Sen beni takip etsene seni incelteyim :))))cınımlar naptınız, ben pazar günü kızlar arasında gün vardı, bir güzel yedim. 2 günde telafi edeceğim nasipse :) bugün spor iştiması var biline sporunu paylaşanlar mutlaka beni etiketlesin ki takibi kolay olsun :)
Gecmis olsun canim evet hastalik cok etkiliyo birde bizde hastalandiklarinda hic kiyamiyoruzKuzum normalde oğlumda 11 buçukta yatar sabah 9 da kalkardı ama hastalanınca tüm denge alt üst
Dün için etiketlemedim ama geçmişte bulup etiketlerim canım ya da bu günden itibaren mi başlıyoruz etiketlemeyecınımlar naptınız, ben pazar günü kızlar arasında gün vardı, bir güzel yedim. 2 günde telafi edeceğim nasipse :) bugün spor iştiması var biline sporunu paylaşanlar mutlaka beni etiketlesin ki takibi kolay olsun :)
Sabah 9.00
Bi kase musli
Oglen
Bi kase yogurt
Yesilcay
Kahve
Aksam
Bi tabak mercimek yemeği
Ekmek yine hic yok.
İki lt su
Sen beni takip etsene seni incelteyim :))))
Kizlar hic b fit hakkinda bilgisi olan varmı ? Kayit olsam ise yarar mi
ama sen 50 kilolardasın ben 80lerdeyim yapamam diye korkuyomaskkk olsun
ben seni takip edicem canım ama korkuyomm
ben 4 sene önce oraya gitmişdim canım sıkılaşma sağlıyo 30 dk olduğu içinde çok zaman almıyo ama çoğunluk aynı hareket tekrarı olduğu için sıkılabilirsin
ama sen 50 kilolardasın ben 80lerdeyim yapamam diye korkuyom
Kızlar siz spor yazıyorsunuz ya ben ilk beş dak bu kadar yapmış oluyorum 20-30 dak yaptığımı var sayarsak ne kadar zorlandığımı varın siz düşünün :).. bence egzersiz programı takip etmeniz daha faydalı olurBen iki ay sonra baklavalarımı inceliyor olucam bu hızla gidersem
Bu arada ben ofis ortamında masa başı çalışıyorum kaslarım fena durumda eskiden bisiklette çok sürerdim yoga felan çok basit gelirdi bana, şuan bu kadar çalışmaya yeni yeni açıldım.. hayatta sağlıklı beslenme mutlaka olmalı ama sporda! Sadece bedensel değil zihinselde daha güçlü hissediyorum kendimi
Günaydın kizlarrr. Benim regl yaklaşıyor tatli krizlerine acaip girdim :) kendimi frenlemem gerekiyor.
Kizlar bu dokuzlu bitki çayı işe yarıyor mu ? Nette kilolar şıpır şıpır gidiyor falan yazılı. Ama ne kadar dogrudur ki
Ay gerçekten oyle. Benim is yerindeki abla ben diyete başladıktan sonra sabah kahvaltıya hamur kizartmalarimi akitmalar mi getirmedi . Ogle yemeklerinde bol hamur isli seyler tatlilar yapmaya basladi. Sanki sirf inadinayemicem dedikce gozume sokuyor
baş:73
cuma:70
bugün:71
+1 kg
bu ne ya şimdi sinir oldum..tamam cumartesi biraz fazla kaçırdım ama bu kadar da değil ya
öncelikle kalori ve makrolar (karbonhidrat,yağ, protein) için bir uygulama kullanıyorum. fatsecret adı. bu konudaki bence en iyi uygulama.
nisan ayında diyetisyene gittim. önceleri bende zayıflamak için çok az yemek gerektiğini proteinin cok önemli olmadığını sananlardandım. bir sürü garip diyet denedim. hatta bir sürü yağ yaktırı zayıflatır dedikleri ürünlerden. fazla kilom yoktu ama her zaman yazın 60 olur sonra kışın 64lere dayanırdım. ilkbaharda diyet yap (açlık ve tatlı krizleri yeme bozuklukları vs) kilo ver sonra kışın geri al.
bir diyetisyene gideyim dedim. bu baharda kilo vereme çabalarım sonuç vermeyince. bana basit bir liste verdi. ya dedim ben bunları yersem kilo alırım.
liste şu;
sabah
1 dilim ekmek (25gr)
kibrit kutusu peynır (30gr)
1 hş yumurta
booool yeşillik
ara
1 meyve (100 gr)
2 ceviz veya 10 fındık veya 10 badem
öğlen
1 kalçalı but veya
1/2 tavuk gögüs veya
1 orta boy balık veya
15 kuşbaşı veya
160 gr kutu süzülmüş tonbalığı
boooool yağsız salata
ara
1 dilim ekmek (ekmek dönüşümlerinden daha önce bahsettim)
1 peynir (30 gr)
veya
1 meyve
1 su bardağı süt veya yoğurt veya kefir (200gr)
akşam
7 yk sebze yemeği (susuz)
1 ekmek veya 1 kepçe çorba veya 2 yk pilav veya 2 yk makarna (yine ekmek dönüşümü)
1 su bardağı yoğurt 200gr
ara
1 meyve (2 kuru kayısı veya 10 kuru üzüm veya 1 kuru incir veya 1 kuru hurma)
2 ceviz veya 10 badem veya 10 fındık
1 saat yürüyüş.
not :akşam öğlen yer değiştirebilir
bu klasik bir liste. genel olarak tüm diyetisyeler ilk başta size buna benzer bir şey verir sonra durumunuza göre değiştirirler.
tabi ki benimkini değiştirdi. ben kilo verdim, tatile gittim kilo aldım sonra yeniden verdim falan. çok ciddi fitness yaptım. günde 2 saat oldukça ağır bir program.
ekim ayında en son 55 gördüm beni koruma programına aldı. korumaya 2 hafta devam ettim bu arada işe başladım sporu bırakmak zorunda kaldım. eve yorgun döndüm. yemeğe saldırım (ama yinede sağlıklı şeyleri yedim fazlaydı ama sağlıklıydı) sonuç geri alınan 2,5 kilo ve motivasyon kaybı. hızlıca vermeye çalışırken yine yeme atakları tatlı krizleri vs....
sonuç olarak diyetisyenin bana kazandırdıkları;
1- çok az yiyerek kilo verilmez
2-metabolizma hızının altında kalori alırsanız vücut bir süre sonra kendini kıtlık durumuna sokar ve duraklama dönemine girersiniz. daha fazla kalori alımını azaltırsanız psikolojiniz bozulur sonuç yeme krizleri.
3-kilo vermek önemli değil önemli olan kasları koruyup kilo vermek
benim kendime kazandırdıklarım;
1-paketleri gıdaları tamamen hayatımdan çıkarmak (glikoz şurubu, plam yağı) bunları içeren hiç bir şeyi yaklaşık 1 yıldır yemiyorum. bu konuda en küçük bir tavizim yok. benim için sağlıklı olmadıklarını düşünüyorum. yasak oldukları için değil. bu bakış açısını kazanın.
2-daha fazla etiket okuyup sağlıklı ürünler bulmak
3-rafine şekerden mümkün olduğunca uzak durmak
4- sporun sadece kardiyo olmadığının ağırlık kaldırmanın vücut şekillendirmede son derece önemli olduğunu. ağırlıkların sizi zorlayarak kaldırabileceğiniz kadar ağır olması sizi erkek gibi kaslandırmayacağını ama kasların daha az yer kaplağı için giderek inceleleceğinizi. bacaklarım 6-7 cm inceldi.
5-diyetlerin sürdürülebilir olması gerektiği, yaşam tarzı haline gelmedikçe başarılı olamayacağını; misafirim geldi kızartma yapayım değil, biz evde kızartma yapmıyoruz size de sağlıklı şeyler ikram edeceğiz moduna geçmeniz gerektiğini.
ben rafine şeker tüketmediğim için misafirlerime şekeriz tatlı yapıyorum. kendi sağlıksız bulduğum bir şeyi başkasına neden yedireyim.
6-diyetlerin pazartesi başlanıp cuma sonlanan bir şey olmadığını haftasonları yiyeceğiniz her şeyin sizi sonradan mutsuz edebileceğini, özellikle fazla karbonhidratların ödem yaptığını
7-her yerde her zaman sağlıklı bir alternatif bulabileceğimi hatta bulamama ihtimalim olduğunda yemeğimi yanımda taşıyabileceğimi, (AV fastfood katında evden getirdiğim börülce yemeğini yedim ben)
8-öğünlerimi her zaman planlamam gerektiğini, yanıma ara öğün almanın hiçte zor olmadığını (kuruyemiş sağlıklı grisini, 20 gr lık hazır dil peynirleri var)
9-oturduğunuz yerden bizi yağ yaktıracak hiç bir ürün olmadığını, hiç bir gıdanın tekbaşına yağ yaktırma özelliğinin olmadığını
10-ve en önemlisi ne kadar yediğinizden çok ne yediğinizin önemli olduğunu öğrendim.
son olarak senin tam sorularına gelirsem.
ketojenik diyet değil bu, aslında meyve yemem lazım ama son zamanlarda meyve veya fazla karbonhidratlı şeyler beni yeme krizlerimi tetikliyor.
insan bazı şeyleri doğru öğrendikten sonra kendi vücuduna iyi geleni bilir.
mesela bazı insanlar 2 öğün yemek yiyor bu sağlıksız değil hatta oldukça iyi bir şey ama benim yaşam tarzıma uymuyor.
diyetiniz hayatınızı değiştirmesin siz diyetinizi hayatınıza adapte edip hayatınızı sağlıklı hale getirin. yani misafirliğe gidince başka bir insan evde başka insan olmayın.
şu an diyetisyen kontrolünde değilim. son randevumu iptal ettim çünkü o beni korumada sanıyor. bu 2,5 kiloyu verip biraz korumaya alıştıktan sonra gideceğim.
ama öğrendiğim başka bir şeyde yağdan kilo vermek istiyorsanız günlük makro alımlarınızının dağılımını
ilk başta protein
sonra yağ
en son karbonhidrat olarak yapmalısınız.
ve en önemlisi spor spor spor...
NOT: epey uzun oldu tecrübeleri paylaştım. yanlış bir şey yazdıysam çok bilmiş gibi davrandıysam kusura kalmayın..
Ben tartilamadim benim cezam ne??
cınımlar naptınız, ben pazar günü kızlar arasında gün vardı, bir güzel yedim. 2 günde telafi edeceğim nasipse :) bugün spor iştiması var biline sporunu paylaşanlar mutlaka beni etiketlesin ki takibi kolay olsun :)
ben daha önce bir kaç ay gitmiştim, şuan ki yaptığım spora göre çok hafif, ama hiç hareketsiz birileri için bence gayet iyi. tek başına yeterli değil bence.. biraz daha yürüyüş eklemek lazım diye düşünüyorum.Kizlar hic b fit hakkinda bilgisi olan varmı ? Kayit olsam ise yarar mi
Merhaba kızlar uzun bir aradan sonra geldim tekrar buraya inşAllah hepiniz iyisinizdir
Aynen canim kıyamıyorum ya şimdi doktora gidiyoruz bakalım iştah için ozellikleGecmis olsun canim evet hastalik cok etkiliyo birde bizde hastalandiklarinda hic kiyamiyoruz
sporun her çeşiti iyidir. spor seçeneklerinden birini seçmek olarak değerlendiriseniz ilk seçenek değil ama başka seçenek yok spor yapayım yapmayayım modunda iseniz gidin derim.Anladim canim zaten cabuk sikilan biriyim hic bulasmiyim o zaman
vay vay vay.. sevsinler seni.. ben de hocayla çalışarak şunu öğrendim, yaklaşık 1 saatte çok güzel 400-450 kalori yakıyorum. bir ter atıyorum inanılmaz..
cumaya eksi yüzden lütfen yüksek olsun :)
vay vay vay.. sevsinler seni.. ben de hocayla çalışarak şunu öğrendim, yaklaşık 1 saatte çok güzel 400-450 kalori yakıyorum. bir ter atıyorum inanılmaz..
doğru düzgün spor yapmayı öğrendim diyorum..
ben de 2si bir arada olmalı diye düşünenlerdenim. amaç sadece zayıf olmak değil. düzgün bir vücuda sahip olmak bence..
frenle kendini bol su iç.. sakın tatlı yeme, yersen devamını istersin, beynin seni kandırır..
öyle veren var mı ki? ben ilk defa dün içtim, ama bilmiyorum.. yorum yapamayacağım.. bilenler varsa dinleyelim..
algıda seçicilik olur o aslında.. diyete başlayınca bütün kaloriler göze batar..
bence ödem yapmıştır hemen.. sizler az yiyorsunuz baya, vücuda birşey girince kendini korumaya almıştır.
ben kişisel tecrübelere her zaman önem veriyorum çünkü ben de çok okuyorum. bildikleri paylaşmak güzeldir.
aslında sana tam sorumu soramamışım. fatsecret üyeliğim var ama ketojenik diyet için başlamıştım bi, devamını getiremedim.
sorum şu; günlük aldığın kalori ve makroların niktarlarını kendin ayarlıyorsun sanıyorum. bunların senin için yeterli olduğunu tecrübelerinle mi test ettin, yoksa, toplam kaloriye odaklanarak bunu makrolara mı paylaştırdın.
mesela benim günlük spor yaptığm için almam gereken kalori miktarı 1500 diyelim. bunun ne kadarını neden karşılamam gerektiği fatsecretin içinde var mı? ben ondan emin olamıyorum.
cumaya eksi yüzden lütfen yüksek olsun :)
Bydelikiz kuzummm.. bugün başladık değil mi? ben sabahtan yaptım ama akşama toplu olarak yazıp etiketleyeceğim.
ben daha önce bir kaç ay gitmiştim, şuan ki yaptığım spora göre çok hafif, ama hiç hareketsiz birileri için bence gayet iyi. tek başına yeterli değil bence.. biraz daha yürüyüş eklemek lazım diye düşünüyorum.
aaaa yine hoş geldin :) bak çok güzel grup arkadaşlarımız var, bu sinerjiye ortak ol.. süperler..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?