2. Evlilik ve kızım…

Ay paşama bak görüntülü konuşmaya izin verecekmiş
Bir çocuğun yeri annesinin yanıdır. Bu çok açık ve net. Ben de boşanmış bir ailenin çocuğuyum ve hem anne hem baba yanında kaldım. Bir kız çocuğunun anneye her şeyden daha çok ihtiyacı var. Bu gün olmasa büyüdüğünde sizi isteyecek. Babası vermez diye kendi çocuğunuzdan feragat mı edeceksiniz?

sevgilinizin ailenizden farkli oldugunu düşünmüyorum, vicdani yönden. Sayet farkli olsa idi cocukla sizi bir butun olarak gorur, beraber bir hayat düşlerdi. Yani bu adamda guzel bir gelecek vaad etmiyor. Isin kotusu tekrar bosanmak istediginizde ailenizle mucadele etmek zorunda kalacaksiniz

Siz hâlâ mevzuyu anlamamışsınız,madem kendi kızınızı düşünüyordunuz.Onu sevecek kabul edecek bir adamla yola çıkardınız.Kızınızı ilk baştan beri istemeyen arada görüşürsün diyen adama koşa koşa aşık olduğunuza göre mevzu hiç bir zaman kızınız olmadı,en kıymetli kendinizsiniz önce kendi rahatlığınız kızınız ne halt yerse yesin.Özverili mağdur anne ayaklarını bırakın lütfen ...

Yanlış yapıyorsunuz.
Elalemin sümüklü oğlu için değer mi çocuğunuzdan ayrılmak?
Birde görüşmenize karışmam diyormuş ne münasebet bunu ağzına bile alamaz.
Evladınıza fazlalık muamelesi yapan bir adamla mutlu olamazsınız ve o kişiye de merhametli diyemezsiniz.
Merhametli olan ne olursa olsun bir çocuğa her şartta sahip çıkabilecek biridir.
Senin yavrun bizim parçamız diyebilmeliydi.

O çöpsüz üzüm istiyor, gitsin başkasıyla evlensin.

Üzülerek yine gördüm ki herkesin çocuk yapmaması lazım. Başkası için çocuğundan ayrılabilecek insanları anlamıyorum, anlamak da istemiyorum. Hayır bu evlilik denen müessesede bir anneyi çocuğundan ayıracak kadar değerli ne olabilir cidden anlamıyorum. Bunlar nasıl kafalar ya. Babasıyla mutluymuş laflara bak ya. Oğlum için dünyaları yakarım. Oğlumla görüşmeme izin verme hakkını kendinde göreni de içinde yakarım. Benim bir kedi kızım var, bebekken geldi ölmek üzereydi. biberonla gecelerce besledim onu. Kedimi de bırakmam kimse için ya. Beni annesi sanıyor o da. Siz zaten sevgilinizle çocuk bir yükmüş gibi iletişim kurmuşsunuz bile. Hiç bir şey söyleyemiyorum, kızınıza üzüldüm. Çocuklukta anne ile iletişimin etkileşimin hayat boyu çocuğun gelişimini etkilediğini düşününce daha çok üzülüyorum.

Son düzenleme:
3k bence iyi bu kadin yoksa parayi kocaya harcardi

Eski eşiniz aklı başında, evladına sahip çıkan, sorumluluk sahibi biriymiş.neden ayrıldınız ki?

Şimdiden kızının adını duyunca yüzü düşen adamın evlenir evlenmez yapacağı ilk şey "çocuğumuz olsun baba olmak istiyorum" vs palavraları sıkmak olacak. Çocuğun olunca da kızınla görüşmelerine karışır, bizim çocuğumuzla ilgilenemiyorsun ya o ya ben der kızınla görüşmeni de engeller. Yok yapmaz, çok iyi biri deme. Kimse sandığın kadar iyi değildir. Köprüyü geçene kadar oynar sadece.

Bir de bu bekarsa, sen çok zengin değilsen hem kendisinin hem de "ailesinin" evlenmenize can atması çok tuhaf. Bunu asla ama asla senin konumunu aşağılar nitelikte demiyorum maalesef çürük zihniyetin yapısı böyle. Adam körkütük aşık olsa bile anasının kendini yerlere atıp ayılıp bayılması gerekirdi çocuklu kadınla evlenemezsin diye. Bu senaryo böyle olur çünkü genelde. Bu adamın da muhtemelen var bir falsoları aile içinde ki başından savma derdindeler.

Bak sana şimdiden diyorum bir dost tavsiyesi: evlenir evlenmez aman yuvam otursun kocam beni bırakmasın kafasıyla bir de bundan çocuk yapma. Hikayenin sonunda ortada kalan mağdur olan, heba olan masum çocuk sayısı 1 iken 2 olur. Hiç gerek yok buna.
Ben gamlu baykuş değilim ama ikinci bir hata yapmanı istemem. Yağmurdan kaçarken doluya tutulma bununla uzun ömürlü bir evliliğin olacağını, kocanın da kızına yıllarca o çocuk kendi ayakları üzerinde durana kadar bakacağını hiç sanmam. Kızına çok üzüldüm. Ne yap et okut onu, bırakma ortalarda. Hayatta senden başka kimsesi yok, babalar annenin yerini tutmaz. Bir erkeği yavruna tercih ediyorsun. Pardon da o kim oluyor ki görüşmenize "müsaade???" ediyormuş. Kızınla görüşmek için bir de icazet mi alacaksın elin hıyar oğlundan? Şimdiden seni böyle sindiren evlenince neler yapar daha çok dertli konunu okuruz senin. Bir an evvel aklını başına al.

Herkes evlenme dese de sen evlenirsin o kesin. Boşuna kelimeleri tüketmiyorun o konuda ama kızını şimdiden yanına alamazsan ileride hiç alamazsın. Görüşmeleriniz de azalarak biter. Kızının babası sebepli değil, yeni kocan sebepli. Adam düzenine tehdit görür kızcağızı. Kocan da çok geçmez evlenir, üvey anne elinde mahvolur o çocuk. Biraz vicdanın olsun. Madem ki evlenmeye can atıyor seni çok seviyor ve çok merhametli (!) biri koca adayın, o zaman kuralları sen koyacaksın. Ya kızımı kabul edersin ya da yallah gidersin diyeceksin. Biraz gözünü açar mısın lütfen? O kızdan başka hiçbirinize üzülmedim açıkçası.

Siz ve her zamanki şahane tespitleriniz Yoruma sonuna kadar katılıyorum adamın ne mal olduğunu evlenince anlayacak. Bana ayrıca hikayenin sonunda bir de bu "çok iyi, vicdanlı" koca adayından olma başka bir masum yavruyla ortada kalacak gibi geliyor ama hayırlısı.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…