- 13 Aralık 2014
- 4.195
- 17.392
- 258
Ahaha evet okumuş bulundum. Hadi yarışalımMeydan okuyorsun yani hadi bakalım
Tamam müsait olunca yazarsan çok sevinirim :)Sevindim seni gördüğümeeben okuma topigine Yazmıştım o zaman dönüş yapmadı moni abla simdi açılmış ama ben bi okuma topigi acmistim beklerim her zaman al gel herkesii :)
Minimalden takip ediyorum burda görünce selam vereyim dedim surekli bakip yazmayan o kişi benim
Ben biliyorum canım uygun olunca bulup yazayim
Harika ben daha iyisi için cabalayacagim kaptanım ❤
Canımmm teşekkür ederim çok incesin. İnşallah hepimizin hep eksileri olurAnka kaptanim seninle , senin takiminla cuma yarismasina katiliyor olmak ne guzel.
Tekrar takim olarak hosgeldiniz, dereceleriniz ve eksileriniz bol olsun.
Ayran aşı diyeti, özellikle bayanların tercih ettiği kısa vadeli bir diyet türüdür. Aslında diyetten ziyade belli bir süre mideyi ve bağırsakları detoksa sokmak diyebiliriz. En fazla iki üç gün süren bu diyeti uzun süre yapmamak gerekir. Ayran aşı diyeti yaptığınızda 2-3 gün içerisinde ortalama 1.200 gr kadar verebilirsiniz. Diyetteki mantık vücuda kalsiyum, karbonhidrat ve protein vererek yağların yakılmasını hedeflemektir. Diyet süreci başladığında midede var olan eski katı atıklarda azalacağından vücut ağırlığı düşecektir. Bakalım ne varmış bu diyetin içeriğinde.
Malzemeler
Hazırlanışı
- 100 gr nohut
- 100 gr yeşil mercimek
- 100 gr buğday
- 100 gr kuru fasulye
- 6 adet orta boy salatalık
- 3 su bardağı yoğurt
- 1 su bardağı ayran
- Çok az tuz
- 1 yemek kaşığı nane
Yeşil mercimek hariç diğer bakliyatları akşamdan suda bekletiyoruz. Ertesi gün bütün malzemeleri haşlıyoruz. Bakliyatlar haşlandığı zaman iki katına çıkacağı için isterseniz küçük buzdolabı poşetlerine koyarak buzlukta saklayabilirsiniz. Bu şekilde daha sonra ayran aşı diyeti yaptığınızda tekrardan uğraşmak zorunda kalmazsınız. Tabi kalabalık bir şekilde diyet yapacaksanız tabi ki tüketebilirsiniz. Daha sonra yoğurt, ayran, nane ve az tuz koyarak çırpıyoruz. İçerisine salatalıkları doğruyoruz. Bu hali cacık gibi görünüyor ama daha koyu yapacağız. Bu arada yoğurt ve ayran az yağlı olursa kalori alımımız açısından daha iyi olur. Bakliyat karışımından 6 yemek kaşığı ilave ediyoruz. Bu şekilde diyetimizin ana karakterini oluşturmuş oluyoruz.
Aklınıza takılabilir belki. ''Bütün gün bumu yenecek'' Ayran aşı diyeti yaparken bütün gün ayran aşı yemiyoruz tabi ki. Kahvaltıda 1 kepek yada çavdar ekmeği, 50 gr light beyaz peynir, bir adet haşlanmış yumurta, domates, salatalık, siyah yada yeşil çay. Yeşil çay olursa daha iyi olur. Bunda sonraki süreçte yaptığımızı karışımdan yiyeceğiz. Akşam saat sekize kadar 2-3 saat arayla bir kase bu karışımdan tüketiyoruz. Detoks 2-3 gün sürecek daha fazla yapmıyoruz. Bu süreçte tatlı yada şekerli, hamur işi gıdalardan uzak duruyoruz. Kısacası sadece bunları tüketiyoruz. Bu diyeti uzun süre yapmanız vücuda gerekli olan diğer mineral ve vitaminleri almanıza engeller. Bu şok bir süreçtir. Sadece midenizin ve bağırsaklarınızın rahatlamasını sağlar.
Hastanede ne çıkarsa ondan yiyorm. Yoksa ikisi de normal bir öğünümde bulunacak besinler deiller.
Teşekkürler :)Iste buydu :)
Sen ne is yapiyosun fantastikaa
Senin erken doğurttuklarını o yoğun bakımda iyileştiriyormuşIste buydu :)
HemşireyimIste buydu :)
Ebe mi o da doğrumu anlıyorum?Senin erken doğurttuklarını o yoğun bakımda iyileştiriyormuş
Senin erken doğurttuklarını o yoğun bakımda iyileştiriyormuş
Hemşireyim
Ayneen ebeyim ben deEbe mi o da doğrumu anlıyorum?
Yenidoğancıyım ben yakından tanırsın sen yenidoğancılarıAyneen ebeyim ben de
Bizi sevmezler en azından bizimkiler sevmiyor sanki zorla yatırıyoruz çocuklarıYenidoğancıyım ben yakından tanırsın sen yenidoğancıları
Isim vermek olmaz burdanKızlar hangi hastanedelersiniz siz bakıyım merak ettim
Bende 6.500 lerdeyim :)Eki Görüntüle 2548261 bugün bu kadar oldu yarın 10bingaranti
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?