Cuma Zayıflama Yarışması 12. Takım

Afiyet olsun ne dedi diyetisyen peynir de yok yumurta haslamasini hiç sevmem lezzetsiz gelmiştir bana cocuklugumdan bu yana

Kızımda yemiyo çok denedim güzel kızım ye diye begenmedi
Peynir ve yumurta bi arada yenmiyor.
Diyetisyene göre 600 gr vermiş görünüyorum kapanış yapmıştım ya normal olduğunu 600 gr mın kötü olmadığını bir lokma kaçamağın bile zararlı olduğunu bu hafta hiç yapmamamı falan söyledi.
Yumurtanın her türlüsünü severim. Sadece yumurta ve mercimekle ömrümü sürdürürüm

Ben bu kadar uyusam, bi de çocuklar okul gitse ben de kül kedisi olurum
Yetmiyor bana günlük 8saat uyumazsam sersem gibi oluyorum
Dün gece 1de uyudum sabah 7 kalktım gecede uyanıp kızımın üstünü örtmeye kalkıyorum 3kere fln

Sabah 7:45 evden cikiyorlar baba kiz geri yatsam evin işi kalıyor yemek yok oglene dusuncesiyle uyuyamiyorum

Yuruyerek kizimi almaya gideceksem 11:15de evden çıkıyorum dönüşte münübüs biniyoruz

Bugün banyo yaptim hem yağmur yağıyor minibüse bincem spor evde yaparım

Ben bu gün 1000 ip atlayacağım

Diyetisyen mutlaka yememi söyledi. Akşamları yemediğimi söyledim kızdı. Tam listeye uy kafana göre çıkarma ekleme yapma dedi
Benim diyetisyen de gunde 6dilim ekmek veriyordu 80 kiloydum ben azaltcam zamani gelince diyordu

Mesela aksam 9_10 arasında son ara öğünün oluyordu kaşık yoğurt bi meyve olarak

Dünkü menümü yazmamışım;

08: 2 yumurta

12: 2 haşl. but, 1 kase çorba, büyük kase salata

13: türk kahvesi, 1 kare bitter

15: 3 kş yoğurt

17: 4 kş haşl mercimek, 5 kş yoğurt, kuru domatesli salata

18.30: 2 çatal tavuk, 2 kş yoğurt

su:1,5 lt

spor: 3500 adım (52,5 puan) + 10 dk bisiklet (30 puan)

Su perisi86 G gunesli gunler

Benim diyetisyen de gunde 6dilim ekmek veriyordu 80 kiloydum ben azaltcam zamani gelince diyordu

Mesela aksam 9_10 arasında son ara öğünün oluyordu kaşık yoğurt bi meyve olarak
İşte ben o listeleri yapamadım. Mutfaktan çıkamadım ben onda
Bu 2 öğün. Bi sabah bi akşam
Bi de evdekiler ne yerse ondan yiyebilirsin dedi. Makarna da yiyebilirsin mesela dedi ben yemediğim halde veremiyorum gerçi

Bi de evdekiler ne yerse ondan yiyebilirsin dedi. Makarna da yiyebilirsin mesela dedi ben yemediğim halde veremiyorum gerçi

o kadar ara öğünlü menüde bende öyle oluyorum yaa.

Evet çok öğünlü liste çok sıkıntılı, aç kalmak da kötü bir şey değil hem Japonların beslenme sırrı oymuş zaten. İkigai diye bir kitapta okumuştum. Sürekli yiyince rölantide çalışan araba gibi mide sürekli hırhırhır çalışıyor. Es vermek lazım gibi geliyor. Ben de doğum yaptıktan 10 ay filan sonra diyetisyene gittim. Öyle bir liste vermişti ki sürekli öğün vardı. Yapamadım. Bir arkadaşıma göndermiştim resmin listenin, o zaman bana karatayı önermişti.

Siz dedikten sonra kan grubuna göre baktım ama yer elmasını görememiştim. O kadar çok şey yasak ki diyete uygun olan. Olmayanlarda kilo yaptığı için doğal olarak yememek lazım ee ne yiyeceğiz peki
Aslında B grubu en şanslı grup. Çok yasağı yok ki.
Sebzeler serbest et serbest sadece tavuk yasak gerisi serbest
Kuru fasulye serbest
Yasaklara odaklandığımız için öyle görüyoruz

EKMEK YARARLI MI ZARARLI MI: Ekmek bazı uzmanlara göre gereksiz ve hatta zararlı bile olsa, faydaları olduğu da yadsınamaz. B1, B2, B3, B9, demir, tiamin, riboflavin, niasin, folik asit gibi değerli vitamin ve mineralleri içerir. Vücuda gereksinim duyduğu vitaminleri veren, enerji sağlayan, kan hücresi oluşumuna destek sağlayan ve sinir sisteminin korunmasını sağlayan bir yiyecek olan ekmek, kalp sağlığını koruyucu folat sayesinde de önemini pekiştirir.

Ama işlemden geçmiş ekmekler bu çok değerli mineral ve vitaminlerin çoğundan yoksundur. Bu sebeple ekmeği evde yapmak, onu besin değeri açısında çok daha değerli kılar.

Bir adet ekmekte glusit, su, protein, lipit ve madeni tuzlar bulunur.

Japonlara gitmeye gerek yok canım peygamber efendimizin beslenme şekli öyle zaten
Açlıkta şifa var bunu biliyoruz ama işte yemeğe öyle alışmışız ki alışkanlığı değiştirmesi zor geliyor şimdi. Hadisi şerif var aslında

Hiçbir kişi, midesinden daha tehlikeli bir kap doldurmamıştır. Oysa insana kendini ayakta tutacak bir kaç lokma yeter. Şayet mutlaka çok yiyecekse, midesinin üçte birini yemeğe, üçte birini içeceğe, üçte birini de nefesine ayırmalıdır.”

Diye keşke uyabilsek

Keske evde yapabilsek annemin elektrikli saci var ama kim ugrasacak doğal katkisiz yapmak ne güzel oluyor memleketten gelen ekmekleri dilip dondurucuya koyuyorum kizima yumurtaya bulayip kizartiyorum çok seviyo

Çok güzelmiş, buna kulak vermek lazım cidden. Ben alıştım aç kalmaya aslında böyle bir düzenim var. Tek sıkıntım aşırı tatlıya düşkünüm, abur cubur çok seviyorum. Saplıksız şeyler tüketiyoruz eşimle maalesef :/

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…