- 21 Ocak 2018
- 1.998
- 4.409
- 48
- Konu Sahibi Oneydigiizzz
-
Yani bence de fiyatlar aşırı uçuk. Yıllarca sürecek kredi çekmenin anlamı yok ödeme güçlüğü yaşanabilir. Açıkçası ben seneye bu hızla doların 7 yi göreceğini düşünüyorum. Öyle planın varsa biraz bekle 4e yaklaşıyo mu bak bence belki seçimle yaklaşır. Sonra da al derim. Altın risk. Evleri dedektörle arıyorlarmış. Dolar daha mantıklıZaten hiç bir sey alınacak gibi değil
Evler alinacak gibi değil
Istanbul da pahali olmayan bir semtte kuzeye bakan karşı apartmanla burun buruna olduğun minicik evler 1 milyondan aşağı söylenmiyor
Araba desen yüzde yüz zamlandı gibi bir şey
Arabayi aldin nasil çalıştıracaksin benzin 6 lirayı geçti
Bende azıcık bir param var dolara yatirsam mi diye düşünüyorum param durduğu yerde değer kaybetti
O emlak balonuda umarim patlar artik 80 bin liraya mal ettikleri evleri millete 800 bin liraya satma devri sona ersin artikYani bence de fiyatlar aşırı uçuk. Yıllarca sürecek kredi çekmenin anlamı yok ödeme güçlüğü yaşanabilir. Açıkçası ben seneye bu hızla doların 7 yi göreceğini düşünüyorum. Öyle planın varsa biraz bekle 4e yaklaşıyo mu bak bence belki seçimle yaklaşır. Sonra da al derim. Altın risk. Evleri dedektörle arıyorlarmış. Dolar daha mantıklı
Inandirici ama luks gelmis millete. Kimse de aaa ne ucuz her ay gideyim demiyor zaten pahali ama arada da boyle bir para harcanabilmeli diyoruz ama anlatamiyoruz.Niye inandırıcı gelmemis onu da anlamadim
Küçük bir yerde yaşıyordum
30 liradan aşağı kesim yapan kuaför yoktu
Boya 100 liradan aşağı değildi
Bence patlamasına az kaldı. İnsanlar artık ev alamıyor ki. Ev kredileri düştükçe düştü. Şimdi biriktirip patladığı zaman çok uyguna ev alınır. Yalan yok ben de onu bekliyorumO emlak balonuda umarim patlar artik 80 bin liraya mal ettikleri evleri millete 800 bin liraya satma devri sona ersin artik
Tabiki pahali zaten herkes hayat pahalılığından şikayet etmişInandirici ama luks gelmis millete. Kimse de aaa ne ucuz her ay gideyim demiyor zaten pahali ama arada da boyle bir para harcanabilmeli diyoruz ama anlatamiyoruz.
BendeBence patlamasına az kaldı. İnsanlar artık ev alamıyor ki. Ev kredileri düştükçe düştü. Şimdi biriktirip patladığı zaman çok uyguna ev alınır. Yalan yok ben de onu bekliyorum
Bence patlamasına az kaldı. İnsanlar artık ev alamıyor ki. Ev kredileri düştükçe düştü. Şimdi biriktirip patladığı zaman çok uyguna ev alınır. Yalan yok ben de onu bekliyorum
Yakinen tanıdığım birini geçen gün tv de gördüm. Evine hırsız girmişti. Haber yapılmış,ev geziliyor olay anlatılıyor falan filan.Araba biz de düşünüyoduk kardeşim ev alacaktı krediye girmeye totomuz yemedi bir biz mi dert ediyoruz bilemiyorum bazen
Yok canım patlamaz o balon artık.Soyle söyleyeyim yaşadığım yerde oturulabilir sifir bir ev 230.000 iken emlakçılar çok uçuk rakamlar bu balon soner dediler ve ben oradan ev almadım.Aradan 5 yıl geçti. Simdi almadigim yerde evler eski ise 400.000 yeni ise 600.000 civarı .O emlak balonuda umarim patlar artik 80 bin liraya mal ettikleri evleri millete 800 bin liraya satma devri sona ersin artik
Benim türk parasinda duruyordu zerre bir şey kazanmadığım gibi hem dolar hem euro hem altin uçuşa geçtiği icin deger kaybetti
O paraya hiç bir sey alinmayacak olmasida cabasi
Yakinen tanıdığım birini geçen gün tv de gördüm. Evine hırsız girmişti. Haber yapılmış,ev geziliyor olay anlatılıyor falan filan.
Ev bildiğin varak maraklı tipik zengin evi.
Olmayan bu kadar dert yanarken,bir kesim de inanılmaz şekilde gitgide zenginleşiyor.
Çalışmış almış diyecem ama kendime bile g.tümle gülüyorum.
Usta inşaat geldi aklıma o mu acaba :) gerçi çok var bu örneklerden.Ankarada yaşıyorum bizim binanın yanına çin seddi gibi bina diktiler 400 bin pesin olmak üzere 800 900 bin liraya ev satıyorlar çoğu tükenmiş daha bitmeden,birilerinde de sağlam para var
Bizim burada bir rezidants yapildi adam nasıl satacağını şaşırdıYok canım patlamaz o balon artık.Soyle söyleyeyim yaşadığım yerde oturulabilir sifir bir ev 230.000 iken emlakçılar çok uçuk rakamlar bu balon soner dediler ve ben oradan ev almadım.Aradan 5 yıl geçti. Simdi almadigim yerde evler eski ise 400.000 yeni ise 600.000 civarı .
Usta inşaat geldi aklıma o mu acaba :) gerçi çok var bu örneklerden.
Ben de bu olayı anlamıyorum bir şeyden piyasada çok mevcutsa fiyatın düşmesi lazım ama mubarek evler yapıldıkça yapılıyor fiyatlar da artıkça artıyor.Bizim burada bir rezidants yapildi adam nasıl satacağını şaşırdı
En son ev alana arabayı hediye ediyoruz gibi bir kampanya yapmışlardı
O pahali Evlerin çoğu bosmus
Bizzat satış temsilcisi bir arkadaşım soyledi evler boş gözükmesin diye aksam ışıkları açıyoruz demişti
Yok canım satilmasa bile düşmüyor fiyat .Hatta yapılan her lüks proje sağında ,solunda ki eski ve daha az lüks evlerin fiyatını da yükseltiyor.Bizim burada bir rezidants yapildi adam nasıl satacağını şaşırdı
En son ev alana arabayı hediye ediyoruz gibi bir kampanya yapmışlardı
O pahali Evlerin çoğu bosmus
Bizzat satış temsilcisi bir arkadaşım soyledi evler boş gözükmesin diye aksam ışıkları açıyoruz demişti
Tekrar söylüyorum dalga geçmek gibi bir niyetim yoktu. Sadece insanların yaptığı mutfak alışverişini ayrıntısıyla anlatması hoş gelmedi bana. Şöyle örnek vereyim size bir arkadaşınız 2300 tl ile hem kredi çekip hem de geçinebilir miyim diye sorsa ona bunun çok zor olduğunu ,valla haftasonu markete gittim şunları aldım şu kadar para tuttu sen nasıl geçinmeyi düşünüyorsun ki? diyerek mi açıklarsınız? Seçeceğiniz yol bu mudur? Evet diyorsanız tamam sözüm yok bakış açısı farklılığıdır. Bir de arkadaş röfleyle dalga geçmemiş baktım da sadece ona verilen paranın kendisi için yüksek bir meblağ olduğunu belirtmiş kendince.Bir kac kisi birbirinizle bu sekilde yazismissiniz da garip geldi. Diger uye de rofleyle dalga gecmis. Yani gecinecegim diye hayati boyunca bir rofle yaptiramasin mi bir kadin? Rofle yaptirmak zenginlik alamati ya da har vurup harman savunma midir? Bana gore degildir mesela.
Acima degil saskinlik bence insanlarinki. Neredeyse karin tokluguna calisiyoruz cok sukur ac kalmiyoruz diye halimizi iyi gorur olduk. Iyi degil iste, yasamak karnimizi minimu ve sagliksiz ucuz seylerle doyurmak, 5 lira ucuz olsun diye agiz egmek, evden cikmamak degil. Mecburen bu sekilde gecinenleri tenzih ediyorum ama sinirli parasiyla hala birikimdi evdi arabaydi kasip huzursuzca yasamayi secen insanlar da bir garip geliyor. Herkes aldigi para olcusunde yasamali.
Yok canım satilmasa bile düşmüyor fiyat .Hatta yapılan her lüks proje sağında ,solunda ki eski ve daha az lüks evlerin fiyatını da yükseltiyor.
İşte insanlar bunu anlamıyor.Ev fiyatları yüzde yirmi düşüyor.Su kadar proje ev fiyatını düşürdü diye haber vardı iki gün önce.Sokak röportaji yapmışlar.Millet yaşasın,ben de ev alırım diyor ama belli dar gelirli.Bir Allah'ın kulu sormuyor kaç lira diye.Ben yıllık aidatını bile hesaplarken nasıl milyon liraya ev alabilirim kiGeçen atv haberde 1 milyon 300 bin tl lik ev 900 bine inmiş orta gelirliye müjde diye haber yapıyolardı artık bu kadarı insanlarla alay etmek
Tekrar söylüyorum dalga geçmek gibi bir niyetim yoktu. Sadece insanların yaptığı mutfak alışverişini ayrıntısıyla anlatması hoş gelmedi bana. Şöyle örnek vereyim size bir arkadaşınız 2300 tl ile hem kredi çekip hem de geçinebilir miyim diye sorsa ona bunun çok zor olduğunu ,valla haftasonu markete gittim şunları aldım şu kadar para tuttu sen nasıl geçinmeyi düşünüyorsun ki? diyerek mi açıklarsınız? Seçeceğiniz yol bu mudur? Evet diyorsanız tamam sözüm yok bakış açısı farklılığıdır. Bir de arkadaş röfleyle dalga geçmemiş baktım da sadece ona verilen paranın kendisi için yüksek bir meblağ olduğunu belirtmiş kendince.
Bu arada kredi çeksin çekmesin ev alsın almasın gibi bir yorum da yapmadım ki bence de almamalı. Kendim mesleğim olduğu halde geçinemediğimi belirtmiştim.
Neyse zaten konu sahibi ortalarda yok hatta bir üyeye sen de Ankara söğütözünden ev alma başka yerden al diye akıl bile vermiş .
Fakir edebiyatı vs diye konu başka yerlere gitti daha da yazmak istemiyorum o yüzden.
Dediğiniz gibi herkes kendi şartlarında geçimini sağlar hatta sağlar değil mecburuz ne yazık ki. Ben de ilk atandığımda artık çok rahat yaşayacağımı sanıyordum ama bu hale getirildik ne yazık ki.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?