyunca tok duruluyormuş.

Chianin en onemli faydalari:
kilo vermeye yardımcıdır
kan şeker seviyelerini normalize eder
kalın bağırsağı temizler
toksinlerden arınmanızı sağlar
kanserden korur

Acepp sutte yaparmi

Evet canim mama. Tabiki senin kararin ama sunu bil ki her mama verisinde o mamanin orani (ml) kadar sutun hergun o kadar azaliyor, dogal olarak. Cunku o anda seni emmiyor ve sut yapimini etkiliyor bu da.
Hic canini SIKma uzme kendini ama bebeginin karninin iyi doyup doymadigini yaptigi cisleri ve kakalari sayarak anlyabilirsin. Internetten bak bi canim. Ve eger okumak istersen de "BEBEK BAKIM SORUNLARINA MUCIZE COZUMLER" Tracy Hoggun kitabi. Cok guzel ve aciklayici bir kitap.
En onemlisi senin ve ailenin mutlulugu

Baktim simdi vitamin mineral kalsiyum bakimkndam zengin oldugu icin gunde en fazla bir yemek kasigi kadar kullanilabilir diyor..puding vs yapipta mesela..deryacim gibi..
Birde imsulin direncinede iyi geliyormus...bunu ogrendigimde iyi oldu..
Yag yakimini hozlandirir diyor...
Haftada iki uc gun kullanip denemek istiyorum..sutumun kaliteside artar boylelikle..

Evet canim gunde 15 gramdan fazla yememek gerekiyor. Iste yaklasik 3 tatli kasigi (silme) yapiyor.

Cok saol deryacim..tabiki oyle..
Dinlenemedig icin sutumde aksamlari azalma oluyor..aslinda bende hemn pes ediyorum..bebek doyum kriteri evet biliyorum..bezlerimiz hep dolu oluyor aslinda..
Ama aks niyeyse huzursuz oluyor ve hep araniyor..
Gece mesela emiyor dinlendigim icin olsa gerek doger gogsume sut iniyor..emip yatiyor ve gecede bez degistiriyoruz..
Benim aksam saatinde birseyleri arttirmam lazim demekki..
Bundan sonra hemen mamaya sarilmicam..anne yuregi ac saniyorum ama onun iyiligi icin..sut hic olmasa mama vericem sonucta yapicak birsey yok derim ama aksam saatleri sadece..

Canim ben yataga uzanmaya gidiyorum, birkac gundur az uyuyorum o da biraz sinir yapti bende Bugun erken gideyim yataga insallah 22 dan once uyurum Iyi geceler, cok tatli ruyalar
İyi geceler canim..bende rezenemi ictim ..bir bardakda su iceyim yatayim cocuklar uyurken..

7 mart menü
Sabah
1 bardak süt
1 avuc cig kuruyemis 1 hurma

Öğle
Et kavurma
Yogurtlu semizotu salatasi

Aksam
1 buyuk kase tonbalikli salata

2.5 lt su

afiyet olsun boyle devam kilolar gidiyor :)

yarindan itibaren dikkat edersin insallah:) misafirle daha zor oluyor ama alisma surecini atlatip kilolar gittikce dahada kararli oluyor insan :) afiyet olsun.

afiyet olsun..yarindan itibaren dikkat edersin yine insallah:)

afiyet olsun masallah cok saglikli menu:)

afiyet olsun abla cok guzel:)

mhhmmmm canim istedi gece gece..bende yapip atiyim hemen dolaba:)
bi kere yapmistim ama tarif tutmamisti sutu fazlaydi heralde kati olmamiti hic.
tesekkurler tarif icin :)

Iyi gecelr kızlar cuma günü tartisi pazartesi üzerinden mi cuma uzerinden mi degerlendiriliyordu kafam karişti?cumadan cumaya verdigimiz kilo degerlendiriliyo demi ya?

canim sana süt arttirici super bisey soyleyeyim mucize valla goguslerin şişecek bide kaloriside pek yoktur bence .
kuru börülce canim onu aksamdan islatip nohut gibi pisiriyordum duduklude 10dk kdar sonra salatasini yapiyosun ben bol kuru soganla yiyordum cok faydasi oldu ama devamli ye 1 2 kerede pes etme. ben cok seviyordum insaAllah sendr seversin

Cok saol hayrus..kuru borukceyi nerden alcam ben..markette varmi ki o...

Cok saol hayrus..kuru borukceyi nerden alcam ben..markette varmi ki o...
Aklim baska kuruya gitti
Bizim koyde fasulye yi kuruturlar..oyle kuru kuru pisirirler taze fasulye gibi..dedim markette falanda hic gormedim ama..firin fasulye derler hatta:))
Tamm borulce aldirayim ben esime...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…