- 9 Aralık 2013
- 2.621
- 448
- 128
Evet bozma aferin seni tebrik ediyorum
Bende karnıbaharlı patatesli graten diye bi yemek yaptım sadece haşlamasını dün yedim bugün canım istemedi internetten buldum
tarifi bakalım güzel olacak mı karnıbaharın kalorisi çok düşük ve tok tutuyo o yüzden sadece ben yiyorum evde kimseye yedirtmiyorum
bakalım nasıl olacak çok acıktım halbuki sabah kocaman bi portakal yemiştim:44::44:
:))) guzel olursa tarifi bende istiyom.. :))) bende dun karnibahar aldim diyet icin...bizede sadece ben yiyorum... onu yarina yiycem
bugun etli salata yapicam kendime antrikottan bir el buyuklugunde eti kapakli teflan tavada pisiriyorum... ilk once suyunu. veriyo agir ateste sonra cekiyo ve kizariyo yagsiz.. eti parmak seklinde kesiyorum yaptigim yagsiz salatanin ustune koyuyorum .. (ben iceberk salatalik domates havuc rendesi ile yapiyom)biraz kori sosu (yag kullanmadigim icin azicik kullaniyorum)maydonaz ve kasar rendesi harika oluyo.. ustune renklendirmek icin misirda bazen koyuyorum yada salatalik tursusu
beni meyve hep aciktirir.. icinde seker oldugu icin... kan sekerini mi yukseltiyo nedir bilmem ... ozellikle mandalina ve portakal...
Patatesli Karnıbahar Graten
(Kaç Kişilik: 2-4 kişilik Hazırlama: 30dk Pişirme: 45dk)
Malzemeler
1 küçük karnıbahar
2-3 patates
Tuz
Beşamel sos için:
1 kaşık margarin + biraz sıvıyağ ( ben tereyağı koydum azıcıkta zeytin yağı yağ olacaksa bari sağlıklı olsun diye:) )
3 yemek kaşığı un
1.5 bardak süt
1 bardak su
Tuz
Karabiber
Üzeri için: Kaşar rendesi
Yapılışı
Karnıbaharlar çiçeklerine ayrılıp, patatesler küp küp doğranır.
Tuzlu suda patates ve karnıbaharlar haşlanır (iyice yumuşamayacak).
Haşlanan sebzelerin suyu süzülüp tepsiye yayılır.
Beşamel sos için sıvıyağda margarin eritilir. Un eklenip kokusu çıkana kadar kavrulup su ve süt eklenir kaynatılır. Kaynayınca tuz ve karabiber eklenip sebzelerin üzerine dökülür.
170 derece önceden ısıtılmış fırında 20 dakika fırınlanan sebzeler fırından alınıp üzerine kaşar peyniri serpilir ve tekrar üzeri kızarana kadar fırınlanır.
Afiyet olsun…
Patatesli Karnıbahar Graten
(Kaç Kişilik: 2-4 kişilik Hazırlama: 30dk Pişirme: 45dk)
Malzemeler
1 küçük karnıbahar
2-3 patates
Tuz
Beşamel sos için:
1 kaşık margarin + biraz sıvıyağ ( ben tereyağı koydum azıcıkta zeytin yağı yağ olacaksa bari sağlıklı olsun diye:) )
3 yemek kaşığı un
1.5 bardak süt
1 bardak su
Tuz
Karabiber
Üzeri için: Kaşar rendesi
Yapılışı
Karnıbaharlar çiçeklerine ayrılıp, patatesler küp küp doğranır.
Tuzlu suda patates ve karnıbaharlar haşlanır (iyice yumuşamayacak).
Haşlanan sebzelerin suyu süzülüp tepsiye yayılır.
Beşamel sos için sıvıyağda margarin eritilir. Un eklenip kokusu çıkana kadar kavrulup su ve süt eklenir kaynatılır. Kaynayınca tuz ve karabiber eklenip sebzelerin üzerine dökülür.
170 derece önceden ısıtılmış fırında 20 dakika fırınlanan sebzeler fırından alınıp üzerine kaşar peyniri serpilir ve tekrar üzeri kızarana kadar fırınlanır.
Afiyet olsun
Kizlar ancak yazabiliyorum yorgunluktan olmek uzereyim bitkin bir vaziyetteyim resmen annem cok sukur iyi eve ciktik artik ama gelen gidenden firsat bulup yazamiyorum oglen yemek bile yiyemiyorum diyetim resmen facia oldu ama yapacak bisey yok dikkat ediyorum ama oglen yemek yemeyince aksam yemegine saldiriyorum resmen
Hepinize mutlu guzel huzurlu ve zayif :) bir yil diliyorum hersey gonlunizce olsun
banada bir akil verinhep diyet yapmaya ugrasirim.. 1,5 yildir sporda yapiyorum ama kilolarim gitmiyor.. nsl yicemi ne yapicami artik sasdim kaldim....
banada bir akil verinhep diyet yapmaya ugrasirim.. 1,5 yildir sporda yapiyorum ama kilolarim gitmiyor.. nsl yicemi ne yapicami artik sasdim kaldim....
tatlim sporda yapip rejim yapiyorsan.. ve kilo veremiyoran.. doktora git bir troit felan baktir ilk once...
onlara bakildi cnm.. sekerim var 14 yasimdan beri, ona ilac kullaniyorum... kolestrolde var onada ilac.. ve az demir eksikligi onada ilac.. ama guatr fln temiz... ben zaten oldum olasi cok zor ve yavas kilo veriyorum... ama son 2 yildirda hic gitmio... bazen hepsini bosveresim gelio
yeni mi baktirdin gizli troit felan olmasin... doktora en son ne zaman gittin...
Evt cnm yeni sayilir.. 29.10.2013 tarihinde kanim alinmisdi... cok moralim bozuk yine... bugün sporada gitmiyecegim... bazen aslinda lanet ediyorum diyebilirim... neyse bsy demiyorum.. aglasam.. aglasam ..
Evt cnm yeni sayilir.. 29.10.2013 tarihinde kanim alinmisdi... cok moralim bozuk yine... bugün sporada gitmiyecegim... bazen aslinda lanet ediyorum diyebilirim... neyse bsy demiyorum.. aglasam.. aglasam ..
endokrin doktoruna bir gorun insilin direncin olabilir...seker hastasiymissin kilo icinde sor bakalim...
ayrica moral bozmak yok ilaki bir yolu vardir... eger saglik acisindan bir sorunun yoksa masalin dedigi gibi yontem degistiririz sende katil bize belki motive olursun ne dersin
canim 18-19 yaslarinda en yüksek kilom 107 idi. yillar icinde bir al bir ver ve inan hep yavas zor bir sekilde 83e kadar düsdüm... geri 90a kadar cikdim.. ve 2 yil icinde cok denememe ragmen en son gecen yaz 84e düsdüm.. simdi geri 86 küsür kiloyum... boyum 162cm
seker hastasiyim ve kolestrol var, bunlar icin ilac kullaniyorum... ayrica demir eksik cikdi onun icinde birkac aydir ilac aliyorum.. guatr im iyi.. doktora sordugumda birsey demiyor... yanlis besleniyorsundur diyor...yani hastalikla bir baglanti yok... insulin direncinden olabilir seker icin ama onun icinde zaten ilac kullaniyorum... yani ilacin maddesi metformin... ve kilom hep göbegimde... kocaman teker gibiyoksa toplu bir yapim var...
baslarda ac kalarakda kilo verdim... önceden ama 1 ay hic vermesemde sonra 3-4 kg birden gidiyordu.. simdi oda olmuyoroff offf
bu ara evdeyim.. yani calismiyorum.. master biticek ins.. ve yurt disinda yasiyorum.. günde 2 ögün yiyoruz... kahvalti 10 gibi ve 5 gibi yemek saat... annemler yazin TR de olunce kendimde iki ögün yiyordum ama aksam yaz gec oldugu icin acikinca salata filan yiyordum.. ekmek, pilav, makarna vs tamamen cikarmisdim.. ona ragmen sadece 2 kg gitti
yani bununla demek istedigim 3 ögün yemek sekilinde yemem zor... aile düzeni diyelim.. kendin pisir kendin yede 3 kisilik bir ailede olmuyor... aklime gelikce yaziyorum... kusura bakmayin kopuk kopuk anlattigim icin ...
elbette katilmak isterim... ben gecen yil burda günlük acmisdim.. ama yazmadim sonra birakdim
ela prenses nasılsınkilo durumun nasıl spor nasıl gidiyo
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?