2009 Ağustos Ayında Doğum yapacaklar buraya.

herkese merhaba,
öğle yemeği için evdeyim,geçerken uğrayayım dedim.
NORRAA ve MİNİK KELEBEK,verdiğiniz cevaplar için teşekkür ederim.bu konu randevumdan birkaç gün sonra aklıma geldi,aslında şeker hastalığı der demez aklıma gelmeliydi ama büzüşük beynim işte...bir de olumsuzluklarını fazlasıyla yaşadığım bu hastalığı bilinçaltım silmek istiyor herhalde ama doğumdan sonra ben yine bir pko'lu olacağım.
miniğim kelebeğim,ayrıca gözün aydın,yeterince şeker bir kadın değilmişsin kaydirigubbakcemile3 listeyi düzenlediğinde oğluşumun adını mert efe olarak ekler misin?
MERCİMEKİM,sana ve oğluşuna da kocaman bir maşallah

hepinize günaydın kızlar uzun zamandır gezip tozmaktan vakit bulamıyorum girmeye dün gece 2 yekadar okudum yazdıklarınızı maşallah bebişleriniz güzel pozlar vermiş sizler sağlıklısınız problem yok ne güzel bu arad keops bende pko hatasıyım ve tedavi sürecimde başladım glukofen850 ye hala devam ediyorum ve doğurana kadar devam edecekmişim bu 3 lü tarama testinde şekerede bakılıyor değil mi? benim değerim alt sınırında altındaydı sanırım haptan kaynaklanıyor. doktor benden hala başka test istemedi randevum 3 hafta sonra bu şeker yükleme testleri kaçıncı haftalar arasında yapılıyor ki ! :uhm:

baby maşallah sana ve temizlik yapabilenlere..hamile kaldığımdan beri bir kere temizlik yaptım onun akşamında da fenalaştım.her şeyi silme süpürme eşim yapıyor.kadınlar geldi gitti hiç güzel yapamadılar..benim ne istediğimi eşim biliyor..ben de toz alıyorum..onda bile belim sırtım kopuyor.ne olacak böyle bakalım:1no2:

deniz yıldızı arkadaşım 24-28. haftalar arsı yaptırabilirsin şeker tarama testini..50grlık..eğer o yüksek çıkarsa teşhis amaçlı 100grlık yükleme testi yapılıyor.

pinky bir şey soracağım..benim bahçem yok..balkonda nasıl yetiştiriyorsun..yetişiyor mu? güzel oluyor mu?

Ben saksıda dereotu maydanoz yetiştirdim geçen yıl süper oldu. Bauhaustan anadolu torf toprak ve tohum aldım, ince uzun saksılara diktim. Bu yıl da ek olarak cherry domates ve biber ektim. Yeşerdiler ama Pinky'nin dediği gibi gübre gerekebilir. Geç kalma ekmek için, nisan bitiyo bak.. Çok keyifli tavsiye ederim. Özellikle dereotuna hiç bişi yapmana gerek yok deli gibi büyüyolar. Ekeceğin zaman ne yapacağını anlatırım sonra. Tohumları gece suda bekleteceksin vs. vs..

Atladım konuya hemen ama:)

yav esra ben seni yerim yaaa.bitiriyor beni senin şu 10 puanlık uzman sorusuna verilen cevaplar gibi başlıklı bilimsel gündelik hallerin..çok tatlısın..maşallh

sagol canım o senin tatliligin :)))
konu baslıgı yazıyorumki ilgisini çeken okusun çekmeyen okumasın bos yere geçsin :)

hee demekki hersey yolunda normaliz:)
zorlu gunelrimiz de yakında baslıyor anlasıldı sonun baslangıcındayız yani:))

sende boylesin demek babycim ok anlasıldı bende normal oldumu anladım :)

Herkeslere günaydınnnn!!!!

eylemcim saat 13 de randevun var madem sakın ac ac o saate kadar bekleme sekerin duser ve bebek içih hiç iyi değil o kadar ac kalması bir hamile bayanın. dr una sor olmadı baska bir gun sabah sadece labratuara kan tahlili için gidersin vaktin imkanın varsa.

neden yaptırmayacaksın lal ? orda uygulanmıyor diye mi ?

bakbeni en çok etkileyen seker dengelenmesi için tatlı yedin yada meyva yanında mutlaka sut yada ayran yogurt vs tuketeceksin bes dk once sonra yada yanında. bu çok onemli kana birlikte karıscaklar ve bu sekeri dengeliyormus ani ç ıkmasına engel oluyormus .

yani mesela benim bir orta boy elma yanında bir çay bardagı sut um var. tum meyvaların bir porsiyonunun yanında bir çay bardagı sut yeterli. iki porsiyon meyva yersen bir su bardagı sut içmelisin. hiç birsey yapamassan bunu yap bu bile birsey sut de meyvada yedigimiz içtigimiz fiks seyler sonuçta.

onun harici nazanda yazmıs genel kilo aldırıcı seyleri fazla tuketmek ve kilo almak sekerin dostu. kilo almıycanh ızla . saglıklsız hersey seker acısındanda zararlı bunu unutma.
ama yeteri kadar karbonhidrat alımına dikkat et
mesela ornek ben gunde 7 dilim beyaz ekmek yiyorum.
kiloma boyuma gore vrildi senin daha zayıf oldugunu dusunursek daha az miktar deneblir ama bunu tam ibilmiyormu yanıtltmayayım.
ama yaglı soslu makarnalardan falanuzak dur ozelikle kızartmaalrdan

ama herseyden az yemekle seker falan fırlamıyor istisnai tçok kotu durumda seker hastalnıgın yoksa anladıgım bu benim.

ay bak begenmiyorsun birde guzelim ulkeyi yasadıgın nora ne kadar dusunceliler bee:))))
bizim burda esrar verir gibi bir posette glikoz var onu acıyor hemsier gorunce gozun korkuyor zaten 100 gr luk koca bir poseti buyuk bir bardaga bosaltıyor ustune su koyunca hiç erimiycek o nca toz sanıyorusn ama anında eriyor bal gib liklik içiyorsun.))))

canım,ben de isterdim aslında glukofen'e devam etmeyi,çünkü iştahım çok açık,hızlı kilo alıyorum.estetik bir kaygım yok ama zaten fazla kilolu olarak hamile kalmıştım,normal doğum yapabilmek istiyorum.doktorum 3. aydan sonra bıraktırdı ama belki şeker yüklemesinden sonra tekrar başlatır.
şeker yüklemesinin haftası konusunu ben de çok araştırdım,bana verilen terih de biraz geç gibi gelmişti ama önemli değilmiş.ben yüklemeyi yaptırdığımda 27 haftalık olacağım.

Ben de 3 gündür eşimin eşofman altını giyiyorum iyi mi. Aslında tam bana uyuyo. paçalarını kıvıryorum o kadar:) Haftasonu gidip kendime bişeyler alana kadar bikaç gün idare edicem.

cnm ben doktora artık bırakayım dedim çünkü araştırmıştım 3. aydan sonra alımına gerek yok diye biliyorum doktoruma sordum hamileliğin sonuna kadar kullanacaksın dedi doğurduktan sonrada ömür boyu çocuk istemiyorsam doğum kontrol hapıiçmek zorundayım çünkü adetlerim 6 yada 7 ayda bir sadece hap kullandığımda sökülüyor.. ömür boyu haplara mahkumuz yani senağlama

hastalığımı ilk öğrendiğimde ben de aralıksız saatlerce ağlamıştım ama sonradan tedavilere yanıt vermeyen onca hastalık varken bu kadar dert etmemeliyim deyip sakinleştim.ben adet düzensizliği konusunda çok çekmedim,en fazla 13 gün gecikmem oldu,boş geçen ayım hiç olmadı ama hamile kalana kadar 2 yıl doktor doktor dolaştım,teşhis edemediler.tedavim çok kısa sürede yanıt verdi,hamile kaldım ama doğumdan sonra ne olur,yaşayıp göreceğiz.

kızlar siz bebeğinizin odasına mobilya mı almak istiyorsunuz yoksa şu park yataklar mı daha iyi? izmirde oturanlar karabağlarda sanırım mobilya çeşitleri çok fazla ben evlenmeden önce yatak odamı oradan kıyafet işlerini gelinlik falanda kemeraltına gidip almıştım şimdi bebişimin odasını oradan almayı düşünüyorum gezenler var mı güzel modeller bulabilirmiyim ki boşuna gelmeyeyim sonra CADIARZU

benim teşhis geç olmadı ama tedavi çok sürdü maalesef tedavi aşamasında da çok kilo aldım en çok üzüldüğüm ömür bıyu hap kullanmak ama ne yapalım mecbur inşallah kızımda olmaz kendimden çok onu düşünüyorum annesi gibi uğraşmasın kzımda :Saruboceq:

esracım valla makarna pilav yemekleri dediğm gibi haftada 2*-3 kez. et çok yiorum.et obur oldum. bir de hububat çok yiorum. patlıcan kabak yemekleri çok yapıorum. helva yiorum son 1 haftadır ama ben hamile kaldığımdan beri şişiorum yani helvaya suç atmayım. hergün kahvaltıda biraz lavaş (ekmek yok lavaş var burda) peynir- haşlanmış yumurta- bazen bal bazen zeytin yiorum. kahvaltım bu. 1-2bardak süt içiorum. öğlen cacık oluor bazen. ceviz- üzüm ayran ya da yoğurt. akşamdan sebze ya da et kaldıysa o. akşam da az yiorum çünkü geceleri iştahım çok olmuo. sonuç olarak günde 1 lt süt içiorum. 3 lt su içiorum. acaba süt mü kilo aldırıo.

Bu PKO'nu sebebi bilinmiyor ya, çoğu hasta da ilk doğumdan sonra kendiliğinden düzelebiliyormuş. Ben de bir PKO'luyum da ordan biliyom...

1 lt süt mü amanın nasıl içiyosun..Eğer yağlı sütse kilo aldırır tabi.. Ben yağsız süt alıyorum.. Sütü oldu bitti çok severim ama 1 lt çok gibi yaa..

1 lt süt mü amanın nasıl içiyosun..Eğer yağlı sütse kilo aldırır tabi.. Ben yağsız süt alıyorum.. Sütü oldu bitti çok severim ama 1 lt çok gibi yaa..

sütü yağsız diye alıorum ama izmirde içtiğim yağsız sütle arasında dağlar kadar fark var. burdaki süt pek bi lezetli böle yağlıdan yağlı gibi. şeker gibi. yoğun filan. yağsız süt su gibi oluor yani kandırıolar galiba beni . 1 lt süt içiorum çünkü hergün yoğurt yiemiorum. yoğurtu ya cacık ya da ayran olarak tüketebiliorum. vitamin de kullanmıorum sanki kalsium eksik kalcak gibi gelior. içiorum bol bol bir de seviorum tadını

OOhhh, kocaman bir maşallah Buse'ye :) doya doya baktın mı kızına? Yeterince zaman ayırdı mı doktor?
Yok gülüm ya, nerdeeeesenağlamaKendisini göremedim, accıcık ucundan fotoğrafını gördüm kuzumun. Onun için diyorum ya özele gideyim diye. Ama onda da kafam bulandı. 10 günden önce doktora bir daha gidersen ssk ödemiyormuş diye birşey duydum:uhm:

Ay ben de öyle şeker yüklemesi istiyoruuumdelikafaduldenÇok gözümde büyüyor şekerli sukafamçokkarıştı

Kızlar ben farkettim ki bebişim doğduğunda ben onu babasıyla bile zor paylaşacağım:sm_confused:Hele kayınvalidemden köşe bucak kaçıracağım sanırsamCADIARZUKadın "benim kuzum" bilmemne dedikçe diş bilemeye başladım yaaaklava:İnternet başına oturunca "Bırak şu şeytan işini" diyor, sanki ben hiçbir şey araştırmıyormuşum gibi, yok ceviz çok faydalıymış, yok bakla zararlıymış yok otmuş yok tokmuş konuşup duruyor. Ööööf çekemiyorum yaakafamçokkarıştı

Kalsiyum ilacı almıyosan haklısın tabi başka nerden alıcaz kalsiyumları. Ben ilaca güveniyorum birazcık. Malum işte olunca öyle çok dikkat edemiyorum. Her akşam süt ya da yoğurt yiyemiyorum yani..Puffff..

Burkoooo sen kuzuna blog sayfası hazırlamıştın diye hatırlıyorum. Hala yazıyo musun?? Cevabın evetse göndersene linkini bakalım..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…