için içine sığmıyordur şimdi.güzel haberlerini bekliyoruz.ben doktora saat 10 da gitmiştim.içeri almaları 11 i bulmuştu.o saate kadar hiç bi şey yememiştim.sadece sabah 8 de iki şekerli ılık süt içtim dedim doktora iki saatse önemli değil demişti.bi şeyler yemesende şekersiz bi süt iç derim.
günaydın kızlar
AİDA
doğum öncesi 8 haftanın üç haftasını düşüyorlar çünkü üç hafta öncesinden ayrılma zorunluluğumuz var.kalan 5 haftayı doğum sonrası haftalara ekleyebiliyorsun.yani 13 haftalık bi izne ayrılmış oluyorsun.doğumdan sonra 13 haftayı sayarsan ne zaman göreve başlayacağın belli oluyor.benim doğum 25 temmuz.bide ben doğum iznim bittikten sonra 40 günlük olan rapaor haklarımı da kullanacağım.20 günlük olarak iki defada alabiliyoruz.sonrada ücretsiz izinle dönemi kapatacağım.
herkese gunaydın...
hava kapalı ama ben mutluyum bugun dun aldıgım biber ve domates fidanlarını ekicem arka bahceye ve balkonumda olan uzun saksılara..ayy yaşasın bahr geldi..:)
toprakla ugraşmak insanın stresini kötü enerjisini herbişeyini alıyor..:)
milkshake gözun aydın ohh ne hoş sürpris olmus sana.:)
toprak güzel oldukdan sonra yetişir ben yer yıl ekiyorum bişiiler..biber çok güzel oluyor hatta kışın yeşil sogana para vermios gibi bişey luyor.. ama biber ve domates için gübre almalısın.. hatta çok azcıkda güvercin gübresi süper oluyor ama sakın guvercin gübresini direk toprakla karıştırma bi çimdik gubreyi suyla karıştırıp dök..:)pinky bir şey soracağım..benim bahçem yok..balkonda nasıl yetiştiriyorsun..yetişiyor mu? güzel oluyor mu?
ben de alacağım rapor..o yüzden şimdi hiç rapor almıyorum..doktorlar verir herhalde rapor? kimden alacağız kadın doğumcumuzdan mı? başka doktorlardan mı?
günaydın kızlar
AİDA
doğum öncesi 8 haftanın üç haftasını düşüyorlar çünkü üç hafta öncesinden ayrılma zorunluluğumuz var.kalan 5 haftayı doğum sonrası haftalara ekleyebiliyorsun.yani 13 haftalık bi izne ayrılmış oluyorsun.doğumdan sonra 13 haftayı sayarsan ne zaman göreve başlayacağın belli oluyor.benim doğum 25 temmuz.bide ben doğum iznim bittikten sonra 40 günlük olan rapaor haklarımı da kullanacağım.20 günlük olarak iki defada alabiliyoruz.sonrada ücretsiz izinle dönemi kapatacağım.
pinky bir şey soracağım..benim bahçem yok..balkonda nasıl yetiştiriyorsun..yetişiyor mu? güzel oluyor mu?
aidaa
sen nerelisin.yalovalımısın yıoksa şuan yaşadığın yer yalova mı?lisedemisin?
eski evimin kocaman terası vardı eskişehirde güxercin mokundan illalah etmiştik..orada olsaydık işe yarardı demekki..sağol canım verdiğin bilgiler için.toprak güzel oldukdan sonra yetişir ben yer yıl ekiyorum bişiiler..biber çok güzel oluyor hatta kışın yeşil sogana para vermios gibi bişey luyor.. ama biber ve domates için gübre almalısın.. hatta çok azcıkda güvercin gübresi süper oluyor ama sakın guvercin gübresini direk toprakla karıştırma bi çimdik gubreyi suyla karıştırıp dök..:)
çok teşekkür ederim hemen bakıyorum..inşallah becerebiliriz kocişle bu işi.helin diyarbakırda ben teyit edeyim..a.sDidecim ben de balkonda domates, salatalık, biber yetiştirdim. Domates için çok büyük saksı gerekiyor, yoksa çeri domates gibi küçük küçük oluyorlar. Ama salatlık ve biberler çok güzel ürün veriyorlar. Büyük saksılar kullan. Bahçe malzemeleri satan yerlerden torf ve gübreli toprak al. Torfla toprağı karıştırıp fidanını dik. Bir de site önerebilirim, ben balkon sebzeciliği ile ilgili bütün bildiklerimi oradan öğrendim ve öğrenmeye devam ediyorum.
agaclar.net sitenin forum bölümüne gir, balkonda sebze yetiştirme diye alt forum var. bulamazsan yardımcı olurum.
Helincim ben ilk atama İst.dan Yalovaya geldim, burada evlenip kaldım. Şimdilik başka yerlere gitme niyetimiz yok. Evet lisede görev yapıyorum. Sen Diyarbakırdaydın dimi (karıştırma ihtimalim çok yüksek ama doğuda görev yapıyordun sanki:uhm:).
hııı.... senin açlık şekerine de bugün bakılacak yani. benimkine bakılmamıştı 50gr yüklemede. sadece tokluğa bakılmıştı. o yüzden demek ki 1 saat aç olman yeter demişti doktor.canim aclik kan sekeri de bakilicak ve onun icin 1 saatlik aclik yeterli degil sonrasinda 50 gr icicem 1 saat sonra tekrar kan vericem.dedim sabah 7 de bisiler yesem, erken kalkiyorum zaten 4 saat aclik yetmezmi yetmez dedi kadin, haklida aclik kan sekeri en az 8 saattir, offff gece stok yapayim bari...
Size önerim yanınızda 1 parça limon götürün. Ben sağlık ocağında yaptırdığımda hemşire içimi kolaylaştırmak için bir kaç damla limon sıktı daha rahat içebildim. Şimdi haftaya tekrar ölçtüreceğim. Malum, 24. haftadan sonra azıyormuş şeker. Hastaneye giderken bir parça limon götürmeyi düşünüyorum.
günayyyydınnnn çok mutlu oldum kızlar.....
haftaya cumartesi randevum vardı daha doğrusu dr. çağırmıştı bende şimdi hastaneyi randevu almak için aradım ve dr. haftaya yokmuş bu hafta gidiyoruz çok sevindim kızımı görücemmm inşallah hayırlı haberlerle gelirim yanlız banada şeker yüklemesi yapılacak ve randevum 12.45 de o saate kadar aç kalamam inşallah dr. öne alır beni.....
KIZLAR, kızıma yeni aldığım papuçları çizmeleri ekledim ciciler topiğine. bakın lütfen.
aidaa verdiğin site için çok tşk..valla çok şey ögrendim maydonoz konusunda özelliklle...bu yıl maydonoz ekicem de kalan saksılarıma..:)
KIZLAR, kızıma yeni aldığım papuçları çizmeleri ekledim ciciler topiğine. bakın lütfen.
Canım benım.. bu tarıfın aynısını teflon bır tencerede de yapabılırsın, hıc kasma kendını güvec te olacak diye..
ben daha daha pratıgını yaptım: patlıcanları-kabakları-soganı-taze sarımsagı yagda kavura kavura öldürdüm iyice.. ortalarına somonları yerlestırdım.. bır paket kremayı da ıcıne boca ettım.. uzerıne karabıber yenıbahar attım, altını kıstım, 15 dakıka pısırdım.. bu da degısık bır seklı.. aklına yatarsa boyle yap derım..
canim benimde tam tersi istahim var ama kisitliyorum azar azar yiyorum, cunku bende senin gibi midemi agzimda hissediyorum, nasil bi sislikse..
kizlar bugun doktora sordugum sorulari sizinle paylasayim;
1. korse onerirmsiniz dogum sonrasi dedim: kesinlikle onermiyorum normalde sezeryanda olsa dedi, karin kaslarini tembellestiriyor, kendini toparlayinca sen karin kaslarini calistirip toparliycaksin dedi...
2. aldigim kilolari sordum, 11 kilo almisim balon gibi oldum; dikkat ettigim halde dedim:
benim icin onemli olan yarin yaptiracagim seker sonucun dedi, eger o normalse, aldigin kilolari takma dedi. icinde bi canli buyutuyorsun ve o senden besleniyor ve vucudunda buna tepki olarak kendine yag ve su depoluyor dedi..herkesin bunyesi farklidir, ayni miktarda bile yese farkli tepkiler gosterir hamilelikte dedi..
3 ne zaman spora basliyabilirm dogum sonrasi dedim: 1 ay sonra dedi
4. vaginal akinti ve bas donmelerimi sordum: ikiside gayet dogal dedi, zaman zaman akinti miktari ve yogunlugunda degisim olabilir dedi, vaginal kullanilan bi sabun verdi rahatlatmasi icin..bas donmeside kan dolasimina bagliymis, normalmis..
5. doguma girip girmiyecegini sordum: dogumuma kendisi girecek giricekmis, ebe degil ama 15 temmuz-8 agustos tatilde, o tarihte dogurmam gerek,yerine baskasi bakicak, bide bizim dogum tarihi 19 agustos adamin dogum gunu, mumkunse aksam 8 ile 12 arasi dogurma dedi sakayla karisik:))))
ben toktorumu cok seviyorummm, yarin seker de normal cikarsa yemeye devammm:))))
ayy buarada seker yükleme sonucum normal cıkmıs cook sevınclıyım,aftabrucum senın nasıl cıktı hayatım
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?