bence oglenki ekmegi acikmazsan yeme.ekmek kaloriden ziyade tadiyla insani yoldan sapitma gucune sahip.Ekmegi tost da kizart gulum.Cumartesi gun yada misafir geldinde ben sana yeni tarifler veriyim kendine onlari yap kalani dolaba koy canin istedinde yeniden isit.Evde oglus olsada bir seyler yapabilirsin fikrinde diretiyorum.Haftasonları misafirimoluyor benim, ee pastaydı börekti yapıyorum, ödülgünüme denk gelincede kontrol edemiyorum kendimi
Ara öğünümde 3 kuru kayısı ve kendi hazırlaıdğımbitkiçaını içtim( barut ağacı kabuğu+biberiye-mate çayı+yeşil çay +çucuk tarçın)
Bu arada Öğlen menüm,karnıbaharı haşlayıp yoğurtla yiyeceğim, yanına da 1 dilim ekmek ve yetiştirebiirsem salata :)
günaydın beril tebrik ediyorum süpersin 20 kg vuaaaaaaaaaaaa
allah nazardan saklasın
ama 5 kg varya son kg gitmiyor gitmiyor insanı çıleden çıkarıyor ben 15 kg tam 1 yılda verdim nasıl bir metobolizmaysaama şu bir gerçek hiç bir zaman pes etmedim aslında ben 57-58 kg düşmek istiyorum ama çok zor sizi takip edeceğim belkı ilerleyen günlerde katılırım aranıza
demmay askimmmmmmmmmmmm
bugun kabuk tarcinli su hazirliyacagim sanada tavsiye ederim.Aclik kirizine sokmuyor insani, hemde tatli ihtiyacini karsiliyor.
Bir surahi suyun icine 2 kabuk tarcin ekle ve bi suyu aciktikca yada susadikca ic.cunku tarcin sekeri dengede tutuyor.Denemeni siddetle tavsiye ederim.
canim tarcinin, yesil elmanin, naneli bir dis macunu ile dis fircalamanin, dereotunun istehi kesme etkisi var.Diyetisyenine bir sor yinede yanlis bir sey yapmani istemem.yeni ogrendiklerinlee bizi aydinlatki yanlis bildiklerimiz olabilir.Tamam deneyeceğim :)
Beril canımcım malum diyetisyene gidiyorum, listemde ne varsa onu uyguluyorum, şimdi diyet listesinin dışına çıksam olmaz :) Listemde kahvaltıda 2 dilimekmek var ve ben 1 tane yiyorum, patates falan olduğundayemekte ekmeği yemiyorum :) Diyet listemdeöpünler çok az zaten, öğlen acıkıyorum
Selam
canım muhtemelen ödem çünkü regl dönemim karnım şiştikçe şişiyor o yuzden sters yok diyecem ama patlamaya hazır bomba gibiyim
verdiğin bilgi için teşşekürlerrrr
Diyetisyenim ilk 2 hafta light kola yada 1 şişe soda içebilirsin dedi, tabi ki içmedim.. Şİmdi not olarak, sirke ve limon istediğin kadar tüketebilirsin dedi.. Ayrıca 1 dilim ekmek yerien 3 yk makarna, pilavda tüketebilirsin dedi. Bu gittiğim diyetisyen Kıbrıs2ın en ünlü diyetisyenlerinden, öyle olduğu için innaılmazyoğun. 5 dakikada bir hasatay bakıyor durupta istediğimi soramıyorumHızlı hızlı yağıımı kilomu ölçüyor, sonra listemi elime verip gönderiyor aylık 100 tl veriyorum bir de , Diyetisyen olmadan verebileceğimi bilsem veririm. Geçen kış bitimi 68 kiloydum, 3 ayda 60 kiloya indimtek başıma ama artık aynı iradeyi gösteremiyorum 60'a kadar iniyorum ama 60'ın altına 10 yıldır inemedim. Ah bir 54-55 i görsem
diyetin de bir matematigi olduna inananlardanim.bu isin puflerini ogrendiginde bence kendinde gitmezsin.ama once eksiklerini tamamla ne neyin yerine geciyor yada bizim en buyuk hatamiz porsiyon olayi bence ben ve bircok kisi su porsiyonu ayarlayamiyoruz.inan bana bu yaz istedimiz kiloda olacaz herkes zayifliyor oluyorda bizim eksimiz ne canim.
ben kendimce bir diyet uyguluyorum
topiği açan arkadaşın da dediği gibi uydurma diyetler değil kalıcı yeme düzeni oturtmak lazım
bugünümü de yazayım:
sabah:
2 ince dilim esmer ekmek
2 dilim peynir
4 zeytin
domates maydonoz nane vs..
böğürtlen çayı
ara: 2 hurma, 5 fındık
öğle:
3 ızgara acılı köfte
2 dilim ekmek kadar pide
1 bardak ayran
yağsız salata
ara: 2 hurma, avuç içi leblebi,yeşil çay
akşama (planladığım)
4 yk nohut yemeği
4 yk bulgur pilavı
1 kase cacık
yağsız salata
ara: 1 bardak yarım yağlı süt ve 4-5 kuru üzüm
akşam 40 dakika eliptik çevireceğim
bu arada sezeryanın göbek bıraktığını düşünmüyorum
benim şuanki göbeğim sadece fazla kilodan..eskiye nazaran çok da bi fark yok
dikkatli bakmayan anlamaz..
herkeslere kolay gelsin)
Merhaba hoşgeldiniz :) Akşam nohut ve bulgur aynı anda almanızı tavsiye etmem, ikiside baklagillere giriyor çünkü, Bildiğim kadarıyla... bende sezeryanla doğum yaptım ve benimde göbeğim yok :)
akşama bende Tavuk sote, 2 yk. yoğurt ve salata yiyeceğim, Ardında lessie ile 3 mil yapacağım ilk defa, dışarıda fena rüzgar var, evde boş boş oturmayayım :)
hoşbulduk direk balıklama dalış yaptım menü yazarak:))
biraz önce 40 dakika eliptiğimi yaptım ancak öğlen de masadan yarı aç kalktığım için sanırım kan şekerim düştü
yarım bardak ayran içtim kendime geldim:))
canım haklısın aslında ben de farkındayım ama ben evdeki yemeklere göre bir program yapmaya çalışıyorum
çünkü bu stili hayat boyu sürdürmek istiyorum..
normalde çok yediğim için bu miktarlar benim için fazla ufak:)) midemi de ufaltmaya çalışıyorum öncelikle..
ben doğumdan önce de 63-65 arasındaydım yani hep vardı benim kilolarım hiç azcık ufacık birisi olmadım:)))
2.çocuk öncesi bütün çabalarım.. biraz daha düşük kiloyla hamile kalırsam sağlığım açısından daha iyi olacak..
yoksa manken bedenlerine sığmak niyetinde değilim
Anlaım :) Ben ilk doğumumda daha kolay kilo vermiştim ama 2. doğumumdan sonra vremedim. Hoş oğlum 2.5 yaşında , ben hamile kaldığım kiloya döndüm ama doğum yapmadan M beden giyiniyordum, şimdi aynı kiloda olmama rağmen L beden giyiniyorum, yağ oranım çok artmış ve hacmim büyümüş.. Zayıf hamile kalmak önemli tabi ki :) Kaç kilo hedefin? Şuan kaç kilosun?[/QUOTE
en son tartıda 72 idim..
evet hamilelikte vücut yağ depoluyor bir de eskisi gibi yemeye devam edersek çok kilo alınıyor
benim ideal kilom 60kg
inşallah 60a ulaşırım
vallahi sezeryan konusuna pek katilmiyorum.3 cocugum var ve ben balkonsuz bir hatunum canim.menun kilonu korumak icin guzel ama kilo verme konusunda biraz olmamis gibi.birde neyi saat kacta yedigin onemli.mesela aksam menun oglen yenseydi sesimi cikarmazdim.aksamlari olabildigince hafif gecirelimki gece boyu depolama yapmayalim yaglari.bende evde pisenlerden yenmesi taraftariyim cunku ne zamana kadar haslama sebze salata yogurt yenirkiben kendimce bir diyet uyguluyorum
topiği açan arkadaşın da dediği gibi uydurma diyetler değil kalıcı yeme düzeni oturtmak lazım
bugünümü de yazayım:
sabah:
2 ince dilim esmer ekmek
2 dilim peynir
4 zeytin
domates maydonoz nane vs..
böğürtlen çayı
ara: 2 hurma, 5 fındık
öğle:
3 ızgara acılı köfte
2 dilim ekmek kadar pide
1 bardak ayran
yağsız salata
ara: 2 hurma, avuç içi leblebi,yeşil çay
akşama (planladığım)
4 yk nohut yemeği
4 yk bulgur pilavı
1 kase cacık
yağsız salata
ara: 1 bardak yarım yağlı süt ve 4-5 kuru üzüm
akşam 40 dakika eliptik çevireceğim
bu arada sezeryanın göbek bıraktığını düşünmüyorum
benim şuanki göbeğim sadece fazla kilodan..eskiye nazaran çok da bi fark yok
dikkatli bakmayan anlamaz..
herkeslere kolay gelsin)
bende diyet degilde yemek yemeyi ogrenmek istiyorum diyorum hep.bazen cop kovasi gibi ne bulursam yolluyorum.az ve oz yemeliyiz.ben 20 kilo giderken yedigimin yarisi yaptigimin iki kati derdim hep.cokta ise yaradi.hoşbulduk direk balıklama dalış yaptım menü yazarak:))
biraz önce 40 dakika eliptiğimi yaptım ancak öğlen de masadan yarı aç kalktığım için sanırım kan şekerim düştü
yarım bardak ayran içtim kendime geldim:))
canım haklısın aslında ben de farkındayım ama ben evdeki yemeklere göre bir program yapmaya çalışıyorum
çünkü bu stili hayat boyu sürdürmek istiyorum..
normalde çok yediğim için bu miktarlar benim için fazla ufak:)) midemi de ufaltmaya çalışıyorum öncelikle..
ben doğumdan önce de 63-65 arasındaydım yani hep vardı benim kilolarım hiç azcık ufacık birisi olmadım:)))
2.çocuk öncesi bütün çabalarım.. biraz daha düşük kiloyla hamile kalırsam sağlığım açısından daha iyi olacak..
yoksa manken bedenlerine sığmak niyetinde değilim
spor...........spor..................spor...........Anlaım :) Ben ilk doğumumda daha kolay kilo vermiştim ama 2. doğumumdan sonra vremedim. Hoş oğlum 2.5 yaşında , ben hamile kaldığım kiloya döndüm ama doğum yapmadan M beden giyiniyordum, şimdi aynı kiloda olmama rağmen L beden giyiniyorum, yağ oranım çok artmış ve hacmim büyümüş.. Zayıf hamile kalmak önemli tabi ki :) Kaç kilo hedefin? Şuan kaç kilosun?
Anlaım :) Ben ilk doğumumda daha kolay kilo vermiştim ama 2. doğumumdan sonra vremedim. Hoş oğlum 2.5 yaşında , ben hamile kaldığım kiloya döndüm ama doğum yapmadan M beden giyiniyordum, şimdi aynı kiloda olmama rağmen L beden giyiniyorum, yağ oranım çok artmış ve hacmim büyümüş.. Zayıf hamile kalmak önemli tabi ki :) Kaç kilo hedefin? Şuan kaç kilosun?
[/QUOTE
en son tartıda 72 idim..
evet hamilelikte vücut yağ depoluyor bir de eskisi gibi yemeye devam edersek çok kilo alınıyor
benim ideal kilom 60kg
inşallah 60a ulaşırım
bence metabolizma inatlasiyor yada uzun sure yeme sekli ve spor ayni yapildiginda vucut bu tempoya ve enerji alimina alisip kendini kilitliyor.o nedenle arada bir ya sporumuzu ya yeme seklimizi degistirmemiz lazim.
Ben şimdi 3 millik lessiemide yaptım :9üzerine pilates topuyla mekikte çektimyemeğide bugün hiçkaçırmadım,vicdanan rahat bir şekilde en son 1 porsiyon meyvemide yiyip günü bitireceğim
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?