Ben 1. gündeki patateste kalmıştım zatenTamam bir araştıralım bakalım
Ay onu gördüm de pek hoşlanmadım :/
Haklı olarakBen 1. gündeki patateste kalmıştım zaten
84.5 cıktım geçen cuma cnm. Evet 4 çocuklu bir anneyim arrık üst üste son iki hamilelikten sonra anca kendime geliyorumkaç kilosun canım sen dogum yaptın dimi
gebelikle ayrılmıştın sanki sayfadan
Aynen cnm
84.5 cıktım geçen cuma cnm. Evet 4 çocuklu bir anneyim arrık üst üste son iki hamilelikten sonra anca kendime geliyorum
Ayy bununla patatesten nefret etmek garanti bencesuukaa böyle bir şey buldum ama tek gün yapılabilir bence. sanki üç gün sağlıklı gelmedi bana
Bulması ve satın alması oldukça kolay olan, bunun yanında ekonomik bir besin de olan patatesin merkezinde yer aldığı 3 günlük örnek bir diyet listesi şu şekilde...
Yalnız tekrar uyaralım, bu diyeti uzun sürelerde yapmamalı, 3 gün yapıp bırakmalı ve kati takdirde doktorunuza danışmadan, onun onayını almadan bu diyete başlamamalısınız!
1.gün
Kahvaltı: 1 adet haşlanmış patates, 4 yemek kaşığı yoğurt
Öğlen yemeği: 1 adet haşlanmış patates, 4 yemek kaşığı yoğurt
Akşam yemeği: 8 yemek kaşığı yoğurt
2.gün:
Kahvaltı: 4 yemek kaşığı yoğurt
Öğlen yemeği: 1 adet haşlanmış patates, 3 yemek kaşığı yoğurt
Akşam yemeği: 1 adet haşlanmış patates, 8 yemek kaşığı yoğurt
3.gün:
Kahvaltı: 1 adet haşlanmış patates
Akşam yemeği: 4 yemek kaşığı yoğurt
Bu diyeti yaparken günde 2 litre su içmeyi aksatmamalısınız. Ayrıca diyet boyunca şekersiz olması koşuluyla günde 3 bardağı geçmeyecek kadar siyah çay ya da yeşil çay tüketebilirsiniz.
Patates diyeti zararlı mı?
Diyetin detaylarını verdik ancak sıkça tartışılan bir konuya değinmeden de bitirmeyelim. Yazının girişinde kısaca bahsettiğimiz üzere tek tip beslenme üzerine kurulu patates diyetinin sağlığa zarar vermesi de muhtemel. Şöyle özetlemek mümkün:
yemek.comdan alıntıdır.
- Patates diyetiyle günde maksimum 780 kalori alınıyor. Hatta diyetin son gününde bu sayı iyice düşüyor. Yani gün içinde almanız gereken miktarın çok altında enerji alıyorsunuz. Bu da halsizlik, yorgunluk, baş dönmesi gibi durumlara sebep olabilir.
- Patates diyeti sadece haşlanmış patates, yoğurt ve suyla sınırlandırılmış bir diyet. Diğer bir deyişle tahıl, et grubundan hiçbir besinden ya da meyvelerden destek almıyor. Bu da yine bünyede halsizlik, durgunluk gibi şikayetlere yol açabiliyor.
- Nişasta açısından zengin olan patates glisemik indeksi yüksek bir besin. 100 gram haşlanmış patatesin glisemik indeksi 82. Yani birçok sebzeden çok çok yüksek. Bu yüzden patates diyetini şeker hastası olanların uygulaması tavsiye edilmiyor.
- Yine her şok diyette olduğu gibi patates diyetini bıraktıktan sonra beslenmenize dikkat etmediğiniz takdirde verdiğiniz kiloları aynı hızla almanız da olası.
De mi hiç hoş gelmedi şu anAyy bununla patatesten nefret etmek garanti bence
suukaa böyle bir şey buldum ama tek gün yapılabilir bence. sanki üç gün sağlıklı gelmedi bana
Bulması ve satın alması oldukça kolay olan, bunun yanında ekonomik bir besin de olan patatesin merkezinde yer aldığı 3 günlük örnek bir diyet listesi şu şekilde...
Yalnız tekrar uyaralım, bu diyeti uzun sürelerde yapmamalı, 3 gün yapıp bırakmalı ve kati takdirde doktorunuza danışmadan, onun onayını almadan bu diyete başlamamalısınız!
1.gün
Kahvaltı: 1 adet haşlanmış patates, 4 yemek kaşığı yoğurt
Öğlen yemeği: 1 adet haşlanmış patates, 4 yemek kaşığı yoğurt
Akşam yemeği: 8 yemek kaşığı yoğurt
2.gün:
Kahvaltı: 4 yemek kaşığı yoğurt
Akşam yemeği: 1 adet haşlanmış patates, 8 yemek kaşığı yoğurt
3.gün:
Kahvaltı: 1 adet haşlanmış patates
Akşam yemeği: 4 yemek kaşığı yoğurt
Bu diyeti yaparken günde 2 litre su içmeyi aksatmamalısınız. Ayrıca diyet boyunca şekersiz olması koşuluyla günde 3 bardağı geçmeyecek kadar siyah çay ya da yeşil çay tüketebilirsiniz.
Patates diyeti zararlı mı?
Diyetin detaylarını verdik ancak sıkça tartışılan bir konuya değinmeden de bitirmeyelim. Yazının girişinde kısaca bahsettiğimiz üzere tek tip beslenme üzerine kurulu patates diyetinin sağlığa zarar vermesi de muhtemel. Şöyle özetlemek mümkün:
yemek.comdan alıntıdır.
- Patates diyetiyle günde maksimum 780 kalori alınıyor. Hatta diyetin son gününde bu sayı iyice düşüyor. Yani gün içinde almanız gereken miktarın çok altında enerji alıyorsunuz. Bu da halsizlik, yorgunluk, baş dönmesi gibi durumlara sebep olabilir.
- Patates diyeti sadece haşlanmış patates, yoğurt ve suyla sınırlandırılmış bir diyet. Diğer bir deyişle tahıl, et grubundan hiçbir besinden ya da meyvelerden destek almıyor. Bu da yine bünyede halsizlik, durgunluk gibi şikayetlere yol açabiliyor.
- Nişasta açısından zengin olan patates glisemik indeksi yüksek bir besin. 100 gram haşlanmış patatesin glisemik indeksi 82. Yani birçok sebzeden çok çok yüksek. Bu yüzden patates diyetini şeker hastası olanların uygulaması tavsiye edilmiyor.
- Yine her şok diyette olduğu gibi patates diyetini bıraktıktan sonra beslenmenize dikkat etmediğiniz takdirde verdiğiniz kiloları aynı hızla almanız da olası.
Tamam hiç iyi tecrübeler duymadıkAy ben galiba yapmıştım bir ara böyle bişey patatesten böğğ geliyo
Gelicem canım yarın baslıycam dıyete lıstelı yada lıstesız ıpın ucu ıyıce kactıCanımgelsene artık sen de
Bugün 598 adım atmışım. Vay bee nasıl yürüdüm o kadar
Hoşgeldin o zaman aramiza ❤Gelicem canım yarın baslıycam dıyete lıstelı yada lıstesız ıpın ucu ıyıce kactı
10 7 3.5 1.54 çocuk mu kız kaç yaşındalar maşallah
ben ya 2. yada 3. gebeligini biliyorum 4. ne zman oldu
allah bagışlasın
10 7 3.5 1.5sagolasin cnm hepimizinkini inş.
Aynen 3ten sonra ne oluyor demeden 4 geldiozaman sen 3,5 yaşındakine hamile iken ayrıldın snra 4. mü oldu ay allah kolaylık versin ama büyüyünce güzel oluyor
Gözümden kaçmış olabilir canım. Kusura bakma
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?