2. Evlilik ve kızım…

Evet içimde oturtamadığım tek şey kızım onu öylece bırakıp gidemem. Görüşmene karışmam dedi ama ben öyle hergün arayarak görüntülü konuşarak yanında olamam. Babannesi ona iyi bakıyor bundan eminim ama anne sevgisi başka. Şuan aslında ailem kaynaklı biraz ama hayatımdaki kişiyi seviyorum onunla gelecek düşünüyorum. Kendisine söyledim 3 yıl daha zaman tanı diye ama kendisi seneye atanacağı için ailesi de evlenmesini istiyor haliyle o kadar beklemek bana geç olur biz 1 yıldır birlikteyiz dedi.
Seneye atanma garantisini kim verdi bu herife ?

Aslında planlı çoktan yapmış da bizden gaz istiyor.
Biz kimiz ya. Bunun hesabını bize mi verecek. Herkes doğurduğuna sahip çıksın . Çıkamıyorsa doğurmasın arkadaş. Sonrada el ayağa gelince evladım hayırsız derler. Hayırsızlığı böyle öğreniyorlar işte.

merhaba hanımlar. Ben 28 yaşındayım eşimden 2 yıl önce ayrıldım eşim başka şehirde ve ben aile evinde yaşıyorum 7 yaşında kızım var. Ve şuan hayatımda daha önce evlenmemiş birisi var beni çok seviyor değer veriyor. 1 yıldır beraberiz. Aileside beni sevdi istemeye gelelim evlenin artık diyorlar. Ben bu ay aileme açıklamak istiyorum ama kafam çok karışık sebepleri ise şu. Ben evlenirsem eski eşim kızımı yanına alacakmış evlendiğim kişi kim olursa olsun güvenemem dedi. Yanına alırsa zaten uzak bir şehirde her zaman göremem ayrıyetten, şuan ki görüştüğüm kişi teğmen olucak ve uzak şehire gidicem evlenirsek. Şuan kızım babasının yanında tatil olduğu için orda da gayet iyi mutlu ama ben onu özlüyorum çok iyi giden bir ilişkim var evet ama ona eğer hep bizimle yaşamak isterse tepkin ne olur dediğim de suratı değişti hoşuna da gitmedi sanki ama oda bir eşya değil bende vicdansız değilim dedi sadece alışamadım hala biraz değişik geliyor onuda zamanla aşarım ben dedi.. çok korkuyorum ya eski bir eşim hiç görüştürmezse diye veya şuan ki kişi ilerde değişirse diye. Bir yanım ayrıl diyor ama aile evindede öyle mutlu değilim annem çok sıkıntılı birisi evde herşeyi saklar kızımla ben yemeyim diye babama sürekli ya bu kızın evden gidecek ben diyor 2 gün önce de eşyasını çalmakla suçladı beni. Evlensem çocuğumu bırakan vicdansız gibi hissediyorum ama ben yavrumu da çok seviyorum. Ama ya babasında mutsuz olursa ve ben almak istediğimde şuan ki kişi sorun yaratırsa diye Şuan çok kararsızım ne yapmalıyım ;(
Cocuk sizinle kalirsa yuzu dusecek adami mi seviyorsunuz? Yanlis mi anladim?

Demek ki baştan beri çocuğu babasına veririz düşüncesi varmış ki acaba yaşarsa ne olura bozulmuş. Kızınıza üzüldüm, hayatınızi onsuz planlamışsiniz en başından beri anlayamiyorum evlenimce babası nasil alacak velayeti sizde değil mi? Hani evlenince velayat alınır diye bişey yok. Siz çocuğu gözden çıkarmışsiniz keşke yazmasaydiniz bilmeseydik 7 yaşında anneye muhtaç bir çocuğu birakmak istiyorsunuz. Hemde o çocuğa ikinci travma yaşatarak. Bu çocuk top değil oradan oraya savrulsun.keske bu konuyu okumasaydim ya

Daha çok gençsiniz, kimse için acele etmeyin bence. İçinize sinmeyen ve sizi çocuğunuzdan ayıracak hiçbir tercihi yapmak zorunda değilsiniz. Görüştüğünüz kişi sizin anne olduğunuzun farkında mı? Çocuklu bir insanın hayattaki en önemli kişisi çocuğudur ve çocuklu bir kişiyle evlenmek isteyen kişi de en önce bunu kabul etmesi gerekir. Sizi sevenin sizden çok çocuğunuzu sevmesi lazım ki mutlu olasınız. Eski eşinizde eninde sonunda bir insan yani. Ölüm var, hastalık var, kızınız anne sevgisi arayabilir. İstekleri ve ihtiyaçları olacak para göndermeniz, eski eşle görüşmeniz gerekecek. Bence nişanlınız sizin eski hayatınızı komple silip yok saymak istiyor. Birde bu kişiden çocuğunuz olduğunu düşünün. Çocuğunuz eve geldiğinde onu misafirlikte hissettirecek eş olur eş ailesi olur, içiniz nasıl rahat edecek? Daha şimdiden yüzü değişiyor, çok dikkat edin. Beklentileriniz konusunda açık olun ve asla geri atmayın. Benim en yakın arkadaşımın abisi de annesinin ilk evliliğinden. Ama annesinin eşine baba der ve öyle davranır çünkü asla ayrımcılık görmemiş. Böyle erkeklerde var, kendinizi mutsuzluğa sürüklemeyin.

Bir akrabamız küçük yaşta ayrılmıştı eşinden kızı varmış vermemiş adam eski zaman bişey de yapamamış annesinden asla bahsetmemişler 15 li yaşlarda bir akraba çocuğu gizlice annen yaşıyor diye anlatmış ve tanıştı annesi ile bir iki kez gördü ve anne genç yaşta vefat etti. annesini bir iki kez görmekle yetindi kız. Neden sizin çocuğunuz sizden uzakta olsun yapmayın lütfen bunu. O çocuğu doğurduk mu doğurduk bitti öncelik onların artık bizim zevki sefamiz değil. Lütfen o kıza bunu yaşatmayın ya. Anneannem annem yedi yaşında iken vefat etmiş , annem hala ağlıyor annemi özledim diye. Küçücük kız o daha aynı yaşta oğlum var muhtaç bizlere bu yaştaki çocuklar

sizin hayatın hızlılık şaka mı peki:d daha yirmili yaşlara bir evlilik bir çocuk bir boşanma ve müstakbel bir evlilik eklemek.. çocuk da büyük yani oh my god

Hayır bir de buraya ne ummayı düşünerek böyle konuları açıyorsunuz anlamıyorum. Ay gençsin, güzelsin boşver kızını, ver babasına hayatını yaşa falan denileceğini mi zannediyorsunuz.
Katılıyorum size, bizi de üzüyorlar onay vermez kimse buna. bile bile konu açıyorlar

Velayeti bende. Çocuğumu yanımda istiyorum ama kızım sonuçta dünyanın en mükemmel insanı da olsa belki kızım rahat etmez babasında kalmak ister orda da mutlu gayet iyi bakılıyor ama ben istediğim zaman benim yanıma gelsin istiyorum benimle kalsın ondan babalık istemiyorum sadece kızımla aramdaki o ilişkiye karışmasın sınır koymasın. Eski eşim evlenirse ben kızımı üvey anneye bırakamam onu yanına alırım. Ama işte ilerde değişir mi benim kızımı istemez değişir mi diye korkuyorum
Çocuğunuz hakkında kimseden fikir istemeyin. Siz onun annesiniz, yabancı bir kişi kim ki fikir beyan edecek? Ayrıca beklentilerinizi çok düşük tutuyorsunuz, kızınız değil her konuda sınırlarınızı çizin ve geçilmesine asla izin vermeyin.

Ortak cocuk olunca onceki cocukla niye gorusmeyi azaltiyor yahu? Evlatliktan mi dusuyor bu cocuk.
ironi
Biraz babaanne , biraz hala evinde sürünür bu çocuk ne yazık ki bu çocuğa bicilen hayat bu.
o da kaçar 16sında bi yere
ana baba uçkur peşinde olduğundan iki çocuğuyla gidecek yer bulamaz mutsuz olunca ki olacak
o kocadan o kocaya gider durur
her kocada kimsesiz çocuklar
kayıp nesiller

Hayır tanışmadılar henüz işte aile tanışması olursa tanışacaklar onlarda bu ay gelelim diyorlar. Tam olarak bu yüzden kararsızım o dünyaya gelmek istemedi onu ben getirdim. Şuan kafam çok karışık doğru mu yapıyorum yada ne yapmalıyım nasıl yol almalıyım bilmiyorum

Soz konusu kendi evladinizken kafaniz nasil karisabiliyor, nasil cocugunuz soz konusuyken kafanizi karistirabilen daha onemli olabilir?

Bakin kizimi katmiyorum bile cunku sag oldugum muddetce onu yanimdan ayirabilecek tek bir insan evladi bile yok. Ama kucuk bir kopegim var, o bile bizimle kita kita ulke ulke geziyor, onun tasinma masraflari ve evrak isleri bazen bizden daha fazla oluyor ama onu almadan gidecegime kendimi havaalanina falan zincirlerim cunku o da ailemize dahil, o da evlat, aileden birini yeni bir hayata baslayacagiz diye geride asla birakmayiz.

Ya nasil kizinizi evlenme ugruna birakma konusunda ikilimde kalabiliyorsunuz. Cok uzdu bu konu beni.

bir de şey diyor ya
sevgilisinin ailesinin evlilik düşüncesi varmış
sanki evlenecek olan onlar
burdan da anlıyoruz ki klasik para kazanıp eve bakacak erkek
kadının da erkeğin ailesine bakıp damızlık yapacağı hayat
tabi ki elkızı??nı istemezler
artı bir boğaz demek onlara

Velayeti bende. Çocuğumu yanımda istiyorum ama kızım sonuçta dünyanın en mükemmel insanı da olsa belki kızım rahat etmez babasında kalmak ister orda da mutlu gayet iyi bakılıyor ama ben istediğim zaman benim yanıma gelsin istiyorum benimle kalsın ondan babalık istemiyorum sadece kızımla aramdaki o ilişkiye karışmasın sınır koymasın. Eski eşim evlenirse ben kızımı üvey anneye bırakamam onu yanına alırım. Ama işte ilerde değişir mi benim kızımı istemez değişir mi diye korkuyorum
7 yaşında kızım var onun anneye ihtiyacı var. Bir erkek için çocuğumu bırakmam. Evlenmeyi düşündüğünüz insan hiç evlenmemiş tabi etrafta çocuk istemez.

Anlamadığım siz bu adama başta evlenenince kızım babasına mı gidecek dediniz?
Görüşmene karışmam deme cüretini bile bulamaz elin adamı ya ! Ne demek. Aile evinde konforunuz yokmuş evlenince kızınız babada adamdan da bir çoçuk daha böyle daha mı konforlu olacaksınız?
Canımı, kanımı bir adam için asla değişmem mevzu bile ettirmem.
Siz kararınızı çoktan vermiş gibisiniz de umarım burdaki onca insanın yorumları bakış açınızı biraz olsun etkiler.
Hayatta hiçbir şey, hiç kimse bir annenin çocuğundan uzak kalmasına değmez

Back
X