Ben ailesini hatalı buluyorum.. Cinselliği ayıp, tabu olarak işliyorlar beyinlere.. Sonra kızları böyle şeyler yapıyor(kamerada soyunmak gibi.)...
Bugün anı yaşadığı için belki ileride hep kendini suçlayacak, doğru insanlara(!) layık bulmayacak kendisini.. Doğru insanla, doğru zamanda özel şeyler yaşamasını anlatmamış annesi, mastürbasyon yapmasının onu o güzel güne kadar tatmin edeceğini anlatmamış.. sanıyorum.
Elbette çözüm düşünülmeli, ama anne babasına, özellikle de babasına bu durumun anlatılması hiç mi hiç doğru olmaz.. O kız nasıl bakacak ailesinin yüzüne?
Zaten güven duymuyormuş anne ve babası ona, iyice dışlansın, kötü gözlerle bakılsın da.. kaybedilsin. Bunu istemiyoruz herhalde.
kesinlikle yüzyüze konuşun,peki anneside babası gibi dövüyormu nasıl biri?
bu arada kuzenine telefondamı söyledin bildiğini,sana tepkisi nasıl oldu?
Hiç, dedim ya bi süre dondu kaldı sonra aradan biraz süre geçip aradığımda ablasıyla konuştum ne yapıyor dedim manitaası ile konuşuyor dedi.
Annesi sinir anında kızlara bela okuyan , or.. dity hitap eden bir anne. Ama beni ciddiye alır genelde.
canım olay ailesinin yüzüne nasıl bakacak olayı değil,olayda bir terslik var bu masum bir cinsellik değil,13,14 yaşlar cinselliğin en çok düşünüldüğü yaşlar,babası sadece döver diye düşünüyorum,buda ters tepki yapar ama anneye söylerse belki faydası olur..olurmu bilmiyorum,inşallah olur..
Ortaokuldayken benzer bir durum arkadaşımın başına geldi. İlgisiz bir anne sert bir baba üstüne bir de babadan daha sert bir dede. Sonuç kız şuan 19 yaşında ama 40 yaşında biriyle evli. Liseyi de okumadı malesef.
O arkadaşımı zamanında yanlışından çok döndürmeye çalıştık. Öğretmenlerimiz yardımcı olmaya çalıştı. Kız 1 kez intihar etti. Ailesine haber gitti dayak yedi eve kapattılar ama evden çıktığı ilk gün yaptıklarını yapmaya devam etti.
Açıkçası sizin konuşmanız veya ailenin kıza şiddet uygulaması bence hiç bir şey değiştirmez. Benim arkadaşımda değiştirmemişti.
Belki ailesinden habersiz bir psikologa gönderebilirsiniz. Ya da sadece annesine söylersiniz.
Hiç, dedim ya bi süre dondu kaldı sonra aradan biraz süre geçip aradığımda ablasıyla konuştum ne yapıyor dedim manitaası ile konuşuyor dedi.
Annesi sinir anında kızlara bela okuyan , or.. dity hitap eden bir anne. Ama beni ciddiye alır genelde.
Burda oturup benim konumda bana hakaret etmeni izlemek istemiyorum. Konudan uzaklaşırsan sevinirim.
Ben,Arkadaşlar sizce por.. normal mi diye falan mı sordum.
Sana göre normalse zaten bana yardımcı olamazsın yani konuda gereksizsin.
Kşişsel yorumlarını da yani hakaretlerini kendine sakla.
Hakaret etmedim, doğru olmadığını söyledim. Ona terbiyesizlik deniyor.
Kardeşim böyle şeyler yapmıyor, yapsa da ben onu doğru yönlendirmeye bakardım.. anneme söylemek yerine.
Babası öğrenince herhalde başını okşayıp, benim kızım büyümüş de neler yapıyor, deyip gülmez zannediyorum.
Onu korumak istemeni, sahiplenmeni anlıyorum bu güzel bir şey ama bu hala onun hayatı..
..... izlemesi onun tercihi, kendini tatmin etmesi de doğal olur. Bu sana göre saçma bir şey.
Ergen ve çocuk aynı şey değildir. Umarım doğru yönlendirirsin. Babasıyla paylaşman sana kuzenini kaybettirir.. Onu iyileştirmez.
Kamerada soyunmasını ben de tasvip etmiyorum.. Yapacak şey doğruca konuşma, psikologa götürme.. O kadar. Ailesine söyleyerek değiştiremezsin onu.
Buradaki konular kişisel yorumlarımızı yazalım diye açılıyor sanıyordum da affedersin.
Ya her neyse tartışmıycam. İyi günler sana.
Bu kızın konuşup kamera açtığı kişi,erkek arkadaşı sanırım.
O halde ablası nasıl konuşmalarına kayıtsız kalıyor ?
Sen biliyorsun,ablası biliyor ama ikiniz de birşey yapmıyorsunuz.
Alın karşınıza konuşun.Biz de senin yaşında olduk diye söze başlayıp tavsiyelerde bulunun.
İnkar etse de sözünüze devam edin.Bak böyle devam edersen böyle olur,ileride sen üzülürsün gibi...
annene söylerim desen tepkisi ne olur peki?
Dedim bu iş ileriye giderse çözum bulmak için gerekirse ailene söylerim dedim sadece dinledi.
sonuç hiçbişekilde umursamıyor demekki...
olay normal değil hiç bir şekilde,erkek kardeşimin bile .....ğrafi konuştuğu kız arkadaşı olmadı,çünki normal değil..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?