günaydın kızlar iki gecedir oğlum sabah karşı 5 gibi uyanıyor bir ağlama bir ağlama gözleri açık değil emmek istemiyor mama yemek istemiyor uyandırmaya çalışıyorum gözlerini açmıyor
çaresiz kaldım resmen
en son kakasını yaptı biraz emdi sonra tekrar uyudu.acaba midesini mi üşüttü allahım çok zor ya derdini anlatamıyor yavrum
bu arada bende uykusuz kaldım gece geç yattım sahura kalktım sonra da oğlum kalktı
bayram gelse de dinlensek biraz izin de aldım dokuz gün inş bol bol dinlenicem
dün akşam
3 küçük pide
domates salatalık zeytin çay
1 dilim sütlü irmik tatlısı(ilk defa yaptım güzeldi )
bir kase kiraz
sahurda
bir dilim karpuz peynir 2 dilim ekmek
Kaptancyim menumun azligi dilimin yarasindan dolayi.ben her yarada iki kilo veririm ama yemeye basliyinca hemen geri geliyolar.annelerimiz hep ayni.bizimkide hep zafiyet geciriyoruz gibi davranip yedirmeye calisir.
Uhscim benim ufaklita bir ara oyledi.gece uyaninca dua oku bide yatagina karinca duasi ve ayetel kursu duasini koy canim.ben cok faydasini gordum Allah in izniyle.
Bugun gene kayinvalidemdeyiz misafir var sevdidigim tatliyi yaptim goturmek icin Insaallah cok yemem
Uhs gecmis olsun.ben hemen dise bagladim ama.dis mi acep.
Seldom annene gec mis olsun.helal olsun misafiri savmissin.benbeceremezdim.
Ben de iyim iste.aglama krizlerim oluyor ya.bi doktora mi gitsem.kafam hic iyidegil.dunyanin tum yuku ben de sanki.hafta da iki uc aglamax krizlerim oluyor.sonraiyiyim.gecen hafta cocuklara cok bagiriyordum.kiz iyice hircinlasi.bu hafta frenliyorum kenfimi.hayirlisi.niye boyleoldu .
5 taneyle durdun demekAh caaaaanim bu kiloları nasıl biriktirdim sanıyorsunuz :) mutfakla aram süperdir...hatta 2 kez yemek yarışması madalyam bilene var :) hingal patatesli mantı...biz (gurculer) kayseri mantisi bilmeyiz...kavrulmus patatesle doldurup tereyağı ile servis yaparız...normalde bir tabak az gelir bana o derece hastayım ama 5 tane ile durdum annem bile takdir etti ki hiiiiic adeti değildir :)
şu evinize köyünüze bi taşının düzeniniz bir otursun devam ederse gidersin doktoraUhs gecmis olsun.ben hemen dise bagladim ama.dis mi acep.
Ben de iyim iste.aglama krizlerim oluyor ya.bi doktora mi gitsem.kafam hic iyidegil.dunyanin tum yuku ben de sanki.hafta da iki uc aglamax krizlerim oluyor.sonraiyiyim.gecen hafta cocuklara cok bagiriyordum.kiz iyice hircinlasi.bu hafta frenliyorum kenfimi.hayirlisi.niye boyleoldu .
ben de omega 3e ara verdim zannediyorum ben de kullansam iyi olacakomega3 kullan hayatım çok faydasını görürsün..
azı dişleri çıkarken genelde böyle huysuzlukları tavan yapıyor, olabilir mi? bir de bazen sebepsiz ağlamaları da olabiliyor çocukların tam adını hatırlayamadım ama intravogal mi neydi adı...inşallah sıradan şeylerdir..eh böyle ağlaya zırlaya büyüyorlar..benimki 7 yaşını bitirdi, dün gece boyu rüyasında ağladı, tabi piskopat anne hemen ortaya çıkıp ne oldu paniği yaşadı :/ dün bir de psikolog görüşmesi vardı, travmatik bişey mi konuştular acaba diye işkillendim durdum, ve aslında sorun neymiş biliyomusun, çok sıkışmış ama uyanamıyor derin uykudan :) çok uzun sürünce artık dayanamayıp iyice uyanırdım koşa koşa tuvalete gitti ve gecenin kalanı huzurla bitti :) bazen bizim yazdıklarımızdan çok daha basit olabiliyor herşey...
ağız yarası bir çok hastalığın semptomu olduğunu bilirsin di mi?? allah korusun sakın ihmal etme ve sebebini bulmadıkça geçici çözümlerle idare etme lütfen!! böyle şom ağızlı gibi olmak istemiyorum ama lütfen lütfen ihmal etme!!
allah razı olsun...canım annenlerde olmanın, kendi düzenini bir türlü kuramamamış olmanın sıkıntısı olmalı bu hiç kolay değil sonuçta...allah yardımcın olsun..az kaldı bayrama inşallah..olan da kuzucuklara oluyor böyle durumlarda..nedense ben senin de iki oğlun var gibi hatırlıyordum kız nerden çıktı :) kaç yaşında prenses? onlar da kendi düzenlerini arıyorlardır şimdi...allah kolaylasın inşallah
Allah yardımcınız olsun. senin gibi anneyi bulmuşlar daha ne isteyecekler acabaBu saat oldu ve ben hâlâ ayaktayım :/ sabah sosyal hizmet uzmanı ev ziyaretine gelecek...hiçbir sıkıntı yok rutin uygulama ama ben çoook gerginimdualariniza talibim :/
sağol canım bugün ilk iş onu yapıcamKaptancyim menumun azligi dilimin yarasindan dolayi.ben her yarada iki kilo veririm ama yemeye basliyinca hemen geri geliyolar.annelerimiz hep ayni.bizimkide hep zafiyet geciriyoruz gibi davranip yedirmeye calisir.
Uhscim benim ufaklita bir ara oyledi.gece uyaninca dua oku bide yatagina karinca duasi ve ayetel kursu duasini koy canim.ben cok faydasini gordum Allah in izniyle.
Bugun gene kayinvalidemdeyiz misafir var sevdidigim tatliyi yaptim goturmek icin Insaallah cok yemem
çok şükür hedefcim bu gece güzel uyudu dün alerji damlasını vermedim acaba ondan mı ya da banyo yaptırdım akşam ondan mı bilmem güzel uyuduhah işt abana sataşırsanız anneniz de size sataşır
ne anne ama yaaa, ama bence o ısrarı senin geçmişte annene yaşattığın diyet tecrübelerinden olsa gerekbir yerde paylaşmışsın, aç gezmişsin ayılmış bayılmışsın falan, sende bayılacak kadar aç kalabilme performansını gören kadının gözü korkmuştur.
geçmiş olsun, havalr sıcak ya bağırsakları falan da bozulmuş olabilir, bu gün nasıl oldu peki?
evet yarışı sen kazandık. hiç hesaba kitaba gerek yok ben kilo aldım çünkü geçen aya göre, ama istersen bu perşembe tekrar bir yarış daha başlatalım aramızda
valla siyahbeyaz ambu sana nasıl yetişti hayret. zannediyorum bu tayin ve okul tatıili seni etkiledi. biz çalışan kadınlar tatiilerde düzenimiz değişince adapte olamıyoruz, ambu garibim zaten evde en zor koşullara alıştığı için bir komando misali 2 çocuk ensesinde diyete devam ediyor
'2 çocuk+izinli bir koca' bakalım ambuya kaç kilo aldıracak
geçmiş olsun bir de o satten sonra hazırladıkların için hay maşallah
ooooo maşallah canım ne güzel hamarat bayansın bende öğrenmeye çalışıyorum cumartesi kayınvalidemgili çağırdım iftara güzel birşeyler hazırlamak istiyorum dün de terbiyeli tavuk çorba denedim eşim beğendi(normalde mercimek çorbası hariç çorba sevmez)Ah caaaaanim bu kiloları nasıl biriktirdim sanıyorsunuz :) mutfakla aram süperdir...hatta 2 kez yemek yarışması madalyam bilene var :) hingal patatesli mantı...biz (gurculer) kayseri mantisi bilmeyiz...kavrulmus patatesle doldurup tereyağı ile servis yaparız...normalde bir tabak az gelir bana o derece hastayım ama 5 tane ile durdum annem bile takdir etti ki hiiiiic adeti değildir :)
Uhs gecmis olsun.ben hemen dise bagladim ama.dis mi acep.
rahat ol tatlım rutin uygulamaymış allahın izniyle geçer gider bunu ne sıklıkla yapıyorlar tatlımBu saat oldu ve ben hâlâ ayaktayım :/ sabah sosyal hizmet uzmanı ev ziyaretine gelecek...hiçbir sıkıntı yok rutin uygulama ama ben çoook gerginimdualariniza talibim :/
allah yardımcın olsun tatlım 3 çocukla da kolay değil vallaaccıktan da ben çocuklardan dert yanayım.
dün bakıcımın özel işinden dolayı öğleye kadar izin aldım, işe gitmedim. öğleden sonra da ufaklıkları kardeşime bıraktım büyüüğü yanıma alıp işe geldim. biliyordum benim için zor bir gün olacaktı ama bu kadar zor olacağını tahmin etmemiştim!
daha sabah uyanırken benim ikizin huysuz teki ağlayarak uyandı ' annnneeeee güneş açtı uyuyamıyoruuuuuuum'. ulen veled güneşle ne işin var yat işte annen oruçlu işe gitmeyecek.biliyorum ki uyumaz ben de kalktım salona tv karşına götürdüm o tv izleyecek ben de salonda kanapede kıvrılıp uyuyacam. o kıvrılıp uyuma fırsatım bir türlü olmadı. sırasıyla kalkanlar, kahvaltı yapmak isteyenler, daha kötüsü kahvaltısını yapmak istemeyen aç gezenler dwerken öğleni zor ettim. şükür ki işe gittim. iş yeinde biraz nefes aldım. eve gittim ve kaldığımız yerden devam ettik. ama benim sabrım iyice taşmıştı, bağıran çağıran aşağılayan bir anneydim dün. iş yerinde bile öğle arasında kapımı çeker uyurum, yarım saat bile dinlensem yeter ama çocuklar o yarım saati vermediler bana...bir de akşama iftara davetliydik, neyime ise davete gitmek. gidecek yer eşimin işyeri olduğu için ne giysem ne giydirsem telaşına düştüm. sırf şık olsun diye giydiğim topuklu ayakkabı ve şaldan rahatsız oldum durdum, şal yaktı da yaktı. daha giyinirken söyleniyordum zaten çocuklar iftarda yemek yedirmeyecek, iftarda şık ve aç olmaktansa evde pijamalarımla oruuç açmayı tercih ederdimdiye ama çok geçti, söz vermiştik bir kere. iftara gitttik ama çocuklara tembihleye tembihleye sandalyede oturmaları gerektiği oratlıkta koşmalarını istemediğimizi söyledik. şükür ki öyle oldu dolayısıyla duygusal kıtlıktan çıkmış ben ortalıktaki herşeyi yemek için fırsat buldum:26:
iftar sonrası sahile çay içmeye gittik, çocuklara dondurma alıp rezilliğimize rezillik ekledik, aktıydı bulaştıydı diye ağlamalar sonra arabada ben orda oturmayacaktım diye sızlamalarla eve döndük. iftara için çıkarken apartman kapısında ağlıyordu benimkişler dönerken de ağlıyorlardı
sabah mızlayarak yataktan kalkan çocuğum gene yatarken de mızladığı için bir kaç defa uyardım baktım kar etmiyor kurt kadına döndüm. bu ara yanımdan kalkıp gittiler babalarına, annemi darlattım ben diyormuş sıpa
bu sabah ise yataktan zor kaldırdık , galiba dün uykusuz kaldığı için huysuzluk edip durmuş
bir gerilim filmi tadında geçen dünümü sabırla okuduğunuz için teşekkürler
5 taneyle durdun demekben dün netten baktım hıngal neydi diye hatırladım, eşim sivaslı eltimin kzıı yapmıştı bize, biz onu naneli torba yoğurtlusunu yaparız ve çok severiz.dün dedim bir ara yapsam mı ama çok yemememk için az yapmam gerekir diye düşündüm.
Allah yardımcınız olsun. senin gibi anneyi bulmuşlar daha ne isteyecekler acaba
accıktan da ben çocuklardan dert yanayım.
dün bakıcımın özel işinden dolayı öğleye kadar izin aldım, işe gitmedim. öğleden sonra da ufaklıkları kardeşime bıraktım büyüüğü yanıma alıp işe geldim. biliyordum benim için zor bir gün olacaktı ama bu kadar zor olacağını tahmin etmemiştim!
daha sabah uyanırken benim ikizin huysuz teki ağlayarak uyandı ' annnneeeee güneş açtı uyuyamıyoruuuuuuum'. ulen veled güneşle ne işin var yat işte annen oruçlu işe gitmeyecek.biliyorum ki uyumaz ben de kalktım salona tv karşına götürdüm o tv izleyecek ben de salonda kanapede kıvrılıp uyuyacam. o kıvrılıp uyuma fırsatım bir türlü olmadı. sırasıyla kalkanlar, kahvaltı yapmak isteyenler, daha kötüsü kahvaltısını yapmak istemeyen aç gezenler dwerken öğleni zor ettim. şükür ki işe gittim. iş yeinde biraz nefes aldım. eve gittim ve kaldığımız yerden devam ettik. ama benim sabrım iyice taşmıştı, bağıran çağıran aşağılayan bir anneydim dün. iş yerinde bile öğle arasında kapımı çeker uyurum, yarım saat bile dinlensem yeter ama çocuklar o yarım saati vermediler bana...bir de akşama iftara davetliydik, neyime ise davete gitmek. gidecek yer eşimin işyeri olduğu için ne giysem ne giydirsem telaşına düştüm. sırf şık olsun diye giydiğim topuklu ayakkabı ve şaldan rahatsız oldum durdum, şal yaktı da yaktı. daha giyinirken söyleniyordum zaten çocuklar iftarda yemek yedirmeyecek, iftarda şık ve aç olmaktansa evde pijamalarımla oruuç açmayı tercih ederdimdiye ama çok geçti, söz vermiştik bir kere. iftara gitttik ama çocuklara tembihleye tembihleye sandalyede oturmaları gerektiği oratlıkta koşmalarını istemediğimizi söyledik. şükür ki öyle oldu dolayısıyla duygusal kıtlıktan çıkmış ben ortalıktaki herşeyi yemek için fırsat buldum:26:
iftar sonrası sahile çay içmeye gittik, çocuklara dondurma alıp rezilliğimize rezillik ekledik, aktıydı bulaştıydı diye ağlamalar sonra arabada ben orda oturmayacaktım diye sızlamalarla eve döndük. iftara için çıkarken apartman kapısında ağlıyordu benimkişler dönerken de ağlıyorlardı
sabah mızlayarak yataktan kalkan çocuğum gene yatarken de mızladığı için bir kaç defa uyardım baktım kar etmiyor kurt kadına döndüm. bu ara yanımdan kalkıp gittiler babalarına, annemi darlattım ben diyormuş sıpa
bu sabah ise yataktan zor kaldırdık , galiba dün uykusuz kaldığı için huysuzluk edip durmuş
bir gerilim filmi tadında geçen dünümü sabırla okuduğunuz için teşekkürler
deterjanı da mı soruyorlar ,ilginçgeçti gitti çok şükür..bu sefer sevimli bir kızcağız geldi abuk subuk sorular sormadı neyseki!! mimkinse yinede bidaaaa görüşmeyelim :/aslında iyi bişey takip etmeleri ama sadece dosya el değiştirince bi tanışalım diye geliyor bi daha hiiiiç arayıp sormuyorlar...bi de gelince hangi deterjanı kullanıyorsun, 7 yaşındaki çocuk için!! pencerelerde güvenlik kilidi varmı falan gibi saçma salak şeyler soruyorlar...ki camlarım zaten ferforjeli...laf olsun ziyaretleri..neyse bitti gitti
allah yar ve yardımcın olsun hedefcim walla idolümsün ne diyeyim...bişeyi merak ediyorum ikinci hamileliğini hele bir de ikiz olduğunu duyunca ne tepki vermiştin :) ben bayılırdım heralde :) bi de kuzum zaten farkındaymış daralttığının annesi ama naaapsın canı da sıkılmasaymış :)
deterjanı da mı soruyorlar ,ilginç. az önce senin yazdıklarını ve kendi yazdıklarımı düşününce iyi ki sosyal hizmet uzmanları bize gelmiyorlar diye düşünürken bir de tursil içime dert olmaya başladı ya adına bakmayın beyazlar için olanı çok güzel leke çıkarıoyo ama acaba o uzmanlar deterjanda ucuza mı kaçıyor diye mi bakıyorlar ki, organik ürün kullanımı çok yaygın değil öyle bir beklentileri olduğu zannetmiyorum, geriye kalanlar da pahalı veya ucuz üç aşağı 5 yukarı aynısı:44:
gelelim ikiz hamileiği öğrendiğmdeki hislerime. ben hamileliği baya planladım kilo verdim, büyüğü sütten kestim vs. hamileliğimi depresif ruh halimden anladım, adetimi 1 gün geçmişti ki banka sırası beklerken işyerime dönüp o arada derede test yaptım kendime ve hamileydim o kadar emindim yani pozitif çıkacağından, sevindim tabi. kardeşim de 3,5 aylık ikiz hamileydi bana reklam edip duruyordu yok 2 tane kese var içinde 2 tane nokta var, ona çok sevinmiş ve özenmiştim. hamileliğimin 8. haftasında ultrasona gittiğimde eğer doktor 1 bebk deseydi iyi baksanız orda bi yerde bi tane daha olabilir diye soracaktımdoktor aaaaa ilginç diyince 'ikiz demseniz zaten soracaktım ' diye sırıtmış olacam ki doktor ' hiç nasıl bakacam diye düşünmüyorsun , gülüyorsun' demişti... doktor tecrübeli kadınmış uzunca bir zaman nasıl bakarım demedim, kardeşim zor bir doğum geçirince annem ve ben doğumdan accık tırstık, çocuklar doğduktan sonra da başımıza gelenleri fark ettik...aman işte imtihan , herkesin imtihanı farklı bir şeyle.
ben başkalarına bağlı olmayı sevmem, birazcık bencil de davranıyor olabilirim. çocuklar tek tek bile olsaydı atardım onları bebek arabasına kimseye eyvallah demeden çarşıda pazarda işimi görür gelirdim ama o kadar zor duruma düştüm ki başkalarından yardım bekledim, çocuğu yarım saatliğine yanına alan komşu kadının ne kadar iyi birisi olduğunu anladım, kimisnde para vardır zaman yoktur, kimisinde zaman vardır başka bişeyi eksiktir. bizim için kıymetsiz olan bir şeyin başkaları için çok değerli olabilidğini gördüm. daha terbiye edilmesi gereken çoook özelliklerim olduğu için zannımca imtihanım da devam edecek.
şimdi birilerinin ikiz bebk beklediğini görünce acıyorum içimde pis bir mutluluk oluyor ben atlattım sıra onda diye. ve çocukların patırtısı yüzünden yukarı tıklatma huyu kapan (hatta bazen çocuklar düştüğünde bile tıklatıyorlardı) alt kat komşumun 25 yaşındaki bekar kızı için 'allahım şu kıza hayırlı bir eş ve üçüz çocuk ver' diye dua ediyorum
Bu saat oldu ve ben hâlâ ayaktayım :/ sabah sosyal hizmet uzmanı ev ziyaretine gelecek...hiçbir sıkıntı yok rutin uygulama ama ben çoook gerginimdualariniza talibim :/
Anammmmmm. Suan 1 kullanici 49 ziyaretci var.
Bugun gene gelmistim ama yazicakken tel caldi birdahada firsatim olmadi.
Seldomcum ziyaretin guzel gecmis cok sukur.ama zor isler bunlar .
Hedefcim valla alkisi hakediyosun.uc cocukla bas etmek gercekten buyuk basari Masaallah sana.
Uhscim bebisinin iyi olmasina sevindim canim.
Degerli rakibim siyahbeyazi goremedim yarini cooook buyuk merakla bekliyorum.Insaallah hayal kirikligina ugramam.
Gelelim yediklerime dun geceki sahurum bir lahmacun
bugunki iftar iki bardak su iki tabak iskembe corbasi.
Malesef agzim hala kotu.sahur icin kendime 4 lu puding aldim onu yiycem Insaallah.bugun doktora gittim yokmus malesef
ambu bazı vitamin eksikliklerinden ağız yarası olabiliyor, özellikle düşük kalori alırken ki ben isveç diyetinin 4. gününden sonra yaşamıştım ağız yaraları başlıyor. süt yoğurtta bulunan b vitamini eksikliğinden ve magnezyum çinko eksikliğine olabiliyor. Kara dut şurubu iyi demişlerdi, pekmez de olur 1 yk kaşığı kadar yemeye çalış en azından ramazan boyunca. bunlar eksikliği tamamlamak için , bir de ada çayı ile ağzını gargara yap. koyu bir adaçayı demliyorsun 1 sb suya 3 poşet çay mesela, sonra bununla ağzını iftarda sahurda gargara yap, evelallah şifa bulursun (ibrahim saracoğlu gibi hisstettim kendimi)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?