- 8 Mart 2015
- 25.150
- En iyi cevaplar
- 1
- 81.391
- 798
- Konu Sahibi Oneydigiizzz
-
Aa evet dünya para döküp evde çocuk bakıyorum benaynı okul mezunuyuz sizle.Okul ortamını bilirsiniz
aynı okul mezunuyuz sizle .Öğrenciyken ve bekar çalışırken gayet havalı cool yaşardım kendimi üstün görürdüm hatta okul ortamından .Amaaa son yıllarda çocuk masrafı artı aşırı hayat pahalılığı beni ve eşimi para hesap eder duruma düşürdü orta halli diyorum artık yakında üst ortadan alt ortaya düşeceğiz az kaldı.her gün kuaföre giden manikür pedikür lens ihmal etmeyen ben şimdi sene de bir yaptırdığım röfleyi hesap ediyorum çocuğun geleceği için .yurtdışına çıkmıyorum artık sene de 1 er haftalık bir kış bir yaz tatiline düşürdüm.aynen dediğiniz gibi bugün ada kitapevinden çocuğa 2 zeka oyunu aldım ucuzlarından o da 72 tl verdim çıktım.bir keten gömlek aldım en ucuz 129 a buldum .kendim yemek yemedim kızım yedi sadece orta halli kozmetiğe 90 tl verdim .Asgari ücret yeter biz çok mutluyuz diyenlerde mi sorun var ben de mi vallahi şaşıyorum artık .Ha avm ye benzin parasını saymadım daha ve doyasıya alışveriş yapamadım
.Malum programdaki pedagog abladan pek hoşlanmamakla birlikte bunun çok doğru olmadığını da söyleyeyim. Evet çevresinde pek çok uyaranla tanışması iyidir, fakat bu uyaranların illa "oyuncak" olması gerekmiyor. Birçok oyun oynama şekli vardır. Taklit oyunları mesela, erişkin dünyasına adım atabileceği oyunlar doktorculuk, öğretmencilik gibi. Hayali oyunlar vardır, kendilerini başka birilerinin yerine koyarak oyunlar kurarlar. Mesela battaniyeden çadır yaparak izcilik oynamak, çay tabaklarında hayali misafirlerine çay ikram etmek gibi. Sopadan at olur, masa örtüsünden pelerin. Tencere, tavayla müzik yapabilir. Kil, kum, çamur, hamur ile pek çok oyun üretilebilir. İlla ki oyuncağa yığınla para dökmeye gerek yok, oyun zaten çocukların yaşam biçimi. İstedikten sonra her şeyle oyun kurabilirler onlar.
Bütün yorumlarınızı okudum. Sizi çok iyi anladim lakin ; zengin aileler oyuncagin en kalitelisini alır. Orta halli aileler bütçeyi zorlayarak iyisini almaya çalışır. Fakir aileler ise gider pazardan ucuzundan alır. Herkes kendi bütçesine göre alır. Yormayin kendiniziYok anlıyorum, o değil dediğim. Çocuğun yaşına, gelişimine yönelik oyuncakları, güvenilir bir markadan rahatlıkla alabilecek gelir düzeyinde olmak. Cıngırak mesela ilk oyuncak ve gerekli, sesli bir uyaran. Bunu Pet şişe içine koyduğun nohut taneleri ile de yaparsın. Ama almak istediğinde alabilecek düzeyde olmalısın olayı. Cıngırak gerekli. Ne bileyim leğen tahta kaşık davul yaparsın, davul almana gerek yok. Ama alabilmelisin de istediğinde. Bunların haricinde illa olan oyuncaklar oluyor, minik oyuncak arabalar mesela, bisiklet, top, minik bir org (Notaları tanıması için) , kare üçgen vb şekilli oyuncaklar, lazımlık vb... Bunlar alınmalı kategorisine girenlerden. Yoksa şusu da olsun busu da olsun hepsi olsun, kamyon takımı da olsun greyderi ayrı şu da otobüsü filan değil. Her evrede yaşta mutlaka alınanlar oluyor. Güvenilir bir markadan minik bir orgu 60-70 liraya alırsın en az. Bu da mutfağından kısan adama fazla para. Dediğim bunlar yani özetle.
Şimdi orada 5 10 lira ucuz diye evimin aksi istikametinde bir yere gitmem adam başı ulaşıma zaten 6 7 lira vermem demek. Aynı şeye geliyor değil mi?Valla dün isyerime bi lokantanin yemekleri yazan kağıt varya adı neydi unuttm:) o geldi. Beyti 15 et döner 15 falan yazıyordu baya baya ucuzdu yani. Diyorum ya cesit çok fazla heryerde fiyat bir değil. Arastrmaniz lazım. Uğraşmak isterseniz tabi
Ben evlendim evleneli parçalarım halen fakirim. Boşa uğraşma bibi7.99 mu bütün tavuktan bahsediyorsunuz galibabundan sonra öyle alıp parcalamak gerekicek sanırım maalesef koyun keçi kuzu yiyemiyorum :/
Bütün yorumlarınızı okudum. Sizi çok iyi anladim lakin ; zengin aileler oyuncagin en kalitelisini alır. Orta halli aileler bütçeyi zorlayarak iyisini almaya çalışır. Fakir aileler ise gider pazardan ucuzundan alır. Herkes kendi bütçesine göre alır. Yormayin kendinizi
Haktir evet ama nüfusun çoğu karın tokluğuna çalışırken , diğer fakir kesim bir AVM de yemek yemeyi , üstüne gömlek almayı lüks sayiyorlar. Kişiden kişiye lüks kavramı degisiyor sanirim.Yormuyorum, severim çeşitlendirmeyi ve üzerine düşünmeyi. Karşılıklı mesajlar geliştikçe yazıyorum öyle, bana da yeniden değerlendirme-görme fırsatı çıkıyor. Zaten baştan okuduysanız, en başta dediğim "Bir insanın ruhen ve fiziken sağlıklı kalacağı alım gücünde ve ortamda bulunması lüks olmamalı, bu haktır" lafımın ekseninde gidiyorum. Keşke herkes yaşadığının farkına vara vara yaşayabilse. De işte mümkün değil tabi.
Haktir evet ama nüfusun çoğu karın tokluğuna çalışırken , diğer fakir kesim bir AVM de yemek yemeyi , üstüne gömlek almayı lüks sayiyorlar. Kişiden kişiye lüks kavramı degisiyor sanirim.
Okudum okudum :)Geçmiş mesajlarımda buna da değindim, okudum dediniz ya, cevabı orada. İşte şimdi tekrar edersem yorulurum :)
Bende sizin gibi düşünmüştüm ama ay içinde ufak tefek günlük süttür vs hesaplayınca bizimkilerde 700-800 civarı oluyor. Markete gidince o grosslara bizde 500 veriyoruz. Ama ay içinde bi kaç kez 80-100 liralık daha ziyaret etsek kesin gidiyor.Yani bilemedim. Biz 2 kişiyiz belki o yüzden .yani çocuk bezi maması filan yok gerçi mama filan orda varmı onu da bilmiyorum. 2 yetişkin çalışan insanlarız. Almayacağımızdan değil asla esirgemeyiz. Ama tek seferde 1200 lük alışveriş hiç yapmadım .gerçi ben indirimleri takip ederim, denk geldikçe başkaca marketlerden de alırım. öyle sabit tek yerden hepsini alıp çıkmayız. Belkide o yüzden bana fazla geldi.
Ben 3000 liraya tek başıma geçinip ev alamiyorum 2300liraya nasıl olur o iş2.300tl ile gecinen var mi
Yer Ankara...
Ev kredi cekerek almayi dusunuyoruz
Ben suan calismiyorum is ariyorim
Cocuk yok..
Bende sizin gibi düşünmüştüm ama ay içinde ufak tefek günlük süttür vs hesaplayınca bizimkilerde 700-800 civarı oluyor. Markete gidince o grosslara bizde 500 veriyoruz. Ama ay içinde bi kaç kez 80-100 liralık daha ziyaret etsek kesin gidiyor.
+1000Nerden okudum bu konuyu ben , son 2 senedir hayat standardim inanilmaz dustu cunku hayat korkunc pahalilasti
Artik hersey 2 kati , aylik market masragim 2 bin lira ve evde yiyecek birsey bulamiyoruz , anlamiyorum nereye gidiyor bu kadar para
Konu sahibi nence su anda krediyle ev almayin , biraz bekleyin , ulkece iflasin esigindeyiz , bizi daha da zor gunler bekliyor maalesef
Aynen kesinlikle öyle birde yazan kişinin çocuğu varmış oyun çağında olan. Onun istekleride olunca haliyle artıyor:) bizim evler 3 kişi olunca bakalım biz ne yapacağız :)) Allah yardımcımız olsunn..Aylık ise tabiki normal özellikle 4 kişilik ailenizin ucu ucunadır hatta. Ben haftalık gibi algıladım. Birde 1500 tl ye gönlünce alamadık diyince tuhafıma gitti. Neticede bir mandıracıya gidiyoruz bir iki peynir biraz zeytin 100 den aşağı tutmuyor.
Aynen kesinlikle öyle birde yazan kişinin çocuğu varmış oyun çağında olan. Onun istekleride olunca haliyle artıyor:) bizim evler 3 kişi olunca bakalım biz ne yapacağız :)) Allah yardımcımız olsunn..
Bir ara çocuklara oyuncak yaptırıyordumMalum programdaki pedagog abladan pek hoşlanmamakla birlikte bunun çok doğru olmadığını da söyleyeyim. Evet çevresinde pek çok uyaranla tanışması iyidir, fakat bu uyaranların illa "oyuncak" olması gerekmiyor. Birçok oyun oynama şekli vardır. Taklit oyunları mesela, erişkin dünyasına adım atabileceği oyunlar doktorculuk, öğretmencilik gibi. Hayali oyunlar vardır, kendilerini başka birilerinin yerine koyarak oyunlar kurarlar. Mesela battaniyeden çadır yaparak izcilik oynamak, çay tabaklarında hayali misafirlerine çay ikram etmek gibi. Sopadan at olur, masa örtüsünden pelerin. Tencere, tavayla müzik yapabilir. Kil, kum, çamur, hamur ile pek çok oyun üretilebilir. İlla ki oyuncağa yığınla para dökmeye gerek yok, oyun zaten çocukların yaşam biçimi. İstedikten sonra her şeyle oyun kurabilirler onlar.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?