Cuma Zayıflama Yarışması 13. Takım

kesinlikle haklısın canım, ama herşeyin fazlası zarar değil mi zaten. Bir de her bitki herkese faydalı olmayabilir. Yani bilinçli tüketici olmak lazım aslında

süper kahvaltı olmuş canım
ekmek yerine poğaça olbilr
vitaminini ağızda kötü tad bırakmayanlardan dene vitamin al canım dr tavsiyesiyse ilaç olarak tüket
zaten yiyeceklerimizde vit alıyoruz demekki sana yetmiyor ek olarak al
ben folik ve bemix içiyorum kendimi daha dinç hissediyorum

FORM ÇAYI HAKKINDA

Sinameki yaprağı, Rezene, Huş ağacı, Barut ağacı kabuğu, Ahududu yaprağı, Kuşburnu, Isırgan yaprağı, Ardıç meyvesi, Civanperçemi, Mürver meyvesi, Aynısafa

Sinameki : Kabızlık sorununa karşı kullanılan müshil özelliği olan bir bitkidir. Bağırsakları uyarır.
Rezene : Rezene çayı özellikle gaz ve kramp ağrılarında, mide ve bağırsak rahatsızlıklarında kullanılır.
Huş ağacı : Kanı temizleyici ve idrar söktürücüdür. Böbreklerin düzenli çalışmasına yardımcı olur. Böbrek yetmezliğinde faydalıdır. Vücutta biriken fazla suyuve tuzu boşaltarak vücudun su tutmasına bağlı şişmanlamayı önler.
Barut ağacı yaprağı : Barut ağacı iyi bir idrar söktürücü olup, vücuttaki ödemin atılmasını sağlar. Müshil etkisine sahiptir.
Ahududu yaprağı : Kanı temizler, vücutta biriken zehirli maddelerin atılmasını sağlar. Terletir ve idrar söktürür. Kabızlığı giderir. Vücuda dinçlik verir. Ateş'i düşürür. Üre ve şeker hastalarına da faydalıdır. Mide ülseri olanların kullanmamaları gerekir.
Kuşburnu: Kuşburnunun içinde B1, B2, K, P vitaminleri, protein, mineraller, potasyum, sodyum, kalsiyum, magnezyum, fosfor ve meyve asitleri vardır. Enfeksiyonlara ve soğuk algınlığına karşı vücudun savunma sistemini güçlendirir. Kabızlık ve hafif safra kesesi, böbrek ve mesane rahatsızlıklarına karşı başarılıdır.
Isırgan yaprağı: İdrar artırıcı ve ödem çözücü özelliği ısırgan otunun faydaları arasındadır. Ancak ciddi kalp ve böbrek rahatsızlığından kaynaklanan ödemlere yönelik kullanımdan önce doktora danışılmalıdır.
Ardıç meyvesi: Romatizma, gut hastalığı, siyatik ve lumbago gibi rahatsızlıklara karşı etkin yararları vardır. Ardıç çayı, akciğer ve solunum yolları üzerinde olumlu sonuçlar verdiği gibi, uyku verici etkinliği de bulunmaktadır.
Civanperçemi: Sindirimi kolaylaştırır . Gribal enfeksiyonlardan korur . Mide sorunlarına faydalıdır.
Mürver meyvesi: Müshildir. İdrar söktürücüdür. Balgam söktürücüdür. Göğsü yumuşatır. Terletici etkisi bulunup grip, üşütme, nezle, soğuk algınlığını geçirme etkisi vardır.
Aynısafa : Yumuşatıcı ve kaşıntıyı önleyici olarak, sıyrıklarda, çatlaklarda, böcek sokmalarında, pişiklerde, yaygın olmayan yüzeysel yanıkların tedavisinde, ağızdaki yaralarda, ağrı giderici, bacak ülserlerinde kullanılır. Dahilen ise gastrit ve ülser gibi sindirim sistemi rahatsızlıklarında iltihap giderici etkisinden yararlanılmaktadır.

Hepsi bir arada olunca yani form çayının faydaları :

Öncelikle adından da belli formda tutuyor
Midedeki besinlerin besin değerini kalori anlamında azaltıyor.
Form çayının diğer bir faydası ise; bağırsaklara olan etkisidir Form çayları kabızlık gibi bağırsak problemlerini çözer.
Zaten bitkilerin geneline de bakılınca bu özelliği göze çarpıyor değil mi ?
Ama bu bilgiler, bitkilerin faydaları kısmı, bir arada zararları hakkında paylaşım yaparım. Çünkü gerçekten ciddi zararları olanlar var. Yani özellikle belirli hastalıklara sahip olanların tüketmemesi gereken bitkiler var, bunlar çok önemli.

Ayrıca form çayını günde 2 bardaktan fazla tüketmemek lazım......

Son düzenleme:
kızlar mrb.. geçmişi okudum geldim..

sabahtan beri hastanedeyiz çocuk 2 gündür afedersiniz inanılmaz ishal ama böyle bir koku yok.. çocuk kendinden tiksindi o derece...

bağırsakları ciddi derecede enfeksiyon kapmış. demin eve geldim. ve kötü bir haber daha tartm bozulmuş.. 2-3 kg fazla tartıyo benim oğlan en son 18.1 kg dı geçen hafta
okadar hastalık ishal bu sabah tarttım 21 kg.. imkansız bişey çünkü pantolonları belinde durmuyor. eşim tartıldı oda aynı fazla çıktı.. bende 95 gördüm tartıda moralmanlarım çöktü bu hızla ben yemeğe veririm kendimi neyse şaka bir yana tartım bozuk moralimde bozuk.. oğlum çok şükür ii şimdi. babası ilaçlarını almaya gitti.

gelelim sabah kahvaltıma:

yarım litre soğuk su.

5 kaşık special K
1.5 bardak soğuk süt ile.. (12 de yaptım kahvaltı)

henüz bişey yemedim daha..

Son düzenleme:

çooook geçmiş olsun canım ya,hemencecik iyileşir inş.
senin tartın bozuk, benim de tartıyla aram bozuk

kizlar hemen kahvaltimi yazayim biraz gec kalktim ondan baya gec yaptim ondan henuz ogle yemegi yiyemedim ama peynirli salata yiyecegim :)

sabah: ananas + yogurt

ara: kuru kayisi 1 tane

ogle : peynirli salata

greyfurta bi gunluk ara verdim guzel bi ananas aldim cok lezzetli ve cok tok tuttugunu yag yakimina yardimci bi meyve oldugunu ogrendim :) o yuzden bakalim ise yarayacak mi bugun ananas gunudur yani soyle taze taze yiyeyim dedimm..

greyfurta yarin devam ederimm

bir de nektar falan yiyecegim alip

meyveleri arada degistirmek lazimm

pazartesi ilk haftam dolacak coook heyecanliyim :)

henuz spor olayini halledemedim onu duzenli yapmam cok zor gorunuyor okulun var calisiyorum vsvs.

umarim yapabilirim

pazartesi gidip tartilayim diyorum (1. haftanin dolusu icin) ama ya veremediysem demotive olurum diye korkuyorum

ne dersiniz kizlarrrr???

aksamlari cok zor dayaniyorum..
uyumadan onceki surec beni bitiriyor..
sabahlari gayet iyi idare ediyorum..

ama o aksam uyumadan onceki zaman yok mu !!! off beni bi-ti-ri-yor

o an tombislikmis gobekmis yaglarmis hepsini yalan edip 7/24 acik bir markete usenmeden kosup gidip bir suru abur cubur alip abur cubur denizinde bogulabilirim

halbuki yatmadan once yogurt yiyorum bole biraz veya meyve

yani mutlaka yapiyorum bunu
yapmama ragmen olmuyorrr..

o an bole hic kilo veremedim, e hic bi degisiklik yok zaten, diye dusunup bosu bosuna ac kaliyorum yaa diye dusunuyorum....
umarim haksizimdir.. 1 haftada bisi belli olmaz dio arkadaslarim ama ne biliyim yine de (( ya 1 ay sonra da olmazsa? demekten kendimi alamiyorum..

karnim indi ve hafif bi su atma sislik atma yasadigimin farkindayim vucut olarak ama..
bakalim sanirim tartilmam en iyisi..gidip pazartesi gerceklerle yuzleseyim veremediysem de biraz daha azaltirim yemeyi vs..

ne zor is yaaaaaaaaaa zayiflamak ne zor is!!!!!

merhaba kızlar nasılsınız?

ben 5 gün diyeti uyguluyorum ve bugün et yiyorum.o bakımdan sabah kahvaltımda light ton balığı yedim yalnız sabah sabah midem almadığı için önce tarçınlı suyumu içtim bi saat civarı kadar bekledikten sonra kahvaltımı ettim.öğlen yağsız tuzsuz ızgara tavuk yedim salatayla beraber.öğlen yemeğim biraz ağır geldi bana akşam yemeyi düşünmüyorum o yüzden.:26: spor olarak da yürüyüş yaptım bugün çarşıda işlerim vardı hızlı tempoda yürüdüm.değişkik sporlar yapmak istiyorum

geceleri geç yattığım için çok acıkıyorum kızlar ya acıkmaktan ziyade canım sürekli abur cubur yemek istiyor size de oluyordur mutlaka.ne yapıyorsunuz bu durumda?

aynen canım ya... geceleri nasıl dayanıyorum sana anlatamam abur cubur çok yiyen birisiydim ve şimdi çok zorlanıyorum

ayni durum bende de var canim (
malesef henuz basacikabilmis degilim
alistikca azalicak heralde o saldirmak isteme durumu

şuan aklıma geldi birde iyi bir fikir olabilir.gece canım çok çikolata istediği zaman light çikolatalı bisküvilerden yiyebilirz bir tane.ama her çektiğinde de yemememiz lazım kendimizi dizginleyemeyiz.

arada bir:26:

15.07.2011 Mesaj Sayımları

elmaliturta 19 :118:
chika 13 :118:
dryrgp 13 :118:
neyneyse 11
kedican 11
serena- 10
neslivicdan 10
_ferdici_ 7
puffycikcik 7
ozlemmtekinn 6
hamutran 6
Elisya 4
sakaleynmaster 2
mcrgozde 2
maviyesil1999 2
hezaren82 1
HerseyVatanİçin 0

ellerine sağlık canımmmmm

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…