2.300 ile gecinen var mi evli olup?

Bana da "haftada x gram et yemek kafidir.Ete alternatif olarak kuru fasülye,mercimek yiyin. Bilmem ne yerine zeytin yiyin,x marka yerine bilmem nereden alışveriş yapın" gibi önerilerde bulunmak çok üzücü geliyor. İyi niyetle yapılıyor ama insanların sürekli kanaat etmeye,şükretmeye alıştırılması doğru mu?
Hiç mi fazlasını istemesin? Hiç mi lüksün tadına varamasın? Lüks denilen şeylerde gelişmiş ülkelerde zaten çıtır çerez ya hu. Bizim gariban halkımıza lüks diye yutturuluyor.
 
Bebeğine meyve sebze puresi almayı lüks olarak görüp pirinç mamasi yetiyor işte diye azarlayanlari görmüştüm burada
 
O surada ucuzu var onu yiyin diyorlarda
Bazen o dedikleri ucuz zeytinler peynirler direkt zehir yada kanstrojen
Çamaşır suyuna batirilan tavuklar siyah kumaş boyasiyla boyanmış zeytinler artik kurabiyelerden yapılmış pastalar anlat anlat bitmez
 

Günunü arttirmak yerine gundelik parasini arttirsaniz daha iyi olmazmi bu acıma degil iş yaptirip hakkini verme alemsiniz
 
Bilinçli fakirleştirme, kendine muhtaç etme, kafasını kaldıramasın ki düzeni eleştiremesin taktiği. Gün geçtikçe fakir daha fakir zengin daha zengin. Elindeki kuru ekmek de gitmesin diye korkuyla biat eden insanlar... ülkemin özeti.
 
Günunü arttirmak yerine gundelik parasini arttirsaniz daha iyi olmazmi bu acıma degil iş yaptirip hakkini verme alemsiniz
Olaydan o kadar bihaber olduğunuzu bile bile yazmasaydınız keşke.
Ne kadar arttırayım, 20 30 50?
Gün sayısı artınca maalesef iş artmıyor, yapılması gereken bölünüyor.
Eskiden bir geldiğinde temizlik ve ütü yaparken şimdi ütü ve yüzelsel işler ile temizlik günü ayrıldı.
Haftada 150 kazanırken 300 kazanıyor, neredeyse aynı emekle.
Acıma ise asla bana uygun bir şey değil, bunun adı vicdan ve imkanları doğrultusunda elinden geleni yapmadır.
 

Orda ayrinti vermediginiz için o yorumu yazdim ...ayrica gene emek söz konusu ben daha cok emegiyle kazaniyoru vurguladim
 
Eğer krediden sonra kalan 2300 tl ise, geçinirsiniz.
ama hiçbir sosyal aktiviteye katılmamanız, makarna ekmek ve ucuz sebze dışında gıda tüketmemeniz, zaruri olmadıkça giyim alışverişi yapmamanız ve pek tabi ki, tatil vs keyfi olayları tamamen unutmanız lazım.
değer mi? bence değmez.
 

Sosyal aktivite sinema tiyatro tatil vs yok
Dusunmuyoruz borclar bitince belki
 
Sosyal aktivite sinema tiyatro tatil vs yok
Dusunmuyoruz borclar bitince belki

Siz buna değer buluyorsanız tabi ki girebilirsiniz bu borcun altına. Ama giden ömürden gidiyor. Hiç mi özel günlerde dışarda yemek, güzel bir çanta ayakkabı almak istemeyeceksiniz.
Ya da hiç sağlık harcamanız olmayacak mı? Şu an eşimin dişlerini yaptırıyoruz mesela, yaklaşık 6 bin tl tutuyor. Bunları hesaba katıp adım atmalısınız yoksa çok mutsuz olursunuz.
 
Kolaylıklar diliyorum hayat sizin için çok zor olmali.
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…