2.300 ile gecinen var mi evli olup?

Aa evet dünya para döküp evde çocuk bakıyorum ben
Diplomama verdiğim parayla bir ev alsaydım, kira gelirim olurdu en azından
Oturduğumuz muhit, gezdiğimiz yerler, hayat biçimimiz de benzer anladığım kadarıyla.
Ben kuaförle 2 yıldır iletişimi kesmiştim hamileliklerim dolayısıyla.
Geçen manikür pediküre gittim 150 tl verdim ya bahşiş hariç.
Gerçekten ben bile düşünür oldum( bile sebebi parayla işim olmaz çünkü varsa harcarım, yoksa otururum evimde)
Dışarı adım atmam 150 200 tl.
E çocuk dediğiniz gibi yemek yiyiyor, oyun parkına girmek istiyor, karta para yüklüyorum, oyuncağı bilmemnesi.
E bir kahve de ben alıyorum kendime derken kırmızı banknot uçup gidiyor.
Elde var sıfır.
Eskiden çeşit çeşit çanta takardım, şimdi bir yazlık bir kışlık alıyorum heba olana kadar kullanıyorum.
Tatil deseniz bizde fırsat yok ama eskiden en iyi otellere giderken, şimdi uygun fiyatlılara ucuz olsun diye bakıyoruz.
Bugün iftata gittim her zaman gittiğimiz mekan, geçen seneye göre 15 tl zam yapmış iftar menüsüne.
Her şeyin 15 tl zamlandığını düşünürsek zaten havaya giden binler eder.
Resmen sadece karnımız doysun, evimizin damı olsun yeter haline geliyoruz hepimiz.

2.300 tl ye gecinilmez bide sakin kredi olayina girme en az aylik kredi 1400 olsa 1000tl kalsa desek 500 tl fatura falan kalanida mutfaga gitse ne kalcak cuzdan bombos hic mi insan hasta olmaz acil durum cikmaz ne bilim yani mumkun gorunmuyo tek maasla

.
+100000

Bütün yorumlarınızı okudum. Sizi çok iyi anladim lakin ; zengin aileler oyuncagin en kalitelisini alır. Orta halli aileler bütçeyi zorlayarak iyisini almaya çalışır. Fakir aileler ise gider pazardan ucuzundan alır. Herkes kendi bütçesine göre alır. Yormayin kendinizi

Şimdi orada 5 10 lira ucuz diye evimin aksi istikametinde bir yere gitmem adam başı ulaşıma zaten 6 7 lira vermem demek. Aynı şeye geliyor değil mi?
Siz tek kişi düşünüyorsunuz, ben aileyi baz alıyorum.
Tek kişi 20 tl hesap koymaz ama asgari ücretli geçinen bir adam akşam yemeğine şak diye çıkarıp 70 tl veremez.
Çok şükür durumum iyi, eskiye göre kötü ama güzel bir hayat yaşıyorum.
Evine çift haneli maaş girip de anca geçinenlerdenim.
Ama bu demek değil ki benim 2 günlük tatil paramla 1 ay geçinenleri yok sayıyorum ya da hallerindem anlamıyorum?
Ailem ve eşim sağolsun güvencemiz var ama herkes benim ya da çevrem gibi şanslı değil ki.
Onların bu mücadelesini görmezden gelmek beni insanlıktan çıkarır diye düşünüyorum.
Yardımcım borç batağında, kadın azıcık rahatlasın diye gününü arttırdım.
Ben daha az dışarı çıkıyorum keyfimden feragat ediyorum bir tarafım eksilmiyor ama onum için hayati mesele.
Kredi ödüyor, bunu göre göre 15 20 tl yemek masrafına ben uygun diyemem.

Eşim 3000 alıyor . 2 bebeğimiz var. Her ay kendime ve çocuklara bilindik mağazadan kombin olacak şekilde kıyafet alırım. Hergun 10 TL sigara masrafı var. Ekmeği alışverişi marketi pazarı derken elimde nakit olarak 100 TL kaldı. Maaşa 1 hafta var
Birikmiş paramiza kesinlikle dokunmuyoruz

Yormuyorum, severim çeşitlendirmeyi ve üzerine düşünmeyi. Karşılıklı mesajlar geliştikçe yazıyorum öyle, bana da yeniden değerlendirme-görme fırsatı çıkıyor. Zaten baştan okuduysanız, en başta dediğim "Bir insanın ruhen ve fiziken sağlıklı kalacağı alım gücünde ve ortamda bulunması lüks olmamalı, bu haktır" lafımın ekseninde gidiyorum. Keşke herkes yaşadığının farkına vara vara yaşayabilse. De işte mümkün değil tabi.

Haktir evet ama nüfusun çoğu karın tokluğuna çalışırken , diğer fakir kesim bir AVM de yemek yemeyi , üstüne gömlek almayı lüks sayiyorlar. Kişiden kişiye lüks kavramı degisiyor sanirim.

Haktir evet ama nüfusun çoğu karın tokluğuna çalışırken , diğer fakir kesim bir AVM de yemek yemeyi , üstüne gömlek almayı lüks sayiyorlar. Kişiden kişiye lüks kavramı degisiyor sanirim.

Geçmiş mesajlarımda buna da değindim, okudum dediniz ya, cevabı orada. İşte şimdi tekrar edersem yorulurum :)

Bende sizin gibi düşünmüştüm ama ay içinde ufak tefek günlük süttür vs hesaplayınca bizimkilerde 700-800 civarı oluyor. Markete gidince o grosslara bizde 500 veriyoruz. Ama ay içinde bi kaç kez 80-100 liralık daha ziyaret etsek kesin gidiyor.

Aylık ise tabiki normal özellikle 4 kişilik ailenizin ucu ucunadır hatta. Ben haftalık gibi algıladım. Birde 1500 tl ye gönlünce alamadık diyince tuhafıma gitti. Neticede bir mandıracıya gidiyoruz bir iki peynir biraz zeytin 100 den aşağı tutmuyor.

+1000
Bir sene içinde fakirlestim resmen
Hangi kıyafeti alirsam alayim bütçede o ay delik aciyor resmen

Aynen kesinlikle öyle birde yazan kişinin çocuğu varmış oyun çağında olan. Onun istekleride olunca haliyle artıyor:) bizim evler 3 kişi olunca bakalım biz ne yapacağız :)) Allah yardımcımız olsunn..

Aynen kesinlikle öyle birde yazan kişinin çocuğu varmış oyun çağında olan. Onun istekleride olunca haliyle artıyor:) bizim evler 3 kişi olunca bakalım biz ne yapacağız :)) Allah yardımcımız olsunn..

Aynen :) Allah sağlık versin de herşeyin bir çözümü bulunur elbet. Bazen marketlerde bakıyorum bebek bezi fiyatlarına yuh diyorum insanlar hem geçincek hem evlat sahibi olacak Allah yardım etsin.

Bir ara çocuklara oyuncak yaptırıyordum
Atık malzemelerle evde bulunan eşyalarla yapılabilecek o kadar çok etkinlik ve oyuncak var ki

2300 le gecinmek zor gibi. Kisinin yasayis tarzina gorede degisir tabi.
Esimle benim maasim 8000 civari. 3200 ev kredisine gidiyor. Elimizde 5000 civari kaliyor ve ev kredisini cektik cekeli cok zorlaniyoruz. O ay ekstradan bir sey ciksin eksiye dusuyoruz. Akdeniz bolgesindeyiz. Yeme icme diger sehirlere gore uygun mesela ama yinede ucu ucuna ancak yetiyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…