Tabiki toparlanabilirse o da. Simdiki yasadigi seylere çok agir travmalara yol açiyor
Gerçekten ebeveyn ehliyet olsaydi keske. Yada en azindan bu kadinin yumurtaliklari alinsaydi ki daha fazla çoçuklara zarar veremesin diye
Tabiki toparlanabilirse o da. Simdiki yasadigi seylere çok agir travmalara yol açiyor
Gerçekten ebeveyn ehliyet olsaydi keske. Yada en azindan bu kadinin yumurtaliklari alinsaydi ki daha fazla çoçuklara zarar veremesin diye
Yani evet olgunlaşsa kafa yapısı bir anda değişse gerçek hayatın o olmadığını görünce çok büyük travma sürecine girer bu sefer de hiç kolay değil.
Ama anlamıyorum 14 yaş için bunlarla uğraşmak zeka işi gibime geldi benim. Doğru mu düşünüyorum bilmiyorum. Zeki bir kız heralde. ama yönlendirme yok.
Aşağılama olarak algılanmasın ama aksine çok saf bi kız dedğim gibi nereye çeksen oraya gidiyor.
Kesinlikle giremem ki çalışmıyorum bile öğrenciyim
Tepki almak istemiyorum ama ailesinden uzak kalması daha iyi olur derslerinde de başarılı değil kuran kurslarına veya köye babannemin yanına yönlendirmeye çalışsam ne düşünüyorsunuz.
halkımızın bazı kesiminde doğurma merakı var maalesf..banada sürekli diyorlar bir tane daha yap bir tane daha yap..bakmaya yardım edecekler sanki
Canım açıkçası ben o kızın böyle bir şeyi kabul edeceğini pek sanmıyorum...Bu kadar rahat yaşarken köye veya kuran kursuna gitmeyi istemez sanırım. Ama mesela spora falan gidebilirsiniz. Aslında bi hobi bulsanız siz de ona katılsanız bu onu uzaklaştırabilir bence. Hem belki hayatını değiştirirsiniz, o ailede sonu iyi değil gibi...Ben bu durumu kesinlikle kızın hatası olarak görmüyorum. Ben son derece rahat bir şekilde büyütüldüm, hiç baskı görmedim. Canım istese neler yapardım o yaşlarda ama düşünüyorum aklıma bile gelmedi ki. Yani bu aile kızı sürekli baskı altına almaya çalışmış, bu da böyle patlak vermiş. Çok yakın bir örneği de benim 12 yaşındaki kuzenimdir. O böyle şeyler yapamaz çünkü internet kullanması falan her şey yasak ona. Tv izlemesi bile. Halbuki çocuklarımıza doğruyu yanlışı öğretsek ve sonrasında baskı altına almadan takipte olsak ne güzel olur... Dediğim gibi bence başka bi hobi bulsanız onun da ilgisini çekecek?
Biz de iki kız kardeşiz, anneme de hep derlerdi bi oğlan lazım falan. Sinir olurdum değersiz hissederdim kendimi.
Yüzmeyi çok seviyor ona gidiyordu devletin ücretsiz salonlarında sanırım.
O zamanlar böyle olaylarını duymuyordum ama işte acaba o zamanlar daha küçüktü ondan mı çünkü kuzenim son bir yıl içerisinde çok değişti.
Ha bir de bize gelip kaldıklarında bizim huylarımızdan kaptığı şeyler oluyordu yani ortamı değişse o da değişir diye düşünüyorum.
Tabi canım illaki değişir. Ama bu durumda da büyük zamanınızı onla geçirmeniz falan lazım, sizde de kalamaz muhtemelen...Bilemiyorum ki valla ben de öğrenciyim anlıyorum yani, maddi imkanlar da kısıtlı oluyor. Aslında eğer anne tarafından kuzeninizse bi annenizle konuşsanız belki onun bi yardımı dokunur?
Yüzmeyi çok seviyor ona gidiyordu devletin ücretsiz salonlarında sanırım.
O zamanlar böyle olaylarını duymuyordum ama işte acaba o zamanlar daha küçüktü ondan mı çünkü kuzenim son bir yıl içerisinde çok değişti.
Ha bir de bize gelip kaldıklarında bizim huylarımızdan kaptığı şeyler oluyordu yani ortamı değişse o da değişir diye düşünüyorum.
Evet ama kuran kursu ona çok baskıcı gelebilir bir anda belki. Ordaki kızlar tarafından dışlanabilir. Ne biliyim bu kadar bildiklerini o kızlara anlattığını düşünsene. Kızları falan da öyle şeylerle uğraştırmaya çalışırsa çok kötü bir tepkiyle karşılaşıp iyice nefret edebilir. Nefret etmemeli bu kız dinden. Korkmadan sevmeyi öğretmeli bir şeyleri.
O nedenle spor çok mantıklı. Kitap okumaya, film izlemeye teşvik etmeli. Hayatta neler yapabileceğini, önüne nasıl kapılar açılabileceğini öğretmeli. Belki bir gelecek planı oluşturmaya çalışırsın. Derslerinde çok başarılı olamasa da ileride başarılı bir iş hayatı, kariyeri olabileceğini kendini başarısız hissetmemesini öğretmek lazım.
Gerçekten çok zor bir çocuk. Tamamen değişir mi bilmiyorum.
Çok teşekkür ederim canım
evet tespit doğru aile yapıları hakkında konuşçak da çok şey var aslında:99:
kırmızı yer gözardı edilmemesi gereken en önemli nokta zaten:26:
Evet ama kuran kursu ona çok baskıcı gelebilir bir anda belki. Ordaki kızlar tarafından dışlanabilir. Ne biliyim bu kadar bildiklerini o kızlara anlattığını düşünsene. Kızları falan da öyle şeylerle uğraştırmaya çalışırsa çok kötü bir tepkiyle karşılaşıp iyice nefret edebilir. Nefret etmemeli bu kız dinden. Korkmadan sevmeyi öğretmeli bir şeyleri.
O nedenle spor çok mantıklı. Kitap okumaya, film izlemeye teşvik etmeli. Hayatta neler yapabileceğini, önüne nasıl kapılar açılabileceğini öğretmeli. Belki bir gelecek planı oluşturmaya çalışırsın. Derslerinde çok başarılı olamasa da ileride başarılı bir iş hayatı, kariyeri olabileceğini kendini başarısız hissetmemesini öğretmek lazım.
Gerçekten çok zor bir çocuk. Tamamen değişir mi bilmiyorum.
Babası, annesi bu kızı dövdüğünde ne olacak? Tövbe mi edecek? Ailesine söylemen bi yarar sağlamaz.
Evden kaçan da var, onların ailesi biliyor da ne yapabiliyorlar ki? Karşına al ve utandırmadan konuş. O ergenliğe giriyor ve bu tarz şeylere yönelmesi normaldir. Yapabilceğin tek şey onunla dostça konuşmak olur.
İçinde olan her yerde yapar, inan bana.. Her türlü yapar. Mesajlarını okuman büyük bi terbiyesizlik.. ne yaparsa yapsın bu çok büyük bi ayıp.
Yaşı kaç olursa olsun herkesin bi cinsel yaşantısı vardır ve gizli kalmalıdır. Onun bi yanlış yapıp, ileride pişman olması ya da ailesinin de üzüleceği durumlardan korkuyorsan da doğru yolu gösterirsin, başına gelebilecek kötü durumlardan bahsedebilirsin. Devir malesef çok değişti, sadece nefretini kazanır ve bu yasakları daha güzel hale getirirsin onun için. Kamerada soyunması çok kötü tabi ki, ama yapacak bişey yok. Bu onun hayatı.
Baştan sona okuyamadım konuyu, gördüğüm yorumlarda aileye söyleme kızın kendisiyle konuş diyenler olmuş.
hele saygı duyulmasını söyleyen biri var ki beni benden aldı
bence ailenin kesinlikle haberi olmalı, bu çok ciddi bir durum.
konu sahibinin kendi kardeşi olsa anlarım, ama kuzen diyor,anlamadım amca çocuğu falan mı?sanki biraz daha uzak gibi geldi bana.
bu çok ciddi bir sorumluluk, niye konu sahibi tüm olayı üzerine alsın?
yarın bir gün bu kız hamile kalsa sorumlusu kim olacak?
ben biliyordum mu diyecek konu sahibi? o zaman aile demez mi söyleseydin de biz önlemimizi alsaydık diye?
böyle bir durumda iyi niyetinin hiç bir önemi kalmaz doğrudan suçlu ilan edilirsin sevgili MEryem,
kesinlikle olayı aile büyüklerinden biriyle paylaşıp üzerindeki yükü hafifletmelisin.
Herkesin kendi cinsel hayatı varmış abla baksana.
Kuzenin kız. Şimdi bu durumu anne babasına söyleme çünkü eğer söylerse fikrimce onlar kısıtlayıcı, şiddet uygulayıcı, azarlayıcı bir tavır alabilirler. Bu durum meseleyi çözmez. Fakat sen ona bir sırdaş gibi yaklaşabilirsin. Sadece iki arkadaş gibi konuşup, bu yaptığının doğru olmadığını, başkalarının onun bu resim ve görüntülerini kötü amaçlarla kullanabileceğini. Erkeklerin onun çıplak bedenine bakarak cinsel haz alıp, eğlenebileceklerini ona uygun bir dille anlatabilirsin.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?