yok uyandırmam canım merak etme uyanınca doyururum erken kalktı bu sabah normalde öglen uykusuna alışkın okulda uykusu gelmesin diye erken kaldırmıyorum saat 10 kadar uyuyor tabi uyanana kadar hiç bir iş yapmıyorum evde tek uyusun diye.
ah süt içse içirmezmiyim teyzesi küçükken sütten zehirlendi yavrum o günden beri agzına süt sürmez ama yogurt ve peyniri sever oradan kapatıyoruz açıgımızı
Maşallah maşallah sen de hala göbek möbek diyorsun ya, yahu kardeşim sendeki göbekse bizdeki ne? Yok bizdeki göbekse sendeki ne:1shok:dün biz de piknikteydik. grup olarak trekking yapıldı ama ben ve benim gibi hamile bir arkadaş hafif yürüyüş yaptık, ekiple dolaşmadık. bu da dünden bir göbek fotom...
3 saat mi? Helal olsun sana. Benim limitim 45-50 dakika. Bulunduğum her noktada önce tuvaleti gözüme kestiriyorum. Tuvaletsiz bir yere gideceksem saatlerce su içmiyorum o derece yani:bbo:hehe bizde 5 er tane doğurup şu işin bi kitabını yazalım :)
Bu arada ben günde en fazla 2 ddefa wc ye giden biriydim şimdi 3 saat anca dayanıyorum - hatta sabah idrar kültür vermeye gittim - en az 4 saat hiç gitmemem gerekiyodu wc ye - zor dayandım kasıklarıma ağırılar girdi
Ayrıca her hapşırdığımda ya da öksürdüğümde altıma etmişim gibi bi his oluşuyo - koşuyorum kontrol ediyorum bişey yok - bu böyle devam ederse yanmışım ben Çok üzgünüm çoook
İsim konusunda sorun yaşamayan bir ben miyim ki? Her duyan "aa ne güzel uymuş" diyor. Babam zaten öyle alengirli isimleri hiç sevmez, basit olsun diyordu, çok sevindi:lepi:Baby nice mutlu yıllara canım kutlarım :)
ehehe çok şirinmiş annen çok güldüm benim annemde ÇAĞAN ı beğenmedi ona öyle ÇAN gibi dedi biz müslümanız dedi (annem aşırı dincidirde :) dedim ne alaka Çağan Çan müslüman nerden girdin konuya peh :)) bi kere Çağan'ın anlamı Bayram Şenlik demek
hııı dedi yok yok Çan gibi ben söyleyemem dedim sen Kemal dersin oy oy canımm anam böyle yorar insanı
deryacim masallah kizina allah nazarlardan saklasin cok guzel....
ohhh aycaa serapp bebisler kertilmeye baslamisss...ay bende kerticem oglumuu, huuu gizz analarriiiiii....
vallahi maşallah biz ankaralılar çok azızkayra şimdi geçmişi okuyor zannedersem anca okur çok çabuk ilerliyor sayfalar bazen benimde sadece okumak vaktimi alıyor birkaç soruya cevap vereyim diyorum bir bakıyorum cevaplanmış ay benmi yavaş kalıyorum acaba diyorum.
buarada izmirlilerin maşşallahı var topikte yahu nerde olsa buluyoruz biz birbirimizi
Selam arkadaslar.. gezdim geldim, topuklarımın zonklamasını hıssedıyorum resmen.. halbu ki ayakta da o kadar cok kalmadım.. banyo setlerı ıle ılgılı kalan eksıklerını tamamlamaya calısıyorum.. bır kac bıseyını aldım yıne.. ciciler bolumune ekledım..
gecmıse bır donup bakayım..
Kertelim canım. Yettimmm!!! Senden iyi dünür mü bulacağım (Evrişle Taze duymasın). Ama baştan söyleyeyim, ızmir'e iç güveysi alırım. Öyle Belçikalara göndermem kuzumukaydirigubbakcemile
Off sorma ya, benim de en korktuğum şey erken doğum. En çok da bu korkum yüzünden üniversite hastanesi diye tutturdum ya zaten. Tam teşekküllü olsun, Allah korusun...Benim arkadaşa doktoru söylemiş, ayakta çalışanların 40. haftayı görmeleri pek beklenmiyormuş. Aman 35 üstüne razıyım da daha öncesinden Allah korusun kuzucukları:Saruboceq:Allah arkadaşının da yüzüne gülsün inşallah sağ salim kavuşur bebişinearkadasım aradı su anda. rahmi geçen salı gitmistik birlikte dr a resimler atmıstım hatta ben size iste. birlikte idik onunla 40 mm kalınlıgınd imis su an ise 31 mm e dusmus bir haftada 24 mm dogum basladıgında olan olcu imis sayet bugun gitmeseymis dr a 1-2 gun içinde dogum olabilirmis. su an nst ye baglanıyormus. onun sonucunda bir aya kadar ilaclarla dogumu geciktirmeye calıscaklarmıs. enfeksiyonu vardı geçen gittigmizde dr ilac vermisti ona enfeksiyonun sebep olabilceğini soylemisler. tuana sende sormustun enfeksiyon nası anlasılır diye yada ne belirti verir acaba neye dikkat etmek gerek kiii ??
Kesinlikle katılıyorum. Ortalık "Hiçbir şey olamazsam öğretmen olurum" mantığıyla mesleği seçmiş adamlarla dolu. Ne öğrencilere yararları var ne kendilerinekötükedihüso
Yaa tabi ki canım. Hatta kazma oranı çok yoğundur bizim meslekte. Herkes eğitimcinin düzgün olması gerektiğini düşünür ama, bence öğrenciden bakana kadar kokuşmuş bir camia eğitim camiası. İşimi çok seviyorum ama eğitim camiasında olmaktan memnun değilim.
Geçmiş olsun canım. Ben doktorum birşey demese de 3-4 haftada bir idrar tahlili yaptırıyorum. Bir de toksoplazma testi. Sen de kendi kendine takip et böyle, için rahat etsingünaydın kızlar.ben hemen birşey danısıp çıkacağım.benım idrar yollarımda iltahaplanma olmustu ve bu yuzdwn 3gun hastanede yatmıstım.hatırlarsınız belkide.19 haftalıktık o zaman.şimdie sankı yıne vaginama doğru baskı oluyor herzaman değil ama sıksık oluyor özellıkle akşamları suyu bol tuketmeye calısıyorum.her an wc ye gitme halındeyım ancak çiş falan yok birkaç damla bişey.doktorumu perşembe gununden beri hergun arıyorum ve kendimden haberdar ediyorum.diyorum ağrım yok ama tekrarlayacak ve cocuk aşağıda hareket ettikçe baskısı artıyor eğer geçmemişse erkenden önlem alalım diyorum.bana asırı ağrı ve kanama olmadığı sürece gelmene gerek yok önemli değil diyor.ve ben buna sinir oluyorum.illakı acil durumdamı geleceğim erkenden önlem alalım işte diyorum yok.şimdi baska bir doktora gideceğim.yanı çimin rahatlaması gerek test yaptırıp tekrarlıyormu yoksa bu tur seyler olası basınçmı değili bilmeliyım.ancak bana şimdi gideceğim dr ilaç verirse kullanmalımıyım.yoksa kendi drmemı gitmelıyım.zatn kan pıhtılaşma sorunum olmasa bu doktora hayatta gitmezdim ama burda tanıdığım bildiğim dr yok.ayrıca fakültenın doktorru işime geliyor.şimdi özel hastanedekı bir dr ye gideceğim.hiç birşey olmazsa bebeğimi görür rahatlarım. bakalım belki dr değiştireceğim ama endşelerim var.şimdiki doktorum bilgi olarak mukemmel ancak çok yoğun ve rahat bu tur seylerde hasta pskolojisini düşünmüyor.kaç sefer aramısım bi çağır içimi rahatlat değilmi.neyse kızlar ben cıkıyorum.dr değiştirme konusunda cok kararsızım.napacağımı bilmiyorum fikirlerinize ihtiyacım var.
Vallahi benim annem bana okumayı öğrendiğimde böyle bir hediye verseydi sevinçten deliye dönerdim herhaldedelikafaduldenOkuduuum. Buse adı ne güzel ikinizin adlarının ilk hecelerinin birleşimi olmuş öyle..Süper..Daha çok şey yazmalısın Burkocum, geri döndükçe okumak çok keyifli oluyo..Kızın ilk okumayı öğrendiğinde de bu siteyi ona armağan edersin. İnternet demode olmazsa tabi.. Ay çok güzel yaaaa
Evet blog bekliyoruzdelikafaduldenDamadımı yakından tanıyayım değil mi amayerimsenibensu blog olayi iyiymis, daha okuyamadim sizinkileri eve gidince rahat rahat olurrum, bende mi yapsam???
Kısma amaaaa:çok üzgünüm:Ben almadım kiii:çok üzgünüm:TEKRAR SORUYORUMCEVAP İSTİYORUM
babak telsizi alan oldu mu? ne marka aldınız? kaça aldınız?
Her duyduğumuzu illa ki kendimizle karşılaştırıyoruz. Bunlar gayet doğal. Ama aylar önce de söylemiştim; İYİ ÖRNEKLER KÖTÜ ÖRNEKLERDEN ÇOOOOOOOK DAHA FAZLA. NO CRY, YES TEKME:lepi:kızlar, duygularımı paylaşmak istiyorum. pek içiaçıcı değil ama yazarsam ve sizden de güzel şeyler duyarsam kendimi daha iyi hissedebilirim;
ben üzülmemek için serenserengil haberini hiç takip etmemiştim. ne okudum ne de izledim. ama beni sevdiğinden ve iyiliğimi istediğinden çok emin olduğum bir arkadaş geldi dün bankaya ziyarete ve "nasıl gidiyor" diye sordu endişeli endişeli. "iyiyiz iyiyiz, çok mutluyum, alışverişlere bile başladım" dedim. o da sıkıla sıkıla benden çok tetikte olmamı kan tahlillerimi filan hiç aksatmamamı istedi. şaşkın şaşkın baktım "eee hani seren serengil olayı duyunca aklıma sen geldin, çok endişeleniyorum senin için" dedi. bir doktor röportajda "kanı pıhtılaşanların bebeğinin 9 ay bekletilmemesi gerektiği" ni söylemiş. o da gelip benimle paylaşmak istedi. iyi niyetine gerçekten inanıyorum. ama ben bilmiyordum seren serengilin probleminin de kan pıhtılaşması olduğunu. dün ondan öğrendim. haliyle de kötü etkilendim. arkadaşım üzülmesin diye ona bişi belli etmedim ama eve gelince nete girdim ve arşiv haberleri röpörtajları filan okudum. o da hergün iğne vuruyormuş kendisine. ben tansiyondan filan oldu sanıyordum. meğer benim hastalığımdanmış. ama yine de kötü düşünmek istemiyorum. ben gerçekten elimden gelen özeni gösteriyorum ve allaha emanet ediyorum. benim durumumda olan bir sürü kadın gayet sağlıklı doğum yapıyor. doktorum da çok rahatlatıcı bu konuda. normal doğum bile yapabileceğimi söylüyor. tabi son zamanlarda kontrollerim epey artacak. haftada bir doktora gideceğim.
.
bi de merak ediyorum s.s. uzun uçuşların bizim gibiler için normalde bile riskli olduğunu , kaldı ki hamileyken hiç tavsiye edilmediğini bilmiyor muydu acaba? mutlaka önlemini almıştır, ne biliyim ekstra doz heparin filan uygulamıştır ama yine de çok cesur kadınmış. ben de mesela nisan mayıs gibi tatil yapmayı çok istiyordum ama cesaret edip de uçağa filan binemedim. avrupaya bile uçmayı göze alamadım. allah korusun bişey olursa kendimi affetmemm diye... bu kadın teeee nerelere uçmuş. yargılamak kınamak istemiyorum, ama allahım bunları da takdir ediyordur inşallah,... inşallah hiçbirimizin emeğini özverisini yabana atmıyordur...
ayyyy rahatladım bile....
Kertelim canım. Yettimmm!!! Senden iyi dünür mü bulacağım (Evrişle Taze duymasın). Ama baştan söyleyeyim, İzmir'e iç güveysi alırım. Öyle Belçikalara göndermem kuzumukaydirigubbakcemile
Şekerin çıkmasa da sen bizim gözümüzde hep şekersina.s.MAŞALLAHkizlar burarada bas donmemin sebei anlasildi, yansiyon dusuklugu, dun ebem 2 kere olctu, sabahta ben olctum 8 e 6((( benim normaldede 9-6 yada 10-6 dir ama 8-6 olunca sarsiyor, anlamistim zatiii....
bide dun yazmayi unuttum, gorundugum kadar seker degilmisim:)) 50 gr sonucum iyi cikti.. hatta alt sinirda bile aclik sekerim, tatliya devammmmmmm.....
Bu yazılana yorum yapmak bile hakaret olur. BÜYÜKSÜN EVRİŞ:hooray:Yazacak birsey bırakmamıssınız.. sadece küçük bir söz ekliyorum "Etrafımdaki Tüm Annelerimin birer Atatürk çocuğu yetiştireceği inancı beni ayakta tutan, umutlarımı yeşerten yegane güçtür" 23 Nisanımız kutlu olsun.. kutlu kalsın.
Oh oh bir izmirli daha:dance:Hoşgeldin canımselam arkadaşlar ;
aranzıa yeni katıldım gerçe sürekli okuyorum sizleri ama daha yeni yazma fırsatı buldum.İzmir'liyim:)
muhtemel doğum tarihim 2 ağustos allah nasip ederse oğluşum olucak.adınıda ÇINAR diye düşünüyoruz.şu an 25+4 üm.Bebişimde maşşallah kıpır kıpır.Çok normal bir hamilelik geçirdim.Hiç sorun yaşamadığım olsa gerek biraz fazla kilo aldım .aranızda benim gibi çok kilo alan varmı.62 ile başladım şuan 74 üm:CüvCüv:
Allah yardım etsin o aileye de minicik bebişlere de:Saruboceq::Saruboceq::Saruboceq:Böyle haberleri nasıl içtenlikle takip ediyoruz artık. Umarım hiçbirimiz o durumda kalmayız ama arkadaşlar bakın, üniversite hastanesinin farkını bir kez daha görmüş oluyoruzCADIARZUKızlar bu arada üniden bir arkadaşım ikiz bebeklere hamileydi. 26+1 de erken doğum yaptı ve bebişlerinin her biri 1 kg ın üstünde dünyaya geldi. Bu olay şubatta oluyor. Şubattan beridir bebişler 9 Eylül'de yenidoğan yoğun bakımda kalıyordu. Ne badireler atlattılar, neler neler yaşamışlar. Dün haberi geldi, biri eve gelmiş, diğeri henüz hastanedeymiş. İnşallah en kısa zamanda o da sağlığına kavuşur. Çok mutlu oldum. Sizinle paylaşayım, dedim.
Vay be!İzmir'i sarmışız desene:teytey:Evrim ve ben Gaziemir'de, Keops Selçuk'ta, Burko Güzelyalı'da, Serap'ı biliyorsun. LalEce'nin ailesi Karşıyaka'da. Sanırım Başak da Şirinyer'e yakın bir yerde oturuyor.
BUDUUUR!!! EVRİİİİŞ, TAZEEEE ÇATLAYIN İŞTE BEN DE KENDİME KAPI KOMŞUSU BULDUM. YAŞASIIIIIN. HOŞGELDİN CANIM:sm_cool:merhaba kızlar nasılsınız bende izmirdenim göztepe de oturuyorum 6 aylık hamıleyım sizler nasılsınız:CüvCüv:
Geçmiş olsun canım. Bebeğin iyiymiş neyse ki. Onlara kavuşmak için katlanacağız artık seve seveMerhaba arkadaşlar umarım keyifler yerindedir.
geçen perşembe hafiften karnımın heryerini acılar kapladı hafif hafifti.geçer diye bekledim gece birden hem sancı hem acı beni mafetti.oksuyorum acıyor dokunsan karnım acıyor.
sabah hemen doktora gittik doktorum, miyomu muz vardı biliyosun dedi sancıyı o yapıyomuş.hamilelikte buyumuş ve hemen septik servise yatış yaptı beş gün hastanede yattım.sagıma soluma hiç birşekilde donemiyordum ,kalkamıyordum çok kötüydü 4 gün çektim sancıyı şimdi iyim çok şükür.doktorum kesin sezeryan dedi miyomuda ozaman alırız dedi.bu sancı birdaha teklarmı dedim evet şaşırmayın sakın tekrarlarsa dedi.buna alışacaksın dedi bebege bir zararı yokmuş miyomun.ama beni telef etti ALLAHIM kim seye yaşatmasın bu sancıyı dogum sancısı hiç kalır yanında çok zordu çok.
biraz uzun oldu kusa bakmayın.
ha birde nette baktım miyomun sezeryan ,sırasında alınması uygun deil diyo kafam buna takıldı.
ALLAHIM saglık sıhat versin hepimize inşallah.
hepinizi çok öptüm tatlı bebişlerinizle.
sevgiyle kalın..a.s.
kızlar geçenlerde şifada dogum yapan eşim arkadaşının hanımı vardı kadıncazı birkaç gün önce tekrar hastaneye yatırmış eşi durumu gerçekten iyi degilmiş ne olduysa dogum esnasında zaatürre etmişler kadını cigerleri şişmiş eşime mesaj atmış sakın şifaya doguma gitmeyin diye zaten sevmem ben o hastaneyi ama üzüldüm yazık bebecik annesinden ayrı kaldı şimdiden allahım hepimizi korusun rabbim hayırlı dogumlar verisin
Merhaba arkadaşlar umarım keyifler yerindedir.
geçen perşembe hafiften karnımın heryerini acılar kapladı hafif hafifti.geçer diye bekledim gece birden hem sancı hem acı beni mafetti.oksuyorum acıyor dokunsan karnım acıyor.
sabah hemen doktora gittik doktorum, miyomu muz vardı biliyosun dedi sancıyı o yapıyomuş.hamilelikte buyumuş ve hemen septik servise yatış yaptı beş gün hastanede yattım.sagıma soluma hiç birşekilde donemiyordum ,kalkamıyordum çok kötüydü 4 gün çektim sancıyı şimdi iyim çok şükür.doktorum kesin sezeryan dedi miyomuda ozaman alırız dedi.bu sancı birdaha teklarmı dedim evet şaşırmayın sakın tekrarlarsa dedi.buna alışacaksın dedi bebege bir zararı yokmuş miyomun.ama beni telef etti ALLAHIM kim seye yaşatmasın bu sancıyı dogum sancısı hiç kalır yanında çok zordu çok.
biraz uzun oldu kusa bakmayın.
ha birde nette baktım miyomun sezeryan ,sırasında alınması uygun deil diyo kafam buna takıldı.
ALLAHIM saglık sıhat versin hepimize inşallah.
hepinizi çok öptüm tatlı bebişlerinizle.
sevgiyle kalın..a.s.
sağol canım hastalıktan kırılıyordum ama kuzum için düştük yollara çok güzel bir duygu saygı duruşu istiklal marşı oyunları hepsinde gözlerimden yaşlar süzüldü senağlama
senin fıstıkda çok tatlı olmuştur eminim darısı karnımızdaki kuzularımıza onalrınd aböyle güzel günlerini göstersin rabbim :Saruboceq:hihoyyyt
semiz otu kızlar en güzel omega.hatta biryerde okumustum balık kalp damar açısından daha iyi semiz ise beyın gelişiminde daha iyiymiş.
canımcım aslında bugüen kadar bende doktorun gibi biliyordum. Eskiden beri öyle yapılıyodu agliba. Ammaa biz bilmeden bi şekilde daha önce bize A rh(+) kan verilmişse, vücudumuzda ona karşı antikorlar oluşmuşsa ilk çocukta da problem çıkabilir düşüncesiyle, yani her ihtimale karşın o testi yapıp, negatif yani olumlu çıkarsa anti D koruyucu iğne yapılıyo diye biliyorum ben. Eğer Kuzey negatifse, ikinci çocukta bile birşey olmuyo. Çünkü vücut rh(+) kanı tanımadığı için ona karşı antikor oluşturup savaş vermiyo..İlk çocukta farklı kan grubunu tanıyo (rh + se bebek) ona karşı antikor oluşturmaya başlıyo, ikinci bebekte ahhaaa tanıdım seni gel bakayım buraya öldürecem seni diyoooo. o yüzden iğne yapıyolar..off karışık mı oldu..
Doktorun ne diyosa onu yap Evrişim..
Hamsileri temizliyosun güzelce..Sonra bi kabın içine yeşil soğan, maydanoz, (istersen pırasa, pazı bile koyabilirsin) nane kıyıyosun. Bol mısır unu ve çok az beyaz un katıp hamsileri de ekleyip içine biraz zeytinyağı da koyup çok sert olmayan hamur kıvamına getiriyosun. Tuz ve kırmızı biberi de unutma tabi..
Normalde tavada kızartılır ama ben kızartma sağlıksız diye, fırına atıyorum..Boyutunu biliyosundur yemişsin belli ki daha önce..
Ne sorcam ya hamsikuşunu herkes bilmez, sen nerden aşerdin bu yemeğe.Karadenizlilik mi var??
Hem balığa dokunulmaz mı yaaa. Ver bana 5 kilo hamsi ayıklayayım sana, bana mısın demem..Stres atıyorum kafalarını kopardıkça.
Kendi dilimle tuzağa düştüm. Ben gerçekten sadist, mazoşist,..ist,..ist, tüm istlerden miyim yaw.. Bana çocuk falan da yıkatmasınlar, ya kaynatırım onu ya da buza çeviririm neme lazım. Bak aklıma geldi töbe töbe..Zaten Evriş büyütcek. Kuzey ve Rüzgar bebekleri..Ohh ben spor yaparım kiloları veriririm hemencik, sevmeden sevmeye giderim Evrişe.. Aaa aklıma gelmişken emziremem ben onu kuzum, göğüslerim sarkabilir, lütfen o işi de bi zahmet yapar mısın benim için..Ben izmirde çalışır masraflarını karşılarım oğluşların bak çok yük olmam haaa.. Çok hoşuam giderse belki ikinciyi bile yapıp sana verebilirim..
Tamaaaaaaaaaam kaçıyorum..
seni güldürebildiysm ne mutlu bana su kurbişi..eşine saygılarımı ilet..gene ne haltlar karıştıracaksınız dışarda..neyse ben anlarım ciciler topiğinden...
NAZAN lütfen moralini bozma. Kızların dediği gibi, herkesin bünyesi farklıdır. Sen elinden geleni fazla fazla yapıyorsun. Her türlü ayrıntıyı göz önünde bulunduruyorsun. Arkadaşlarının da senin için endişelenmesi normal ve güzel bir şey. Bu zaman zaman bizi sıksa da, -sen de söylemişsin- iyi niyetinden eminim diye. Güzel şeyler düşün, arkadaşının da içini rahatlat.. Naz sağ salim doğacak, hepimizin bebeği gibi.
Kızlar bu arada üniden bir arkadaşım ikiz bebeklere hamileydi. 26+1 de erken doğum yaptı ve bebişlerinin her biri 1 kg ın üstünde dünyaya geldi. Bu olay şubatta oluyor. Şubattan beridir bebişler 9 Eylül'de yenidoğan yoğun bakımda kalıyordu. Ne badireler atlattılar, neler neler yaşamışlar. Dün haberi geldi, biri eve gelmiş, diğeri henüz hastanedeymiş. İnşallah en kısa zamanda o da sağlığına kavuşur. Çok mutlu oldum. Sizinle paylaşayım, dedim.
kızlar geçenlerde şifada dogum yapan eşim arkadaşının hanımı vardı kadıncazı birkaç gün önce tekrar hastaneye yatırmış eşi durumu gerçekten iyi degilmiş ne olduysa dogum esnasında zaatürre etmişler kadını cigerleri şişmiş eşime mesaj atmış sakın şifaya doguma gitmeyin diye zaten sevmem ben o hastaneyi ama üzüldüm yazık bebecik annesinden ayrı kaldı şimdiden allahım hepimizi korusun rabbim hayırlı dogumlar verisin
evrişim valla şifayı tercih edenler kusura bakmasınlar canım bu can başka şeye benzemez ben biliyorum o dogumda yapılan hataları yaşamış biri olarak yazmayı borç bilirim bağzı arkadaşlarım bana kıza bilir böyle olumsuz şeyleri yazıyor diye ama her türlü bilgiye sahip olmamız gerek bak ben şimdi o hataların bedelini çekiyorum hapşururken öksürürken bile idrarımı tutamıyorum azıcıkta olsa çamaşırım ıslanıyor günde 3 4 posta çamaşır degiştirmekten bıktım valla
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?