2.300 ile gecinen var mi evli olup?

İşte onu da diyorum 25 liraya çok diyor arkadaş 15 e var diyorum oda şüpheye dusuruyor insanı yani.bence 25 normal et sonuçta. Hazrlanisi falanda var bunun yanında birsuru salata bilmem ne çıkarıyorlar.

25 az bile
Sektorun icinden biri olarak soyleyeyim 3 liralik et kullanilan yemek 25e satilsa cok zor kurtarir

İşte onu da diyorum 25 liraya çok diyor arkadaş 15 e var diyorum oda şüpheye dusuruyor insanı yani.bence 25 normal et sonuçta. Hazrlanisi falanda var bunun yanında birsuru salata bilmem ne çıkarıyorlar.
25 uygun bile bence. Pis pis hamburger menuler o fiyata artik. Tabi her pahali da kaliteli diye bir sey yok ama ucuz etin de yahnisi yenmez.

aynı okul mezunuyuz sizle.Okul ortamını bilirsiniz
aynı okul mezunuyuz sizle .Öğrenciyken ve bekar çalışırken gayet havalı cool yaşardım kendimi üstün görürdüm hatta okul ortamından .Amaaa son yıllarda çocuk masrafı artı aşırı hayat pahalılığı beni ve eşimi para hesap eder duruma düşürdü orta halli diyorum artık yakında üst ortadan alt ortaya düşeceğiz az kaldı.her gün kuaföre giden manikür pedikür lens ihmal etmeyen ben şimdi sene de bir yaptırdığım röfleyi hesap ediyorum çocuğun geleceği için .yurtdışına çıkmıyorum artık sene de 1 er haftalık bir kış bir yaz tatiline düşürdüm.aynen dediğiniz gibi bugün ada kitapevinden çocuğa 2 zeka oyunu aldım ucuzlarından o da 72 tl verdim çıktım.bir keten gömlek aldım en ucuz 129 a buldum .kendim yemek yemedim kızım yedi sadece orta halli kozmetiğe 90 tl verdim .Asgari ücret yeter biz çok mutluyuz diyenlerde mi sorun var ben de mi vallahi şaşıyorum artık .Ha avm ye benzin parasını saymadım daha ve doyasıya alışveriş yapamadım

süper yorumlar tebrik ederim dünya ülkemiz hayat teknoloji bu kadar geniş ve sınırsızken biz niye eve tıkılıp para harcamamak için bir nevi yarı açık cezaevi hayatı yaşayalım

Valla ben herşeyden gönlümce alıp ,senin ödediğin miktarın yarısıyla tamamlıyorum alisverisimi . Nasıl oluyor hem istediğini alamayıp hem 1650 lira ödemek ? Kontrol ettin mi fişini faturanı ?
size de saygı duyarım ben ama alışkanlıklar ve standartlar farklıdır ve ben arkadaş çevreme göre gayet az harcayan onlara göre dar gelirli sayılırım 200 bin euroluk araçlara rahatça binen var 1560 neki

size de saygı duyarım ben ama alışkanlıklar ve standartlar farklıdır ve ben arkadaş çevreme göre gayet az harcayan onlara göre dar gelirli sayılırım 200 bin euroluk araçlara rahatça binen var 1560 neki
Evde kaç kişisiniz?? Biz iki kişi 500 tutuyor o grosslardan yaptığımız 200-300 civarıda denk geldikce marketten ufak tefek günlük süt vs alıyoruz. Eşime okutacağım :)) aylık 700 civarı mutfak masrafı aşırı diyor :))

hellim peyniri kaymak Siirt fıstığı badem fındık pastırma kıyma tutuyor vallahi.ben vejeteryanım et yemem zaten .ama bizim eve tavuk hiç girmez sığır ya da koyun eti sadece e o da pahalı eşim kızartmayı bile sızma zeytinyağıyla yaptırır margarin Ayçiçek yemeyiz.çoba için krema dolmalık fıstık çok pahalandı.kız avakado altın çilek sever mutlaka aldırır her hafta elma yemez muz yer sıkma portakal suyu içer her sabah e hesaplayınca 1500 ü rahat buluyor market.bu toptan kısmı 2 güne bir eve yakın marketlerdend e alışveriş yapılıyor illaki dondurulmuş pizza dondurma extralar 2500 rahat buluyor diyor eşim o da şikayetçi ama yemekten kısamıyoruz biz en fazla günubirlık gezilerden kısıyoruz brunch a gitmiyoruz artık sık sık vs .

Hemen hemen buna benzer şeyler bizimde. Çocuk varsa mantıklı.Muhtemelen çocuğum olsa bizimde o kadar olacak. Hayat gerçekten çok pahalı. Ankarada kıytırık diyip beğenmediğimiz yerlerde bile en kötü 100 lira verip kalkıyorsun masadan. Ben malum kahve zincirine gidiyorum genelde ucuz olduğu için:)

ona da gitmiyorum artık çocuğa kitap giyim almak için malum ünlü marka yerine mc d.den ucuz kahve alıyorum avm de çocuğa hakkını vererek bakmak eğitmek çok çokkk masraflı

ona da gitmiyorum artık çocuğa kitap giyim almak için malum ünlü marka yerine mc d.den ucuz kahve alıyorum avm de çocuğa hakkını vererek bakmak eğitmek çok çokkk masraflı
Ayyy işte bu yüzden bebek olayını hep ertelemiştim, ya yetemezsem diye. Şimdi bebek planı içindeyiz termos stokluyorum bende malum kahvecilerden :))bilmem kaç liralık termosumun içine filtre kahvemi demleyip park annesi olacağım günleri iple çekiyorum :)) sevgiler :)

Konu sahibi, eşimin aldığı maaş senin bahsettiğin rakamdan baya yüksek tek başına çalışıyor ev kredisi ödüyoruz , onun haricinde daha yeni arabamızı satıp sıfır bir araç aldık.

Fakat eşim yeri geliyor hafta sonları ek iş yapıyor.

Neden?

Çünkü yetmiyor.

Ne kadar gelir varsa gider de o kadar fazla oluyor. Kimisi asgari ücretle geçinir halinden memnundur, kimisi 10 binlirayla geçinemiyorum der.

Yaşadığın hayata göre değişir herşey.

O 15 yazan yemeklerin içinde bir çimdik et vardir gerisi yağ vs.katkı maddesi doludur.yoksa nasıl kar etsin.düzgün ederinde yemek lazım.mesela burada lahmacuna 4 lira diyorlar ama içine kıyma yerine soya koymuşlar.bunda soya var kıyma yok diyincede olurmu soya ne kıyma var diye üste çikiyolar bide

Eskişehirde oturuyoruz biz de. Bundan 2-3 sene önce maddi durumumuz oldukça iyi derdim kendi kendime. Avm ye gittiiğimde kesinlikle alışveriş yaaprdım. Artık mağazalara uğramaktan korkuyorum. En ucuz pantolon 150 tl, en ucuz gömlekler 120 tlden başlıyor düzgün bişiler almak isterseniz. Bizim de hesabımız şu şekilde; Kiramız 800, araba kredisi dahil toplamda 3 tane kredi ödüyoruz onlar 3000 tl tutuyor( bir ara işsiz kalmıştım ondan dolayı çekmiştik bir de eşya almıştık) .. Öğrenciyken aldığım kyk kredisini ödüyoruz ayda 600 tl. Cep telefonu taksitlerimiz eşimle benim 800 tl tutuyor. Kredi kartına her ay 2500 tl ödüyoruz en az. Benzin paramız ayda 1000 tl tutuyor. ayda evimize 10.000 tl giriyor ama elimize kalan 1000 tl ancak oluyor. Bir de hamile olduğum için kontrollere gidiyoruz, ona da gidiyor.. kenarımızda hiç paramız yok.. Sosyal hayattan kopmamak için dışarıya çıkmak gerekiyor, en az 100 tl verip kalkıyorsunuz bugun bir mekandan. Mesleklerimiz gereği öyle eve kapanıp da oturamayız, ya da eve misafir kabul etmemezlik de edemeyiz, ya da pazardan da giyinemeyiz ikimiz de eşimle.. yurtdışı tatili fln hak getire zaten, senede 1 kere tatile çıkaiblirsek şanslı sayıyorum kendimi..

Valla ben 25 lira döner için çok pahalı yazan arkadaş için söyledim 15 liraya da var diye yoksa gerçekten konu et olunca ucuzundan her zman uzak dururm. gerçi her yemek için öyle yemek bu sonuçta insan rahat şüphe duymadan yiyebilmeli

Bu akşam çok sinirim bozuldu burada lüks bir cafe restoranda yemek söyledim yanınada sıkma portakal suyu söyledim sıkma oldugu icinde fiyatı 8 liraydı.bi kaç yudum aldim portakal suyu falan değil toz oralet gibi bişeydi.ama oraya 8lira yazmayı biliyolar.geri iade ettim ama çok sinirliyim insanları kazıklayıp kandırmak moda olmuş

süper yorumlar tebrik ederim dünya ülkemiz hayat teknoloji bu kadar geniş ve sınırsızken biz niye eve tıkılıp para harcamamak için bir nevi yarı açık cezaevi hayatı yaşayalım

Teşekkür ederim, bunlar aslında hepimizin bildiği ve fakat kabullendiği şeyler. Normalleştirme olup da "İyiyiz canım ne var bunda" denilince işte orada başlıyor tuhaflık. Hep yiyecek giyecek örneği verdik, mesela bugün için bir insanın belli bir kalitede ve teknolojide akıllı telefon alabilmesi lüks olmamalı, çağ bunu gerektiriyor. Ha tercih etmezsin almazsın ama istediğinde alabilecek bir gelir düzeyinde olmak gerekiyor ki normal olsun o. Ya da internet işte tercih etmezsin evinde istemezsin ayrı, ama ihtiyaç mı bu devirde ihtiyaç ve dileyen bu imkana evinde rahatça ulaşabilmeli. Bunlar lüks değil işte.

Geçmiş sayfalarda bir arkadaş yorum yapmış beğendim, kendisine misafirliğe gelen arkadaş çocuğunu anlatmış, ev için birikim yaparken haliyle kısıyor insan bu gelirle çocuğuna kadar, e ne oluyor süper geçindik olmuyor, çocuk çevreye aç bakıyor. Tesadüf bu ya bu akşam üstü vakit geçirmek için nette Süper Dadı'ya bakayım dedim sörf yaparken denk geldi. Bölümün birinde evdeki eşyaların çeşitliliği ve oyuncak olayına değindi. Bir çocuk çevresinde ne kadar çok farklı uyaranla tanışarak büyürse, zihinsel gelişimi için o kadar iyi oluyor filan denildi. E bugün oyuncaklara bakıyorsunuz en basitinden, kaç liralarda? Market markası vermeyeyim hani belli günlerde naylon - lastik oyuncaklar getirip ucuza satan yerlerden alınan oyuncaklarla tamam mıdır bu iş? En azından iyi bilindik bir oyuncak markasının direkt mağazasından rahatça oyuncaklar alabilecek bir gelirde olmak, bunlar hep ihtiyaç.

Şu konudan sonra bi daha düşündüm baktım, hayır ya dedim ben savurgan değilim, kendimin, çocuğumun, ailemin her yönden sağlıklı bir yaşam sürebilmesi için bazı şeylerden feragat edemeyeceğimin farkındayım bıçak kemiğe dayanmadıkça dedim. Bu da benim şahsi düşüncem. Şu paraya yaşıyor olsak eşim ben çocuğum, evim de olmasa ve bu paradan ev almak için kendimi, ailemi sıksam senelerce, sonraki senelerde sağlık sorunlarına harcarken o ev de elden gider,yaşadık bittik gittik olur işte dediğin gibi hapishane içinde. Yineliyorum bu son paragraf benim şahsi yaşam algım, bakışım tamamen, başkası becerir, bilemem.

Son düzenleme:

Kaç kişilik ailesiniz ki? 1500 tl lik alışveriş hemde gönlünüzce almamışsınız. Evde herşey bitmiş olmalı. Nevgros tarzı yerler cidden ucuz. Bizde ramazan önü çıktık, söylemesi ayıptır et,şarküteri çoğunluk aldık 400 tuttu. Ki çoğu zaman o kadar tutmuyor.

Yav kusura bakmayın da yediğiniz et değildir sizin. Yani ona bakarsak 1 liraya tavuk döner ayran da var.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…