2.300 ile gecinen var mi evli olup?

bana da biri apartman dairesinde oturma o zaman demişti, bir an aydınlanma yaşadım, ben neden parka çadır kurup yaşamıyordum ki
Kedi evleri var mis gibi neyimize yetmiyor?
Yakın arkadaşım ev kredisi ödüyor. Haliyle hayat pahalılığından şikayet ediyor.
Pazardan 10 liraya terlik almış. Annesi kızmış "wayy senin borcun var,nasıl fuzuli harcama yaparsın" diye.
Kızcağız Beymen'den terlik almış gibi üzülmüştü

Gecen gun moralim bozuk, aylar sobra dedim kuafore gideyim de sacimi kestireyim. Sac kesimi, fon ve kas biyik almaya 100 lira verdim. Daha bunda boya yok. Yani insan seklinde gezebilmek icin ayda 170 lira sadece kuafore ayirmam gerekiyor. Ekstra bakim istiyorsam manikur pedikur yapilsin, agdam hallolsun, dip boya degil de isilti misilti katayim, sacima bakim yaptirayim desem maasimin yarisini birakicam demek ki.

Bazı yorumlar Esra erolun otobüstekileri görünce ağlıyorum mod unda herkes zenginmiş ayy yazık fakiiir gibi davranışlar komik
2300 lirayla geçinilir mi diyen birine market harcamam şu kadar çok tutuyor demek ve aldıklarını saymak ne kadar da ironik. şimdi kadın ne yapsın yani oturup ağlasın mı. Yorumları okudukça kendimi ben bile kötü hissettim yaşamak mı benimkisi diye boşuna okumuşum senelerce öğretmen maaşıyla ucu ucuna yaşıyoruz resmen

Dimi ama.
Siz ne kadar harcayıp neler alıyorsunuz nerelere gidiyorsunuz diye birşey sormamış.
Cevaplar genelde biz şunu bunu alırız, şuralarda şu kadar tatil yaparız Vs.
Geçinir miyiz diyor, bence geçinir .

Evet ya komik komik sadece hava atmak için saçmalamışlar manikür olmuş şukadar röfle şukadar diyor geçim sıkıntısı naparsın

İlk meslek yılımda hiç unutmam güzeller güzeli tertemiz Elif diye bir öğrencim vardı. Masmavi gözlü sarı saçlı. Çok terbiyeli, zeki , saygılı...
Bir gün kitapta diyalog var bir turiste Türkiyede en çok neyi beğendiniz diye soruyorlar o da kebabını diyor . Diyalogla ilgili soruları cevaplarken Elif daldı gitti ne oldu Elif dedim . Öğretmenim ya üzüldüm elin turisti bile kebap yemiş ben daha hiç yemedim dedi o kadar kanıma dokundu ki cümleleri. 13 yaşında bir genç kız ve Ankarada yaşıyor ona rağmen yiyememiş.
Ben de çıkıp ben yedim ama pek de bişeyi yok falan deseydim arkadaşların verdiği cevapla aynı paralelde olurdu sanırım :)

2.300 net maaş ile geçiniyoruz ama ev kendimize ait. Bir de minik bebeğimiz var. Kimseye muhtaç değiliz çok şükür Lüks yaşamıyoruz belki ama bişeyden geri kalmıyoruz özellikle bebeğimin tüm ihtiyaçlarını karşılıyoruz.
Evim olmasaydı bu maaşla ev kredisine girer miydim. Hayır.

Bir arkadasim ogretmendi kuzeni dubaide yasardi ..insta storyde bakar bakar biz yasiyormuyuz derdi psikolojimi bozmustu 750 tlye rofle deyince anam ekrana bakakaldim ölem ben he birde kimse kimseye aglamaz herkes kendine ağlar arkadasima ben bunaldim bir yere godemiyorum dedim ...kiz ne dedi ay bize 3bin yetmiyor yazin ege kiyilarina tatile gidecez dedi yani vah vah demek bedava

Anlattığınız olayla pek alaka kuramadım :) soran kişi diyor ki bu parayla geçinilir mi??? Cevap verenler geçinilir çünkü şu şu ihtiyaçlar karşılanır... geçinilemez çünkü benim şu şu ihtiyaçlarım var şeklinde cevaplar veriyor... yani kişiye göre, yaşam standartlarına göre değişir durum denmek isteniyor.
Kimse karşısına geçip ayyy 2300 paramı anca benim mutfak masrafıma yeter demiyor! En azından ben okuduğumda bunu anlamıyorum ihtiyaçlar öncelikler ve yaşam standartları etmendir. Soruyu soran kişinin bunlardan yola çıkarak önceliklerini belirleyip olur mu olmaz mı karar vermesi isteniyor. Ve ekleniyor keşke herkes maddi olarak rahat bir seviyede olsa da sadece nefes almayı ohh rahatım çok şükür olarak algılanmasa deniyor.
Verdiğiniz örnek çok sığ kalmış. Neyin neye örnek verileceğini bir kez daha ölçün tartın derim.
Gelecek cevapta belli sana mı söyledim?? Neden üstüne alındın kiii :)) ama susamadım.

Soru sacma soru. Anket gibi. Oltayi atmis gitmis konu sahibi. Neden calismiyor kira var mi ankaranin neresi ne yer ne icer hicbirsey anlatmamis. Millet de fikir beyan etmis kadının biri ben gecen markete gittim 1500 tuttu demis(atiyorum) millet de ne aldin o kadar demis kadin da cevaplamis hava atmak yok yani.biri de demis ki rofle bile su kadar(hepimiz kadinz ya o bakimdan) ben simdi cocugumun kiyafeti 1000lira tutuyor bezi 500 desem hava mi atiyorum yoo hayatimdan ornek veriyorum diyorum ki 1500 sadece cocugum yer yetmez. Biri de der ki kocamin sigarasi sadece 300. Herkesin standarti farkli anket yapar gibi soru sormak sacma

Kadin ev gibi buyuk bir borca girmesin mesela. Baksin okusun kimler ne paralara nasil yasiyor diye ona gore karar versin.

Ben yazilanalrin hicbirinde ucuk kacik bir sey gormedim. Kimse de her hafta sonu o etkinlikten bu etkinlige kosmuyor, evleri yatlari katlari yok okudugum kadariyla. Herkes yasiyor iste. Avokado aldi et aldi diye dalga gecilmesi de komik.

Kuaför masrafım yok,
Giyim masrafım sıfıra yakın (sadece ayakkabı ve çanta alırım)
kozmetik giderim ortalama
Eşim ve kızımın da öyle,giyime vs pek para vermiyoruz.
Ayda ortalama 2 kez sinemaya ya da tiyatroya gideriz.
Gece hayatı, alkol vs yok sayılır.
Beslenme konusunda kısmıyoruz ama her gün karides, ahtapot, t bone steak falan da yemiyoruz.
Bunlara ragmen bize 2300 yetmez. Çünkü hayat çok pahalı ve aldığın krakerin bile hesabını yapacak kadar uzun degil.

Eski mesajlarıma bakarsanız kimseye öyle bir cevap vermediğimi görürsünüz ama kişi kendinden bilir işi diye de bir söz var. Tüm kadınlara açık bir platform olduğuna göre herkes özgürce fikrini belirtir isterse de uygun dille eleştirir.
Verdiğim örnek size sığ gelmiş olabilir görecelidir. Size sığ gelen başkasına gelmez.
Bana da yorumların bu şekilde yapılması yanlış geldi size doğru geldiyse bu kendi fikrinizdir. Sonuçta insanların geçmişleri gördüğünü duyduğunu algılamasını etkiler. Ama ben çıkıp da senden gelenccevap şöyle olur diye bir cümle kuramam. Kurmamalıyız da.

siz insanların verdiği örneği eleştirmeye çalışırken bende bıraktığınız izlenim buydu. Haklısınız aslında gelecek cevap derken sizin şahsınız adına değilde yazdığım şeye gelebilecek cevapların bu yönde olduğunu belirtmek istemiştim cümlem düşük olmuş.

Evet birde varken hiçbirşey almayan insanlar var
Öyle lerin cocukları na çok üzülüyorum bu sefer herşeye hasret büyüyorlar
Gittikleri evde heryeri karıştırıyorlar vb vb

Halamın kocası öyleydi varyemez. Ayda 1 kg kıyma alırdı 3 çocuk halam ve kendisi için. Çocuklar üçü de besin yetersizliğinden kısa kaldılar. Hiçbirine kitap oyuncak giysi almadı hep bizim yada başkalarının eskileriyle büyüdüler hayatta tatile gitmediler , dışarda yemek yemediler. Her birine 1 ev 1 dükkan bıraktı. Çocukken göremediklerini yaşayamadıklarını şimdi yaşamaya çalıştılar dükkanları satıp parasını bitirdiler 2 şi evi de satmış. Yani aç kalarak hayattan zevk almayarak parayı eve yatıranların çocukları yada torunları o evleri satıp bunları yapmaya çalışıyor.

Dalga geçmek gibi bir niyetim yok açıkçası. O niyetle yazmadım. Sadece mesajların çoğunda bir acıma sezdim ben. Sonuçta kişinin geliri kendisi de çalışmadığı sürece artmayacak. Konu sahibi keşke daha detaylı anlatsaydı derdini :)

Allah yardımcıniz olsun demeye geldim. Ben öğrenci halimle zor geçiniyorum. Aile gecindirenlerin Allah yardımcısı olsun.

Konu sahibi siz de ekstra islere bakabilirsiniz bu sürecte. Kasiyer, satış görevlisi, garson vs vs.... gelirinize destek olur hem de kötü günler icin kenarda biraz da olsa güvenceniz olur.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…