Cuma Zayıflama Yarışması 12. Takım

Eki Görüntüle 2136543 su diyetimizde de hayatimizdada cok önemli.su icmeyi unutmayalim
Abbbooww var ya hiç su içmiyom hic bugün yine 1 litre içmisimdir ama normalde bazen 2 bardakla günü bitiriyorum. Bir turlu bu aliskanligi kazanamiyorum ya. Çok canım sıkılıyor. Daha geçenngün böbrek ağrisindan kıvrandım resmen ama yine de akıllanmadim

Yorumlanacak bir sey yokmuş kiafiyet olsun cnm çok güzel menüAllh kabul etsin orucunu

13 Nisan cuma menum
Sabah 9:30
1 kk süzme peynir
2 YK lor
8 siyah zeytin
1 YK ekşi dut reçeli
2 haşlanmış yumurta
2 dilim ekmek

Akşam 17:30
1.5 kase bol yeşillikli kısır
Sınırsız marul
2 bardak ayran
Afiyet olsun miniş minişimekmek ya da yumurtayi bire indirseydin sanki çok daha müthiş olacakmış. Ama şimdi baktim da iki ögün ve ara ögün yok. Anca dayanmışsindir. Afiyetler olsun begendim ben

Sürahiye suyun icine bir limonu biraz sık ve kabuklariyla icine at tadi icilebilr oluyor.bende icemiyordum.su onemli canim.zayiflayamayiz ki icmezsek.

Afiyet olsun cnmbeğendim menülerini

Diyette su önemli
vücut fonksiyonlarının düzenli çalışabilmesi için gereken en temel maddenin su olduğunu belirterek, "Bilindiği üzere vücudumuzun yüzde 60-70’ini su oluşturuyor ve bu miktarın günde 1,5 - 2 litresi çeşitli yollarla dışarı atılıyor. İnsan metabolizması yüzde 1’lik bir su kaybını bile hissederken bu oran daha da yükseldiğinde hayati risk yaratacak boyutlara ulaşabiliyor. Bu yüzden su oranını dengelemek çok önemli. Günde içilen 8-10 bardak su kilo vermeye de yardımcı oluyor. Diyet yapmanıza rağmen kilo verememenizin sebebi yeterli miktarda su içmemeniz olabilir" dedi.

Akgül, suyun vücutta ne işe yaradığını ise şöyle açıkladı:

"Metabolizmanın hızını arttırıyor. Tokluk hissi oluşmasını sağlıyor. Özellikle öğünlerden önce içilen 1-2 bardak su, daha çabuk doyulmasına ve iştahın baskılanmasına yardımcı oluyor. Kas kaybını ve kilo kayıplarına bağlı sarkmaları önlemede yardımcı görev görüyor. Vücuttaki ödemin atılmasını sağlıyor. Cildin kurumasına engel oluyor. Sindirim sisteminin düzenli çalışmasını, metabolik atıkların dışarı atılmasını sağlıyor. Beyin fonksiyonlarının çalışmasına yardımcı oluyor."

Akgül, idrarın renginin vücuttaki yetersiz sıvı tüketimi ile ilgili gerekli sinyalleri verdiğinin altını çizerek, "Eğer idrar rengi koyu sarıysa su tüketiminin yetersiz olduğu sonucuna varabiliriz. Böyle bir durumda günlük su tüketim miktarı arttırılmalı ve belirtilerin ortadan kalkması beklenmeli" diye konuştu.

Gün içerisinde yeterli miktarda su tüketilmediğinde vücut kendisi için gerekli suyu kullanmaya ve metabolizmayı susuz bırakmaya başladığını, bu noktada metabolizmanın doğal işleyişinden uzaklaştığına dikkat çeken Akgül şunları kaydetti:

"Diyet yapmalarına rağmen kilo verememekten yakınanların günlük tükettikleri su miktarına dikkat etmeleri gerekiyor çünkü yeterli miktarda su tüketilmediği takdirde metabolizmaları yavaşlıyor. Günlük sıvı tüketiminin fazla olması su tüketiminin de yeterli olduğu anlamına gelmiyor. Çorba, çay, kahve, meyve suyu gibi diğer içeceklerde de su bulunmasına rağmen suyun sağladığı faydaların yerini tutmuyor. Diğer içecekler günlük su ihtiyacımızı karşıladıktan sonra içilmeli. Özellikle gün içinde sürekli çay ve kahve tüketenler, bu içeceklerde de su bulunduğunu düşünerek günlük ihtiyaçlarını karşıladıklarını düşünüyorlar. Aksine fazla çay ve kahve tüketimi, diüretik etki yaparak vücuttan daha fazla su atılmasına sebep oluyor. Bu yüzden sık sık çay ve kahve tüketenlerin daha fazla su içmesi gerekiyor."

Yapıyom cnm öyle yapiyom da okulda çay kahveden suya firsT kalmiyor.onlar su yerine geçmiyor demi ewe gelince de içesim gelmiyor bir şey
Benim esimde öğretmen.cay kahve cok iciliyor okulda malum ders anlatirken bogaz gidiyor.ama malesef su yerine gecmiyor.üstelik bagirsaklarda suyun emilimini azaltiyor böylece ictigin suyuda kaybettiriyor.bence kendini su icin biraz zorla.

bulutungokyuzu [/USER]

13 nisan spor listesi

1.compeng 1 saat yuruyus
60 puan

2. EDEBIYE006
25 MEKIK 25 PUAN
300 BÖLGESEL 60 PUAN
30 DK YURUYUS 30 P.
TOPLAM 115 PUAN

3.bulutungokyuzu
750 Bölgesel 150
100 mekik 100
40 dağ turmanışı 40
100 jj 100
20dk eliptik 60
10dk bisiklet 20
10dk hit cardio 40
45sn plank 45
45 squat 45
100 step 20
Toplam 680

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…