AYYY NE GÜZEL ŞEYLER BULURSUN SEN ŞİMDİ 1E YA...buara is cikisi once ebeme gidicem,bana esantiyolarla dolu bi kutu ve bilgi vericek ebem..sonra supermarkette hersey 1€ kampanyasi var, dun gordum ama secmeye ve tasimaya halim yoktu saksilarimi almaktan, oglusum icin bebek bodyleri vardi, 1€ doldurup gelicem onleri insallah kaldiysa tabi....
bu soruyu ben yanıtlayabilir miyim?Kızlarrrr meraba ben geldim, şimdi geçmişi okumaya çalışacağım. Ama önce size bir soru sormak istiyorum.
Bebek kıyafetlerini yıkayan veya yıkamayı düşünenler, acaba makinenin PAMUKLU programında mı, yoksa SENTETİK programında mı yıkasak daha iyi olur. SENTETİK programda yıkarsak daha fazla suyla yıkandığını belirtmiş. Ben aslında iki kere durulama yapmak istiyordum ama benim makinemde durulama tekrarı diye bişey yok. Ben de o yüzden daha fazla suyla yıkandığı için SENTETİK programı seçmeyi düşündüm.
Tabii sizlerin de fikrini almak istedim, güzel anneler...
ben 9 tane 0-3 ay, 13 tane 3-6 ay, 25 tane 6-9 ay..... ayyy işte bi sürü bi sürü aldım her çeşit her boydan.... aklımda kalmamış sayıları ama bol bol aldım.gel yafruum gel de sen zaten izmiri indirdin :)) ya ben sana bisi sorcektim, sen bu tulumlari falan kac aylik aldinn?? 3 mu 6 mi 0 mi???
Ya telkırma haklı - o burda oturduysa en iyi o beni anlar - ben3. yıl Balıkesirdeyim hiç alışamadım - e alıştırmıyolar ki - herşey 10 sene geriden geliyo gibi - İstanbul gibi yere alışık olduktan sonra burdaki hayata alışmak biraz güç
senin için hangisi daha hayırlı olucaksa öyle olmasını dilerim şeker içinde aferin valla kilo bilem vermişin bravo diyorum azimli annebu aradaaa cuma gunu ik mudurumuz yanıma geldi izne n ezaman çıkcagımı vs sordu ucretisz izin istioyrmusun dedi evet evet evettt dedim ay sormaları çok iyi geldi çunku babasının hayrın asormamıs tabi kalıcımı gecici elemanmı bakayım o modla sordu beni dusundugunden değil elbet:9 kalıcı bakayım diyerek gitti:) dedi ayrılma ihtimalin varmı taibi dedim neden olmasın tazminatım ve ben ayrılmayı isteriz :))) ama o pek mumkun değil yonetim sert bu konuda bilirsin falan dedi dedim oz aman ayrılamam mecbur gelirim 8 yılım var bırakamam. neyse ben kalıcı biri bakayım dedi gitti budurumda nolur benim akibet bilmiyorum ama 4 ay dogum izni 2 ay kadar toplu sut izni bana toplu kullan derler yerime madem bir igeliyor. sonar yllık iznim var vs vs derke ucretsizi de a ldımmı bebek gelir bir yasına o zaman donersen don vermeyiz tazminat derlerse mecbur donerim en azından emziriyordum yarım kaldı çok minik bebek biraktım diye dertlenmem napayım. bunada sukurr allah yardım edecekinsallah biz annelere
hayret yani nasıl düşüncesizlik ama durumunu bile bile allah yardımcın olsun...Müdürüme gıcık oldum yine bugünÇok üzgünüm çoookMal adam, hiç halden anlamıyor; bir de insanın yüzüne gülüyor sanki anlıyormuş gibi:dilcikar:
Bu akşam 19.30'dan 22.00'ye kadar (muhtemelen daha bile uzun sürecek) Bizim okulda tören var. 23 Nisan için yurtdışından gelen öğrenciler ağırlanacakmış. Gelenlere dadılık edecekmişiz. Okulda 120 tane öğretmen var. Sanki ben mi kurtaracağım koskoca kurumuklava:Rica ettim, ayakta kalmam sakıncalı, bana izin verin dedim, biiiip adam "üzülme hocam biz seni otuttururuz" dedi yaa klava:E madem oturacağım, ne demeye çağırıyorsun beni be adam. Ne sana bir yararım olacak, ne kendim rahat edeceğim. Şeytan diyor, tittiret gitme klava: klava:kötükedihüso
gözün aydın olsun buda bitti bu arada hepsini tek tek alıntı yapmadım yeni göbişte çok şirin maşallah..selam kızlar, ben geldim. eşim geç gelecek, ben de size takılacağım.
şeker sonucum çıktı, gayet iyi dedi doktor. en düşük olan 80 en yüksek olan 137 çıktı. şeker yokmuş yani.
şimdi geçmişi okuyayım biraz
ohh gözün aydın ne güsel herşeyin yolunda olması resmide çook güzel allah nazarlardan saklasın kuzunu..kızlar ben geldim bugün doktora gittik annemle ayrıntılı ulturasyona girdim oğluşum elini yüzünden çekmedi yan profilini gördük sadece 24+2 günlükmüş 618 gr şimdi resmini eklicem size siz nasılsınızzz???????
bencede en següzelli oSanırım en çok ARI MAYA yı beğendim.
bol bol su içmelisin demekki yetrli gelmiyo şimdiden önlem al 7-8 aydan sonra çook fene çatlar çünkü karın dahada bübüyüp gerilecekk canım..bu arada kıslar benim göbeğim çok kuruyor ya resmen kabuk kabuk dün siyah atlet giymiştim tabi ben gun içerisinde kaşıdıkça kabuk kabuk olmus siyah atlet olunca nasıl geçmiş atlete varya.. gunde 2 defa sürdüğüm bebeyagı sanırım yetmio artık..
sizde durum nasıl...
hadi ya üzülme büyütme gözünde biliyosunki diğer arkadaşlardada çıktı ama çabucak düzene girdikızlar yaa doktorumu aradım şimdi şeker sonucu için yüksek çıkmış yarın tekrar istedi 153 çıkmış normalde en yüksek 140 çıkıo dedi yarın gideceğimde kötü bi durummu acaba yaamoralim sıfır oldu yaasenağlamasenağlama
memişlerde çatlıyo canım onlarda gerildiği için karnına sürdüğün yağdan memişlerine de sür hele süt dolunca dahada büyüyecek şimdiden önlemini al derim..kıslar bişi diyimmi benim memişler çatladmış yaw bakınca göremiyodum altına baktım ana oda ne çatlaklar ilk zamnalra füze gibi olmuşlardı dimek ozamndan şimdi okadr şiş diiller,,hiç bişide sürmedim ay çatlamma ben diyodum yaw çatlasada göbiş çatlar diyodum memiş nirden çıktı yaw
başınız sağolsun canım ve sanada çok geçmiş olsun ıhlamur iç sıcak şeyler dikkat et kendine..bu arada kızlar ya boğazım şişti sesim kısıldı annemde kalıyorum ya baya bi şımardım sanırım ağzımdan cıkıcak kelımeyı beklıyo bızımkıler hemen alıyolar 7 gundur burdayım eşimin amcası öldü artvinde ya bıde hepten ilgilenıyo annem benle üzülmiyeyım dıye geldım gelelı her gün dondurma yedım yedım tedım şimdi cok fenayım nane lımon fayda vermedı NE ÖNERIRSINIZ BANA dr. gidelım dıyo annem gitmek istemıyorum ne yapsam ıı gelır ılaç yazar dr onun gıtmek ıstemıyorum ılac ıçmek istemıyorum............
gecen gıttım tansıyonum 16 cıktı bıde FERRUM FORT yazdı kullanan varmıkı aramızda
bahar geldi ya kışın yorgunlugunu atıyoruz üstümüzden hepimizde vardır tahminim agırlık miskinlik umarım çabucak geçer bu arada ne oldu senin dr işin bebişin cinsiyeti ultrasonun merak ettim..ufff kızlar ya içimde acayip bi sıkıntı ve uyku hali var hep yatıp uyumak istiyorum canım bişey yapmak istemiyor içim daralıyor resmensenağlama çok tuhaf duygular içindeyim noluyo bana böle yaaa-tatlicadiarzu-
inşallah güzel haberlerle gelirsin tetenoz için bende yaptırmadım benim dr önermedi..Merhaba Kızlar,
Kaç gündür giremedim, maşallah gene çok hızlısınız. Geriye dönük okumaya çalıştım ama çok zor.
Babymom nice mutlu senelere canım...
Şeker çıkan arkadaşlar adınıza üzüldüm, geçmiş olsun, heralde yediklerimize dikkat etmemiz gerek..
Kızlar çok geriye gidemedim ama bir nevresim lafı geçiyor, merak ettim doğrusu. Resmini görebilir miyim, acaba...
Bakıyorum, bebek kıyafetlerinden çıkıp başka ihtiyaçlara dönüş yapmaışsınız. Ben biliyorsunuz erken doğum riski var diye çoooktaaan bakmaya başlamıştım onlara. Ama sizlerden pek fazla ilerde sayılmam gene de.
Biraz da kendimden haber vereyim. Dün doktora gittim. Allah'tan bebeğin gelişimi normale dönmüş dedi, ben de kalp ilacının birini bırakmıştım, o da etki yapıyor olabilir. Bugün de 50 gr.lık şeker yükleme yaptırdık. Sonuç Cumaya...
Ben tetanoz yaptırmamaya karar verdim. Doktora da sorduk. Benim gibi tetanoz aşısı yaptırmayacak olanlar var mı arkadaşlar?
canım eger dr hastanenin dr ise istememesi lazım ama dışardan gelip orada muayne ediyosa doğrudur..esrako canım ben bu bronzlaştırıcıları doktoruma sormuştum renk pigmentlerini etkilediği yani deri emdiği için saç boyası gibi kullanmamanız gerekir demişti,olsun ya sen beyaz değilsin zaten sürme...
bu arada 28 haftalık hamile bir arkadaşım var florance nightıngale hastanesine gidiyor doktoru ayrıca doktor parası istiyormuş inanamadım her hastane böylemi ben normal dogum ve sezeryan parasını medical muhasebeden öğrendim o kadar sizlerin bu konuda bilgisi var mı
inşallah canım çook geçmiş olsun ..Merhaba Arkadaslar
Belki okumussunuzdur önceki sayfalarda yazmistim bende insallah agustos annesi olucam.24 haftalik hamisim.sizi cok iyi takip ediyorum cok da guzel seyler ögreniyorum.
Idrarda enfeksiyon konusu gecmiste yazmadan gecemiycem.Dün aksam 9 gibi sol kasigimda cok siddetli bir agri bir batma oldu.15-20 dakika gecmeyince burdaki devlet hast.acile gittik.ordaki nöbetci kadin dogumcu idrar ve kan tahlili istedi yapildi ve sonuc olarak kum döktügümü söyledi.enfeksiyonla ayni seyi mi kastetti bilmiyorum.Zaten agizlarindan zorla laf aliyorsunuz sinir oldum.ve bir ilac verdi tek kullanimlik suya karistirip gece yatinca iceceksin dedi.ben önce cok tereddüt ettim ama yataga girince düsündüm ve ictim.gebelik kategorisi b idi.insallah bir daha böyle birsey basima gelmez.idrar tahlilim 16.hafatda yapilmisti o zaman bir sorun yoktu.demekki arada yaptirmak gerekiyormus.ve isin ilginci iki doktora gidiyorum.ikisinede bahsettim bu agridan ikiside önemsemedi ve bebek büyüdügünden rahime kramp giriyordur dediler.
insallah bir daha tekrarlamaz.aman dikkat edin kizlar.
aferin ona gözün aydın ve maşallah resim alamadınızmı görelim busemiziOff 30 sayfa birikmiş:1shok:Sabredemeyeceğim.
Detaylıdan şimdi geldim. Benim biricik minicik kuzucuğum tam 450 gram olmuş teyzelerihihoyyytDoktor teyzesine izin vermedi rahat ölçüm yapması için. Kıpır kıpırdı aşkım. Babası kılıklı ne olacakkaydirigubbakcemile3Doktorun ölçebildiği herşeyi normaldi. Ama o kadar hareket ettiği için kalbi ve kafasına 10 gün sonra bir daha bakalım dedi doktor. Çoook mutlu etti kızım bizi
hadi gözün aydın sendende iyi haberler bekliyoruzgünayyyydınnnn çok mutlu oldum kızlar.....
haftaya cumartesi randevum vardı daha doğrusu dr. çağırmıştı bende şimdi hastaneyi randevu almak için aradım ve dr. haftaya yokmuş bu hafta gidiyoruz çok sevindim kızımı görücemmm inşallah hayırlı haberlerle gelirim yanlız banada şeker yüklemesi yapılacak ve randevum 12.45 de o saate kadar aç kalamam inşallah dr. öne alır beni.....
ohh ne güzel sende atlattın bakalım..ayy buarada seker yükleme sonucum normal cıkmıs cook sevınclıyım,aftabrucum senın nasıl cıktı hayatım
.ohh ohh çok sevindim maşallah oğluna bu arada iyi tatiller iyi yolculuklar canım keyfini çıkarr havanın muğlanın......günaydın,
herkes iyidir umarım...ben ve bebişim iyiyiz çok şükür....oğlum 638 gr olmuş..şu an için herşey normalmiş...şeker yüklemesi yapıldı...az sona gidip kan vericem....ayyh bayılcak gibi oldum valla....sonra da dişçiye gidicem dolgumu yeniletmem lazım...
yolculuğa çıkmama izin verdi dr.um...
benden bu kadar kıslar,hepinizi öpüyom....
beni özleyin anacım....
sağolun kızlar iyiki varsınız.yanıma çağırabilecğim kimsede yok eşimle konustum yarım saate gidermiş misafirleri o zaman diyeceğim gelesin..dusa girer sonrada doktora giderim.bol su içmek gerek bılıyorum ancak bugun bulantılarım izin vermıyor buna.kullandığım iğne mı yol actı diyeceğim ama dun kan değerimide baktırdım normal cıktı.sanırım enfeksiyondan kasıklarım ağrımıyor çok şükür.az önce wc ye gıttım öyle birşey olmadı daha merak etmeyın.doktordan dönunce haber verırım size.
bana gözleme yedirtmeyen hatuna bak sen yaa olcak işmi bu heee hemde iki menüü :mymeka:LALcim sana da maşallah. gerçekten aldın mı o kadar? bak şimdi arkadaşım, çok fazla karbonhidrat almayacaksın.....sonra daha dikkat edeceğim. ( sen bu yazdıklarıma bakma, dün akşam kentucky de 2 menü yedim, herşeyi bitirdim, sonra da arkadaşımın bitiremediği patateslere saldırdım)
ne güzel yaa hep ben yaptım temizliğii pazar alışverişi cam silme vsss ama bugün anladımki artık yapamıcam devredicem kocaya :1no2:baby maşallah sana ve temizlik yapabilenlere..hamile kaldığımdan beri bir kere temizlik yaptım onun akşamında da fenalaştım.her şeyi silme süpürme eşim yapıyor.kadınlar geldi gitti hiç güzel yapamadılar..benim ne istediğimi eşim biliyor..ben de toz alıyorum..onda bile belim sırtım kopuyor.ne olacak böyle bakalım:1no2:
bende istiyorum ekmek sorularıma cvp verirsin o zaman ilerleyen günlerde tamammı?Ben saksıda dereotu maydanoz yetiştirdim geçen yıl süper oldu. Bauhaustan anadolu torf toprak ve tohum aldım, ince uzun saksılara diktim. Bu yıl da ek olarak cherry domates ve biber ektim. Yeşerdiler ama Pinky'nin dediği gibi gübre gerekebilir. Geç kalma ekmek için, nisan bitiyo bak.. Çok keyifli tavsiye ederim. Özellikle dereotuna hiç bişi yapmana gerek yok deli gibi büyüyolar. Ekeceğin zaman ne yapacağını anlatırım sonra. Tohumları gece suda bekleteceksin vs. vs..
Atladım konuya hemen ama:)
1 litre sütte neymiş ben 1 lt stün yanında en az 1 kase yoğurt ve bol peynir tüketiyorum1 lt süt mü amanın nasıl içiyosun..Eğer yağlı sütse kilo aldırır tabi.. Ben yağsız süt alıyorum.. Sütü oldu bitti çok severim ama 1 lt çok gibi yaa..
güzel haberlerle gel canımmEvriş çok güzel çok güldüm : ))) tatlım benim süpersin
ben çıkıyorum kızlar ayrıntılı ultrasonumuz var oğluşumu görüp gelicem öperim herkesi a.s.
delikafadulden süpersin yaa seviyorum seni çatlak kadınnn parmağını yesinlerçilek annem bahçemize ekerdi ne güzel olurdu.geçen gördüm adamın biri arabada çilek satıyor nah işaret parmağım kadar bir de yazmış üstüne ORCİNAL DAĞ ÇİLEĞİ. alllaaaam yareppim
benim gibi gezenti biri hemen cevaplasın senüüü özgürlük meydanına gelmeden sağda kalıyo yani tren istasyonun çaprazında burgerkıng ın karşısında daha ayrıntı istermisin tatlım?Cidden miii. Ya Esrako da ordan almıştı , orda beyaz bir pantolon olmalı. Benim için de bakar mısın nasıl bişey, güzel mi..E sen şimdi hangi beyaz nasıl anlıycam dersin. E en güzeli hangisiyse odur:)
Bide capacity nin içinde olan sadece çocuklara özel galiba. Bakırköyde yeri neresi biliyo musun? Bilen var mı??
ayyy kuru iftiraya bakk bütün gün temizlikk yaptımmm geberdim felan hattaa yorgunluktann amaaaaaa akşam lahmacun yicezzz kocişle canım çok istediii kaydirigubbakcemile2kaydirigubbakcemile2Bak çingene Esra olsa şimdi o elektriği ekmek arası yapıp yerdi... :)))) şükür buna da.. hala alısverıs yapabılıyoruss aramısda :)))
ayyy evdeyimmm yaaa teesüf ederimmm yaneee bugün çıkmadım ama yarından itibaren acısı çıkıcak çünkü 3 gündür evdeyim pöffff patladım aynen :sm_cool:Ah ahh çingene Esra acep nerelerde gezmelerdedir şimdi..Yolda pırtlatmazsa bebeğini ben ben ben şey olayım. Ne olayım bulamadım...
Ben çilek alıyorum bu arada yaa. Dayanamıyorum, mis gibi kokuyolar, hormonlu mu anlamıyorum ki.Bi süre direndim almadım ama kokunca değildir diyorum.. Evet hormonlu çilekler bi gecede kızarıp oluveriyomuş...Aman dikkat..
ayyy olabilir valla haftasonu ben yine bi waffle yiyem canım istedi delikafaduldenBana göre Esra;
Ya durumcude.. ya da waffle cı da doguracak o.. ahanda yazdım buraya kaydirigubbakcemile3
ben o batmandaiklerden daha karayımdır lülülülülülüesmer de olabilir..ben kendimi esmer biliyordum batman da gördüm ki benden karsı da var..sen kara değilsin diyorlar bilmiyom neyim.annem sarı babam sarı ben nasıl böyleyim..kan grubum da farklı yoksaaa telkırma yoksa biz.....
benim ablamda kova burcuuu aynı sennn ama arada bi fark var ben ikizler olduğum için benimle baş edemediii yani aynı şeyi ablam bana yapsa o gözündeki yalancı morluk gerçeğe dönüşürdüü laelaelaelaelaekötükedihüso çok pişmanın affedin.. bir keresinde de yine kızkardeşimle dalaşıp,oynaşıyorduk. Bir ara gözüme vurdu. Yalandan ağlayarak annemin odasına gittim. Mor farı gözümün etrafına sürerek çıktım, bak naptın bana diye.. Yüzündeki dehşet ifadesini unutamam. Balık burcu zaten çok duygusal.. Çok korkup, benim için üzülmüştü..Hehe.. Ama ben kıyamadım hemen söyledim far olduğunu.. Ama çok gerçekçi tonlarda sürmüştüm haaaa
ayyy deryamm banada abim derdiki seni çingene çadırından çaldık ailede benim kadar karası yokkk bende inanırdım bakardımki en kara benim doğru heralde derdim :bbo:kızlar anladığım kadarıyla yazayım ben küçükken bizim mahallenin kasabı bana seni çöplükte bulmuşlar derdi bende inanırdım annemler bana istediğimi almazlarsa hemen aklıma o söz gelirdi ya aslında çocuklarla konuşurken dikket etmek lazım
kızlar selamlar...
telkırmayla dide kardeş miymiş?:1shok:
var yaa biliyordum diyecem ama kimse inanmayacak puff... Çok üzgünüm çoook
mucizemm espri yapıyosun dimiii yoksa sazanlık yapmim yaneee -tatlicadiarzu-
3k1m sen ciddimisin şaşırdım valla
111 gün kalmış öyle yazıyor tickerimda :)))
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?