Cuma Zayıflama Yarışması 13. Takım

aa kızlar bişey farkettim!

alıntıyla yazdığımız mesajların yanında küçük bir işaret çıkıyor, tıklayınca alıntılanan mesaja gidiyor. bu yeni mi çıktı yoksa ben mi yeni farkediyorum???

Selam kizlar kandiliniz mubarek olsun.. Benim iki haftam gecti bugun de listede yokum, alindim mi alinmadim bi anlayamadim Ne yapiym ben? Devam mi gidiym mi
Şekerciğim, katılımın az diye uyardım seni birkaç kez. Gerçi Allah var, bazı günler bayağı iyi katılım yapıyorsun ama istikrar da lazım. Şu laptop açma tembelliğine yenilmesen bence günlük katılımların tavan yapabilir. Telden alıntı yapması, yazması zor iş. Gitme bir yere, ama beni dinle, tamam mı?

canım sana kuralları yazmıştım. Cuma günü 11.30’a kadar kilo bildirimi yapman lazım. Deneme süresi de dahil olmak üzere. Senden dün hiçbir bildirim gelmedi???

İp atlamak dikişlerin açısından uygun mu canım?

ne kadar güzel bir gün olmuş. Keşke börek falan hiç olmasaydı ama olmuş. Çocukların annesi biraz da diyet şeyler yapsın bence:)

Selam herkesee.. Nasilsiniz? Benim bugunku menum

kahvalti
1 seftali

ara
1 kutu ayran
1 kandil simidi

aksam
1 kasarli sandvic

yarim saat de yuruyus yaptim kosu bandinda. Niyetim 1 saatti ama sicakta hic cekilmiyor:/
ooo oo simit var kaşar var sandviç var?
karbo günü müydü?

sen, bu aralar çok makarna yiyorsun bak, benden söylemesi. Her gün her gün bu ne makarnası canım. Makarna dediğin şey karbonun dik alası. Haftada 1 kereden fazla yeme bence.

Hoş geldin özlemcim. Ev gibisi yok gerçekten.

elbisenin istediğin gibi olmasına çok sevindim canım, tebrikler.

Haftaya inşallah canım.

gayet güzel bence

eline sağlık canım, gösterdiğin özen için teşekkür ederim.

o ice tea’ler falan hep evde yapılabiliyor aslında, hem evde yaparsan bayağı çeşitlendirebilirsin. Bugün ben bir siteye denk geldim. Sana da ekleyim:
healthy iced tea recipes - Health.com
bir de ben bu sıcakta ayran içmeyi çok seviyorum. hem de protein olduğu için gayet masum bence. hele bir de evde kendin yaparsan süper olur. az yağlı yoğurttan buz gibi ayran.

kızlar çok süper bir kahvaltı yapıp geldim.

önce 1 büyük bardak limonlu su, 1 ceviz.

yarım saat sonra...
1 haşlanmış yumurta, 1 domates, 2 çengel salatalık, 1 kibrit kutusu peynir, 3 zeytin, 1 peynirli poaça, 1 bardak çay.
çok gözüküyor gene ama domates ve salatalık zaten aslında su. poaça o poaça bitirdi beni biliyorum... :95:
kendimi 3 gün hiçbişey yiyemicekmişim gibi hissediyorum ama saat 14:00de bir havuç yicem, ara olarak.

vitamin almamız gerek kızlar, eczacı geçen gün A-C-E kompleks vitamin verdi hastayken ben ama çok rahatsız oldum. bütün gün tadı ağzımdaydı. içmicem.
ben de her gün v.A için 1 havuç yemeye karar verdim. limonlu suyla v.C'yi alıyorum zaten.
v.E nelerde var araştırıp onu da doğal yollardan takviye edicem. çok kuvvetli olcam hem de sağlıklı beslenip kilo vericem yeah (survivor'daki deli çocuk gibi)

teşekkürler neyneyse umarım beraber iyi vakit geçiririz.iyi geceler kızlarrr
Canım, hedeflediğin kilon nedir? Kaç kilosun? Az tanış olsaydık:)

görüşürüz özlemcim. Annen mükellef bir kahvaltı hazırlamıştır şimdi. Afiyet olsun.

sabah kahvaltısının önemini anlamışsın:)

günaydın hanımlar

hafta sonu yanlızız olğlumla ama yarın yatılı misafirlerim gelebilir belimde ağrıyor nasıl ağırlıyacağım bilmem
Canım o bel ağrısıyla yatılı misafir zor. Hele de bu sıcakta. Allah yardımcın olsun.

dünkü menüm

sabah yok öğlen yok

akşam
yarım kase mercimek çorbası
3 küçük köfte
2 dilim ekmek beyaz
domates biber
2 top dondurma
2 bardak çay
Azıcık akşama yüklenmişsin. Sabah, öğle niye yok? Canın mı istemedi?

kahvaltın süper olmuş, gerçekten poğaça yerine 1 dilim ekmek görseydim daha hoş olabilirdi.
vitamin konusunda haklısın. yalnız havuçtaki vitamin yağda çözünür. havucu rendelesen ve 1 çay kaşığı kadar az bir zeytinyağıyla harmanlarsan içindeki vitaminden yaralanabailirsin. belki biliyorsundur ama ben hatırlatmış olayım.
e vitamini badem, ceviz vs de vardı sanırım yanlış hatırlamıyorsam.

süper bir kahvaltı, ben de böyle seviyorum. poğaça da kahvaltılara yakışıyor ama yaa her zaman yemedikten sonra bişecik olmaz bence. bence de doğal yollarla almalı vitaminleri. bu arada bildiğim kadarıyla yeşillikler daha fazla c vitamini içeriyor. mesela kahvaltıda maydanoz tüketebilirsin. maydanoz da A C demir kalsiyum magnezyum oooo ne yok ki.

evet çok mantıklı söylediğin. ben yağda çözünmesini vücuttaki yağ diye düşünmüştüm niyeyse.
v.E de bitkisel sıvı yağlarda ve bademde falan varmış.

o zaman havucu dediğin gibi zeytinyağı ile karıştırarak yersek hem A hem de E vitaminlerini almış olucaz.
harika!

az evvel markete giderken elektrikler kesilmiş. jeneratör de devreye girmemiş niyeyse
ama üşenmedim gittim, dönüşte de kucağımda koca karpuzla 4 kat merdiveni çıktım
poaçaya da veda etmiş oldum sanırım böylece, en azından yarısına

hamutrancım maydonozla hiç aram yok malesef
keşke yiyebiliyor olsaydım... ama hiç yani ağzıma sürmüyorum. ancak işte annem köftenin içine falan karıştırırsa...
ya da salatanın içine ince kıyılmış olursa...

evet, dün menü paylaşımını unutmuşum, ne yediğimi hatırlamıyorum bile ama kaçamak değildi, haftaya eve gidiyorum diye, burda artık yiyecek birşeyler almamaya başladım. okul evrak işleri, eşya toplama hazırlık derken zaman nasıl geçiyor anlayamadım.sabah akşam yürüyüşüm de 1 -2 gündür bozuldu. ama herfırsatta yürüdüm. yani günde en az 2-3 saat koşuşturma yaptım. ama eve gidince koşu bandım var, aynen spora devam edecem.

hadii yaaaaa
ben de tam yeşilliği bulmuşum yani söyleyecek

bu sabah kalkınca canım bişe çekmedi. sonra 1 saat önce başım ağrımaya başlayınca dedim ki kalk bişeler yeeeee
yumurta haşladım, biraz peynir ve şekersiz çay. sonra aklıma geldi derin dondurucuya bir zamanlar bi sandvic ekmek atmıştım. tabi - 25 de baya taş olmuş ama 2 dk poşetinde sıcak suda beklettim, süper tazecik bişi oldu. işte kahvaltım böyle. öğleden sonra da form çayı içip yürüyüş yapacam. sıkılaştığımı görünce yürüşten vazgeçemiyorum

forum da yine yalnız kaldım yaaa
ama birinin bu forumu beklemesi lazım
kaptanım nöbet bende, gözün arkada kalmasın

Son düzenleme:
Tam karşımda form çayının kutusunu görünce aklıma geldi, hadi içinde ne bitkiler varmış bi bakalım
İçindekiler :Sinameki yaprağı, Rezene, Huş ağacı, Barut ağacı kabuğu, Ahududu yaprağı, Kuşburnu, Isırgan yaprağı, Ardıç meyvesi, Civanperçemi, Mürver meyvesi, Aynısafa
ya bunun içinde bilmediğim çok şey varmış bir bakayım neymiş bunlar :44:

Aynısafa ne mübarek bir bitkiymiş yaa, o kadar faydası yazılmış ki nette anlatmakla bitmez. Günde 1-2 bardak çayı çok işe yarıyomuş.Aynısafa dolaşımı uyarır,temizler,yaraların iyileşmesini hızlandırırmışşş.ooo daha neler nelerrr
ama şu bilgi de çok ilginçti, paylaşmak istedim :

Eğer çiçekleri sabah 7'den sonra kapanırsa o gün yağmur yağacak demektir.İlk çağlarda bir yağmurlu hava tahmincisi olmuştur.
süper bir bitkiymişşş, her işe yarıya yanii

Canım o bel ağrısıyla yatılı misafir zor. Hele de bu sıcakta. Allah yardımcın olsun.

Azıcık akşama yüklenmişsin. Sabah, öğle niye yok? Canın mı istemedi?

sorma canım halledecğim bi şekilde pratik yemekler yaparım napıyım
dün oruç tuttm canım
akşam aslında çok yemedim tüm günün açlığında sonra bugünde orucun alah kabul edrse

ciddi misin? enteresan...

ben de otlarla bitkilerle baya ilgileniyorum ama bir yandan da şunu düşünüyorum, sonuçta bunların özleri bir araya getirildiğinde ve hele ki kaynar suya atıldığında kimyasal olarak tepkimeye giriyorlar. tek başlarına bu faydaları var ama peki karışıp demlendiğinde? sonuçta oksijen de faydalı ama karbondioksit de karbonmonoksit de ölümcül gazlar...

bitkiler gerçekten çok şifalı zaten ilaçlarda bitkilerden yapılıyor tabikiir çok deneylerden geçerek
ben bu yüzden bitki suları çayları kullanmaya korkarım yan etkilerini bilmediğim için tek içtiğim yeşil çay

özelikle sinameki kullanmayın bağırsak mukozasındaki faydalı bakterileride yok ettiği için önerilmiyor
bağırağı da tembelleştiriyor

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…