2. Evlilik ve kızım…

Sorun etmiyor aslında sadece beni tam anlamıyla anlayamıyor başından bir evlilik geçmediği ve çocuğu olmadığı için.
Basimdan evlilik geçmedi, cocugum yok hatta ustune cocuk sevmem.
Evlenecegim adamin çocuğu olduğunu bilsem evlendikten sonra bizimle yasamasini istememek gibi bir haddi kendimde bulamam. Ben kimim ki cocukla ebeveyni arasina girecegim.
Hatta benim icin cocugundan vazgececek adami adamdan saymam.

yahu kadın çocuğu vermeye dünden razı
zaten verecek babası iyi bakıyor çocuk orda mutlu demesi ondan
çocuk arada geldiğinde bile istemeyecek yeni kocişi derdi o
bi de eski kocası evlenirse üvey anne istemezmiş hanımefendi
o zaman geri alırmış
allahım sana geliyorum
Evlensinde gorsun boyle
Bi adamdan ve evlilikten hayir gelecegini saniyor Allah Karma arrik neye inaniyorsa yanina mi birakacak senin acaba ? Evlenecegin adam seni gervekten sevse zaten kizinla ister

Bence de bu şartlar altında babada kalması daha hayırlı. Zaten o şekilde anlaşılmış. Muhtemelen eş adayının ailesi çocuklu kadın istemedi, çocuk babasında kalacak yanıma almayacağım diye ikna etti. Adam zaten ailesinin ağzına bakıyor, bu şartla kabul ettiler evlenmelerini diye çocuğun yanlarına gelmesini istemiyor. Ailesi laf eder çünkü.
Boşanalı henüz 1 sene olmuşken ilkokul çağındaki çocuğunun psikolojisi ve adaptasyon süreciyle ilgilenmek yerine, babasına şutlayıp evlenmek üzere ilişkiye başlamış. O da evlenirse geri alırım diyor bir de🤦🏻‍♀️
Sebebi şu

21 yaşında meslek yokken evlenmiş çocuk yapmış
İçinde her şeye hevesi kalmış

Kadın yaşamak istiyor çocuğu ayak bağı görüyor maalesef

Yargılamak istemiyorum ama artık gençler şunu görsün 21 yaşında evlenilmez
21 yaşında çocuk yapılmaz

Sizin fikriniz evlenmede anlaşılan ve kendinizi de babaannesi çok iyi bakıyor vs diyerek ikna etme çabasındasiniz... bilmiyorum 7 yaşında kızım var elim adamı için kızımdan vazgeçmek aklımın ucundan geçmez, az daha para biriktir ayrı eve çok diycem ama sen evlenmeyi kafaya koymussun ,bugün suratı düşen adam yarın kendi cocugunz olunca telefonda konuşma bile sürat aşar, arada gelince huzur vermez..sen saniyor musun ki sevgilikte böyle olan evlenince daha iyi olur, şu halinden beter olacak o zaman da ya kızından tamamen vazgeçeceksin ya da iki çocuklu boşanmış bir kadın olacaksın
Bi de ne alaka anne baba varken niye babaanne baksın? O zaman doğurmayacaktınız arkadaş! Kendi uçkurunuz için yapın sonra yine uçkurunuz için başınızdan atın! Ya ben oyuncak bebek bile atamam nasıl rahat bu insanlar sanki ölmüş de babaanne bakar diyor. Ölsen tamam ama sen sağsın niye sen annelik yapmak yerine babaannesini anne olmaya zorlayarak çocuğuna sevgi istismarı uyguluyorsun?
O çocuğun psikolojisini düşünmek bile istemiyorum!

İki tane kızım var dünyanın en iyi insanı da karşıma çıksa çocuklarımdan ayrı kalmak bir seçenek değil benim için...Çok çok iyi düşünüp hep zor olanın üzerine kararınızi verin..Bazı anneler evlenip ilk eşlerinden olan çocuklarını rahatlıkla bırakabiliyor..Ama gelecekte o çocukların ne olacagini hiç öngöremiyor..Çok yakın akrabam ilk eşinden olan çocuklarını bıraktı kızı hiç ama hiç görüşmedi onunla..Oğlu da hapislere girip çıkan birisi oldu...İkinci evliliğinden olan çocukları da büyüdü o eşinden de ayrıldı ve çocukları yine onunla görüşmek istemiyor..Herkes aynı derecede bağlı olamıyor...Allah hakkınızda hayırlısını nasip etsin inşallah..En çok ta evladınızin...

Paşam görüşmelerine de karışmazmış.
Lutfetmiş.

Diyemediniz mi senin karışmamana gerek yok, ortak çocuğumuz olduğunda ben zaten azaltılırım kızımla görüşmeyi diye?
Ortak cocuk olunca onceki cocukla niye gorusmeyi azaltiyor yahu? Evlatliktan mi dusuyor bu cocuk.

Konu sahibi başından itibaren evlenince çocuğunu yanına almayacağını söylemiş zaten. Burada da okumuyor muyuz, bu laflarla çocuklu erkeklerle evlenen kadınlar da hiçbir şekilde ısınmıyor o çocuklara, hayatında istemiyor. Kendisi neye şaşırmış anlamadım. Senin çocuğunu hiçbir zaman istemeyecek. Şimdi suratını asan yarın gitsin babasının yanına diyecek. Sen bu evliliği yaparak kızından vazgeçmiş olacaksın. Sevgilinin ailesi de aynı şekilde senin evinde kızını barındırmaz. Artık yeni doğuracağın çocuklarınla "mutlu, mesut" yaşarsın.

Son düzenleme:
su laf kedim icin soylense iliskiden vazgecerim o kadar soyleyeyim.
Kopeklerim var. Evlenince kopeklerini istemem diyen adami oyle bir terk ederim ki aklı almaz.

Ay kici kirik bir herifin köpeklerini evde istemem, annende kalsin dedigini düşündüm, sinir basti durduk yerde.

Sebebi şu

Yok bence bu vicdan, merhamet işi. Evlenip doğu görevine kocasının peşine gidip evde hizmet ederken neyin hevesini alacak? Muhtemelen aile yapısı, yetiştirilme tarzı bekar kadın olarak-hele ki boşanmış- yaşamaya müsait değil. Karşı taraf da çocuğu kabul etmiyor. Babaya verip evlenmek normal geliyor.

Çok acı değil mi ama henüz 7 yaşında olduğunuzu düşünün sizi herkesten sakınması gereken anneniz kısa bir süre önce tanıdığı bir “errrrrkek” için sizden vazgeçiyor.. sizi ayakbağı olarak görüyor.. bir kız çocuğu için çok çok üzücü

Biraz babaanne , biraz hala evinde sürünür bu çocuk ne yazık ki bu çocuğa bicilen hayat bu.

Sebebi şu

Ee ama bu sefer yine her şey içinde kalacak hem de 2. kez. Ama tek farkla; bu kez büyük ihtimalle boşanamayacak. Çünkü çocuk sayısı artmış olacak, elalem ne der diye düşünecek, işim yok diyecek.

Cidden böyle insanlara hayret ediyorum, aklım almıyor.

İnşallah kızın babası adamdır da kızına sahip çıkar, bırakmaz.

Başka yorumlarda da yazılmış , ailenin tayin bahanesine evliliği aceleye getirmesi hiç iyi değil. Yine benzer bir konu açılmıştı, neymiş " oğluşları doğu görevine evli gitmeliymiş, ona bakan biri olmalıymış" da cart curt, belli ki hizmetçi arıyorlar. Ayrıca bizim ülkede kolay kolay çocuklu bir kadını kabul eden erkek ailesi olmaz, imkansız değil ama çok zor. Ben bu yönden adamda da bir arıza olduğunu düşünüyorum. Ailesi sorunlu oğullarını bir an önce evlendirip başka şehre gönderip başlarından atmak istiyor belli ki.

Bu arada daha bir kere evlenmemişler sevgili bile bulamaz ( misal ben :) , millet 3 senede 2.evliliği yaşama derdinde. Sorun bende galiba.
Asıl sorun koştur koştur ikinci kez evlenmek, kızını görmezden gelmek, evleneceği haberini aile tanışmasında kızına haber vereceğini söylemek, kendi düşüncelerinin geri plana atıldığı, kızının istenmediği bir ilişkide hâlâ onu seviyorum diyebilmek diye düşünüyorum. Çocuklu olduğunu bilip tanışıyorsa bunun lafı bile olmamalı bunlar en baştan konuşulur. Çocuğu istemediği için bir de surat yapmış beyfendi ! Senin de belirttiğin gibi sevgilisinin ailesi kendi oğullarına hizmetçi köle arıyorlar.

Senin meselene gelecek olursak, aktif sosyal bir hayatın olsa bile erkeklerin geneli arızalı. Kafa dengi , anlayışlı, iyi niyetli , trip atmayan prenses olmayan bir erkek bulmak zorlaştı. Yoksa sevgili bulmak kolay.

Bi de ne alaka anne baba varken niye babaanne baksın? O zaman doğurmayacaktınız arkadaş! Kendi uçkurunuz için yapın sonra yine uçkurunuz için başınızdan atın! Ya ben oyuncak bebek bile atamam nasıl rahat bu insanlar sanki ölmüş de babaanne bakar diyor. Ölsen tamam ama sen sağsın niye sen annelik yapmak yerine babaannesini anne olmaya zorlayarak çocuğuna sevgi istismarı uyguluyorsun?
O çocuğun psikolojisini düşünmek bile istemiyorum!
Yeni kocadan bir çocuk daha yapıp onuda sonradan nereye bırakacağını şaşıracağına o kadar eminim ki.
İnsan nasıl çocuğundan vaz geçebilir yada vazgeçmeyi hesap edebilir evlenmek için hemde.

Ee ama bu sefer yine her şey içinde kalacak hem de 2. kez. Ama tek farkla; bu kez büyük ihtimalle boşanamayacak. Çünkü çocuk sayısı artmış olacak, elalem ne der diye düşünecek, işim yok diyecek.

Cidden böyle insanlara hayret ediyorum, aklım almıyor.

İnşallah kızın babası adamdır da kızına sahip çıkar, bırakmaz.
Öyle çözümü evlilikte arıyor sıkıntı o

Back
X