2.300 ile gecinen var mi evli olup?

Bizim her alisverisimiz anka grosstan 1200 tutuyor 4 kişiyiz ve oyle ahım sahım bise almıyorz sebze falan hiç yok bunların içinde alışverişten sonra dolap bombos gorunuyr bide. 1 hafta sonra yne alışverişe gidicem bu sefer fişi kontrol edicem :) hayret ediyorum ne alıyorzda o kadar tutuyor.

Bir çocuk çevresinde ne kadar çok farklı uyaranla tanışarak büyürse, zihinsel gelişimi için o kadar iyi oluyor filan denildi. E bugün oyuncaklara bakıyorsunuz en basitinden, kaç liralarda?

Malum programdaki pedagog abladan pek hoşlanmamakla birlikte bunun çok doğru olmadığını da söyleyeyim. Evet çevresinde pek çok uyaranla tanışması iyidir, fakat bu uyaranların illa "oyuncak" olması gerekmiyor. Birçok oyun oynama şekli vardır. Taklit oyunları mesela, erişkin dünyasına adım atabileceği oyunlar doktorculuk, öğretmencilik gibi. Hayali oyunlar vardır, kendilerini başka birilerinin yerine koyarak oyunlar kurarlar. Mesela battaniyeden çadır yaparak izcilik oynamak, çay tabaklarında hayali misafirlerine çay ikram etmek gibi. Sopadan at olur, masa örtüsünden pelerin. Tencere, tavayla müzik yapabilir. Kil, kum, çamur, hamur ile pek çok oyun üretilebilir. İlla ki oyuncağa yığınla para dökmeye gerek yok, oyun zaten çocukların yaşam biçimi. İstedikten sonra her şeyle oyun kurabilirler onlar.

Yani bilemedim. Biz 2 kişiyiz belki o yüzden .yani çocuk bezi maması filan yok gerçi mama filan orda varmı onu da bilmiyorum. 2 yetişkin çalışan insanlarız. Almayacağımızdan değil asla esirgemeyiz. Ama tek seferde 1200 lük alışveriş hiç yapmadım .gerçi ben indirimleri takip ederim, denk geldikçe başkaca marketlerden de alırım. öyle sabit tek yerden hepsini alıp çıkmayız. Belkide o yüzden bana fazla geldi.

Biz 4 yetiskiniz . Herkesin istediği farklı şeyler var belki o yüzden bu kadar tutuyor. Bide aylık alışveriş ay içinde + bişey alınmaz yani sebze hariç. Böyle dusunuldugnde normalms aslnda:)

Pcde kaldı bölüm de, şöyle diyeyim biraz sadeleştirdim, anne ile baba evdeki eşyaları çıkarmışlar neredeyse komple, çocuklar kendilerine zarar vermesinler diye. Kalmış iki koltuk bi tv. Oyuncak olarak da ellerinde 3 tekerli bisiklet ve bir top filan var öyle diyeyim. Bu çocuklar da sıkıntıdan delirmiş halde, babalarının matkabını almış oyuncak etmişler (Bölümü hatta matkapla oynayan çocuklar süper dadı diye arayınca çıkar sanırım başlığı öyleydi). Bu çocuklara kitaplık, oda, salonda kendilerine ait çekmece, içinde oyuncak matkap çekiçler vb ayarlandı. Evin bir köşesine sehpa çiçek böcek vırt zırt koydu. Yaşlarına uygun kitaplar, boyalar ile dolduruldu. Bunu yaparken bu şekilde anlattı, evin içinde bazı şeyleri görmez bulamazlarsa, yarın okula gittiklerinde vb bir anda her şeyle tanışmak keşfetmek isteyecek ve belki de kendilerini tehlikeye daha açık hale getirecekler diye. Ben de her davranışını tasvip etmem Gözde Hanımın ve ödüllendirme olayını abartı bulurum, sağlıklı gelmez bana sürekli olması kurallar altında. Ama bu konuda doğru söylediğini düşünüyorum Astoria.

Salt oyun kurma değil, kitabı boyası, oyuncak müzik aletleri vb. çocuğun ilgi alanlarına yönelik oyuncaklar ile teşvik, evdeki çeşitlilik, dokuları tanıması renkleri görmesi vs vs bunlar gerekli illa bilirsin.

size de saygı duyarım ben ama alışkanlıklar ve standartlar farklıdır ve ben arkadaş çevreme göre gayet az harcayan onlara göre dar gelirli sayılırım 200 bin euroluk araçlara rahatça binen var 1560 neki
Öyle de , atıyorum bir küçük paket bisküvim 20 küsür lira ,bunun yanında başka ıvır zivirlar da var . Standartlar değişir tabi ama alt limitten gitmiyorum ben de ..seninki fazla geldi ..deseydin ki bütün ihtiyaçlarımı fazla fazla karşıladım ,tamam derdim ama sen istediğimi de alamadan şu kadar para harcadım diyince bi garip geldi .

Kira giderimiz yok. Faturalarımızı da biz ödemiyoruz. Arabaların vergilerini kaskolarını falan da biz ödemiyoruz. Çocuğumuz yok. 1 kedimiz var. 2.300le zor şu durumda dahi.. Ha başa düşünce olur mu; elbet olur insanız her şeyi başarabiliriz. Ama cidden zor.
Ki bu apayrı bir konu. Bu parayı 1 öğün yemeğe veren de var 3 çocuk büyüten de. Biz ne desek manasız.

Ha o dediğin abartı tabi, yani çocuk kendine zarar vermesin diye neredeyse hiç evde eşya olmaması. Çocuklar haliyle matkaba da yönelir kibrite de böyle bir durumda. Benim kastettiğim çocuğun oyalanması için illa ki oyuncak alınmasına gerek olmadığıydı. Bazı aileler de bunu abartıyor, çocuk ne isterse alınıyor, ne isterse alınıyor. Evin bir odası sırf oyuncak mesela, ama çocuk 1-2 kez oynamış sonra dokunmamış bile. Benim çalıştığım anaokulunda da ebeveynler hep bundan şikayetçi, oyuncak istiyor ne isterse alıyoruz 1-2 kez oynayıp kenara atıyor sonra yenisini istiyor, almayınca kendini yerlere atıyor falan.

Yok anlıyorum, o değil dediğim. Çocuğun yaşına, gelişimine yönelik oyuncakları, güvenilir bir markadan rahatlıkla alabilecek gelir düzeyinde olmak. Cıngırak mesela ilk oyuncak ve gerekli, sesli bir uyaran. Bunu Pet şişe içine koyduğun nohut taneleri ile de yaparsın. Ama almak istediğinde alabilecek düzeyde olmalısın olayı. Cıngırak gerekli. Ne bileyim leğen tahta kaşık davul yaparsın, davul almana gerek yok. Ama alabilmelisin de istediğinde. Bunların haricinde illa olan oyuncaklar oluyor, minik oyuncak arabalar mesela, bisiklet, top, minik bir org (Notaları tanıması için) , kare üçgen vb şekilli oyuncaklar, lazımlık vb... Bunlar alınmalı kategorisine girenlerden. Yoksa şusu da olsun busu da olsun hepsi olsun, kamyon takımı da olsun greyderi ayrı şu da otobüsü filan değil. Her evrede yaşta mutlaka alınanlar oluyor. Güvenilir bir markadan minik bir orgu 60-70 liraya alırsın en az. Bu da mutfağından kısan adama fazla para. Dediğim bunlar yani özetle.

Nerden okudum bu konuyu ben , son 2 senedir hayat standardim inanilmaz dustu cunku hayat korkunc pahalilasti
Artik hersey 2 kati , aylik market masragim 2 bin lira ve evde yiyecek birsey bulamiyoruz , anlamiyorum nereye gidiyor bu kadar para

Konu sahibi nence su anda krediyle ev almayin , biraz bekleyin , ulkece iflasin esigindeyiz , bizi daha da zor gunler bekliyor maalesef

Peki alçamiz gerekenlerin kisa listesi ne sizce o 800 tllik pazarlığn? Biz 3 kişiyz her hafta 100 pazara aya 400 artı bimden tavuk falan günlük ekmek komple 500. Peyniri yağı köyden bazen bimden alyoz

Kiramız yok, lojmanda oturuyoruz. Artı eşimin ve benim kıyafet, mutfak masrafından elimden geldiğince kısıyorum.
Bizimde kiramız yok ve biz de öyle her ay kiyafet alan insanlar değiliz mutfak masrafından kısmak mecburi yoksa hiç bir sekilde yetmez ama para biriktirmek mümkün değil

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…