2.300 ile gecinen var mi evli olup?

Bir kac kisi birbirinizle bu sekilde yazismissiniz da garip geldi. Diger uye de rofleyle dalga gecmis. Yani gecinecegim diye hayati boyunca bir rofle yaptiramasin mi bir kadin? Rofle yaptirmak zenginlik alamati ya da har vurup harman savunma midir? Bana gore degildir mesela.
Acima degil saskinlik bence insanlarinki. Neredeyse karin tokluguna calisiyoruz cok sukur ac kalmiyoruz diye halimizi iyi gorur olduk. Iyi degil iste, yasamak karnimizi minimu ve sagliksiz ucuz seylerle doyurmak, 5 lira ucuz olsun diye agiz egmek, evden cikmamak degil. Mecburen bu sekilde gecinenleri tenzih ediyorum ama sinirli parasiyla hala birikimdi evdi arabaydi kasip huzursuzca yasamayi secen insanlar da bir garip geliyor. Herkes aldigi para olcusunde yasamali.

Bu tür başlıklar hayatın kendi küçük dünyamızdan ibaret olmadığını gösteriyor. 1500 lira mutfak alışverişi yapan kadının niye hava attığı düşünülüyor anlayamadım. Madalya mı takacaklar? İlla ki herkes fakir edebiyatı mı yapmak zorunda?

Gerçeklere gözümüzü kapatmayalım. Yoksulluk sınırı 5500 lira. Borçlar çıkınca bizim de elimizde 2800 lira kalıyor. Ama hiç kimseye de bu parayla geçinilir demem. Kadın dediğin yetirir, 1 kilo kıymayla 1 ay geçiririm diye sallamanın lüzumu yok. Geçiririm ama her şeye yutkunarak bakarak, her şeyden geri kalarak. Bu parayla ancak hayatta kalınır.

Bütün yorumları okudum gözlerim kaydı.
Birileri ısrarla hayır efendim o paraya geçinilmez, geçiniyorum diyen yalan söylüyordur diyor.
Valla ne kısıtlamalarla büyüyen çocuklar odtü boğziçi kazanıyor omega 3 badem fıstık yiyerek büyüyen iki yıllık tutturamıyor.
İnsanoğlu içinde bulunduğu duruma alışıyor ve evet bazen kısa kısa geçinen kişi de x birim mutlu oluyorken bol bol tüketen de x birim mutlu oluyor.
Buradaki iyi niyetli gibi görünüp acıma kokan yorumlara asla inanmıyorum.

Konu sahibi; aylık gelirimiz 10’a yakın. 4.5 kredi ödüyoruz. Kalanlarla da kredi kartı kyk borcu ıvır zıvır leş gibi borç ödüyoruz. Varlık içinde yokluk çekiyoruz yani.
Söylediğin rakam krediden kalansa cevabım evet geçinilir.

Tuzu kuru olanlar geri kalanlar için endişe duymamalı galiba. Hiçbir şekilde farkındalık oluşturmamalı.
Benim gelirim iyiyse insanca yaşayabiliyorsam,yaşayamayanlar için üzülmemeliyim/kaygı duymamalıyım. Bunu dillendirmemeliyiz.
Peki.

Herkese göre degisir.
Mesela benim turkiyeden akrabam benden iphone istedi.
Oysa ben kendime markasi taninmamis akilli telefon aldim.
Bana gore her yil yeni serisi cikan telefon almak aptallik.
Akrabamin durumu kotu benimki iyi.
Buna ne denir simdi?

Veya baska bir tanidigim eve sebze dahi alamiyorken ona hediye ettigim bir miktarla ilk isi kuafore gidip dip boya ve kas aldirmak oldu
Ben ise kaslarimi kendim alir saclarimi kendim boyarim. Ama o tanidik fakirim diye aglasir. Benimde kuafore gitme gucum varken bunlari kendim yapiyorum.
O kuaforden cikinca ay temizlendim sekerim vs diye hava atiyor.
Boyle insanlari gorunce boyle oluyorum

Bu tarz insanlari hic anlayamiyorum.
Kuafore gitmek bazilari icin yeme icme kadar nasil gerekli birsey haline geldi ne ara yahu? Avrupada kimsenin boyle bir aliskanligi yok

Birde parayla mutlulugu huzuru baglayanlara gicigim. Allah bol bol versin oylelerine. Bir dertleri olupta parayla cozemeyince herkes anlar nasilsa neyin ne oldugunu.

Geri kalan konuda kredi karti ve borclardan hoslanmam kimseye tavsiye etmem. Turkiyenin hali de malum inkar edilemez. Meyve alamayacak insanlar var ne yazikki.
Allah yardimcisi olsun herkesin.
Lakin mecburi ihtiyaclarini luks gereksiz ve sacma sapan ihtiyaclariyla karistiran insanlara ancak kafa sallarim.
Gerekirse 400 luk rofle yaptirmayacaksiniz bukadar basit. Yasadigim ulkede bunlari yaptirip ac kalsam ve yabanci arkadaslarima anlatsam boyle yaparlar..

Valla dertler parayla çözülmez
Ama parasız olunca da başın dertten çıkmaz
Kredi dışı 2300 lirayla büyük şehirlerde kirasız geçinilir evet burada insanların parmak bastığı konu geçinmenin ne kadar göreceli olduğu
Herkes kendine göre geçimin anlamını yazmış
Geçinmek sadece karnını doyurmak,barınma,çocuğunuen yakın okula yollamak mı?
Yoksa aktivitelerde bulunabilmek,istediğini yiyebilmek,keyif alıcı şeylere para ayırabilmek mi?
Çocuğunu devlet okuluna yollamak,en ucuz kıyaft ve ayakkabıyı alıp var ayakkabısı demek,haftasonu akraba gezmesi,piknik yapmak,kurbanda kurban kestik deyip tüm eti buzluğa depolayıp et yiyebilmek,üstüne başına almamak,akşam ailece izlenen tv nin en büyük aktivite olması.Mutlu olunmaz mı,olunur,ama geçim anlayışı bu olmayan için bu ideal hayat değil.Ve hiçbir ülkede hiçbir insanın hakettiği hayat da bu değil.İnsanlar bunu vurgulamak isterken onlara siz ve lüks hayatlarınız muamelesi yapmayın.

1000 tl kredi odeseniz geriye kaldi 1300. Gecinirsiniz biraz disinizi skarsaniz

Şu son paragrafta yazıklarınla senin o diğer eleştirdiklerinden ne farkın kaldı peki??

Sende yorum yapmış olmak için yazmışsın bence.

Fakir edebiyatı yapmayalım şimdi para güzel bisey ne kadar çok o kadar iyi, önce sağlık elbette, bazı yorumlar parası olan herkes hastaymışta dertlerine derman bulamıyormuş fakirler ise aç ama musmutluymuş minvalinde...bu kadar güzellemeyelim şu fukaralığı,geçinmek ayrı yaşamak ayrı ölmeyecek kadar yaşamak apayrı, geçinip geçinmemeye gelirsek bugün belki ama dolar 5i falan aşınca çok çok zor

Tatile gitmeyi lüks görenler var ne kadar acı, yunanistanda krizin en baba günlerinde dahi insanlar kış tatili yapamıyoruz diye sitem ediyodu hayata bakış açısı işte

Ee fakir hep şükredecek ki çark dönsün

Ev araba şöyle dursun evin pencerelerini yaptıracaktık o parayı bil zulaladık
En iyisini yapmışsınız bence. Şimdi 1400 ile geçinme planı yapıyorlar ama dolar 5'i rahatlıkla geçecek gibi duruyor. O zaman planlar suya yatar. Bizim de bu sene araba yenileme planımız vardı geçen seneden planlamıştık vazgeçtik

Araba biz de düşünüyoduk kardeşim ev alacaktı krediye girmeye totomuz yemedi bir biz mi dert ediyoruz bilemiyorum bazen

Araba biz de düşünüyoduk kardeşim ev alacaktı krediye girmeye totomuz yemedi bir biz mi dert ediyoruz bilemiyorum bazen
Biz de ucuz zeytinleri tespit etsek böyle olmucak :)) şaka bi yana bizimkisi en mantıklısı. Diğer türlüsü artık polyanna sınıfına giriyor

Zaten hiç bir sey alınacak gibi değil
Evler alinacak gibi değil
Istanbul da pahali olmayan bir semtte kuzeye bakan karşı apartmanla burun buruna olduğun minicik evler 1 milyondan aşağı söylenmiyor

Araba desen yüzde yüz zamlandı gibi bir şey
Arabayi aldin nasil çalıştıracaksin benzin 6 lirayı geçti

Bende azıcık bir param var dolara yatirsam mi diye düşünüyorum param durduğu yerde değer kaybetti

+1000000

Niye inandırıcı gelmemis onu da anlamadim
Küçük bir yerde yaşıyordum
30 liradan aşağı kesim yapan kuaför yoktu
Boya 100 liradan aşağı değildi

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…