- Konu Sahibi beyaz toprak
-
Merhaba arkadaslar,
benimde 25 aylik kizim var.
yazilanlara soyle bir baktimda , herkesin cocuklarinda gozlemledigi hemen hemen ayni.
ya anneler olarak sizler nasil tepkiler veriyorsunuz.
yani cocuk 2 li yas sendromunu yasarken sizde bir sendrom icine girmiyormusunuz.
ben tutarsiz davranislarimdan dolayi kendime cok kiziyorum..aniden parlayan aninda sonen bir hal aldim..tabiki kizimda benim davranisima akil erdiremiyor..
kendimle ve cocugumla olan iletisimimde orta bir kivam bulamadim.
sicagi sicagina az once yasanmis bir ornek vereyim size;
gunluk ev temizligini yaptiktan sonra bu genelde 2-3 saat suruyor.ayni yerden birkac kere gecmem gerekigi icin.(titizligimden degil kizimin aninda dagitmasindan dolayi)..tamam diyorum cocuk bu, tabiki put gibi oturamaz, kardesi yok , evde yalniz napacak enerjisini ya oyuncaklariyla oynayip yada iste kendini oyalayacak birseyler bularak gununu gecirip hem ogrenecek hem eglenecek..neyse..
suyla oynamak bizdede var, ozellikle caydanligina su koyup kendince yemek pisirmeler bazen bu suyun icine pecete yada elindeki yiyecekleri dograma gibi gunluk ev sulamasini yaptiktan sonra eline aldigi sakizla koltuklara sivaya sivaya oynmis..bunada ok..dedim
artik sabrimin sinirlarini zorluyor..yinede
-bak uzuldum ,
hem anne cok yorulda
hemde koltugumuz kaka oldu niye yaptin birdaha yapma tamammi- diye
sakin bir dille yaptiginin yanlis oldugunu anlattim..(hani dogrusu o ya.:)
elimdeki bezleri minumum temizlik malzemesini koyduktan 5 dk.sonra..ben bilgisayar basindayim o koltukta oturmus hem cizgi film seyredip hede biskuvi yiyor..
daha dogrusu ben oyle zannediyorum..anne diye bir sesle..
goz goze geldik ve gulerek (cunku biliyor kizacagimi) kirip kirip ufaladigi biskuvi tabagini gozumun icine baka baka yere doktu..
uff...nasil kan beynime cikti anlatamam.
evde kukruyorum adeta..artik neresi gelirse bir saplak iniyor...( uzulerek yaziyorum..cunku cok icim aciyor..halende aciyor..
kotu anneyim ,
biliyorum ki yanlisim ,boyle tepki vermemem lazim..
ama insanim ..iste ok bir kere yaydan ciktimi geri donmuyor..
aninda, ejderhaligim bitince
kizima sarilip aglama nobetine tutuldum..
ben onu teselli edip aglama diyecegime..o benim o halime daha cok uzulup icerleyip hem aglamasini arttirdi , hemde minik elleriyle yanaklarimi sildi...uffff..
sanirim reglimde yaklasiyor onun verdigi bir streste var..
ay neyse baska birsey yazmak istemedi canim...ohh biraz daha olsa icimi dokup icimdeki aciyi attim sanirim...
birdaha ani tepki verme diyorum kendime..of offf..hemde ne of
cok uzgunumde, artik ne yazacagimi bilemedim..
benim icim yaniyor , canimin icide simdi uykuda..
uf iste boyle
Merhaba Ben Ayfer Kusadasindan Benimde 18 Aylik Bir Kizim Var...kasim Doğumlu Sizinle Bilgi Alisverisinde Bulunursak Cok Sevinirim...
merhaba hanımlar...ağustosta bizde 2 yaşımıza giricez..ama şimdiden köksöktürüyo..merilcan seni çok iyi anlıyorum canım..bende kızımı yeni sütten kestim..çok düşkündü..12 gün oldu...ilk iki üç gün biraz zorlanıyolar,özellikle ilk gece çok sabırlı olman lazım...sadec aç kalmamasıan ve yatmadan önce karnının tok olmasına dikkat et..bir de benim sütüm çok boldu..uzun süre kesilmedi..10. günden sonra yavaş yavaş inmeye başladı..işte biraz sabırlı olmak gerekiyo..ağrın birza olucaktır...eczanede bi ilacı varmış galiba..ismini bilmiyorum ama..bi tane alınca hiç ağrın sızın kalmıyomuş...ben ağrı kesici aldım arada..birde sıcak sabunlu havluyu göğüslerinin üstüne koy..oda rahatlatıyo canım...
gelelim bize..bizim 2 yaşımızı 2,5 ay var gitmemize ama şimdiden dediğim dediğiz..istediğini yaptırıyo..her istediğini söylüyo..mammam..su gibi..ama iş yapamıyorum kök söktürüyo bana..kızlar kaka çiş demeye başladı bende dün lazımlık aldım..alıştırmaya nasıl başlıcam erkenmi..yardımlarınızı bekliyorum...:1hug:
canım ağrı eğer sütün bolsa biraz sürüyor..bende 10. günün sonunda inmeye başladı...bikaç gün sonra bebeğin unutur..ilk gece zor oluyo ama sonra bi bakıyosun kendiliğinden uyumaya bile başluyolar..iki gün kendi kendine uyumuştu bizimki..sevindim ama şimdi yine ayağımda sallıyorum...sabır ..başka ç-are yok..şimdide tuvalet eğitimine başlayım diye düşünüyorum ama..kontrol edebilirmi..tutabilirmi..acaba diye düşünüyorum..22 aylık..bide hiç bez bağlamayın diyolarya...gece kesin yapar...nası yapsakb ilmiyorum...senin bebeğin kaç aylık canımcanım çok teşekkür ederim bilgiler için dün vermedim hiç ve dolayısı ile hiç uyumadık ikimizde bana gelince sanki ateşim çok yükselmiş gibi geliyor ama dışarıdan bakıldığında bişey yok göğüslerim çok ağrıyor taş oldular sanki eşim dr benim o ilaçlardan önermiyor soğuk havlu koymamı önerdi işe yarıyor sanki bakalım bu gece ne yapıcaz
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?