2. Evlilik ve kızım…

Velayeti bende. Çocuğumu yanımda istiyorum ama kızım sonuçta dünyanın en mükemmel insanı da olsa belki kızım rahat etmez babasında kalmak ister orda da mutlu gayet iyi bakılıyor ama ben istediğim zaman benim yanıma gelsin istiyorum benimle kalsın ondan babalık istemiyorum sadece kızımla aramdaki o ilişkiye karışmasın sınır koymasın. Eski eşim evlenirse ben kızımı üvey anneye bırakamam onu yanına alırım. Ama işte ilerde değişir mi benim kızımı istemez değişir mi diye korkuyorum
Ne değişmesi ya.Çok kıymetli sevdiceğiniz kızınızı istemiyor.Bu kız hep 7 yasında olmayacak bunun ergenliği var.Lisesi, Ünv var.Müthiş" Erkek" sorumluluk istemeyecek ilerde ondan çocuğunuz olduğunda kızınızı bırakmanızı kendi ortak çocuğunuzla ilgilenmenizi isteyecek.Vah ki vah gerçekten !!!!ANNE olsaydınız kızınızı kabullenmeyen adama dönüp bile bakmazdınız.Çocuksuz kadın gibi Telli duvaklı evlenin tabi o kuzuda arada ziyan zebil olsun sıkıntı yok.Aşk herşeyi affeder .......

Sorun etmiyor aslında sadece beni tam anlamıyla anlayamıyor başından bir evlilik geçmediği ve çocuğu olmadığı için.
Vicdanı olmadığı için anlamıyor, kalpsiz çünkü.Bir annenin evladından ayrılmasının ne demek olduğunu idrak etmek için evlat sahibi olmaya gerek yok Hoş sizde ondan farklı değilsiniz size göre de kızınız arada gelip görse yeter.İki kalpsiz aşk yaşıyor......

merhaba hanımlar. Ben 28 yaşındayım eşimden 2 yıl önce ayrıldım eşim başka şehirde ve ben aile evinde yaşıyorum 7 yaşında kızım var. Ve şuan hayatımda daha önce evlenmemiş birisi var beni çok seviyor değer veriyor. 1 yıldır beraberiz. Aileside beni sevdi istemeye gelelim evlenin artık diyorlar. Ben bu ay aileme açıklamak istiyorum ama kafam çok karışık sebepleri ise şu. Ben evlenirsem eski eşim kızımı yanına alacakmış evlendiğim kişi kim olursa olsun güvenemem dedi. Yanına alırsa zaten uzak bir şehirde her zaman göremem ayrıyetten, şuan ki görüştüğüm kişi teğmen olucak ve uzak şehire gidicem evlenirsek. Şuan kızım babasının yanında tatil olduğu için orda da gayet iyi mutlu ama ben onu özlüyorum çok iyi giden bir ilişkim var evet ama ona eğer hep bizimle yaşamak isterse tepkin ne olur dediğim de suratı değişti hoşuna da gitmedi sanki ama oda bir eşya değil bende vicdansız değilim dedi sadece alışamadım hala biraz değişik geliyor onuda zamanla aşarım ben dedi.. çok korkuyorum ya eski bir eşim hiç görüştürmezse diye veya şuan ki kişi ilerde değişirse diye. Bir yanım ayrıl diyor ama aile evindede öyle mutlu değilim annem çok sıkıntılı birisi evde herşeyi saklar kızımla ben yemeyim diye babama sürekli ya bu kızın evden gidecek ben diyor 2 gün önce de eşyasını çalmakla suçladı beni. Evlensem çocuğumu bırakan vicdansız gibi hissediyorum ama ben yavrumu da çok seviyorum. Ama ya babasında mutsuz olursa ve ben almak istediğimde şuan ki kişi sorun yaratırsa diye Şuan çok kararsızım ne yapmalıyım ;(
1 yılda tanıdıgınız birine cocugunuzla nasıl aynı eve sokmaya cesaret edebiliyosunuz ya bide kız cocugu. Babası haklı bu arada. Etraf şuan öyle kötü ki. Siz evden kaçıyosunuz gibime geldi. Haklılık payınızda mutlaka vardır tabıkı bu asla bi eleştiri değil ama 7 yasında cocugu babaya bırakıp evlenmek cocugu dıslamaktır bana göre.

Velayeti bende. Çocuğumu yanımda istiyorum ama kızım sonuçta dünyanın en mükemmel insanı da olsa belki kızım rahat etmez babasında kalmak ister orda da mutlu gayet iyi bakılıyor ama ben istediğim zaman benim yanıma gelsin istiyorum benimle kalsın ondan babalık istemiyorum sadece kızımla aramdaki o ilişkiye karışmasın sınır koymasın. Eski eşim evlenirse ben kızımı üvey anneye bırakamam onu yanına alırım. Ama işte ilerde değişir mi benim kızımı istemez değişir mi diye korkuyorum
Değişir şimdiden sizinle hayat kurmak için kızınızı katmıyorsa kızın ismi cümlelerinin basında geçmiyorsa değişir hatta istemez bile bundanda boşanırsın.olgun biri olmalı biraz bunu anlamak ve kabul etmek için. Bana vibeyi vermedi. Birikiminiz varmıs biraz ayrı ev acın calıstıgınız artı nafaka ile kızınızla dunya kurun. O adamdan da lütfen ayrılın

Evet benim içinin rahat etmediği kısım bu zaten birbirimizi seviyoruz kendisi de çok vicdanlı merhametli biri ama sanırım çocuğumu henüz içinde sindiremedi ve kızım benim yanımda fazlalılık gibi yada istenmeyen gibi hissetsin de istemiyorum
Bende ikinci evlilik yaptım. Benim eşimde bekar ve çocuksuz bir adam. Çocuklarımı istemese ya da çocuklarım onu istemese, sevmese evlenmezdim. Evlatlarım herseyden herkesten kıymetli. Ćocuğunuzu içine sindiremediyse, dur bakalım zamanla ne olacak görürüz mantığıyla yola çıkılmaz. O zaman çocuksuz birini bulsun. Çocuğunuzun velayeti sizdeyse, baba evlendiniz diye sizden alamaz. Gitsin dava açsın bakalım mahkeme ne karar verecek. Ayrıca baba almak isteyince siz hemen kabul mü edeceksiniz? Şuan evladınızın velayeti sizdeyse evleneceğiniz kişi ve siz ona göre yol alacaksınız. Zaten ben evlenirsem babası benden alır ne demek? Ayrıca bunu başka bir konuda da yazmıştım. Bir süre sonra velayetin kimde olduğu önemli olmuyor çünkü çocuklar canı isteyince anneye canı isteyince babaya gidiyor. Kendileri karar veriyor. Çocuğunuz sizinle kalmak, yaşamak istediğinde bu sorun olacaksa hiç evlilik yoluna girmeyin derim. Cocuğunuzda açılacak yaraların telafisi olmaz.

Evlendiğimiz zaman eski eşimde kalacaktı oda öyle biliyordu zaten. Ben dedim ki karşı taraf evlenirse ben kızımı alırım dedim oda sürekli mi dedi bende evet dedim

Belli ki siz bu adamla birlikte olabilmek için kızınızı daha en başında gözden çıkarmışsınız. Bizler ne desek boş.
2013 yılında boşandım kızım şimdi 16 yaşında. 12 senede hiç evlilik istemedim ki; Sümme haşaa peygamber gelse, şu sizin hödüğün dediklerini dese yürü git sen kimsin de kızımı sorguluyorsun derim.
Siz kızınızı babasına bırakın evlenin. Kızınız da kıymetli olduğu yerde, yani babasında kalsın. Hemen bir çocuk daha yapın.

Bende ikinci evlilik yaptım. Benim eşimde bekar ve çocuksuz bir adam. Çocuklarımı istemese ya da çocuklarım onu istemese, sevmese evlenmezdim. Evlatlarım herseyden herkesten kıymetli. Ćocuğunuzu içine sindiremediyse, dur bakalım zamanla ne olacak görürüz mantığıyla yola çıkılmaz. O zaman çocuksuz birini bulsun. Çocuğunuzun velayeti sizdeyse, baba evlendiniz diye sizden alamaz. Gitsin dava açsın bakalım mahkeme ne karar verecek. Ayrıca baba almak isteyince siz hemen kabul mü edeceksiniz? Şuan evladınızın velayeti sizdeyse evleneceğiniz kişi ve siz ona göre yol alacaksınız. Zaten ben evlenirsem babası benden alır ne demek? Ayrıca bunu başka bir konuda da yazmıştım. Bir süre sonra velayetin kimde olduğu önemli olmuyor çünkü çocuklar canı isteyince anneye canı isteyince babaya gidiyor. Kendileri karar veriyor. Çocuğunuz sizinle kalmak, yaşamak istediğinde bu sorun olacaksa hiç evlilik yoluna girmeyin derim. Cocuğunuzda açılacak yaraların telafisi

Konu sahibi zaten en başında sevgilisine evlendiğimde babasında kalacak kızım demiş. Şimdi de saçmalıyor işte.

merhaba hanımlar. Ben 28 yaşındayım eşimden 2 yıl önce ayrıldım eşim başka şehirde ve ben aile evinde yaşıyorum 7 yaşında kızım var. Ve şuan hayatımda daha önce evlenmemiş birisi var beni çok seviyor değer veriyor. 1 yıldır beraberiz. Aileside beni sevdi istemeye gelelim evlenin artık diyorlar. Ben bu ay aileme açıklamak istiyorum ama kafam çok karışık sebepleri ise şu. Ben evlenirsem eski eşim kızımı yanına alacakmış evlendiğim kişi kim olursa olsun güvenemem dedi. Yanına alırsa zaten uzak bir şehirde her zaman göremem ayrıyetten, şuan ki görüştüğüm kişi teğmen olucak ve uzak şehire gidicem evlenirsek. Şuan kızım babasının yanında tatil olduğu için orda da gayet iyi mutlu ama ben onu özlüyorum çok iyi giden bir ilişkim var evet ama ona eğer hep bizimle yaşamak isterse tepkin ne olur dediğim de suratı değişti hoşuna da gitmedi sanki ama oda bir eşya değil bende vicdansız değilim dedi sadece alışamadım hala biraz değişik geliyor onuda zamanla aşarım ben dedi.. çok korkuyorum ya eski bir eşim hiç görüştürmezse diye veya şuan ki kişi ilerde değişirse diye. Bir yanım ayrıl diyor ama aile evindede öyle mutlu değilim annem çok sıkıntılı birisi evde herşeyi saklar kızımla ben yemeyim diye babama sürekli ya bu kızın evden gidecek ben diyor 2 gün önce de eşyasını çalmakla suçladı beni. Evlensem çocuğumu bırakan vicdansız gibi hissediyorum ama ben yavrumu da çok seviyorum. Ama ya babasında mutsuz olursa ve ben almak istediğimde şuan ki kişi sorun yaratırsa diye Şuan çok kararsızım ne yapmalıyım ;(
Ben bu konuları asla anlayamiyorum. Nasıl el oğlu için evladinizdan vazgeciyorsunuz kafam almiyor. Baştan şart kosmaliydiniz kızım olmadan asla diye...ne demek babası alır ..zor alır biraz öyle kolay değil...siz vermeye gonullusunuz sadece..çünkü Beyzade eş adayınız kızınızın sizinle kalmasına hoş gozle bakmıyor..insan bir başkasıyla evlenmek için evladini niye verir ya anlayamayacagim

merhaba hanımlar. Ben 28 yaşındayım eşimden 2 yıl önce ayrıldım eşim başka şehirde ve ben aile evinde yaşıyorum 7 yaşında kızım var. Ve şuan hayatımda daha önce evlenmemiş birisi var beni çok seviyor değer veriyor. 1 yıldır beraberiz. Aileside beni sevdi istemeye gelelim evlenin artık diyorlar. Ben bu ay aileme açıklamak istiyorum ama kafam çok karışık sebepleri ise şu. Ben evlenirsem eski eşim kızımı yanına alacakmış evlendiğim kişi kim olursa olsun güvenemem dedi. Yanına alırsa zaten uzak bir şehirde her zaman göremem ayrıyetten, şuan ki görüştüğüm kişi teğmen olucak ve uzak şehire gidicem evlenirsek. Şuan kızım babasının yanında tatil olduğu için orda da gayet iyi mutlu ama ben onu özlüyorum çok iyi giden bir ilişkim var evet ama ona eğer hep bizimle yaşamak isterse tepkin ne olur dediğim de suratı değişti hoşuna da gitmedi sanki ama oda bir eşya değil bende vicdansız değilim dedi sadece alışamadım hala biraz değişik geliyor onuda zamanla aşarım ben dedi.. çok korkuyorum ya eski bir eşim hiç görüştürmezse diye veya şuan ki kişi ilerde değişirse diye. Bir yanım ayrıl diyor ama aile evindede öyle mutlu değilim annem çok sıkıntılı birisi evde herşeyi saklar kızımla ben yemeyim diye babama sürekli ya bu kızın evden gidecek ben diyor 2 gün önce de eşyasını çalmakla suçladı beni. Evlensem çocuğumu bırakan vicdansız gibi hissediyorum ama ben yavrumu da çok seviyorum. Ama ya babasında mutsuz olursa ve ben almak istediğimde şuan ki kişi sorun yaratırsa diye Şuan çok kararsızım ne yapmalıyım ;

Bugün de başkası adına utandık çok şükür.

Evlat olunca her şey değişiyor önceliğin kocan bile olmuyor artık çocuğun oluyor insanlar bunu bilerek çocuk yapmalılar yeniden sevmek ve sevilmek en doğal hakkınız ama bunu bu şekilde yapmanız ne kadar doğru düşündürücü özellikle de kız çocuğu annesine muhtaçtır bana göre. Boşanmış, eşi vefat etmiş kadının da erkeğin de yeniden evlenmesine karşı değilim ama arada çocuk varsa daha dikkatli olunmalı.

Çocuğunuzun velayeti sizdeyse, baba evlendiniz diye sizden alamaz. Gitsin dava açsın bakalım mahkeme ne karar verecek. Ayrıca baba almak isteyince siz hemen kabul mü edeceksiniz?
Baba alamaz diye bir şey yok ki kadın zaten çocuğu istemiyor. Arada bir görmeye gelir diyor, o da yeni kocası izin verirse sınır koymazsa.

Evlendiğimiz zaman eski eşimde kalacaktı oda öyle biliyordu zaten. Ben dedim ki karşı taraf evlenirse ben kızımı alırım dedim oda sürekli mi dedi bende evet dedim

Sırf aile evinde mutlu değilsiniz diye evlenip çocuğunuzu istemeyen biriyle mi evleneceksiniz? Ben evli değilim çocuğum da yok ama annem böyle bişey yapıp beni geride bıraksa çok üzülürdüm. Koca kaçmıyor hem daha iki yıl olmuş boşanalı biraz zaman tanımalıydınız kendinize .

Baba alamaz diye bir şey yok ki kadın zaten çocuğu istemiyor. Arada bir görmeye gelir diyor, o da yeni kocası izin verirse sınır koymazsa.

Aynen kadının gözünde kızı mızı yok, aşk yaşamak ,kendine sıfırdan aile kurmak istiyor.Arada duygusal evlat sözcükleri bizi kandırmaya yönelik.Evladına karşı hiç bir duygusu yok.Yeni minnoş eşi kızınla görüşme dese kabul edecek.Hemende bir çocuk yapar kızına göstermediği şefkati ona gösterir böylece vicdanını rahatlatır.Ben iyi anneyim diye gezer ortalarda.....

Ailenin yanında huzurun olmadığı ve maddi olarak yetersiz olduğun için bişey demeyeceğim.

Nasıl bi anneniz var ilginç, eşimin üvey annesi şampuan, çikolata vs vs yiyecek saklarmış kardeşleri yemesin diye daha ne vicdansızlıklar yazsam roman olur…

Valla boşanınca iyi düşündün mü kelimesini bu yüzden sôylüyorlar. Çocuğun durumu ortada senin ortada…

Herkese söylemem ama anneniz bu davranışları sergilediği ve huzurun olmadığı için evlen, kızında babasında mutluymuş sende ara ara alacaksın yanına.

Yanlız dikkat et, Askeriye de görevli bir insanla evleneceksin. Büyük oranda değişik oluyorlar.
Adam seni kendine kurtarıcı olarak görüp seni ezmesin. Ben çevremde böyle macera çok gördüm. Gidecek yerinde yok… İleride çaresizlik eşliğinde bu adamın stres topu olursun. Dikkat et iyi düşün taşın.

benim çocuğumu istemeyecek adamı kazığa oturturum sahsen. Gitsin kendine çöpsüz üzüm bulsun, bu kadar basit. ayrıca kızınız çok küçük hiçbir erkeğe kolay güvenmeyin. zaten bu adama hiç güvenip yola çıkmayın.
benim annem babam ayrı ve annem sizin gibi düşünen bir adamla beraber olup beni babama vermeyi düşünse dünyam başıma yıkılırdı. ki ben yaş olarak büyüktüm lisedeydim bosandıklarında.
acilen aklınızı basınıza alın

Çok katılıyorum size,
konu zaten evlenince eski eşin çocuğu almasından dolayı yaşadığı mağduriyet değil ki çocuk babada kalacağı halde yine de evlenmeyi istemesi.

Yok babaannesi iyi bakıyormuş da kızı da babasiylayken de mutluymuş da bilmem ne.

Bı koca bulup koşa koşa çocuğunu atmaya çalışanları aklım hayalim almıyor ya.

Ne tuhaf insansınız ya
İnsan kendi doğurduğu büyüttüğü çocukla elalemin herifi arasında kalır mı? Aklım mantığım kabul etmiyor böyle bir durumu.
Boşanalı 2 yıl olmuş,bir yıldır adamla birliktesiniz,velayeti sizde olan çocuğu evlenince babasına yollayacaksınız. Velayet sizde yahu,evlenince neden babasına geçsin? Babası da evlenince siz alacakmışsınız sözümona,o da hikaye. Şimdi evlenince çocuğu babasına yollayan kadın,eski kocası evlenince çocuk mocuk almaz. O bir eşya değil,istediğiniz zaman size gelsin diye bir şey yok,hep 7 yaşında kalmayacak büyüyecek. Başınızdan çocuğu atıyorsunuz resmen.
Dünya üzerinde bir sürü kadın ikinciye üçüncüye evleniyor çocukluyken. Çocuğunuzu istemeyen adamla işiniz ne? Başka adam mı yok?

Çocuk sahibi olmaya karar vermek hayattaki en önemli karar bence diğer her şeyin bir şekilde geri dönüşü olabilir ama çocuğun olmuyor bir kere dünyaya geldi mi artık o seninle devam etmek zorunda bu hayata. Dünyaya getirmeye biz karar veriyoruz çocuğa sormuyoruz ister misin diye. Sonra onu hiç bir bahaneyle bırakmaya hakkımız yok. Evet baba da alsın sorumluluk ben her zaman derim kadın babasının evinden getirmiyor çocuğu ama çocuk annenin yanına yakışır çünkü anne olmazsa o çocuk boynu bükük kalıyor. Benim bebeğim baba baba diye gezer ama bir hasta oldu kucağımdan babasına dahi gitmek istemedi. Çocuğun sığınmak istediği en güveneceği yer annesidir. Sizin kızınız demeyecek mi annem evlenmek için beni bıraktı bunu anlamayacak mı? Onun psikolojisi ne olacak? Evlenmek mutluluk sizinde hakkınız belki ama siz anneyi olmayı seçtiyseniz her şeyden önce evladınızın huzurunu, mutluluğunu düşünmek zorundasınız. Belliki hayatınızda ki kişi ile şartlarınız uyuşmuyor siz ona uyarak uyuşuyor gibi davranmaya çalışıyorsunuz. Ama bir silkelenin kendinize gelin sizin bir çocuğunuz var onu istememe ihtimali olan birinin yüzüne sizin bakmamanız lazım. Kervan yolda düzülür denecek konumda değilsiniz annesiniz olası bir sorunda tek etkilenecek siz değilsiniz.

Çocukla boşanmış aıle evinde huzur bulamayınca bu kadınlar neden hemen koca peşinde oluyor anlamıyorum.
Babasından huzur bulamayan çocuk el yanında mı huzur bulacak hoş adamda istemiyor zaten.
Aıle evınde para kazanan bır kadın olsanız aılenız bu kadar üstünüze gelemez.
Malesef bu devırde para her kapıyı acıyor.
İnsan gırer bır ısyerıne aileye yardım eder en azindan seslerı kesılsın dıye.
Barınma gıda ıhtıyacını karşılar en kötü.
Sız kendinizi elın adamı yanında kurtarıp çocuğu baştan savma derdındesınız.
Yenıden evlılık dusunen genç kadınsanız çocuk yapmayacaksınız.
Çocuk yapmak çok şeyden vazgecmektır bu böyle.
Hem çocuğum kenarda dursun hem ben yeni hayat yasayayım keyifli keyifli.
Kımse kımsenın kara kaşına hayran olmaz bu devırde.
Bu adam da çocuksuz kadın yerine sızı tercıh edıyor sonra zır zır zırlıyor.
Adam da dengesiz.

Back
X