- 5 Şubat 2017
- 19.657
- 59.324
- 598
Dimi ya..yediklerimden zannetmiyorumda gun icindede cok yorukuyorum..yani birgunumu anlatsam beni anlarsin ...yorgunluktan dolayi zannimca..cunku sabahtan aksam saatlerine kadar normal aksamdan sonra azaliyo..simdi yine oyle oldu uyumadi mecbur mama verdim..cok uzgunum..o aradada rezene demledim ve litrelik sisemi aldim onlari iciyorum..Canim emziren anne çaylarini denemişssindir heralde. Komposto helva vs nin dısında bulgur sut yapiyor.Ama o da gaz yapabilir. Ama sunu soyleyim ne kadar yersen sütün o kadar artiyor. Ben bebeginin bu kadar kucuk oldugunu bilmiyordum. Bence bebegin emmesi her seyden onemli. Onu her seyin önünde tut. Bu yediklerinle sütun azaldiysa eğer gunluk kalorini aşmadan daha fazla yemeye calış.
Dimi ya..inan o kadar unutkan oldum ki..kam degerlerime baktirmam lazim..gercekten bildigim seyleri hatirlamiyorum unutuyorum..canim senin cok su icmen lazim biliyorsun. en az 3 lt hergun. Cilek, elma, armut neyin tadini seviyorsan al at usyun icice ic dur.
Ya sabah kahvaltisi niyeyse bende ayri bi ogun..hani ne kadar renkli guzel bir kahvalti yaparsam gun icinde o kadar emerjik rahat huzurlu oluyorum..belki psikolojik birseydor ama ugrasmak mutlu ediyor beni..Sporun da menun da cok guzel cnaim, masallah. Ayy sabahi ne guzel anlatmisisn karnim da acikti yemek tarifi gibi olmus
Yyyaa yapay sut dedigin mama dimi.Canim suyu azaltirsin sut otomatiktman azalir ve sakin yapay sut verme. bak 1 sise verirsen hergun sutun o bir sise kadar azalir.
Kesle yakin olsanizda size guzel saglikli bir sabah sofrasi sunumu yapsam...
ohhh afoyet olsun..Yarin icin chiali pudingimi de yaptim koydum dolabima.
Acepp sutte yaparmiHazir chia ile tarif vermisken, bakalim bu chia neymis ve ne gibi faydalari varmis:
Ana yurdu Güney Amerika olan chia tohumu, aslında bir çeşit adaçayı çeşidi olan ve botanik biliminde bilinen adıyla Salvia hispanica'nın tohumları. Aztek uygarlığında günde 1 kaşık chia tohumu mutlaka yenirmiş. Bu sayede 24 saat boyunca tok duruluyormuş.
Chianin en onemli faydalari:
kilo vermeye yardımcıdır
kan şeker seviyelerini normalize eder
kalın bağırsağı temizler
toksinlerden arınmanızı sağlar
kanserden korur
Evet canim mama. Tabiki senin kararin ama sunu bil ki her mama verisinde o mamanin orani (ml) kadar sutun hergun o kadar azaliyor, dogal olarak. Cunku o anda seni emmiyor ve sut yapimini etkiliyor bu da.Dimi ya..yediklerimden zannetmiyorumda gun icindede cok yorukuyorum..yani birgunumu anlatsam beni anlarsin ...yorgunluktan dolayi zannimca..cunku sabahtan aksam saatlerine kadar normal aksamdan sonra azaliyo..simdi yine oyle oldu uyumadi mecbur mama verdim..cok uzgunum..o aradada rezene demledim ve litrelik sisemi aldim onlari iciyorum..
Dimi ya..inan o kadar unutkan oldum ki..kam degerlerime baktirmam lazim..gercekten bildigim seyleri hatirlamiyorum unutuyorum..
Soyledigin iyi oldu..salatalik koyayim ona bayiliyorum ben..saol ya..
Ya sabah kahvaltisi niyeyse bende ayri bi ogun..hani ne kadar renkli guzel bir kahvalti yaparsam gun icinde o kadar emerjik rahat huzurlu oluyorum..belki psikolojik birseydor ama ugrasmak mutlu ediyor beni..
Yyyaa yapay sut dedigin mama dimi.(
Ac kaliyor diye veriyorum gunde birkez oaksamlari cunku aks sutum azaliyo cok..(
Aglicam ya..
Bu gunlerde gecicek biliyorum..kafama takiyorum ister ostemez..Bolca sivi tuketeyim ben..midem bulansada artik yapcek birsey yok
Kesle yakin olsanizda size guzel saglikli bir sabah sofrasi sunumu yapsam...
Esim hep "sunumu oyle bi yapiyon ki bakarken doydum "der..cok seviyorum..hele birdecsiz olsaniz ohohhh
ohhh afoyet olsun..
Bilmiyorum ki canim, ben emzirirken de yiyordum arada. Ama gunde 3 tatli kasigindan fazla yememek lazim ChiayiAcepp sutte yaparmi
Evet canim gunde 15 gramdan fazla yememek gerekiyor. Iste yaklasik 3 tatli kasigi (silme) yapiyor.Baktim simdi vitamin mineral kalsiyum bakimkndam zengin oldugu icin gunde en fazla bir yemek kasigi kadar kullanilabilir diyor..puding vs yapipta mesela..deryacim gibi..
Birde imsulin direncinede iyi geliyormus...bunu ogrendigimde iyi oldu..
Yag yakimini hozlandirir diyor...
Haftada iki uc gun kullanip denemek istiyorum..sutumun kaliteside artar boylelikle..
Canim ben yataga uzanmaya gidiyorum, birkac gundur az uyuyorum o da biraz sinir yapti bendeAcepp sutte yaparmi
Cok saol deryacim..tabiki oyle..Evet canim mama. Tabiki senin kararin ama sunu bil ki her mama verisinde o mamanin orani (ml) kadar sutun hergun o kadar azaliyor, dogal olarak. Cunku o anda seni emmiyor ve sut yapimini etkiliyor bu da.
Hic canini SIKma uzme kendini ama bebeginin karninin iyi doyup doymadigini yaptigi cisleri ve kakalari sayarak anlyabilirsin. Internetten bak bi canim. Ve eger okumak istersen de "BEBEK BAKIM SORUNLARINA MUCIZE COZUMLER" Tracy Hoggun kitabi. Cok guzel ve aciklayici bir kitap.
En onemlisi senin ve ailenin mutlulugu
İyi geceler canim..bende rezenemi ictim ..bir bardakda su iceyim yatayim cocuklar uyurken..Canim ben yataga uzanmaya gidiyorum, birkac gundur az uyuyorum o da biraz sinir yapti bendeBugun erken gideyim yataga insallah 22 dan once uyurum Iyi geceler, cok tatli ruyalar
7 mart menü
Sabah
1 bardak süt
1 avuc cig kuruyemis 1 hurma
Öğle
Et kavurma
Yogurtlu semizotu salatasi
Aksam
1 buyuk kase tonbalikli salata
2.5 lt su
7 Mart Menu
Misafim rm gelecekti caya.
Kahvalti
İki dilim yumurtali ekmek
Oglen
Uc dilim islak kek, patetes salatasi, 3 adat tuzlu kurabiye
Aksam
4 parca kizarmis tavuk, salata.bir parca ekmek
Bu arada emzikliyim kendimi tutamdim. Saatleri yazamicam. Misafrim vardi dikkat etmedim. Aksam 18, civariydi yeni oldugum icn. Su yu ne kadr ictigimi takip edemedim.1, bucuk olmustur
7 Mart menü
kahvaltı
2 kibrit kutusu peynir
1 dilim ekmek
4 zeytin
ara
2 yemek kaşığı pekmez
1 elma
öğlen
1 tabak ayran aşı çorbası
akşam
2 karni yarık
1 kaşe pilav
1 küçük dilim revani
misafir vardı yemek ayarını kaçırdım
7 Mart Menum
Sabah: 2 haslanmis yumurta, domates, 1 dilim peynir
ara: 1 fincan sutlu kahve, 1 avuc findik, 2 kuru kayisi
oglen: firinda 1 balik cipura, 1 tabak yesillikli domatesli havuclu salata (yagsiz tuzsuz)
ara: 1 fincan icine (haslanmis ezilmis bal kabagi ve uzerine biraz sut ve bol tarcin), 1 elma, 2 findik
aksam: 3 kofte kadar tavuk eti, 2 tabak kereviz salatasi.
su: 2 lt
7 mart carsamba
Emziren anne!!
Sabah(8:25)
Koccaman bir tabagin icinde misket peynir 5 tane..uzerine dereotu ve havuc rendesi..azcikin skma zeytinyagi gezdirdim..uzerine kekik serptim..yanina haslanmis yumurtanin beyazini koydum..kirmizi biber ve salatalik dilimledim..iki dilim cvdar ekmegi ile miss gibi yedim..
Ara:30
Turk kahvesi
Oglen
Kapuska yemegi uzerine kimyon serptim gazini alsin diye..
Bir kase ev yapimi yogurt
Ara
Rezene cayi
Aksam
Bir kase sebze corbasi
İki dilim ekmk
Ara
Tarcinli sut
Su:2 litre gecede iciyorum her emzirme snrasi
Spor:1 .30 saat yurudum..
30 dakika lesli yaptim
15 dakikada parklarda spor aleti varya boyle adim atar gibi omdam yaptim..ohhh keyfim yerinde..
Hindistan cevizli chiali puding tarifi:
3 tatli kasigi chia, yarim cay bardagindan biraz fazla sut, iyice karistirmak lazim.
Uzerine 2 tatli kasigi kakao. 2 tatli kasigi hindistan cevizi.
Hepsini karistirip agzi kapakli bir saklama kabina koyalim buzdolabinda aksaman sabaha kadar beklesin.
1 porsiyonToplam kalori ortalama: 150 -160 kalori
canim sana süt arttirici super bisey soyleyeyim mucize valla goguslerin şişecek bide kaloriside pek yoktur bence .Cok saol deryacim..tabiki oyle..
Dinlenemedig icin sutumde aksamlari azalma oluyor..aslinda bende hemn pes ediyorum..bebek doyum kriteri evet biliyorum..bezlerimiz hep dolu oluyor aslinda..
Ama aks niyeyse huzursuz oluyor ve hep araniyor..
Gece mesela emiyor dinlendigim icin olsa gerek doger gogsume sut iniyor..emip yatiyor ve gecede bez degistiriyoruz..
Benim aksam saatinde birseyleri arttirmam lazim demekki..
Bundan sonra hemen mamaya sarilmicam..anne yuregi ac saniyorum ama onun iyiligi icin..sut hic olmasa mama vericem sonucta yapicak birsey yok derim ama aksam saatleri sadece..
Cok saol hayrus..kuru borukceyi nerden alcam ben..markette varmi ki o...canim sana süt arttirici super bisey soyleyeyim mucize valla goguslerin şişecek bide kaloriside pek yoktur bence .
kuru börülce canim onu aksamdan islatip nohut gibi pisiriyordum duduklude 10dk kdar sonra salatasini yapiyosun ben bol kuru soganla yiyordum cok faydasi oldu ama devamli ye 1 2 kerede pes etme. ben cok seviyordum insaAllah sendr seversin
Aklim baska kuruya gittiCok saol hayrus..kuru borukceyi nerden alcam ben..markette varmi ki o...
bizim bakkallarda oluyo canim marketlerde de oluyo benim kiz kendi beni birakti emmeyi 4 5 ay oluyo suan 1bucuk yasindaCok saol hayrus..kuru borukceyi nerden alcam ben..markette varmi ki o...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?