- 10 Kasım 2013
- 6.311
- 13.004
- 298
- Konu Sahibi Oneydigiizzz
-
Bana da "haftada x gram et yemek kafidir.Ete alternatif olarak kuru fasülye,mercimek yiyin. Bilmem ne yerine zeytin yiyin,x marka yerine bilmem nereden alışveriş yapın" gibi önerilerde bulunmak çok üzücü geliyor. İyi niyetle yapılıyor ama insanların sürekli kanaat etmeye,şükretmeye alıştırılması doğru mu?Yormuyorum, severim çeşitlendirmeyi ve üzerine düşünmeyi. Karşılıklı mesajlar geliştikçe yazıyorum öyle, bana da yeniden değerlendirme-görme fırsatı çıkıyor. Zaten baştan okuduysanız, en başta dediğim "Bir insanın ruhen ve fiziken sağlıklı kalacağı alım gücünde ve ortamda bulunması lüks olmamalı, bu haktır" lafımın ekseninde gidiyorum. Keşke herkes yaşadığının farkına vara vara yaşayabilse. De işte mümkün değil tabi.
Bebeğine meyve sebze puresi almayı lüks olarak görüp pirinç mamasi yetiyor işte diye azarlayanlari görmüştüm buradaE normal sayan demez işte "Öahh" diye.
Normal olmadığının farkında olan arada bağlar isyana.
Fakirliğe sızlan dur filan olayı değil ki, maddi durumu iyi değil, buna göre bir hayat biçimi geliştiriyor ve bunu beğenip normal olanlara lüks deniliyor, bunu tuhaf buluyorum. Diyorlar, maddi durumu kötü, şükür iyi geçiniyoruz para da arttırıyoruz filan diyorlar kaç kere okudum bu forumda. Lüksleri sırala deyince, "Normal-olmalı" denilen kısmı sayıyorlar işte.
O surada ucuzu var onu yiyin diyorlardaBana da "haftada x gram et yemek kafidir.Ete alternatif olarak kuru fasülye,mercimek yiyin. Bilmem ne yerine zeytin yiyin,x marka yerine bilmem nereden alışveriş yapın" gibi önerilerde bulunmak çok üzücü geliyor. İyi niyetle yapılıyor ama insanların sürekli kanaat etmeye,şükretmeye alıştırılması doğru mu?
Hiç mi fazlasını istemesin? Hiç mi lüksün tadına varamasın? Lüks denilen şeylerde gelişmiş ülkelerde zaten çıtır çerez ya hu. Bizim gariban halkımıza lüks diye yutturuluyor.
Şimdi orada 5 10 lira ucuz diye evimin aksi istikametinde bir yere gitmem adam başı ulaşıma zaten 6 7 lira vermem demek. Aynı şeye geliyor değil mi?
Siz tek kişi düşünüyorsunuz, ben aileyi baz alıyorum.
Tek kişi 20 tl hesap koymaz ama asgari ücretli geçinen bir adam akşam yemeğine şak diye çıkarıp 70 tl veremez.
Çok şükür durumum iyi, eskiye göre kötü ama güzel bir hayat yaşıyorum.
Evine çift haneli maaş girip de anca geçinenlerdenim.
Ama bu demek değil ki benim 2 günlük tatil paramla 1 ay geçinenleri yok sayıyorum ya da hallerindem anlamıyorum?
Ailem ve eşim sağolsun güvencemiz var ama herkes benim ya da çevrem gibi şanslı değil ki.
Onların bu mücadelesini görmezden gelmek beni insanlıktan çıkarır diye düşünüyorum.
Yardımcım borç batağında, kadın azıcık rahatlasın diye gününü arttırdım.
Ben daha az dışarı çıkıyorum keyfimden feragat ediyorum bir tarafım eksilmiyor ama onum için hayati mesele.
Kredi ödüyor, bunu göre göre 15 20 tl yemek masrafına ben uygun diyemem.
Parçaladıktan sonra dondurucuya nasıl koyuluyorEvet. Kesmesi kolayki. Sırf hazır kesiktir die nie fazla vereyim .göğüz butlarini haşlıyorum yemeğe gerisini kizartmaya .1 tavykdan 3 yiyecek çkyor
Bilinçli fakirleştirme, kendine muhtaç etme, kafasını kaldıramasın ki düzeni eleştiremesin taktiği. Gün geçtikçe fakir daha fakir zengin daha zengin. Elindeki kuru ekmek de gitmesin diye korkuyla biat eden insanlar... ülkemin özeti.Bana da "haftada x gram et yemek kafidir.Ete alternatif olarak kuru fasülye,mercimek yiyin. Bilmem ne yerine zeytin yiyin,x marka yerine bilmem nereden alışveriş yapın" gibi önerilerde bulunmak çok üzücü geliyor. İyi niyetle yapılıyor ama insanların sürekli kanaat etmeye,şükretmeye alıştırılması doğru mu?
Hiç mi fazlasını istemesin? Hiç mi lüksün tadına varamasın? Lüks denilen şeylerde gelişmiş ülkelerde zaten çıtır çerez ya hu. Bizim gariban halkımıza lüks diye yutturuluyor.
Olaydan o kadar bihaber olduğunuzu bile bile yazmasaydınız keşke.Günunü arttirmak yerine gundelik parasini arttirsaniz daha iyi olmazmibu acıma degil iş yaptirip hakkini verme alemsiniz
Streçliyorum. Yarın pişiriceksem akşamdan dondurucudan çıkarıp buzdolabın aşağısına , normal yerine koyuyorum tabakda, buzu açılıyorParçaladıktan sonra dondurucuya nasıl koyuluyor
Olaydan o kadar bihaber olduğunuzu bile bile yazmasaydınız keşke.
Ne kadar arttırayım, 20 30 50?
Gün sayısı artınca maalesef iş artmıyor, yapılması gereken bölünüyor.
Eskiden bir geldiğinde temizlik ve ütü yaparken şimdi ütü ve yüzelsel işler ile temizlik günü ayrıldı.
Haftada 150 kazanırken 300 kazanıyor, neredeyse aynı emekle.
Acıma ise asla bana uygun bir şey değil, bunun adı vicdan ve imkanları doğrultusunda elinden geleni yapmadır.
Kredi 2.300 ün içinde değilse, biraz sıksada hesabınızı bilirseniz geçirirsiniz ki çocuk da yokmuş.2.300tl ile gecinen var mi
Yer Ankara...
Ev kredi cekerek almayi dusunuyoruz
Ben suan calismiyorum is ariyorim
Cocuk yok..
Eğer krediden sonra kalan 2300 tl ise, geçinirsiniz.
ama hiçbir sosyal aktiviteye katılmamanız, makarna ekmek ve ucuz sebze dışında gıda tüketmemeniz, zaruri olmadıkça giyim alışverişi yapmamanız ve pek tabi ki, tatil vs keyfi olayları tamamen unutmanız lazım.
değer mi? bence değmez.
Yaaa böyle düşünen tek ben miyim diyordumBazı yorumlarda aşırı gösteriş görüyorum. Belkide realda harcamadıklarını yazıyorlar
Sosyal aktivite sinema tiyatro tatil vs yok
Dusunmuyoruz borclar bitince belki
Kolaylıklar diliyorum hayat sizin için çok zor olmali.hellim peyniri kaymak Siirt fıstığı badem fındık pastırma kıyma tutuyor vallahi.ben vejeteryanım et yemem zaten .ama bizim eve tavuk hiç girmez sığır ya da koyun eti sadece e o da pahalı eşim kızartmayı bile sızma zeytinyağıyla yaptırır margarin Ayçiçek yemeyiz.çoba için krema dolmalık fıstık çok pahalandı.kız avakado altın çilek sever mutlaka aldırır her hafta elma yemez muz yer sıkma portakal suyu içer her sabah e hesaplayınca 1500 ü rahat buluyor market.bu toptan kısmı 2 güne bir eve yakın marketlerdend e alışveriş yapılıyor illaki dondurulmuş pizza dondurma extralar 2500 rahat buluyor diyor eşim o da şikayetçi ama yemekten kısamıyoruz biz en fazla günubirlık gezilerden kısıyoruz brunch a gitmiyoruz artık sık sık vs .
Yazan kişi ironi falan yapmıştır. Gerçek olduğunu düşünmek istemiyorumBebeğine meyve sebze puresi almayı lüks olarak görüp pirinç mamasi yetiyor işte diye azarlayanlari görmüştüm burada
Kolaylıklar diliyorum hayat sizin için çok zor olmali.
Yazan kişi ironi falan yapmıştır. Gerçek olduğunu düşünmek istemiyorum
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?