2 yaşı doldurmuş bebeklerin annelerinin paylaşım alanı

Merhaba arkadaslar,
benimde 25 aylik kizim var.
yazilanlara soyle bir baktimda , herkesin cocuklarinda gozlemledigi hemen hemen ayni.
ya anneler olarak sizler nasil tepkiler veriyorsunuz.
yani cocuk 2 li yas sendromunu yasarken sizde bir sendrom icine girmiyormusunuz.
ben tutarsiz davranislarimdan dolayi kendime cok kiziyorum..aniden parlayan aninda sonen bir hal aldim..tabiki kizimda benim davranisima akil erdiremiyor..
kendimle ve cocugumla olan iletisimimde orta bir kivam bulamadim.

sicagi sicagina az once yasanmis bir ornek vereyim size;
gunluk ev temizligini yaptiktan sonra bu genelde 2-3 saat suruyor.ayni yerden birkac kere gecmem gerekigi icin.(titizligimden degil kizimin aninda dagitmasindan dolayi)..tamam diyorum cocuk bu, tabiki put gibi oturamaz, kardesi yok , evde yalniz napacak enerjisini ya oyuncaklariyla oynayip yada iste kendini oyalayacak birseyler bularak gununu gecirip hem ogrenecek hem eglenecek..neyse..
suyla oynamak bizdede var, ozellikle caydanligina su koyup kendince yemek pisirmeler bazen bu suyun icine pecete yada elindeki yiyecekleri dograma gibi gunluk ev sulamasini yaptiktan sonra eline aldigi sakizla koltuklara sivaya sivaya oynmis..bunada ok..dedim
artik sabrimin sinirlarini zorluyor..yinede
-bak uzuldum ,
hem anne cok yorulda
hemde koltugumuz kaka oldu niye yaptin birdaha yapma tamammi- diye
sakin bir dille yaptiginin yanlis oldugunu anlattim..(hani dogrusu o ya.:)

elimdeki bezleri minumum temizlik malzemesini koyduktan 5 dk.sonra..ben bilgisayar basindayim o koltukta oturmus hem cizgi film seyredip hede biskuvi yiyor..
daha dogrusu ben oyle zannediyorum..anne diye bir sesle..
goz goze geldik ve gulerek (cunku biliyor kizacagimi) kirip kirip ufaladigi biskuvi tabagini gozumun icine baka baka yere doktu..
uff...nasil kan beynime cikti anlatamam.
evde kukruyorum adeta..artik neresi gelirse bir saplak iniyor...( uzulerek yaziyorum..cunku cok icim aciyor..halende aciyor..
kotu anneyim ,
biliyorum ki yanlisim ,boyle tepki vermemem lazim..
ama insanim .. iste ok bir kere yaydan ciktimi geri donmuyor..

aninda, ejderhaligim bitince

kizima sarilip aglama nobetine tutuldum..
ben onu teselli edip aglama diyecegime..o benim o halime daha cok uzulup icerleyip hem aglamasini arttirdi , hemde minik elleriyle yanaklarimi sildi...uffff..
sanirim reglimde yaklasiyor onun verdigi bir streste var..

ay neyse baska birsey yazmak istemedi canim...ohh biraz daha olsa icimi dokup icimdeki aciyi attim sanirim...
birdaha ani tepki verme diyorum kendime..of offf..hemde ne of
cok uzgunumde, artik ne yazacagimi bilemedim..
benim icim yaniyor , canimin icide simdi uykuda..

uf iste boyle

kızlar benim kızım var agustos 5 te 3 olacak:teytey:sbenim kzım su anda afeti devran allahım görmeyin:a015:her seye aglıyor.kızgın hep.bana vuruyo...kendi istediği kıyafetleri giyiyor yada bana giydiriyor hemde zorla..inat inat hemde nasıl:1shok:benim miniğim böyle değildi 2 yaş sendromunda eminim ve az kaldı 3 ayımız kaldı surada düzelecek sakinleşecek inşallah:çok üzgünüm:doktora da sordum hemen hemen her bebekte bu yaşta böyle şeyler olur dedi:1shok:allah hepimize sabır versinnn

kızım yine sanah 6.30 da kalktı kahvaltısını etti oturdu çizgi film bakıo bir atraftanda çilek yiyo ya benim çok uykum var ama bu çocuk ne zaman biraz daha geç kalkçak

günaydınlar benim oğlumda çok yaramaz neyseki şimdi uyuyo birazdan kalkar kalkınca evde terör estiriyo bana

slm kızlar benım kızımda agustosun 4ünde 2 yasını dolduracak.bende o zaman geleyım barı.size iyi muhabbetler

merhaba arkadaşlar 2 yaşına girip huy değiştirmeyen var benim oğlum öyle inatçılığı ağlama nöbetleri de galiba ben şanslı annelerdenim.ama kızımda çok sorun yaşadım canıma okuyordu.büyüdükçe azalıcak sanmayın ozamanda başka şeyler çıkacak.2 yaşını çok arayacaksınız.keyfini çıkartın bence sevgiler...

selam beni kızım da 2.5 yasında.yaramaz meraklı ama en tatlı çağı.bayılıyorum ona:) büyüyünce de kendini böyle sevdirir mi acaba:)

inan canım aynı şeyleri bi de yasıyoruz.heryer dağınık yerler bizküvi ve ekmek kırıntılrıyla dolu.vermesem ağlıyor.ama bu vurma konusunda kendine hakim olmalısın.ben bugüne kadar 3 fiske vurdum sonuncusunda kzızm odaya kapattı kendini açmadı kapıyı.ve ertesi gün anneme beni dövmee demiş okadar züldümki.ve sadece yüzüne bir fiske vurmuştum o kadar yani.normalde gayet sabırlı davranıyordum.ve o günden sonra asla ve asla dedim.şimdi kendisiyle daha iyiyiz.kzızmı cok seviyorum.eger ben tutarsız davranışlar sergilersem ilerde o da tutarsız olur.amacımız insanlarla ilşkileri iyi olan ,annesine babsına saygı ve sevgi duyan cocuklar yetiştirmek.asla bir daha vurma derim ben canım.onlar bizim aynamız.biz nasılsak onlar da bizi taklit ediyorlar.
sevgilerimle

benimki kendisi artık tuvalete yapmak istediğini belirtti ama tutmayı bitürlü öğrenemedi pazartesi çalışmalara başlıyacağız dua edin yaaa kolayca hallaedelim bu işi:a015:

daha önce yazmıştım bu topiğe kızlar benim ikizler 16 ay 21 günlük oldular bugün. daha iki yaşlarına var ama burada yazdıklarınızın çoğu var benimkilerde en çokta sinirlilik kızınca kafalarını yere vuruyorlar görmemezlikten geliyorum ama nafile öyle huysuz oldular ki birbirlerini ısırıyorlar beni kıskanıyorlar.aslında oğlum kızıma göre daha sakin bazen kızım onu çok eziyor ben karışmak istemiyorum aralarındaki tartışmaya yüz bulmasınlar diye ama her kavga ağlama ve sinir krizleriyle sonuçlanıyor.allahtan sabır diliyorum hep.sağlıkları yerinde olsunda diyorum.çok zor işimiz.

Merhaba Ben Ayfer Kusadasindan Benimde 18 Aylik Bir Kizim Var...kasim Doğumlu Sizinle Bilgi Alisverisinde Bulunursak Cok Sevinirim...

25 aylık oğlum tuvalet olayından ve çıplak kalmaktan çok korkuyor.Kakasını söylüyor ama çok korktuğundan bezini çıkaramıyorum.Havalar ısındıkça alışır herhalde...

kızlar allah hepimizin çocuğuna uzun sağlıklı ömür versin bizlerede tabiii benim oğlumda aralıkta iki yaşına girecek hala emziriyorum onu ama memeye çok düşkün hiçbirşey yemek istemiyor bu yüzden sütten kesmek istiyorum tecrübelerinizi benimle paylaşırsanız çok sevina.s.irim sevgiler

merhaba hanımlar...ağustosta bizde 2 yaşımıza giricez..ama şimdiden köksöktürüyo..merilcan seni çok iyi anlıyorum canım..bende kızımı yeni sütten kestim..çok düşkündü..12 gün oldu...ilk iki üç gün biraz zorlanıyolar,özellikle ilk gece çok sabırlı olman lazım...sadec aç kalmamasıan ve yatmadan önce karnının tok olmasına dikkat et..bir de benim sütüm çok boldu..uzun süre kesilmedi..10. günden sonra yavaş yavaş inmeye başladı..işte biraz sabırlı olmak gerekiyo..ağrın birza olucaktır...eczanede bi ilacı varmış galiba..ismini bilmiyorum ama..bi tane alınca hiç ağrın sızın kalmıyomuş...ben ağrı kesici aldım arada..birde sıcak sabunlu havluyu göğüslerinin üstüne koy..oda rahatlatıyo canım...

gelelim bize..bizim 2 yaşımızı 2,5 ay var gitmemize ama şimdiden dediğim dediğiz..istediğini yaptırıyo..her istediğini söylüyo..mammam..su gibi..ama iş yapamıyorum kök söktürüyo bana..kızlar kaka çiş demeye başladı bende dün lazımlık aldım..alıştırmaya nasıl başlıcam erkenmi..yardımlarınızı bekliyorum...
:1hug:

canım çok teşekkür ederim bilgiler için dün vermedim hiç ve dolayısı ile hiç uyumadık ikimizde bana gelince sanki ateşim çok yükselmiş gibi geliyor ama dışarıdan bakıldığında bişey yok göğüslerim çok ağrıyor taş oldular sanki eşim dr benim o ilaçlardan önermiyor soğuk havlu koymamı önerdi işe yarıyor sanki bakalım bu gece ne yapıcaz

canım ağrı eğer sütün bolsa biraz sürüyor..bende 10. günün sonunda inmeye başladı...bikaç gün sonra bebeğin unutur..ilk gece zor oluyo ama sonra bi bakıyosun kendiliğinden uyumaya bile başluyolar..iki gün kendi kendine uyumuştu bizimki..sevindim ama şimdi yine ayağımda sallıyorum...sabır ..başka ç-are yok..şimdide tuvalet eğitimine başlayım diye düşünüyorum ama..kontrol edebilirmi..tutabilirmi..acaba diye düşünüyorum..22 aylık..bide hiç bez bağlamayın diyolarya...gece kesin yapar...nası yapsakb ilmiyorum...senin bebeğin kaç aylık canım

benim zilli kızım martta 2yi doldurdu.26 aylık şimdi
çocuğum oyuncaklarını toplar,ekmeği getirip götürür,kirlileri sepete atar.ama hiç şımarık değildir.çocuk bab tarafından kuzenlerinin kıskançlıklarının yüzünden sinir hastası ocak.saçlarını çekiyor.başını biryerlere vurmaya çalışıyor.onlarr çokkkkk kıskanç.herşeylerini kızımdan kıskanıyorlar.aynı binada oturuyoruz.bıktım artık ya.çocuğun hareketleri değişiyor bunların yüzünden.ne yapcağımı şaşırıyorum.dışarı onların yanına çıkarmayınca kayınvalide başlıyor çocuk hapis felan diyeee
canım sıkılıyor.ayrıyeten kızımın tuvalet alışkanlığıı gözümde çokkkkkk büyüor.offff offffff
çok tatlı konuşuyor.8 ayllıkken konuşmaya başladı,11 aylıkken yürüdü.ama gel gelelim tuvalet eğitimii çokk zorrrrrrr yaahuuu:)

benim oğluşumda nisan ayında 2 yaşını doldurdu.ve bu ara inanılmaz inatçı burda okumasam bu sinirliliğinin onun karakteri olduğunu sanıyodum çok şükür 2 yaş sendromuymuş:)hiç iştahıda yok aburcubur hastası oldu çıktı. artık söylediğimiz her kelimeyi taklit etmeye çalışıyo.ama beni anne diye çağırmıyo istediği zaman direk yanıma geliyo:)acaba tuvalet alışkanlığını kazandırmaya başlasammı.çok sinirli inat edecektir en uygun zaman nezaman acaba.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…