2 yaşı doldurmuş bebeklerin annelerinin paylaşım alanı

arkadaşlar, bende eğitime başladım, aslında 1ayönce başlamıştık reddedince üzerine gitmedim, ama arada anlatıyodum (anlıyomuydu o ayrı tabiiki), çok yazı okudum doktora sordum eğitim için en iyi ay yaz aylarıdır dedi,popo ne kadar açık kalırsa o kadar iyidir, kazalar olucak mutlaka sakın kızma, yaptığında da alkışla... aynen yaptım iyi gidiyo şimdilik ama gece bez bağlamak zorunda kalıyorum bir gündüzü halledeyim sonra geceye gelicem, allah hepimizin yardımcısı olsun .

merhaba arkadaşlar.

benim kızımda 2 yaşını haziranda doldurdu.geçen ay sütten kestim. ilk 3 gece işkenceydi. düz duvardan yukarı tırmandırdı bizi yani ooo derece. sonra yavaş yavaş alıştı. şimdi sıra geldi tuvalet eğitimine. daha başlamadık başlamayada cesaretim yok.kızım çok inatçı ve çoookkk yaramaz dur durağı yoktur.kabul etmeyecek reddedecek diye çok korkuyorum ki eminimde öyle olacak. hiç uysal değildir sinir küpüdür.ben nasıl halledecem bu tuvalet eğitimini bilemiyorum. kızım ve tuvalet eğitimi aklım almıyor valla.:1shok:senağlama

Benim oğlum 26 aylık...Henüz tuvalet eğitimine başlayamadık.Çok korkuyor.Lazımlık görmek ve o konu hakkında konuşmak istemiyor.Yoksa kabız oluyor.Ben de üstelemiyorum.Ne zaman isterse o zaman olsun.Kızım onun kadarken çişini de kakasını da söylüyordu.Kızlar da biraz daha kolay oluyor bu süreç...Bana da size de kolay gelsin...Sevgiler...a.s.

arkadaşlar benim kızım ağustosta 2 yaşını dolduracak 2ay öncesine kadar kakasını tuvalete yapıyordu söylüyordu yada ben anlayınca götürüyordum bir hevesle lazımlık aldık ama şimdi hiç oturmuyo hatta tuvalete bile girmek istemiyo ne yapıcam ben şimdi acaba tamamen bezini söksem alışırmı ne dersiniz:uhm:

bizde hala tuvalete alışmadık bir kaç deneme olumsuzlukla sonuçlanınca tekrar denemeye cesaret edemiyorum çıktığımız küçük seyahatte arkadaşların kızlarının lazımlığa yapmtığını görünce heveslendi aslında şimdi bir lazımlık alıp deneyceğim bakalım inş. bu sefer bir sonuç alırız..

arkadaşlar ben kızımın bezini söküp attım 15gün olacak iyi gidiyoruz sayılır tuvalete ablamın kzıyla girdi öncesinde yazdığım gibi girmiyodu ağlıyodu hep ama onu çok sevdiği için bir kere beraber girdiler şimdi şükür diyorum ufak tefek şeyler hatalar olsada öğrenecek biliyorum a.s.

hazıran da 2 yasını doldurdu kızım ve yaklasık 15 gundur cısını soyluyor
wc ye alıstı dırek lazımlıgını bır kez bıle kullanmadı..
umarım kısa zamanda bu buyuk yukden kurtulursunuz a.s.

Merhaba kizla bu forumu daha yeni gordugume inanamiyorum.Benimde 25 aylik 1 oglum var.Siddetli bir sekilde 2 yas sendromunu yasiyoruz.Oglum daha onceden de sakin bir cocuk degildi simdi iyice inatci olmaya basladi bende bunun gecici olmasina ve onda karakter olarak kalmamasina o kadar inanmak istiyorum ki.Gecici 1 yada 2 yil katlanilir onemli olan iyi bir sekilde yetistirebilmek insaallah tabi.Bide onceden bana duskun degildi simdi ise beni gozunun onunden hic ayirmak istemiyor malesef.
Ayrica bizde tuvalet egitime daha tam baslamadik ben arada acik birakip goturuyorum ama o henuz soylemiyor.Hepimizekolay gelsin artik takip ederim buradan sizin ufakliklari.

-tatlicadiarzu-ay kızlar benim oğlumda pramatüre doğdu çok erken doğdu ve ileri derecede hiperaktivite var doktorlar sürekli inceleyip duruyolar yavrumu anormal hareketli diye.:bbo: uykusunda bile bi sn duramıyo yerinde vee 31 ağustosta 2 yaşına giriyo. şuanda zaten canımızı okuyo birde dediğiniz gibi olursa vay halimize :teytey: ben de duymuştum çift yaşlar tek yaşlara oranla çok daha zor geçiyor diye.kafamçokkarıştı. hepimize allah kolaylık versin:):)

yeni ramıza katılan arkadaşlarımız hoş geldiniz güzel paylaşım lar hoş sohbetler ve dertleşmeler diliyorum tabii bizim afacanlardan ne kadar fırsat olursa-tatlicadiarzu-kaydirigubbakcemile5

Benim oğlumda 27 aylık .Çok şükür şuana kadar 2 yaş sendromunu yaşamadık,çok uysal.Arasıra tutuyor,dediğni bazan anlayamıyoruz o zaman kızıyor.
Oldukça hareketli,meraklı,konuşamıyor,pandomim yapıyor,anlıyoruz.Yarım yamalak,eksik,hiç alakasız hecelerle konuşmasına bayılıyorum.
İlgilendiği şeylere,sorularına sanki karşımda yetişkin varmış gibi anlatıyorum,bilgilendiriyorum,anlıyor,ikna oluyor.
Henüz tuvalet eğitimine hazır değil.Anneme gittiğimizde (iki hafta önce) annem altını boş bırakalım dedi. Denedik ,10 gün bezsiz gezdi ama hazır olmadığına inandım.Sanırım daha zamana ihtiyacımız var,en azından konuşana kadar.
Allah hepimize kolaylık versin.

2 yaş sendromu derken hırçındı inatçıydı derken bitti bitiyor 3 doldurmasına şurda 2 ay kadar az bi süre kaldı ama bana hiç sakinlemiş bir çocuk değilde git gide dahada hırçınlaşan bir çocuk gibi geliyor umduğum gibi acaba 3 yaşında bu sakinliği yaşayamıyacağızmı arkadaşlar hee ne dersiniz?

hey gidi günler hey! bu foruma ilk yazdığımda, şu an üç yaşında olan kızım için yazmışım.Zaman nasıl da geçiyor
O zamanlar kızım 2 yaşındayken, küçük 1 e yaklaşıyordu...nihayet küçüğüm 22 aylık ve sendrom belirtileri kendini gösteriyor..hele yerken inatlaşması yok mu!!........., ben merak ediyorum sizin 2 yaşındaki meleklerin kilo ve boyu nedir?..benim ki malesef çok zayıf ve ben endişelenmeye başladım da, bir de yemeye karşı inadı var.. boyu ise 84 cm...sizinkiler nasıl?

Son düzenleme:
herkese merhabalar aranıza benide alırmısınız? benimde 25 aylık bir kızım var bizde çok sorun yaşıyoruz uyku-yeme-inatlaşma-hırçınlı kısacası yok yok zaten bebekliğinden beri çok hareketliydi artık hiç zapdedemiyoru.
benim asıl sorunum uyku şuaralar kendi yatağında sallamadan uyusun istiyorum fakat olmuuyorda olmuyor yatmak istemiyor gözlerini ovuşturuyor esniyor ama uykum yok diye direniyor yatağına koyuyorum hadi uyu diyıyorum anında kalkıyor uyumuycam diyor masal anlatıyorum ninni söylüyorum olmuyor heryer karanlık tv kapalı ama uyumuyor nasıl bir yöntem denemem gerekiyor lütfen bana yardım edin

hoşgeldin canım aramıza benim kız artık üçü doldurdu ama konu sorumlusu olarak seni karşılamak istedim uyku konusunda geç kalmışsın gibi geldi bana daha erken dönemde buna alıştırman gerekiyodu sanırım müzikle uyutmayı dene bide canım ben kızımı öyle alıştırmıştım müzik açıp yatırdımmı onu dinlerken uyuyordu neyi dinlemekten hoşlandığını bilirsin onu aç onu dinleken uyur umarım denemekte yarar var ....

merhaba anneler...
benim bebeğim daha 9 aylık ama size bir sorum olacak daha doğrusu bir yakınım sormak istedi...

2buçuk yaşında kızı var hatta geçiyor 2 buçuk yaşını daha yeni konuşmaya bişeyler demeye başladı ve halen çişini söyleyemiyor birde boyu 87 cm kilosu da 12 buçuk muş..normal değerlerde mi??
şimdiden teşekkürler....

merhabalar canım boy ve kilosu konusunda herhangi bir yorum yapamıyacağım ama belki şimdi söyliyeceklerim arkadaşını rahatlata bilir benim kızım 3 yaşını dolduralı 3 ay oldu ve hala bezini çıkarmıyor çişini söylememekte diretiyo konuşma konusuna gelince oda daha yeni yeni cümleler kurmaya başladı ve bende zamanında bu konudan dolayı telaşlanıp bu konuyla ilgili konu açmıştım kızım hala konuşmuyor diye sağolsunlar kkda bu konuyla ilgili bir çok arkadaş beni rahatlattı arkadaşın eğer çocuğunda başka herhangi önemli bir problem görmüyorsa henüz bu konularda endişelenmesi erken diyorum ben tabi yinede gönül rahatlığı için bir doktora baş vurması en güzeli...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…