bahar yorgunlugudur seninki birde hamişlik var ondandır mavişim, cinsiyetini öğrendinmi sen doktora gidecektik kaçırmışım ?[/QUOT
haklısınız kızlar bahar havasından da olabilir yanına birde hamişlik eklenince beni zorluyor sanırım:çok üzgünüm: canım ayrıntılıya girince cinsiyeti kesin olarak öğrenicem ayrıntılı için hastaneyi aradım 22. haftadan önce bakmıyoruz dediler o yüzden 22.haftamın dolmasını bekliyorum sanırım cinsiyeti kesin olarak öğrenemeyen bi ben kaldımdelikafadulden bi öğrensemde bebişime ciciler almaya başlasam artık gerçi kayınvalidem birsürü şeyler almış ama yinede insan kendide bişeyler alıp o güzelliği tatmak istiyor aaaaa bi dakka bebişime bişey almadım demiyeyim aldım ilk açılışı yaptım önlük çorap ve eldiven aldım öğreneyimde bak ben ona neler alıcam teyzeleri
tazecğim ben de çalışabildiğim kadar çalışsam diyorum..rapor bile almıyorum..ama şimdiden sırt ağrıları işimi zorlaştırmaya başlıyor..odunu ben kendi kafamda kırayım canım benim sef beni sen yeter ki..
Yaa tabi ki canım. Hatta kazma oranı çok yoğundur bizim meslekte. Herkes eğitimcinin düzgün olması gerektiğini düşünür ama, bence öğrenciden bakana kadar kokuşmuş bir camia eğitim camiası. İşimi çok seviyorum ama eğitim camiasında olmaktan memnun değilim.
Doruuuukkkk :) 16.30 da gideceğiz bakalım. Bakalım ne kadar olmuş sıpa :)
DİDECİM doğum yapacağın/yaptığın tarihten 8 hafta önce ve 8 hafta sonra kullanabiliyorsun iznini. En çok doğuma 3 hafta kalana kadar çalışabilirsin ve önden kullanmadığın 5 haftayı doğum sonrasına ekleyerek 8+5 = 13 hafta doğum sonrası izin kullanabilirsin. Buna göre hesaplayabilirsin, bence izni sonra kullanmak daha mantıklı...
Ayrıca kır anam odunları kafamda :)klava: :1hug: ben seni gene de sefiyorum :)
PINKY yeni avatarın çok güzelmiş :)
BABYMOM benzer bir şeyi ben de yaşamıştım. Onur'a (henüz evlenmemiştik) sürpriz bir doğumgünü partisi düzenlemiştim. Hem de dışarda! Mekanı önceden ayarlamıştım, her şey gayet güzeldi. Yani aynıları bana yapılsa mest olurdum. Hediye olarak 1 yıl boyunca sayıkladığı bir şeyi almıştım. Ama beyefendinin (sonraki açıklaması) o zamanki psikolojisi bozukmuş da, ondan değerini anlayamamış da... Bütün gün bana laf sokup huzursuzluk çıkarmıştı. Eeee? Napayım şimdi çok mu şaşırayım falan diye... Hem de evlenmemize 10 gün kala oldu bunlar. Sinirden oturup ağlamıştım. Seninki gene midesini bozmuş... Çok daha masum :)
ESRAKO arkadaşına geçmiş olsun. Umarım her şey yolunda gider.
he ben de çok takılmıştım buraya..isimlerin yaygınlığını da veriyordu..kızlar günaydın internette isim ararken bi site buldum çok hoşuma gitti sizinle paylaşmak istedim
İsim Rehberi ve Uyumlu İsimler - İsminizi Didikleyen Site | İsmiDidikle.com
ben kullanma derim..sonuçta derinin rengini değiştiriyor..tıpkı saç boyası gibi kimyasal olmalı.kızlar ben yuzume haftada birkaç kere autobronze yani gunessiz bronzlastırıcı kremlerden suruyorum su gunlerdede vucut için olanından kollarıma gogus bolgeme falan suruyorum yani meme değil gerdan denen kısma bembeyaz olmamak için. acaba bir zararı olurmu bu tarz kozmetikleri de danısmak gerekirmi dr a sizce ??
eftelyacım nazana da aynısı oldu biliyorsun..panik yok..sonuçta çaresi olmayan bir şey değil..kızlar yaa doktorumu aradım şimdi şeker sonucu için yüksek çıkmış yarın tekrar istedi 153 çıkmış normalde en yüksek 140 çıkıo dedi yarın gideceğimde kötü bi durummu acaba yaamoralim sıfır oldu yaasenağlamasenağlama
canım kilo alan her yerin çatlayabilir dedi doktorum bana..bacağın bile..dikkat etkıslar bişi diyimmi benim memişler çatladmış yaw bakınca göremiyodum altına baktım ana oda ne çatlaklar ilk zamnalra füze gibi olmuşlardı dimek ozamndan şimdi okadr şiş diiller,,hiç bişide sürmedim ay çatlamma ben diyodum yaw çatlasada göbiş çatlar diyodum memiş nirden çıktı yaw
geçmiş olsun ben limonlu tavuksuyu çorbası ve tarhana ile iyileştim..sanırım o haptan evriş kullanıyordu.demir hapı sanırım..bu arada kızlar ya boğazım şişti sesim kısıldı annemde kalıyorum ya baya bi şımardım sanırım ağzımdan cıkıcak kelımeyı beklıyo bızımkıler hemen alıyolar 7 gundur burdayım eşimin amcası öldü artvinde ya bıde hepten ilgilenıyo annem benle üzülmiyeyım dıye geldım gelelı her gün dondurma yedım yedım tedım şimdi cok fenayım nane lımon fayda vermedı NE ÖNERIRSINIZ BANA dr. gidelım dıyo annem gitmek istemıyorum ne yapsam ıı gelır ılaç yazar dr onun gıtmek ıstemıyorum ılac ıçmek istemıyorum............
gecen gıttım tansıyonum 16 cıktı bıde FERRUM FORT yazdı kullanan varmıkı aramızda
pişik kremi ile pişik önleyiciyi karıştırmadın di mi evrimciğim? çünkü dedğin fiyat pişik kremine uyuyor..eğer öyleyse hemen al derim..konak işi aklıma gelmemişti..çok iyi fikir..inşallh olmaz konak ama olursa yağlarız artık..Valla daha netten baktım kuzumm.. gıdıp te bır tac magazasına bakmadım daha..
Nıce nıce yıllara ınsallahh.. agzınızın tadı hıc bozulmasın.
Ya amma güldürdün beni be kadın.. cok hoştu... vuuu vuuuu ha kaydirigubbakcemile3
indirect coombsun nedir ve neden yaptırılır.. acıklarsan sevınırım Dıdom..
Sebamed in losyonu 16 cıvarı ıdı.. pişik onleyici krem 13 civarlarıydı.. sampuanı 500 lük 18 falandı.. chıcconun yagını sakla.. eger basşı konak olursa bebişin onun ıcın gereklı olacak.. basına banyodan yarım saat once bolca sureceksın.. sonra tarakla tarayarak konaklarını temızleyeceksın.. sen o yagı sakla kuzum.. kendıne herseyı kullanabılırsın.
hayatım kimi sebzeleri kızartır ama ben hafif olsun diye kızartmam..ben patlıcan patates kabak biber bve domates bir de kuşbaşı et kullanıyorum..bu toprak güveçler koku yapabiliyor o yüzden çok güzel ithal bir güveç almıştım..öne zeytinyağını güvece koyuyorum patlıcanları biraz kavuruyorum sınra üstüne etleri kuru soğanı patatesi iri kesilmiş biberleri kabakları koyuyorum dilimlenmiş sarımsak da atıyorum en üste halka halka kestiğim domatesleri koyuyorum.salçalı su yapıp döküyorum aliminyum folyoyu sarıp kapağı kapatıyorum yavaş yavaş pişiyor..sen istediğin sebzeyi koyabilirsin tabiki..afiyet olsuncokacimcoookGaayet ciddiyim didecim. Hiç sebze güveç yapmadım. Tavuk ya da balığı güveçte yaparım.
ufff kızlar ya içimde acayip bi sıkıntı ve uyku hali var hep yatıp uyumak istiyorum canım bişey yapmak istemiyor içim daralıyor resmensenağlama çok tuhaf duygular içindeyim noluyo bana böle yaaa-tatlicadiarzu-
Aaa Evriş sen de negatifmişsin kuzum. Ben niye farketmedim daha önce..
Gelelim konuya. Ben kan uyuşmazlığı konusunu doktora açınca aa indirect coombs yaptırmalıydık sana. Hamileliğin başında ortasında ve sonunda. Dr atlamış tabi. Neyse bu ay yaptıracağım..
Çıkan sonuca göre bi koruyucu aşı var onu vuracaklar bize. Bir de doğumdan sonraki ilk 72 saat içinde vuruluyosun ki ikinci bebeklerde problem çıkmasın....
İlk çocuklarda kan uyuşmazlığı problem yaratmıyor aslında ama, biz bilmeden belki Rh (+) kan bir şekilde bize verilmiş olabilir ve vücut buna karşı antikorlar oluşturabilir diye, her ihtimale karşın ilk hamilelikte bu testi yapıyorlar. Netten de bakıver istersen, daha bilimsel yazılar bulabilirsin.
Daha önce düşük ya da kürtaj geçirenler daha tehlikeli tabi..İkinci bebek de A Rh(+) olursa vücut ona karşı savunmaya geçiyo falan filan..
Yani sen de benim gibi hamilelik boyunca hiç indirect coombs testi olmadın mı???
Aaa Evriş sen de negatifmişsin kuzum. Ben niye farketmedim daha önce..
Gelelim konuya. Ben kan uyuşmazlığı konusunu doktora açınca aa indirect coombs yaptırmalıydık sana. Hamileliğin başında ortasında ve sonunda. Dr atlamış tabi. Neyse bu ay yaptıracağım..
Çıkan sonuca göre bi koruyucu aşı var onu vuracaklar bize. Bir de doğumdan sonraki ilk 72 saat içinde vuruluyosun ki ikinci bebeklerde problem çıkmasın....
İlk çocuklarda kan uyuşmazlığı problem yaratmıyor aslında ama, biz bilmeden belki Rh (+) kan bir şekilde bize verilmiş olabilir ve vücut buna karşı antikorlar oluşturabilir diye, her ihtimale karşın ilk hamilelikte bu testi yapıyorlar. Netten de bakıver istersen, daha bilimsel yazılar bulabilirsin.
Daha önce düşük ya da kürtaj geçirenler daha tehlikeli tabi..İkinci bebek de A Rh(+) olursa vücut ona karşı savunmaya geçiyo falan filan..
Yani sen de benim gibi hamilelik boyunca hiç indirect coombs testi olmadın mı???
kızlar bende 2-3 gündür bi ağırlık var yani yazarken bile zorlanıyorum midem yanıyor belim ağrıyor keyfim yok nedense,hiç bana uymayan bi durum,kociş bile diyoki sen çok duruldun anlamadım gitti..ben kaçar sonra yine girerim öpüldünüz..
Merhaba Kızlar,
Kaç gündür giremedim, maşallah gene çok hızlısınız. Geriye dönük okumaya çalıştım ama çok zor.
Babymom nice mutlu senelere canım...
Şeker çıkan arkadaşlar adınıza üzüldüm, geçmiş olsun, heralde yediklerimize dikkat etmemiz gerek..
Kızlar çok geriye gidemedim ama bir nevresim lafı geçiyor, merak ettim doğrusu. Resmini görebilir miyim, acaba...
Bakıyorum, bebek kıyafetlerinden çıkıp başka ihtiyaçlara dönüş yapmaışsınız. Ben biliyorsunuz erken doğum riski var diye çoooktaaan bakmaya başlamıştım onlara. Ama sizlerden pek fazla ilerde sayılmam gene de.
Biraz da kendimden haber vereyim. Dün doktora gittim. Allah'tan bebeğin gelişimi normale dönmüş dedi, ben de kalp ilacının birini bırakmıştım, o da etki yapıyor olabilir. Bugün de 50 gr.lık şeker yükleme yaptırdık. Sonuç Cumaya...
Ben tetanoz yaptırmamaya karar verdim. Doktora da sorduk. Benim gibi tetanoz aşısı yaptırmayacak olanlar var mı arkadaşlar?
canım bence evrişin eşi de rh- tir yoksa hiç kaçmaz ondan.eşi de rh- ise sorun yok..
Ama öle kafana göre hesap yapma. bana doktorum "3 gün karbonhidrat ağırlıklı besleneceksin ve 8 saat aç geleceksin" demişti. ben 9 da tahlil yapacağım için gecenin 1 inde koca bir sandviç ekmeği nutellayla yemiştim. yani tahlilden önceki 3 gün habire mantı tatlı börek çörek yedim. doktor öle tembihledi... o yüzden doktoruna danış....anladım canım 13 sayı var arada yarın sabah 9 da gideceğim akşam 7 den sonra hiç bişi yemem bende çok saol canım moral verip açıklama yaptığın için bu arada sanada geçmiş olsun canımm:1hug:
herhalde hepimiz kullanıyoruzdur kuzum... bebek için o... kullan tabi...gecen gıttım tansıyonum 16 cıktı bıde FERRUM FORT yazdı kullanan varmıkı aramızda
benim bir arkadaşımda da aynı seninki gibi bir şeker varmış. gizli şeker diyor. ya çok düşük ya da çok yüksek oluyormuş. ve o hamileyken bunu bilmiyorlarmış. arkadaşım 30 kilo almış, bebek de 5 kilo doğmuş. hem de normal doğum... çocuk şimdi sağlıklı ama muhakkak şeker vardır. beslenmesine dikkat ediyorlar.nazancım
benim degerler soyle idi
aclık : 85
60 dk : 205
120 dk : 166
180 dk : 63
yani son degerdede hipoglisemi yani dusuk seker olayı var
bu su demek ben bir pasta yedim diyelimki okkalı bir dilim. ilk saatler sekerim firliyor çok yukseliyor çok tehlikeli hale geliyor ondan sonarad uç saat sonrada ani dususle yine tehlikeli hale geliyor. ve ben pastayı yedikten sonraki uç saatte dengem bozuk geziyorum mesela. yuksek ve dusuk sekerle ani olarak. bu bu demek oluyormus
kısmetse haziran 20 gibi izne ayrılmayı düşünüyorum. ama tabi sağlık durumuma bağlı...sen ne zaman izne ayrılıcaksın ben evde olduğum için calışmadığım için uzun uzun kahvaltı ypıyorum bakalım doğumdan sonra iş bulabilcekmiyiz.o kadar banka sınavı kazandım ama sonrası gelmedi
BAHAR GELDİ DİYE OLABİLİR Mİ ŞEKER? Bİ DE MALUM GİTTİKÇE AĞIRLAŞIYORUZ, HAMİLEYİZ YA BİZ... ONDAN OLABİLİR Mİ?ufff kızlar ya içimde acayip bi sıkıntı ve uyku hali var hep yatıp uyumak istiyorum canım bişey yapmak istemiyor içim daralıyor resmensenağlama çok tuhaf duygular içindeyim noluyo bana böle yaaa-tatlicadiarzu-
bende cok ayakta kalınca hemen yoruluyorum vede belim agrımaya baslıo cokecek yer arıyorum resmen. yani yuruyusler artık yarım saate dusurulmeli sanırım. benim kasıklarımda baskı oluyo sanki cocuk asagıya inio gibi hissediyorum. geneldede oturup belime astık koyuyorum yada ayaklarımı yukarı dikiyorum
aslında bazen yürüyüş yapmaya bile korkuyorum.belim felaket ağrıyor ve kasıklarımda baskı hissediyorum.evim de beşinci katta.yürüyüş sonrası eve çıktığımda kalbim duracak sanıyorum
Bende yaptırmayacagım canım benım..
Valla eşimin 0 rh + benım Arh - buyuk ıhtımalle benım dosyamda bu durum vardır.. yıne de hatırlatayım.. yaff bende ınsanım ıste.. kacıoo bı yerlerden.. hangi insanın her yerı ıyı sıvanmıs.. kaçak oluyor arada :))))
Haklısın Dide,
Soralım bakalım Evrişşş eşin rh(-) mi??
Kadınlar hamıle mısınız ?? :1shok: ıkı kere yazdım yaa adam 0 rh + die delikafadulden
Kadınlar hamıle mısınız ?? :1shok: ıkı kere yazdım yaa adam 0 rh + die delikafadulden
ben seni sıvarım yafrum..şimdi doktorlar gözden kaçırabiliyor tatlım..sen söyle bizde kan uyuşmazlığı var de..indirekt coombs yapılsaydı bilirdin ayrıca tahlil kağıdı oluyor onun bir de iki tüp kan veriyorsun onun için..bilirdin bence.dediğim gibi sadece risk için yapılıyor..sorun çıkacak diye bir kaide yok.ama çocuklarımızın pozitif olma ihtimali daha yüksek..aslında kan uyuşmazlığı anneyle çocuk arasında oluyor...
benim annem de babamda ve kardeşlerimde arh+ ben arh negatifim mesela..
benim adam da 0rh+ ne olmuş yanilülülülülülü
şaka len şaka..geç görmüştür tel kırma..en hamile sensin asıl buralarda kaç kere sordum kan uyuşmazlığı olan var mı? aman testinizi yaptırın diye..halla hallaaa
benim adam da 0rh+ ne olmuş yanilülülülülülü
şaka len şaka..geç görmüştür tel kırma..en hamile sensin asıl buralarda kaç kere sordum kan uyuşmazlığı olan var mı? aman testinizi yaptırın diye..halla hallaaa
Hep kızıyosun , bağırıyosun, çağırıyosun, dövüyosun ama bir sor bakalım niye diye...Çünkü çünkü çünkü çünkü, görmemişim işte ne var... Ha aklıma gelmişken senin eşinin kan grubu ne Evriş..
Dur dur vurmaaaaaaa acıyoooo yaa...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?