- 26 Eylül 2010
- 17.562
- 32.877
- 798
- Konu Sahibi Oneydigiizzz
-
Bir kac kisi birbirinizle bu sekilde yazismissiniz da garip geldi. Diger uye de rofleyle dalga gecmis. Yani gecinecegim diye hayati boyunca bir rofle yaptiramasin mi bir kadin? Rofle yaptirmak zenginlik alamati ya da har vurup harman savunma midir? Bana gore degildir mesela.Dalga geçmek gibi bir niyetim yok açıkçası. O niyetle yazmadım. Sadece mesajların çoğunda bir acıma sezdim ben. Sonuçta kişinin geliri kendisi de çalışmadığı sürece artmayacak. Konu sahibi keşke daha detaylı anlatsaydı derdini :)
Tuzu kuru olanlar geri kalanlar için endişe duymamalı galiba. Hiçbir şekilde farkındalık oluşturmamalı.Bir kac kisi birbirinizle bu sekilde yazismissiniz da garip geldi. Diger uye de rofleyle dalga gecmis. Yani gecinecegim diye hayati boyunca bir rofle yaptiramasin mi bir kadin? Rofle yaptirmak zenginlik alamati ya da har vurup harman savunma midir? Bana gore degildir mesela.
Acima degil saskinlik bence insanlarinki. Neredeyse karin tokluguna calisiyoruz cok sukur ac kalmiyoruz diye halimizi iyi gorur olduk. Iyi degil iste, yasamak karnimizi minimu ve sagliksiz ucuz seylerle doyurmak, 5 lira ucuz olsun diye agiz egmek, evden cikmamak degil. Mecburen bu sekilde gecinenleri tenzih ediyorum ama sinirli parasiyla hala birikimdi evdi arabaydi kasip huzursuzca yasamayi secen insanlar da bir garip geliyor. Herkes aldigi para olcusunde yasamali.
Hay ağzınıza sağlık.Birde parayla mutlulugu huzuru baglayanlara gicigim. Allah bol bol versin oylelerine. Bir dertleri olupta parayla cozemeyince herkes anlar nasilsa neyin ne oldugunu...
Soru sacma soru. Anket gibi. Oltayi atmis gitmis konu sahibi. Neden calismiyor kira var mi ankaranin neresi ne yer ne icer hicbirsey anlatmamis. Millet de fikir beyan etmis kadının biri ben gecen markete gittim 1500 tuttu demis(atiyorum) millet de ne aldin o kadar demis kadin da cevaplamis hava atmak yok yani.biri de demis ki rofle bile su kadar(hepimiz kadinz ya o bakimdan)
ben simdi cocugumun kiyafeti 1000lira tutuyor bezi 500 desem hava mi atiyorum yoo hayatimdan ornek veriyorum diyorum ki 1500 sadece cocugum yer yetmez. Biri de der ki kocamin sigarasi sadece 300. Herkesin standarti farkli anket yapar gibi soru sormak sacma
Sadece konu sahibini elestirdim sormus kacmis diye. Hadi usenme bi daha oku. Eminim anlayacaksinŞu son paragrafta yazıklarınla senin o diğer eleştirdiklerinden ne farkın kaldı peki??
Sende yorum yapmış olmak için yazmışsın bence.
Bana da "haftada x gram et yemek kafidir.Ete alternatif olarak kuru fasülye,mercimek yiyin. Bilmem ne yerine zeytin yiyin,x marka yerine bilmem nereden alışveriş yapın" gibi önerilerde bulunmak çok üzücü geliyor. İyi niyetle yapılıyor ama insanların sürekli kanaat etmeye,şükretmeye alıştırılması doğru mu?
Hiç mi fazlasını istemesin? Hiç mi lüksün tadına varamasın? Lüks denilen şeylerde gelişmiş ülkelerde zaten çıtır çerez ya hu. Bizim gariban halkımıza lüks diye yutturuluyor.
Genel yorum yapayım. Şuan yüklü borç içine girilmemesini tavsiye ederim. Son kuruşa kadar ihtiyaç duyacağımız günler geliyor. Hele şu aralar ev araba almayın derim
En iyisini yapmışsınız bence. Şimdi 1400 ile geçinme planı yapıyorlar ama dolar 5'i rahatlıkla geçecek gibi duruyor. O zaman planlar suya yatar. Bizim de bu sene araba yenileme planımız vardı geçen seneden planlamıştık vazgeçtikEv araba şöyle dursun evin pencerelerini yaptıracaktık o parayı bil zulaladık
En iyisini yapmışsınız bence. Şimdi 1400 ile geçinme planı yapıyorlar ama dolar 5'i rahatlıkla geçecek gibi duruyor. O zaman planlar suya yatar. Bizim de bu sene araba yenileme planımız vardı geçen seneden planlamıştık vazgeçtik
Biz de ucuz zeytinleri tespit etsek böyle olmucak :)) şaka bi yana bizimkisi en mantıklısı. Diğer türlüsü artık polyanna sınıfına giriyorAraba biz de düşünüyoduk kardeşim ev alacaktı krediye girmeye totomuz yemedi bir biz mi dert ediyoruz bilemiyorum bazen
Zaten hiç bir sey alınacak gibi değilEn iyisini yapmışsınız bence. Şimdi 1400 ile geçinme planı yapıyorlar ama dolar 5'i rahatlıkla geçecek gibi duruyor. O zaman planlar suya yatar. Bizim de bu sene araba yenileme planımız vardı geçen seneden planlamıştık vazgeçtik
+1000000Bu tür başlıklar hayatın kendi küçük dünyamızdan ibaret olmadığını gösteriyor. 1500 lira mutfak alışverişi yapan kadının niye hava attığı düşünülüyor anlayamadım. Madalya mı takacaklar? İlla ki herkes fakir edebiyatı mı yapmak zorunda?
Gerçeklere gözümüzü kapatmayalım. Yoksulluk sınırı 5500 lira. Borçlar çıkınca bizim de elimizde 2800 lira kalıyor. Ama hiç kimseye de bu parayla geçinilir demem. Kadın dediğin yetirir, 1 kilo kıymayla 1 ay geçiririm diye sallamanın lüzumu yok. Geçiririm ama her şeye yutkunarak bakarak, her şeyden geri kalarak. Bu parayla ancak hayatta kalınır.
Niye inandırıcı gelmemis onu da anlamadimBir kac kisi birbirinizle bu sekilde yazismissiniz da garip geldi. Diger uye de rofleyle dalga gecmis. Yani gecinecegim diye hayati boyunca bir rofle yaptiramasin mi bir kadin? Rofle yaptirmak zenginlik alamati ya da har vurup harman savunma midir? Bana gore degildir mesela.
Acima degil saskinlik bence insanlarinki. Neredeyse karin tokluguna calisiyoruz cok sukur ac kalmiyoruz diye halimizi iyi gorur olduk. Iyi degil iste, yasamak karnimizi minimu ve sagliksiz ucuz seylerle doyurmak, 5 lira ucuz olsun diye agiz egmek, evden cikmamak degil. Mecburen bu sekilde gecinenleri tenzih ediyorum ama sinirli parasiyla hala birikimdi evdi arabaydi kasip huzursuzca yasamayi secen insanlar da bir garip geliyor. Herkes aldigi para olcusunde yasamali.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?