Arkadaşlar bu rahim ağzı ölçümünü usg den yapıyolar demi alttan muayeneyle değil. Ben sormuştum druma bi arkadaş rahim ağzı yetmezliği yüzünden bebeklerini kaybetmişti ya o zaman alttan muayenede bakıyoruz demişti.
esracım yok canım rutin bir kontroldü.doktorum zaten iki haftaya bir ölçer tüm gebeler için böledir.rahim ağzı yetmezliği çok yaygın bilirsin.ondan ölçüyor.haftaya randevum var tekrar ölçecek..24.haftadan sonra kısalmaya başlarmış rahim ağzı.mesela benim ilk ölçümüm 4.11 idi.şimdi 3.66 olmuş..
Arkadaşlar bu rahim ağzı ölçümünü usg den yapıyolar demi alttan muayeneyle değil. Ben sormuştum druma bi arkadaş rahim ağzı yetmezliği yüzünden bebeklerini kaybetmişti ya o zaman alttan muayenede bakıyoruz demişti.
canım aslında en doğru sonucu alttan ölçüm veriyor.ama idrara sıkışık gidersen karından bakılan usg ilede ölçebiliyorlar...Canım öyle su içiyorumki hep idrara sıkışığım zaten çoğunluğumuz gibi :))
valla benim gitigim iki dr da bir suphe olmadıkca olçemey gereky ok dedi ben yarın ki gittigime israr etcem bakın bi nolur yahu diye:) arkadasımın 41 idi bir haftada 31 e dusmus diye panik olundu iste 24 ile dogum baslarmıs riskli rakam 24 yani anladıgım kadarıyla.
dikkat etmek gerek senin olcume dr un ne diyor n ormal mi diyor peki ?
hayır canım aslında usg de de goruluyormus ama net olcum yapılmazmıs asıl olcum alttan yani vajinal ultrasonla yapılıyor.
O zaman son haftalara kadar bekliycem, o zaman vajinal muayene yapılıyomuş çünkü.
valla benim gitigim iki dr da bir suphe olmadıkca olçemey gereky ok dedi ben yarın ki gittigime israr etcem bakın bi nolur yahu diye:) arkadasımın 41 idi bir haftada 31 e dusmus diye panik olundu iste 24 ile dogum baslarmıs riskli rakam 24 yani anladıgım kadarıyla.
canım tamam işte 24.haftadan itibaren kısalmaya başlarmış doğuma kadar 2.5 cm nin altına düşermiş.bizim dıktor bakıyor.bende başta senin gibi düşünmüştüm riskli gebe olduğum için bakıyor falan diye ama arkadaşımda aynı doktora gidiyor onuda sürekl ölçüyormuş.evet benim ölçümüme çok iyi sıkıntı yok diyor.benim geçen hafta alttan kontrolle rahim ağzı ölçüldü açıklık yumuşama varmı diye bakıldı kültür alındı çok şükür sıkıntı yok dedi.artık allaha emanet...arkadaşın hastanedemi yatıyor?
ALLAHIM BU HAYIR MUBAREK CUMA GÜNÜN YÜZÜ SUYU HURMETİNE SEVGİLİ PEYGAMBERİMİZİN HATRINA ŞUANDA TÜM SIKINTI ACI KEDER ÇIKMAZDA OLAN DARA DÜŞMÜŞ KULLARINA SEN MERHAMET ET YARABBİM!! BİZLERİ ELLERİMİZ BOŞ ÇEVİRME BİZ GÜNAHKAR KULLARINA SEN MERHAMET ET SABIRLA DUAYLA BEKLEDİĞİMİZ YAVRULARIMIZI ZAMANINDA SAĞLIKLA BİZLERE GÖNDER BAĞIŞLAMASI BOL OLAN RABBİM SENDEN BASKA GİDECEK YERİMİZ YOK ALLAHIM SENDEN BASKA İSTEYECEK DİLEK KAPIMIZ YOKK SEN BİZİ SIKINTILARIMIZDAN İŞLEDİĞİMİZ GÜNAHLARIMIZDAN KURTAR YARABBİM YÜCE ALLAHIM DERT ÇEKEN DERMAN ARAYAN KULLARININ İMDAT ÇIĞLIKLARINA SEN HAYIRLI ÇARELER HAYIRLI GÜNLER NASİİP ET !!! ŞÜKÜRLER OLSUN SANA RABBİM .... ( amin )
amin canım..hislerime tercüman oldum..demin aniden ya bebeğimi kaybedersem düşüncesi geldi aklıma.çok fena oldum..hiç aklıma getirmemiştim..Rabbim dualarımızı kabul etsin.ALLAHIM BU HAYIR MUBAREK CUMA GÜNÜN YÜZÜ SUYU HURMETİNE SEVGİLİ PEYGAMBERİMİZİN HATRINA ŞUANDA TÜM SIKINTI ACI KEDER ÇIKMAZDA OLAN DARA DÜŞMÜŞ KULLARINA SEN MERHAMET ET YARABBİM!! BİZLERİ ELLERİMİZ BOŞ ÇEVİRME BİZ GÜNAHKAR KULLARINA SEN MERHAMET ET SABIRLA DUAYLA BEKLEDİĞİMİZ YAVRULARIMIZI ZAMANINDA SAĞLIKLA BİZLERE GÖNDER BAĞIŞLAMASI BOL OLAN RABBİM SENDEN BASKA GİDECEK YERİMİZ YOK ALLAHIM SENDEN BASKA İSTEYECEK DİLEK KAPIMIZ YOKK SEN BİZİ SIKINTILARIMIZDAN İŞLEDİĞİMİZ GÜNAHLARIMIZDAN KURTAR YARABBİM YÜCE ALLAHIM DERT ÇEKEN DERMAN ARAYAN KULLARININ İMDAT ÇIĞLIKLARINA SEN HAYIRLI ÇARELER HAYIRLI GÜNLER NASİİP ET !!! ŞÜKÜRLER OLSUN SANA RABBİM .... ( amin )
ALLAHIM BU HAYIR MUBAREK CUMA GÜNÜN YÜZÜ SUYU HURMETİNE SEVGİLİ PEYGAMBERİMİZİN HATRINA ŞUANDA TÜM SIKINTI ACI KEDER ÇIKMAZDA OLAN DARA DÜŞMÜŞ KULLARINA SEN MERHAMET ET YARABBİM!! BİZLERİ ELLERİMİZ BOŞ ÇEVİRME BİZ GÜNAHKAR KULLARINA SEN MERHAMET ET SABIRLA DUAYLA BEKLEDİĞİMİZ YAVRULARIMIZI ZAMANINDA SAĞLIKLA BİZLERE GÖNDER BAĞIŞLAMASI BOL OLAN RABBİM SENDEN BASKA GİDECEK YERİMİZ YOK ALLAHIM SENDEN BASKA İSTEYECEK DİLEK KAPIMIZ YOKK SEN BİZİ SIKINTILARIMIZDAN İŞLEDİĞİMİZ GÜNAHLARIMIZDAN KURTAR YARABBİM YÜCE ALLAHIM DERT ÇEKEN DERMAN ARAYAN KULLARININ İMDAT ÇIĞLIKLARINA SEN HAYIRLI ÇARELER HAYIRLI GÜNLER NASİİP ET !!! ŞÜKÜRLER OLSUN SANA RABBİM .... ( amin )
canım tamam işte 24.haftadan itibaren kısalmaya başlarmış doğuma kadar 2.5 cm nin altına düşermiş.bizim dıktor bakıyor.bende başta senin gibi düşünmüştüm riskli gebe olduğum için bakıyor falan diye ama arkadaşımda aynı doktora gidiyor onuda sürekl ölçüyormuş.evet benim ölçümüme çok iyi sıkıntı yok diyor.benim geçen hafta alttan kontrolle rahim ağzı ölçüldü açıklık yumuşama varmı diye bakıldı kültür alındı çok şükür sıkıntı yok dedi.artık allaha emanet...arkadaşın hastanedemi yatıyor?
canım bu benim duusncem değil iki dr umda gerek yokmodunda yaklasında ben sordugumda on dan rutin bir olcum değil demekki dedim
bana kalsa her ihtimali goz onunde bulundurup her tahlili yaptırırım saglamcıyımdım saglam saglam ilerlerim yani:)
amin canım..hislerime tercüman oldum..demin aniden ya bebeğimi kaybedersem düşüncesi geldi aklıma.çok fena oldum..hiç aklıma getirmemiştim..Rabbim dualarımızı kabul etsin.
esrako yaaa.yerim sizi senin karnını okşuyor ya piyanist şantör kılıklı oğlun çok güzel o foto
ay piyanist santor e mi benzettin ogulcugumu didee:)))) askoll tango kostumu o bikerem canımmm :))))
Vajinal muayene ne zaman yapılıyo diye sorduğumda son aydamı haftalardamı ne demişlerdi ondan dedim bekliycem diye. O zaman şöyle yaklaşıyım olaya ;
1. Benim dr un rutin kontrollerine dahil değil rahim ağzı ölçümü.
2. Riskli bi durum görmüyo
2. yi düşünüp teselli ediyim canım kendimi napıyım tutturamamda vajinal muayene istiyom ben diye kaydirigubbakcemile3 aslında tuttursam iyi olurkaydirigubbakcemile3
hoşgeldin İremce
Eşim annesine söyledi Nesrin şimdiden kıskanıyor bebeğini diye, bebek doğsun sen bana yalvarakcaksın dedi anne sen bak ben uyuyayım dicekmişim, deli oldum kadın bizde kalmayı planlıyor ben kendi annem kalsın istiyorum nöbetleşe kalın demem lazım ama nasıl eşime söyledim bakalım o söyleyecek
Telkırma tmm yaşlılar hevesleniyorlar ama peki bizim hevesimiz ? yaşlılar onu düşünmüyor çok bencil oluyorlar, biz anneliğin tadına varalım önce sonra sevdinler onlar torunlarını dimi ama :dilcikar:
ESRAKO EYLEMCİM
son haftalara kadar beklemek olmaz dr ların kimi riskli gebelere bakyıor anladıgım kadarıyla kiminin rutin kontrolleri arasında r ahim agzı olcumude var buda dr dan dr a degisen birsey anladıgım kadarıyla.Vajinal muayene ne zaman yapılıyo diye sorduğumda son aydamı haftalardamı ne demişlerdi ondan dedim bekliycem diye. O zaman şöyle yaklaşıyım olaya ;
1. Benim dr un rutin kontrollerine dahil değil rahim ağzı ölçümü.
2. Riskli bi durum görmüyo
2. yi düşünüp teselli ediyim canım kendimi napıyım tutturamamda vajinal muayene istiyom ben diye kaydirigubbakcemile3 aslında tuttursam iyi olurkaydirigubbakcemile3
ya aslında eylem israr etmek değil teklif edilebilir. yani vajinal muayne pek sevimli birsey degil gerek olmadıkca dr hastaya teklif etmeyebilir bakayım illa diye. ama biz soylersek belki dr gerek yok ama istersen bakalım modunda yaklasırv e bakariçimiz rahat eder diyorum ben.
ben iki dr a gidiyorum birine muaynee birine kontrole gitcem yarın muayne olan var dogumum yaptırcak dr uma gideceim kil tuy ukala birn dr gerek yok deyip kestirip atarsa salı aksamı digerine gitcem o ılımlı bk dersem bakar ona baktırcam en azından. yani içim rahat etsin daha onemli birsey varmı yani bakmakta ne zarar var elinemi yapısırkerdesim diyiveririm belkide:)))))
sağol canım ben öyle düşünüyorum ufak ayrıntılara takılmıyorum :))nesrincim yazmayı unuttum ya atladım yazını gorunce hatırladmı gozun aydnı arkadasım guzel çıkmıs detaylı soncun cd alamamıssın ama olsun ben aldım o gunler izledim habire sonra kaldırdık rafa gelsin yeni cd ler yeni goruntuler falan yani:) zaman su gibi akıp geçiyor ne de olsa:)
bol sabır lazım bana ALLAH sabır versin hepimizeTabi canım sonuna kadar katılıyorum. idare edelim onları da anlamında söylüyorum ben..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?