bu yaşlarda merak olayı
Ailesine söyle cnm şok şok
Takip eden arkadaşlar için söyluyorum.
Annesiyle konuştum,konuşmadan önce de söz aldım bildiğini belli etmeyecek.
Peki sizce ne değişti,nasıl bir tepki aldım.
Amaan ne yaparlrsa yapsınlar artık ben zaptedemiyorum geçen de bir kadın uyardı kızına dikkat et x e gitcem dedi ama ona gitmedi şimdi bu dayağı haketmiyor mu dedi?
Annesi duyunca allah belasını versin dedi,hakaretler etti küplere bindi bu kadar.
Psikolog dedim yanaşmadı bile,iyilikle yaklaş kontrol et evde huzur ortamı olsun dedim biz bunları aştık dedi.
Ben ne yapıcam şimdi bu da çözum değilmiş
Çok üzüldüm , büyük konuşmak , kınamak istemiyorum ama nasıl böyle bir şeyi görmezden gelebilir bir anne . Olayın ciddiyetinin farkında değil mi ? Henüz 14 yaşında
Babaya söyleseniz çok mu kötü olaylar olur ?
Baştan sona okuyamadım konuyu, gördüğüm yorumlarda aileye söyleme kızın kendisiyle konuş diyenler olmuş.
hele saygı duyulmasını söyleyen biri var ki beni benden aldı
bence ailenin kesinlikle haberi olmalı, bu çok ciddi bir durum.
konu sahibinin kendi kardeşi olsa anlarım, ama kuzen diyor,anlamadım amca çocuğu falan mı?sanki biraz daha uzak gibi geldi bana.
bu çok ciddi bir sorumluluk, niye konu sahibi tüm olayı üzerine alsın?
yarın bir gün bu kız hamile kalsa sorumlusu kim olacak?
ben biliyordum mu diyecek konu sahibi? o zaman aile demez mi söyleseydin de biz önlemimizi alsaydık diye?
böyle bir durumda iyi niyetinin hiç bir önemi kalmaz doğrudan suçlu ilan edilirsin sevgili MEryem,
kesinlikle olayı aile büyüklerinden biriyle paylaşıp üzerindeki yükü hafifletmelisin.
Okudum ve şok oldum.
Çok güzel yazmışsın,bence de orada hepten baskı görüp daha da kötü şeyler yapabilir.
Ne alakası var devrin değişmesiyle ? Yarın öbür gün senin kızın olduğunda aynı şeyi yapınca amaaan bu onun cinsel hayatı mı diyeceksin ? Devir değişti evet.Ama değişmeyen şeyler vardır.Bu yaşta hormonlar fazla çalışıyor,bu doğru.Ama bunu sporla,farklı sosyal aktivitelerle giderebilir.Yani biz öyle gidermiştik.Neyin terbiyesizliğinden,neyin hayatından bahsediyorsun ?
Farkında ama artık uğraşmak istemiyor vazgeçmiş yani :/
Babası en en en son çözum yolu olsa bile 40 kez düşünmek gerekir.
Anladım.
Acaba annenize anlatsanız halledebilir mi ? Yada anneniz babanıza anlatsa ?
Bilemedim şimdi ne zor durum böyle.
Annem sanane diyor sevmez o tarafı pek onun annesiyle zamanında aynı evde yaşadıklarında çok çektirmiş.
Aynen işin içinden çıkılacak gibi değil.
Ben kuzenlerimi çok severim 4 ünü de çok sever çok sahip çıkarım o yüzden benim için önemli bi durum.
İmkanınız var mı bilmiyorum ya da kızın annesi kızdan gizli karşılasın üceti.
Siz yüzeysel konuşup , onu doktora gitmeye ikna etseniz ve önceden durumu anlattığınız bir doktora götürseniz.
Yabancı biriyle(doktor) daha açık konuşur ve söylediklerini ciddiye alır belki.
Bazen insan yakınları tarafından yapılan uyarıları dikkate almaz , başkalarını söyledikleri nedense daha çabuk kabul edilir.
Bu aile çooooook cimri.
Kışın mont almayacak kadar.
Bu kadar açık konuşmak istemezdim ama çözum yolu içn bazı şeylri açık konuşmam gerekiyor:26:
Şimdilik ben yönlendirmeye çalışıyorum o da yumuşak davranınca karşı çıkmak inkar yerine daha sakin tepki veriyor özür diledi hesabını kapatmamızı istediNe tarafa dönsek duvar ama bir çözümü vardır muhakkak. Kızı çok rencide etmeden , yaptığının yanlış olduğu başına ne gibi işler açılabileceği anlatılmalı ve inandırılmalı.
Bir görüşme için belki ücreti verir annesi şansınızı deneseniz. Bu farklı bir durum .
Bişeyler yapılmalı aksi halde zan altında kalabilirisiniz.
Anneniz babanıza söylese birşeyler yapar mı ?
Ablasına ilk kez mi bilmem ama kızım demiş babası ve bunu benle paylaştı yorum yapmadı ama etkilendiğini anlıyorum sanırım bu çocukların aile sevgisine ihtiyaçları var o zaman bazı şeyleri dışarıda aramazlarO yaşta bir çocuk için çok tehlikeli bi durum .çoğu arkadaş da söylemiş zaten kısıtlamak yerine doğruyu yanlışı kendi görmesi için yönlendirme yapmaya çalış anne de baba da bu konuda sert davranış sergileyeceğe benziyor. Çocukta vazgeçmek yerine dışarıya daha çok yönelebilir. Sen yaptın ettin diye değilde güzelce sadece bu gibi şeylerin yaşandığını ama yanlış olduğunu aktarmaya çalış derim. Bildiğini söyleme ama onu düşündür bence inş herşey için çok geç kalınmaz. Bide ablasıda ole durumu oldu yazmışsın bu konuda ailesininde bi destek almasi şart çocuklar için
Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.
Yahu yeter ama neden yargılıyorsunuz?
Ben babasını onayladım mı da bizim aile yapımıza göre dayağın normal olduğunu söyluyorsun?
Ben oraya on satir yazi yazdim, tek onu alip, ona cevap vermen, bravo!!
Annesinin ortak olan tavrindan, babasinin yaptigindan sende bahsediyorsun, ayni seyi konustuk aslinda, sen yuzde yuz onay bekledigin icin sorun oldu...
Annesinin tavri korkunc, aslinda elinden geleni yapmissin, bence makul olani da, kizla konusup yapabilecegin, duzeltebilecegin, el vereilecegin bir sey var mi bak, umarim vardir, belli ki o kiz kimsenin umrunda degil, yanlisi dayak paklar diyen anne babayla ne yapsin, yazik...
Kişiye yönelik yorum görünce böyle oluyorum. Sizde dayak normal deyince sinirlendim haklı olarak.
Onay kısmını anlamadım :26:
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?