sağol canım,sana da kolay gelsin.doktor şeker yüklemesine karar verirken 'şeker,tansiyon gibi bir hastalığınız var mı?' dedi,hayır dedim.bildiğim kadarıyla cevabım evet olsa yüklemem 100 g olacaktı.fakat sonradan şu aklıma takıldı,ben pko hastasıyım ve bizde insülin direnci var.hatta hamilelik öncesinde ve ilk 3 ayımda glukofen kullanmıştım,ben de mi riskli gruptayım acaba,bir bilgin var mı?
baby maşallah sana ve temizlik yapabilenlere..hamile kaldığımdan beri bir kere temizlik yaptım onun akşamında da fenalaştım.her şeyi silme süpürme eşim yapıyor.kadınlar geldi gitti hiç güzel yapamadılar..benim ne istediğimi eşim biliyor..ben de toz alıyorum..onda bile belim sırtım kopuyor.ne olacak böyle bakalım:1no2:gypsy dinlene dinlene yap temizligi
ben bi posta ortalıgı topluyorum sonra pc basında dinleniyorum
sonra supuruyorum yine dinleniyorum
sonra siliyorum yine dinleniyorum
ii oluyo oyle
yoksa belim kopuyo ve cocugun asagı indigini hissediyorum
kendimizi parcalamaya gerek yok ama harekette etmemiz gerek tabiki
pinky bir şey soracağım..benim bahçem yok..balkonda nasıl yetiştiriyorsun..yetişiyor mu? güzel oluyor mu?
yav esra ben seni yerim yaaa.bitiriyor beni senin şu 10 puanlık uzman sorusuna verilen cevaplar gibi başlıklı bilimsel gündelik hallerin..çok tatlısın..maşallh
esrakom benim de alt karnım yumuşak oluyor mideme doğru bir şişlik.yatsam da rahat edemiyorum..eskiden daha çok yesem bile karnım şişmezdi.şimdi zor nefes alıyorum.dün mesala orta boy bir kase salata ve yarım tabak pilav yedim..doydum mu? tabiki hayır..şişmeyeyim diye daha yemedim ama ne oldu gene karın oldu davul gibi..hiç bir pozisyonda rahat edemedim..uyuyayım dedim bu seferde kalça ağrıları başladı.sonra jel sürdü eşim.zar zor sızmışım..bir sürü kabus gördüm.uykudan da tad alamadım..yaşam şeklim oldu alıştım artık.
son halim albumume dunku halimi ekledim bakabilirsiniz
esrako al bendende okadar oraya yazdıklarını dun hissettim bugunde devam edio yanlız degilsin yani
ama bence bu yeme saatiylede alakalı olabilir biz dun gec yedik ve yatana kadarda catlıycam sandım
evde ise esim 8e dogru geldiginden en gec 8 bucukta sofra toplanmıs oluyor
yesillikte yapıo olabilir
gobek deligimde aynı durumda seninle
Herkeslere günaydınnnn!!!!
merhaba kızlar. mercimekim kocaman olmuş bebişin. nazar değmesin maşallah.
kızlar ben şeker yükletemicem. ancak çok ani kilo aldım şu an 60 kiloyum. 11 kilo almışım. nasıl besleneyim kızlar yani kafama göre besleniorum da neler şekeri arttırır cozutur. biras yeme içme konusunda destek istiorum
kizlar aclik kani verdim diger testlerle, sekerimi ictim, super bisi, ozel bi sisenin icinde, icinde limon aromasi kendinden var ve buzdolabindan veriyorlar, sanki soguk sekerli liomata icmisim gibi ay bu acliga 2 sise daha icerdim, cok guzel geldi, ne guzel akil etmisler...yaninda biskuvi falanda olsaydi:)))
1saat sonra kan vericem tekrar, hadi bakalim hayirlisi...
hepinize günaydın kızlar uzun zamandır gezip tozmaktan vakit bulamıyorum girmeye dün gece 2 yekadar okudum yazdıklarınızı maşallah bebişleriniz güzel pozlar vermiş sizler sağlıklısınız problem yok ne güzelbu arad keops bende pko hatasıyım ve tedavi sürecimde başladım glukofen850 ye hala devam ediyorum ve doğurana kadar devam edecekmişim bu 3 lü tarama testinde şekerede bakılıyor değil mi? benim değerim alt sınırında altındaydı sanırım haptan kaynaklanıyor. doktor benden hala başka test istemedi randevum 3 hafta sonra bu şeker yükleme testleri kaçıncı haftalar arasında yapılıyor ki ! :uhm:
deniz yıldızı arkadaşım 24-28. haftalar arsı yaptırabilirsin şeker tarama testini..50grlık..eğer o yüksek çıkarsa teşhis amaçlı 100grlık yükleme testi yapılıyor.
mercimekim hadi gozun aydın oglusunada masallah
aida o pijama sorunu bendede var hep gobusumun altında kullanıodum pijamaarımı
ama bazen ustumde hicbisey istemiyorum yani o kumas parcası bile darlatıyo beni
sonrada usuyorum sabaha karsı sanki cıplak yatsam daha mutlu olcam :)
burda pakistan malları satan dukkanlar var hersey %100 organic pamuktan ordan kendime yumusacık kapri tarzı pijama aldım xl beden dolayısıylada gobusume kadar cekebiliorum rahat rahat :)
canım,ben de isterdim aslında glukofen'e devam etmeyi,çünkü iştahım çok açık,hızlı kilo alıyorum.estetik bir kaygım yok ama zaten fazla kilolu olarak hamile kalmıştım,normal doğum yapabilmek istiyorum.doktorum 3. aydan sonra bıraktırdı ama belki şeker yüklemesinden sonra tekrar başlatır.
şeker yüklemesinin haftası konusunu ben de çok araştırdım,bana verilen terih de biraz geç gibi gelmişti ama önemli değilmiş.ben yüklemeyi yaptırdığımda 27 haftalık olacağım.
cnm ben doktora artık bırakayım dedim çünkü araştırmıştım 3. aydan sonra alımına gerek yok diye biliyorum doktoruma sordum hamileliğin sonuna kadar kullanacaksın dedi doğurduktan sonrada ömür boyu çocuk istemiyorsam doğum kontrol hapıiçmek zorundayım çünkü adetlerim 6 yada 7 ayda bir sadece hap kullandığımda sökülüyor.. ömür boyu haplara mahkumuz yani senağlama
hastalığımı ilk öğrendiğimde ben de aralıksız saatlerce ağlamıştım ama sonradan tedavilere yanıt vermeyen onca hastalık varken bu kadar dert etmemeliyim deyip sakinleştim.ben adet düzensizliği konusunda çok çekmedim,en fazla 13 gün gecikmem oldu,boş geçen ayım hiç olmadı ama hamile kalana kadar 2 yıl doktor doktor dolaştım,teşhis edemediler.tedavim çok kısa sürede yanıt verdi,hamile kaldım ama doğumdan sonra ne olur,yaşayıp göreceğiz.
hastalığımı ilk öğrendiğimde ben de aralıksız saatlerce ağlamıştım ama sonradan tedavilere yanıt vermeyen onca hastalık varken bu kadar dert etmemeliyim deyip sakinleştim.ben adet düzensizliği konusunda çok çekmedim,en fazla 13 gün gecikmem oldu,boş geçen ayım hiç olmadı ama hamile kalana kadar 2 yıl doktor doktor dolaştım,teşhis edemediler.tedavim çok kısa sürede yanıt verdi,hamile kaldım ama doğumdan sonra ne olur,yaşayıp göreceğiz.
esracım valla makarna pilav yemekleri dediğm gibi haftada 2*-3 kez. et çok yiorum.et obur oldum. bir de hububat çok yiorum. patlıcan kabak yemekleri çok yapıorum. helva yiorum son 1 haftadır ama ben hamile kaldığımdan beri şişiorum yani helvaya suç atmayım. hergün kahvaltıda biraz lavaş (ekmek yok lavaş var burda) peynir- haşlanmış yumurta- bazen bal bazen zeytin yiorum. kahvaltım bu. 1-2bardak süt içiorum. öğlen cacık oluor bazen. ceviz- üzüm ayran ya da yoğurt. akşamdan sebze ya da et kaldıysa o. akşam da az yiorum çünkü geceleri iştahım çok olmuo. sonuç olarak günde 1 lt süt içiorum. 3 lt su içiorum. acaba süt mü kilo aldırıo.
1 lt süt mü amanın nasıl içiyosun..Eğer yağlı sütse kilo aldırır tabi.. Ben yağsız süt alıyorum.. Sütü oldu bitti çok severim ama 1 lt çok gibi yaa..
Yok gülüm ya, nerdeeeesenağlamaKendisini göremedim, accıcık ucundan fotoğrafını gördüm kuzumun. Onun için diyorum ya özele gideyim diye. Ama onda da kafam bulandı. 10 günden önce doktora bir daha gidersen ssk ödemiyormuş diye birşey duydum:uhm:
OOhhh, kocaman bir maşallah Buse'ye :) doya doya baktın mı kızına? Yeterince zaman ayırdı mı doktor?
kizlar aclik kani verdim diger testlerle, sekerimi ictim, super bisi, ozel bi sisenin icinde, icinde limon aromasi kendinden var ve buzdolabindan veriyorlar, sanki soguk sekerli liomata icmisim gibi ay bu acliga 2 sise daha icerdim, cok guzel geldi, ne guzel akil etmisler...yaninda biskuvi falanda olsaydi:)))
1saat sonra kan vericem tekrar, hadi bakalim hayirlisi...
sütü yağsız diye alıorum ama izmirde içtiğim yağsız sütle arasında dağlar kadar fark var. burdaki süt pek bi lezetli böle yağlıdan yağlı gibi. şeker gibi. yoğun filan. yağsız süt su gibi oluor yani kandırıolar galiba beni . 1 lt süt içiorum çünkü hergün yoğurt yiemiorum. yoğurtu ya cacık ya da ayran olarak tüketebiliorum. vitamin de kullanmıorum sanki kalsium eksik kalcak gibi gelior. içiorum bol bol bir de seviorum tadını
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?