20 yaş altı sokağa çıkma yasağı & 2,5 yaşındaki oğlum

En hareketli olanlar onlar çünkü.
Maalesef geçen dışarı çıkmak zorunda kaldım günler sonra bir baktım 16 17 yaşında gençler geziyor bomboş
hadi kendi akılları başlarında değil evdekiler de uyarmıyor.burda da öyleydi.okul tatili olarak algılamışlar gruplar halinde ellerde telefon ağızlarında bi izmariti döndüre döndüre içiyolar sağa sola sataşıyolar bilmemne.öteki yere kafamı çeviriyorum ilkokul grubu çocukları salmışlar sokağa oyun oynatıyolar elleri her yerde çocukların doğal olarak.Allah akıl fikir versin esas ceza onlara yazılmalı.

Bana da ısrarla bir üyenin bebeği tekbaşına bırakmaya dönük savunması korku filmi gibi geliyor.
Benim kayınvalidemin komşusu yıllar önce 2 çocuğunu evde yalnız bıraktığında korkulan olmuş, yangın çıkmış ve ölmüş çocuklar:KK43:
Hem 10 yaş ne ki çocuk emanet etmek için! 18 yaş altını bişey biliyor da çocuktan sayıyorlar di mi.
babamın da küçüklükten hiç unutamadığı bi anısı var böyle.bi komşularının kocası gece bekçisiymiş kadın da vardiyalı fabrika işçisi.akşam çocukları uyutup çıkıyolar işe gidiyolar hep, kapıları camları üzerlerine kitleyip.bi gece yarısı herkes evlerinde uyurken elektrik kontağından yangın çıkmış (o zamanlarda şimdiki gibi siteler dip dibe toplu konutlar falan yok tabi ) , dumana uyanıp koşup kapıları camları kırıp içeri girene kadar çığlık çığlığa yanarak ölmüşler.
çocuğu istediğin kadar bağla uyut bak elektrik kontağı ne yaptı.

Doğru soyluyorsunuz.bir ben değilim sonucta..bizim sektörde de (banka) durmak yok şubeler acik ama şikayetçi değilim iş olsun da çalışalım diyorum.siz saglikcilarla kıyas olmaz yasadigimiz zorluklar.Allah sizi tüm sağlıkçılari korusun yavrunuza ailenize bağışlasın,🤲
Cok teşekkür ederim aminnn hepimizi insallah bian önce kurtulalim bu hastaliktan

Arkadaşlar merhaba,20 yaş altı sokağa çıkma yasağı geldi. 2,5 yaşında oğlum var.Her gün eşim ise götürüp getiriyor beni.esim de evden calisiyor bu arada.Cocugu evde birakamayacagimiz için o da oluyor arabada.Ne yapmalıyız.cocugumuzu emanet edeceğimiz kimsemiz yok🤷
Özel izin durumu olabilir. Kaymakamlığı bir arayın, sorun. Vardır bir yolu çaresi.

Benim kayınpeder kanser hastası. Mecbur gidip geliyor hastaneye. Geçen çevirme olmuş. Raporları gösterince birşey dememişler. Diyeceğim o ki zorunlu durumlar var. Koşulsuz şartsız insanları evde tutma zorunluluğu olmaz sanmıyorum.

Hayirliz sabahlar olsun...Dün bir problem yaşamadık.köse bucak kaçmadık her zaman gittiğimiz yoldan gidip geldik.Allah bu zor günlerde tüm kullarının yardımcısı olsun.Belki birden gereksiz kaygı yaptim bilmiyorum. okunan ezanlar yüzü suyu hürmetine bu Zor günler geçsin...once şehir içindeki sonra memleketlerimizdeki sevdiklerinize kavusalim.ayni ev içinde birbirimiZe hasret kalmayalım.
Görüş ve destekleriniz için hepinize teşekkür ederim.❤️

Kendiniz gidip geleceksiniz bir süre.
Valla burada çocukların umurunda değil.
Dersler bittiği gibi Sokaktalar. 😒😒😒
Bi de her evde 3 5 çocuk.
Nasıl oldu da vaka sayısı az kaldı aklım almıyor.

O zaman taksi ile gideceksiniz. Çocuklar için çok büyük risk hem artık yasak var mecburen ya toplu taşıma ya da taksi kullanacaksınız.
Toplu taşıma taksiden mantıklı çünkü her gün dezenfekte ediliyor taksilerin temizlendiği şüpheli

Hayirliz sabahlar olsun...Dün bir problem yaşamadık.köse bucak kaçmadık her zaman gittiğimiz yoldan gidip geldik.Allah bu zor günlerde tüm kullarının yardımcısı olsun.Belki birden gereksiz kaygı yaptim bilmiyorum. okunan ezanlar yüzü suyu hürmetine bu Zor günler geçsin...once şehir içindeki sonra memleketlerimizdeki sevdiklerinize kavusalim.ayni ev içinde birbirimiZe hasret kalmayalım.
Görüş ve destekleriniz için hepinize teşekkür ederim.❤️
esiniz yanınızda otursun siz kullani araci. 7dklik yol icin yazik bos yere onlari da pesinizden sürüklememiş olursunuz bi kac gun sonra kendiniz gider gelirsiniz.

Bence mesele ortada yasak olup olmaması değil, yasak olmasa bile çıkarmamanız lazım.
Hava yoluyla ve çok kolay bulaşan bir virüsten bahsediyoruz.
Ehliyetiniz varmış, ya deneme yapıp öğrenmek/taksi kullanmak/eldiven-maske ile toplu taşıma kullanıp eve dönünce dezenfekte etmek kendinizi.

Araba ile 7 dk ise yürüyerek gidemez misiniz? Her gün çocuğu bindir indir de zor yahu. Ama çocuğu pijama ile ve ayakkabısız bindirirseniz polis çevirdiğinde gezdirme amaçlı çıkmadığınız daha iyi anlaşılır diye düşünüyorum.

Ehliyetiniz varmış. Araba kullanmak üstesinden gelinemeyecek bir iş değil. Üstelik mesafe çok yakınmış. Sizin yerinizde olsam kesinlikle araba kullanmaya başlardım. Hiç kendinize güvenmiyorsanız eşiniz yan koltukta otursun, siz kullanın. Ama muhakkak öğrenin ve kullanın. Bugün virüs, yarın başka bir sebep. Çocuklu bir kadının araba kullanabilmesi çok önemli.

Ehliyetiniz varmış. Araba kullanmak üstesinden gelinemeyecek bir iş değil. Üstelik mesafe çok yakınmış. Sizin yerinizde olsam kesinlikle araba kullanmaya başlardım. Hiç kendinize güvenmiyorsanız eşiniz yan koltukta otursun, siz kullanın. Ama muhakkak öğrenin ve kullanın. Bugün virüs, yarın başka bir sebep. Çocuklu bir kadının araba kullanabilmesi çok önemli.
İlerisi için olabilir de şu süreç için çok tehlikeli bence bu öneriniz. Ehliyeti olsa bile hiç araç kullanmamış bir insan öyle 1 hafta 10 gün demeyle trafiğe çıkmamalı. Kendisi için değilse bile başkaları için çıkmamalı.

İlerisi için olabilir de şu süreç için çok tehlikeli bence bu öneriniz. Ehliyeti olsa bile hiç araç kullanmamış bir insan öyle 1 hafta 10 gün demeyle trafiğe çıkmamalı. Kendisi için değilse bile başkaları için çıkmamalı.

7 km çok yakın bir mesafe. Ve her gün aynı yoldan gidip gelecek, tabiri caizse yolu tüm ayrıntıları ile ezberleyecek. Herkesin uzun süre yanında biri ile araba kullanma ya da trafiksiz alanda uzun alıştırmalar yapma şansı olmayabilir.

Ben tabi kendi araba kullanma sürecimden yola çıkarak bu yorumu yapıyorum. Herkes benim kadar kolay alışamayabilir, o yönden haklısınız.

Back
X